Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Quadra Trac II, servodirectie, curea agregate.

4L Limited

Postări Recomandate

Re: Probleme Quadra Trac II ???

Salut cred ca m-am lamurit Sistemul Quadra trac II nu este echipat cu differentiale vari-loc. Aceste differentiale vari-lok in momentul cind simt ca una dintre cele doua roti de pe ax se invirte in gol se blocheaja si distribuie forta de tractiune pe ceea care atinge solul. Cred ca m-am exprimat bine :grin: iar sistemul quadra drive are aceste differentiale vari-loc care ne duc cam pe unde vrem :grin:.

Cred ca la tine pe masina nu sunt aceste differentiale vari-lok, asta ar fi explicatia de nu ai putut sa urci acel dimb

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

am inteles ceva.....:grin:, multumesc ptr explicatii Heavy D.

Chestia asta cu diferentiale blocate tot timpul este de serie sau ceva "after"?

Pana la urma cu Quadra Trac II nu prea se poate face cine stie ce Off road :( .

Si ma mai intereseaza cat pot sa il ridic minimum, am vazut ca se vorbeste de 3" sau ceva de genul. Eu as vrea ceva sa nu fie prea mult de modificat , doar sa il mai inalt putin. Sa fie de strada si poate ceva off road lejer. Nu cred ca m am explicat prea bine insa sper ca Heavy D. va intelege :sm. Si ce anvelope+jante trebuie sa caut , eu am acum 235/75/17, dar vreau ceva putin mai de teren deoarece astea chiar sunt de strada :grin:.

Multumesc!!! :tk

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Buna seara tuturor !

Intr-adevar, Quadra Trac e aiurea pentru off-road. Iar Quadra Drive este o chestie care trebuie sa si functioneze, ca sa se intample asa-zisul blocaj. Si oricum nu tine loc de blocant permanent, pen' ca prima data o roata tre' sa se-nvarta in gol ca sa simta electronica diferentele si sa ia masuri...

Ceea ce de obicei ia timp, si asta nu e bine.

Treaba cu diferentialele blocate full-time este after market. Cum eu nu sunt amator de fire/switch-uri/furtune/tevi care sa-mi faca treaba acolo, ca sa nu zic de alte fire/switch-uri si furtune pentru un eventual compresor, am mers pe un tip de diff care nu necesita interventia mea de dinafara si este mecanic 100%.

Exista mai multe tipuri de blocante care nu necesita interventia externa, dar cel mai simplu, cel mai brut si cel mai ieftin este exact cel ales de mine. Si anume Powertrax Lockright de la Richmond Gear.

Detroit Locker face aceeasi chestie, dar este mai smooth, mai fin in condusul de zi cu zi. Dar e cel putin dublu la pret, si include, pe langa piesele mecanismului care face blocajul in sine, si alt cos purtator de coroana. Ceea ce presupune ca va trebui facut un alt reglaj de joc si pata de contact intre pinion si coroana. Ceea ce iarasi presupune timp, bani, si cineva care stie sa faca treaba asta...

Din nou, o concluzie clara:

Daca nu ai TREI diferentiale blocante/blocabile/blocate, NU ai 4x4, iar ce scrie pe masina e doar abureala...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Mda, frumoasa si adevarata explicatia ta. Practic masina e gandita ptr drumuri normale ma gandesc eu si nu ptr off road. Totusi ptr o urcare pe deal sau un fel de "semi off road" cred ca se va descurca :grin:! Daca nu se descurca.....tre sa fie un prieten prin apropiere sa te traga :ha: .

Multumesc pentru explicatii....raman dator!!!

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Nici o problema, doar sa ai grija de masina, si sa-i dai ce trebuie la timp.

Ca sa-ti faci o idee despre la ce se poate ajunge daca chiar vrei, check this out:

http://i53.tinypic.com/fw7pmp.jpg

http://i55.tinypic.com/10hor9y.jpg

http://i56.tinypic.com/8wi15z.jpg

Chestia de mai sus ruleaza cu 35" si circa 6" lift. Just do it...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

WOOW !!! Asa ceva nu mi ar strica sa am :grin:. Mi se pare cam mult de modificat la ea sa ajunga in stadiul ala si ....scump! Nu stiu cat de bine se comporta pe asfalt asa un vehicul.

Intrebarea mea este: daca se poate face ceva mai jos, adica putin mai mult decat este standard. Totusi 6" este ceva !!

Precizez ca nu vreau de exterm, va fi masina de uz normal dar si de iesiri in natura....ptr drumurile lungi am alta :wink:.

Acum voi avea grija de ea, in general ingrijesc masinile si imi place sa le "hranesc" cu ce este mai bun :grin:.

Azi la o inspectie mai amanuntita am observat ca cureaua are ceva mai multe fisuri,coapta bine de tot, chiar pe o portiune de 2-3 cm lipsesc denivelarile. Deci este dusa deja cu totul si are doar 78mii mile. M am bagat si sub ea, nu am vazut scurgeri de lichide sau zgarieturi !!!

:tk inca o data ca iti rapesti din timp ptr .....incepatori ca mine!

Link spre comentariu

Alta curea, please !

Vezi stare intinzator, pompa de apa, etc. Invarte cu mana de alternator cand este liber, vezi cum se simte la mana starea rulmentilor. La fel si la compresorul de clima.

Daca se poate 6", sigur se poate si 3". Dar tot va fi de munca...

Vezi aici:

http://www.4x4wire.com/jeep/tech/susp/WJlift/

Si aici:

http://www.fourwheeler.com/techarticles/suspension/129_1008_lift_for_wj_jeep_grand_cherokees/index.html

Si aici:

http://www.jpmagazine.com/techarticles/suspension/154_0207_jeep_grand_cherokee_wj_lift_kit/index.html

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]105581[/ATTACH]

Frumosa Bestie :grin:

Referitor la ridicat cred ca poti sa o faci din jante+ cauciucuri mai mari + un set de amortizoare + arcuri se gasesc unele amortizoare care ridica cam cu 3 CM daca nu ma insel marca bilstein

Link spre comentariu

Un amortizor nu va ridica niciodata o masina, decat daca se cheama Sway-A-Way & Co., si atunci nu e nevoie de arcuri.

Like this:

http://i54.tinypic.com/3094h14.jpg

And like this:

http://i52.tinypic.com/5ouslx.jpg

Concluzie:

Masina este tinuta sus de arcuri, perne de aer sau bari de torsiune, nu de amortizoare. Cu exceptiile mai sus mentionate.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Dupa cum spuneam, nu amortizorul da pozitia (inaltimea masinii). In cazul prezentat de tine, telescopul face parte dintr-un ansamblu tip coil-over, unde telescopul este in interiorul arcului.

Scaunul de arc inferior este prins de corpul telescopului si poate fi mutat in diverse pozitii (mai sus, mai jos), corespunzator arcul urcand sau coborand, generand astfel inaltimea de care vorbim. Acolo scrie "different spring seat positions", deci trebuia sa fie clar.

Spring = arc

Spring seat = scaun de arc

Deci, nu telescopul, ci scaunul arcului dau inaltimea de lucru a masinii.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

As vrea sa o inalt 2.5", cred ca imi ajunge ptr moment mai ales ca folosesc masina si pe asfalt destul de mult.

Am vazut acolo in link-ul postat de Heavy D. un fel de distantiere sau asa ceva care inalta pana la 2" Budget Boost. Daca ii mai pun si alte gum pe jantele originale sau pe 16 cred ca ar fi super. CRED doar...:grin:dupa poza postata de ei pe acel site cu lift de 2", arata destul de bine masina.

Ar fi o idee si cea cu telescoape de alea fara arcuri....insa nu stiu cum se prezinta pe masina asa ceva.

Se potrivesc cumva jante de la alte marci pe WJ ?

Link spre comentariu

Lasa telescoapele alea fara arc in pace, aplicatiile pentru asa ceva sunt off-road only.

Nu-ti trebuie jante de la alte marci sa pui pe WJ, ci jantele care trebuie. Ce ai in plan, si de ce vrei alte jante ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Eram curios de alte modele :grin: doar!!

In Wj-ul 6" lift postat de tine are alt model de jante.....ma gandeam ca sunt ceva universale sau sunt speciale ptr WJ?

Mai peste tot am vazut ca au jante pe 15 sau 16 iar eu le am pe 17 ....deci ca fac lift tre sa schimb si pe jante de 16? Se gasesc gume mai de Offroad sa fie pe 17?

Asta era nelamurirea mea.

Multumesc, Marius

Link spre comentariu

Salut, Marius !

Treaba cu jantele mai mici e cam asa: sunt sanse sa nu incapa pe masina din motive de etriere. Si sa alegi un offset foarte negativ iti cracaneaza masina cu juma' de metru si-ti da peste cap rulmentii si elementele directiei.

Jante universale nu exista, trebuie doar cautata cea pe care o doresti. Anvelope de off-road sunt si pe janta de 20", dar guma e de 54"...

Aici ai MT KM2 pe 15", 16" si 17":

http://de.4x4-garage.com/index.php/cPath/35_335

Aici ai AT-uri tot asa:

http://de.4x4-garage.com/index.php/cPath/35_101

Aici ai un Interco pe 33":

http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/35_104/products_id/926

Si aici ai un catralion de jante:

http://de.4x4-garage.com/index.php/cPath/34_126

Si mai este ebay, amazon, etc. Look for "Jeep Grand Cherokee wheels" sau "rims".

Uite aici o janta 17" cool:

http://i56.tinypic.com/35lhjtg.jpg

Sau asta, tot pe 17":

http://i52.tinypic.com/33wlcsi.jpg

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Acum chiar ma uitam pe ebay la lift kit si am gasit kit de 4" la 350e sau de 2" cu tot cu arcuri si telescoape la 260e.

Multumesc ptr link-uri!

:tk :tk :tk

Link spre comentariu

Se potrivesc cumva jante de la alte marci pe WJ ?

Trebuie jante 5x127mm si in functie de ET, probabil ca trebuie sa fie minim 16" din cauza etrierilor pe fata.

Atentie la ET, am vazut WJ cu jante si cauciucuri standard care frecau in lonjeroane cand rotile erau bracate la maxim.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Trebuie jante 5x127mm si in functie de ET, probabil ca trebuie sa fie minim 16" din cauza etrierilor pe fata.

Atentie la ET, am vazut WJ cu jante si cauciucuri standard care frecau in lonjeroane cand rotile erau bracate la maxim.

Multumesc.....chiar ma gandeam la jante pe 16 , modelul nu ma prea intereseaza ca nu este masina de "show" , practice sa fie si bune!!

Nu ar fi rau niste jante cum a postat Heavy D. insa pacat de dat banii pe asa ceva si dupa sa le zgarii prin pietre.

Cred ca am sa optez ptr niste jante simple (nu prea scumpe) insa sa pun gume bune. De asta si intrebam de jante de la alte marci daca vin pe WJ, am vazut ca alte "jepuri" au in 6 prezoane.

Sanatate!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna seara,

Nu am mai postat de ceva vreme, mi am pierdut vremea cu un ARO sa il fac ptr offroad si m am lasat pagubas dupa cateva iesiri (a ajuns la fier vechi).

Am o intrebare in legatura cu WJ-ul :

am iesit azi cu el putin asa in natura si am observat la servodirectie ca daca roata este prinsa(blocata) si fortez sa virez face acelasi zgomot ca si cum ar fi la capat de cursa. Mai este ca daca masina nu este turata se vireaza mai greu, adica pe loc simt volanul mult mai tare sau la vale in N este la fel de tare, daca turez putin se simte ca merge mai usor volanul. Este normal sau am ceva defect?

Multumesc

Link spre comentariu

Buna ziua !

Cand directia este la capat de cursa, indiferent de sens, precum si in cazul descris de tine, este normal ca manifestarea (zgomotul auzit) sa fie aceeasi. Pentru ca, in ambele cazuri, pompa de servo face ore suplimentare ca sa te ajute.

Doar ca, in primul caz, directia este la capat de cursa, iar in cazul unei roti prinse la inghesuiala sau "blocate", asa cum zici tu, treaba merge greu, si pompa incearca sa-si faca treaba.

In ceea ce priveste cealalta manifestare, cu usurinta de a vira cand motorul este mai turat, este relativ normala. Zic relativ, pentru ca la turatii mai mari ale motorului, si pompa de servo pune umarul mai serios cand rotesti de volan. Pe de alta parte, nu ar trebui sa fie diferente prea mari intre comportamentele la turatii mari sau mici, decat daca pompa de servo si/sau lichidul cu care aceasta lucreaza nu mai sunt chiar la parametri. Asta presupunand ca nu-ti patineaza cureaua aferenta pe fulia pompei si ai lichid suficient, binenteles.

Daca nu se intampla patinarea descrisa mai sus, cel mai ieftin si practic lucru care ar trebui facut este schimbarea lichidului din sistemul servo al directiei, ATF sau ce zeama MOPAR o fi acolo. Daca diferentele se pastreaza, manifestarea vine de la pompa. Daca dupa schimbare, chestia se reglementeaza, a fost de la lichid. Si, dupa treaba asta, daca nu pierzi lichid si nu patineaza cureaua, lasa lucrurile asa cum sunt.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!:tk

Am sa schimb si lichidul si cureaua....dupa am sa vad daca este pompa.

In legatura cu schimbarea curelei(vreu sa o schimb eu :grin:) as vrea sa stiu cum se procedeaza deoarece am observat ca are doar o curea. Intrebarea mea este daca exista o ordine anume la desfacere/montare?

Marius.

Link spre comentariu

Buna ziua !

In mod normal, odata slabit bratul intinzatorului, totul ar trebui sa mearga fara probleme.

Si presupunand ca nu (mai) ai undeva pe sub capota schema pozitionarii curelei, adica peste care sau pe sub care fulie trebuie aranjata, fa-ti tu o schema din asta pe o foaie de hartie, si asta inainte de a pune mana pe orice cheie.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!:tk

Am sa schimb si lichidul si cureaua....dupa am sa vad daca este pompa.

In legatura cu schimbarea curelei(vreu sa o schimb eu :grin:) as vrea sa stiu cum se procedeaza deoarece am observat ca are doar o curea. Intrebarea mea este daca exista o ordine anume la desfacere/montare?

Marius.

Salut cam asa ar trebui sa arate la tine cureua

4.0 I-6 Engine:

http://www.wjjeeps.com/misc/serpentine_40bs.jpg http://www.wjjeeps.com/misc/serpentine2_40bs.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare