Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Quadra Trac II, servodirectie, curea agregate.

4L Limited

Postări Recomandate

Re: Probleme Quadra Trac II, servodirectie, curea agregate.

Buna seara !

Presupunand ca ai sigurante pe acele sisteme, poate ca da. Dar ca efect secundar s-ar putea sa se creeze ceva erori in electronica si sa-ti afecteze masina si dupa ce pui sigurantele la loc, fiind necesara probabil o resetare sau o stergere de erori la dealer, deci pe bani...

Variante:

- gume serioase

- blocante

- ambele de mai sus

Stima,

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara,

am o dilema in legatura cu directia. Adica cand virez volanul imi vireaza rotile cu intarziere! Nu stiu cum sa ma explic mai bine....:grin:

Daca rulez cu putina viteza am timp sa fac o miscare de volan rapida stanga/dreapta(pana la ora 2 respectiv 11) fara ca masina sa reactioneze DAR daca tin volanul la ora 2 atunci rotile reactioneaza.

Mentionez ca nu bate nimic ci totul se petrece foarte elastic.

LE: uitasem sa spun ca botu masini "danseaza" drepata/stanga la denivelari pe drum cu toate ca eu tin volanul drept!!

Multumesc:tk

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Buna seara !

Asa, din descriere, estimez joc mare in elementele directiei, in special caseta, dar nu numai. Verifica jocul si strangerea la toate chestiile care se misca in sistemul de directie, dar vezi si daca Panhard-ul e strans bine, acesta din urma nu trebuie sa aiba joc la nici o articulatie.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara

Sper sa nu fie cu suparare dar nu vreau sa mai deschid alt topic.

Ma poate lamuri si pe mine cineva ce rol are amortizorul de la directie?

Este vorba de un GC 2.7 crd 2004.Nu reusesc sa i dau de cap.Nu revine volanul drept dupa ce virezi stanga sau dreapta.

Am demontat tot am verificat toti pivotii inclusiv capete bara directie.

Nu am joc in pivoti ,nici nu sant gripati,caseta e reglata bine ,amortizoarele sant noi arcurile la fel.

A ramas amortizorul de la directie..Ala nu stiu ce trebuie sa faca dar l am scos si circul fara el.Nu s a rezolvat problema dar parca e mai bine.

In afara faptului ca nu revine volanul nici nu pot merge drept cu masina pt ca merge directia greu.

Raman vesnic indatorat pt orice idee pt ca eu nu mai am nici una..

Link spre comentariu

Buna seara !

@petrescu catalin:

Faptul ca volanul nu revine la loc dupa virare este doar o consecinta, cata vreme directia merge greu. Si e normal sa fie ceva mai bine fara amortizorul de directie, doar acesta functioneaza in ambele sensuri.

Rolul amortizorului de directie este de a filtra socurile care le primesc rotile in mers, astfel incat la tine sa ajunga numai atat cat trebuie ca sa te faca sa simti ca ceva este sau nu este bine. Cu cat sunt mai mari masele care trebuie deplasate de volan (ansamblul janta plus anvelopa), cu atat e mai important, mai ales daca folosesti telescopul stock cu roti de 33" in loc de 28"-uri, de exemplu.

Unii care modifca extrem masinile folosesc chiar si doua telescoape la directie, tocmai ca sa le ramana mainile atasate de corp la o iesire in teren. Pentru ca inca nu ai incercat sa vezi cum lucreaza in teren sau pe denivelari scurte dar abrupte o directie perfecta la care elimini acest amortizor, inca nu stii ce efect are. Eu stiu pentru ca am facut proba asta, in cazurile extreme ti se smulge volanul din mana.

Mentionezi totusi ca doua telescoape in loc de unul la directie muta stresul pe Pitman, axul acestuia, caseta, catre volan, aceste componente fiind acum punctele fuzibile ale sistemului.

Inapoi la problema ta:

"In ambele sensuri" vrea sa insemne ca indiferent din ce parte vine socul sau forta, (de la volan catre roti sau de la roti catre volan), rolul amortizorului este sa amortizeze. Fara el ai nevoie de mai putin efort necesar la virare, pentru ca nu mai trebuie sa-i invingi forta de rezistenta, dar si revenirea volanului pe directia "inainte" va avea loc mai usor.

Presupunand ca nu e nimic gripat si caseta este OK, mai ramane sa apreciezi daca partea de servo isi face treaba (lichidul sa fie cel corect, pompa sa-si faca numarul, etc.), dar si sa urmaresti daca nu cumva timoneria directiei este deformata, bari strambe sau chestii asemanatoare, pentru ca si aceste aspecte duc la ingreunarea virarii.

De asemenea, si o geometrie a directie reglata exagerat de prost are implicatii negative asupra revenirii volanului pe pozitia "inainte", dar nu cred ca acesta este cazul tau.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Si eu m am gandit ca poate amortizorul de directie este de vina la mine.

Daca eu dau "soc" in volan scurt spre dreapta , amortizorul nu preia din soc astfel se inchide/deschide putin dupa care se misca rotile???

Multumesc

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Buna seara !

@4L Limited:

Nu de la amortizor este problema ta, acesta nu este un element "in serie" cu timoneria directiei unei masini, ci actioneaza "in paralel" cu aceasta. Adica, la o miscare de volan nu se misca "prima data" amortizorul si apoi restul fiarelor de acolo, ci "si" amortizorul, in paralel cu fiarele alea, adica cu directia in sine.

Termenii folositi, astia cu serie/paralel, provin din alte domenii, dar consider ca subliniaza cel mai elocvent sensul celor spuse de mine. Presupunand ca nu intelegi ideea, anunta-ma si o sa ma scobesc dupa alte notiuni. Desi poate scap usor de data asta...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Termenii folositi, astia cu serie/paralel, provin din alte domenii, dar consider ca subliniaza cel mai elocvent sensul celor spuse de mine. Presupunand ca nu intelegi ideea, anunta-ma si o sa ma scobesc dupa alte notiuni. Desi poate scap usor de data asta...

Stima,

Dragos

Termenii ii inteleg, nu este nevoie sa te "scobesti" dupa altii!! Nu toti cunoastem cum functioneaza sau ce rol are fiecare piesa.

Tocmai de asta intrebam pe forum, cu toate ca puteam merge la un service si am rezolvat problema......eu(si altii) vrem sa incercam sa le reparam singuri:grin: din pasiune!!

Sa revin la subiect: am mentionat de amortizor deoarece exact asa sunt simptomele cand virez...."de parca intre volan si roti este un amortizor" care amortizeaza cand virez.

Acum am inteles ca nu are treaba amortizorul .....Multumesc ptr explicatii!!!

Am sa caut dupa alte elemente posibil defecte.

Bafta

Link spre comentariu

Am priceput cum sta treaba merci de promptitudine ..

Geometria e facuta e ok nu e de acolo.O sa incerc totusi sa slabesc caseta putin sa vedem ce sa petrece.Iar in teren o bag destul de des si se comporta ok basca mai trag cu ea si o rulota de 1500 kg.

Link spre comentariu

Am priceput cum sta treaba merci de promptitudine ..

Geometria e facuta e ok nu e de acolo.O sa incerc totusi sa slabesc caseta putin sa vedem ce sa petrece.Iar in teren o bag destul de des si se comporta ok basca mai trag cu ea si o rulota de 1500 kg.

Salut,

astept sa ne spui ce ai rezolvat dupa ce ai slabit caseta de directie!!!

Ms

Link spre comentariu

Buna seara, am verificat nivelul ulei cutie viteze (automata) si imi da diferit nivelul in P si in N, motorul cald! In P este aproape de minim ptr Hot iar in N este peste maxim mult!

Alta problema ar fi ca uleiul prezinta niste bule de aer(un fel de spuma cred) pe joja.....mentionez ca uleiul are culoarea rosiatica si nu miroase a ars!

Este normal???

Multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua !

Conform instructiunilor din documentele masinii, la aceasta motorizare, nivelul de ulei se verifica cu levierul de comanda al cutiei automate in pozitia "N", dupa ce ai trecut odata tur/retur prin toate pozitiile disponibile. Cutia ar trebui sa fie 42RE in acest caz, iar nivelul corect la gradatia de maximum.

Mai mult amanunte aici:

http://www.wjjeeps.com/service/transmission.htm#LEVEL

Bulele de aer (spuma) pot proveni de la prea mult lichid in sistem, sau, in cazurile mai rare, de la doua lichide incompatibile mixate.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua, eu intelesesem ca se poate verifica nivelul in P cat si in N, dar acum e sigur si voi lua nivelul doar in N.

Alta problema ar fi ca eu am scos saptamana trecuta niste ulei din cutie pe la joja cu un furtunas (era mult prea mult) care l am lasat intr-un bidon transparent. Acum dupa ce a stat uleiul in bidon se vede niste depuneri pe fund....ceva alb ca o crema/pasta etc.

Ce poate fi acea depunere sau este normala?

Multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua,

am comandat acest filtru pentru cutie viteze:

http://cgi.ebay.ie/Jeep-Grand-Cherokee-ZG-WG-WJ-auto-gearbox-filter-789-/390325575615?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5ae1379fbf

sper sa se potriveasca. :grin:

Link spre comentariu

Buna seara !

Acea depunere este spanul rezultat ca urmare a uzurii discurilor ambreiajelor si a benzilor de franare. Este relativ normala dupa anumiti kilometrii rulati, si ar fi trebuit sa ramana in filtru.

Ori nu s-a mai schimbat de mult lichidul si/sau filtrul, ori cutia este relativ uzata sau dereglata. Daca folosesti masina preponderent in city, zeama din ea trebuie schimbata mai des decat la utilizarea tip long distance, si cred ca banuiesti de ce.

In caz ca nu banuiesti, ca sa fi eu sigur, uzura mai rapida apare datorita procedurilor de schimbare mult mai dese care se petrec la circulatia urbana, raportat la circulatia tip drum intins.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua,

astazi am fost la Test cu masina si a reiesit ca trebuie sa schimb Ball joint-urile..

Am cautat pe net si am gasit asta:

http://www.irishautoparts.ie/Jeep-Cherokee-Grand-Cherokee-4.0-2001/Parts.aspx

Intrebarea mea este daca se potriveste la WJ deoarece acolo este specificat XJ.

Nu stiu cum sa verific daca sunt la fel cu ce imi trebuie mie :(

Multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua !

La Dana 30 pivotii ar trebui sa fie la fel, doar butucii difera. Pivotul de sus are gresor in toate situatiile. Doar ca schimbarea nu e chiar pentru oricine, si decurge fara a folosi ciocanul sau flacara.

Later Edit:

La unii furnizori am gasit coduri diferite pentru XJ si WJ, la altii unul singur pentru ambele masini. Deci, clar ca noaptea...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Desigur ca nu ii schimb cu ciocanul si flacara.....voi cumpara sculele necesare :grin:

Si pana la urma cum pot afla care ball joint este ptr WJ?

Ma gandesc ca daca este Dana 30, indiferent de modelul masinii(XJ,WJ) ar trebui a fie aceiasi piesa. Sau ma insel???

Nu stiu cum se procedeaza :hl pentru a cumpara online piesa corecta!

Aici in Irlanda la magazinul de piese nu au si nici nu aduc asa ceva ptr Jeep, m au trimis la Dealer direct sau pe net.:uameni

Multumesc

Link spre comentariu

Buna seara !

Dana 30 nu sunt toate la fel. Exista in versiunea low pinion sau high pinion, sunt cu Vacuum Disconnect sau fara, difera butucii, difera tipul de planetara, etc.

Ar fi prea frumos sau prea simplu sa fie chiar asa de la indemana. Intreaba-ti dealerul, care s-ar putea sa aiba sigla Fiat, Lancia sau Alfa Romeo pe cladire.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Exista diferente intre Ball-jointuri de WJ si de XJ. Deci, daca vrei sa cumperi, trebuie sa cumperi de WJ. De asta sunt foarte sigur.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Exista diferente intre Ball-jointuri de WJ si de XJ. Deci, daca vrei sa cumperi, trebuie sa cumperi de WJ. De asta sunt foarte sigur.

Si care ar fi diferentele? Nu inteleg ce ball joit-uri tre sa cumpar!

Am tot cautat pe net si cum a zis si Dragos....unele firme dau acelasi Ball joint pentru XJ si WJ.

Cred ca am sa desfac la mine sa ma uit poate pot compara se este pe masina cu pozele de pe net.

Marius

Link spre comentariu

Buna seara !

Nu cred ca forma difera, ci mai degraba dimensiunile la nivel de fractiune de milimetru. Si in plus, pozele de la furnizori nu arata intodeauna exact piesa ta, ci una cu titlu informativ.

Aici, varianta de XJ, cu coduri de Dana Spicer:

http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/41_43/products_id/346

Si aici, varianta de WJ, tot cu coduri de Spicer:

http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/41_43/products_id/2768

Si au coduri diferite, deci ceva difera si la piese.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Si care ar fi diferentele? Nu inteleg ce ball joit-uri tre sa cumpar!

Am tot cautat pe net si cum a zis si Dragos....unele firme dau acelasi Ball joint pentru XJ si WJ.

Cred ca am sa desfac la mine sa ma uit poate pot compara se este pe masina cu pozele de pe net.

Marius

Logic..daca ai WJ, cele de WJ difera de cele de XJ/TJ/ZJ si vrei sa cumperi, atunci de care cumperi ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Logic..daca ai WJ, cele de WJ difera de cele de XJ/TJ/ZJ si vrei sa cumperi, atunci de care cumperi ?

Pai cumpar de WJ dar unele firme/site-uri dau piesa la comun pentru XJ si WJ.

Link spre comentariu

Are cineva idee cat dureaza daca comand ball joint-urile din SUA?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare