BERTONE BMW Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 (edited) Re: DIY Revizie Punte Fata toata stima pentru raspunsuri. am sunat la un amic cu magazin de piese si a gasit toate piesele mai putin bucsa deformabila. nu mai este livrabila sau nu stie el de unde sa o aduca? sunt la mecanic si surpriza.... flansa aia cu 4 gauri e incarcata de sudura si apoi finisata. aici e problema. din spusele mecanicului iimi trebuie flansa respectiva. - se mai gaseste piesa respectiva de cumparat sau trebuie sa iau legatura cu baietii cu dezmem? Edited January 3, 2013 by BERTONE BMW Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata se mai gaseste flansa respectiva de cumparat sau trebuie sa iau legatura cu baietii cu dezmem? coduri flansa: unele sunt pentru suruburi de 8, altele pentru suruburi de 10, dar nu stiu care. 27110-60A00 27110-56B01 27110A83091 bucsa deformabila se poate comanda la unix, si costa in jur de 160 ron. daca nu esti presat de timp, poti sa iei de la lowrange kit de instalare pentru diferential si primesti la pachet: bucsa, simering si piulita. http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/differentials/basic-ring-and-pinion-install-kit.html 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu.C Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Pentru schimb rulmenti king pin trebuie dats jos fuzeta/butucul (sau cum so mai fi chemand), sau pot fi schimbati loco cu roata data jos? Multumesc! Hyundai Elantra Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuk Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 (edited) Re: DIY Revizie Punte Fata Se imbina, se ung rulmentii, pentru asta eu am folosit vaselina de rulmenti de la Mobil (35 ron/tub 400gr de la Dedeman), se mai \Se monteaza orizontal cele doua piese semicirculare 45623-80001 (oil seal retainer) in care se sprijina simeringul cel mare. Se etansaza cu silicon pe spate, se unge su silicon simeringul 09285-00002 pe fata interioara, cu vaselina pe zona de contact cu sfera si se preseaza usor. Se adauga paslele antipraf 45600-82810 (45 ron/buc de la Unix) si apoi vertical capacele 45625-63001 (oil seal cover). Se infileteaza suruburile 45626-83000 M6x12, se strang la 8-12 Nm si se asigura cu Loctite. [ATTACH=CONFIG]107164[/ATTACH] NO THANKS! pot inlocui numai pasla aia si sa desfac numai semincercurile alea ? Edited February 12, 2013 by yuk Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata sal in loc de semeringurile originale din punte am gasit unele cu un milimetru mai inguste, deci 26x38x7. cele originale sunt 26x38x8. Este vre-o diferenta semnificativa sau pot sa le montez fara probleme? Astea le-am gasit la 4 ron bucata. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny_r0 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Multumesc Minitehnicus pentru prezentare mi-a fost de mare folos astazi. Am reusit sa fac o mare parte din revizia puntii fata. Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignis Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Daca va pica in mana un inel de etansare din ala mare de pe bila cod 09285-0002 masurati-mi si mie va rog diametrul interior si exterior poate am noroc si il potrivesc la un Daihatsu Rocky pentru care nu gasesc aceea etansare de nici un fel... :cl Ignis 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 (edited) Re: DIY Revizie Punte Fata Din ciclul "daca merge, desfacem sa vedem de ce merge" am vrut astazi sa verific rulmentii de la roata dreapta fata dar m-am impotmolit. Oricum urmeaza o revizie completa la puntea fata (picura ulei) si am zis ca mai intai sa desfac si sa vad despre ce e vorba. In urmatoarele poze se vede cum picura ulei pe la garnitura mare (09285-00002): Am tot completat cu ulei in punte, dar nu asta e solutia. Buuun, sa ne apucam de treaba: Dam roata jos: Stiu, imi lipseste un prezon. Traiasca fostul proprietar. Apoi etrierul care e prins in 2 suruburi de 17: Ocazie cu care verific placutele de frana, garnitura de la cilindru si culisantele: Dupa care dau jos acel capac de la flansa. Din nou ii doresc multa sanatate fostului proprietar pentru felul in care arata capacul. Dupa ce am dat capacul jos am facut putina curatenie folosind o laveta (carpa ordinara) si un spray care il ador. Apoi scoatem siguranta folosind clestele din imagine. Montez putin roata pentru a putea desface cele 6 suruburi de la flansa cu tubulara de 12. Urmeaza momentul in care m-am oprit din lucru si am facut o rugaciune pentru fostul proprietar. Avand in vedere starea piulitei de blocare nu am mai continuat operatiunea pentru ca as vrea sa o schimb si oricum nu aveam tubulara de 50. Am facut poze in ideea de a face un tutorial. Nu sunt mecanic si nici nu vreau sa dau sfaturi la altii, dar daca am facut ceva gresit, va rog sa-mi spuneti. Acum invat si eu. Va urma... Edited June 5, 2013 by Roskat Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Picatura de la garnitura mare este de fapt de la semeringul mic de la planetara... si piulita aia mare normal trebuia sa o desfaci cu mana sau eventual cu un ciocanel nu trebuie cheie decat la strangere. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata nu trebuie cheie decat la strangere. Pai trebuia sa o pun si inapoi :grin: Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikz Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata pana acum lookin' good :-) sa documentezi si mai departe ca e interesant. SJ410 - '86 - in reconstructie. Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Salut, am putintica nevoie de ajutor am rulmentii de la roata din dreapta fata (nu e vb de cei kingpin) care huruie si au putintel joc, nu hurie rau rau insa as vreai sa-i schimb nu mai ma chinui sa-i strang. Imi poate spune cineva un cod de rulment, in schema de pe prima pagina doar la cei kingpin am gasit(30302j2). Am un magazin bun de rulmenti in zona si mi-ar pica bine sa stiu direct codul de rulment sa-i am inainte sa ma apuc sa desfac. Va multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted November 17, 2013 Author Share Posted November 17, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Salut, am putintica nevoie de ajutor am rulmentii de la roata din dreapta fata (nu e vb de cei kingpin) care huruie si au putintel joc, nu hurie rau rau insa as vreai sa-i schimb nu mai ma chinui sa-i strang. Imi poate spune cineva un cod de rulment, in schema de pe prima pagina doar la cei kingpin am gasit(30302j2). Am un magazin bun de rulmenti in zona si mi-ar pica bine sa stiu direct codul de rulment sa-i am inainte sa ma apuc sa desfac. Va multumesc rulmentii sunt in inchi. KOYO 57414/LM300811 daca gasesti la pret ok, informaza-ne. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Ok ! multumesc mult! maine ma duc sa intreb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Am gasit! Rulmenti Made in Cehia! 37,5 lei bucata, erau doar 2 bucati insa doamna de acolo mi-a spus ca mai primeste!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Scrie si tu un cod al rulmentilor cehesti. Sau au acelasi cod ca cei originali? 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Au acelasi cod!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wick7ed Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Buna am si eu o intrebare ,imi curge ulei din puntea fata pe la semeringuri ,ce ar trebui sa schimb ,ajunge sa schim doar acea garnitura de pasla ? :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Buna am si eu o intrebare ,imi curge ulei din puntea fata pe la semeringuri ,ce ar trebui sa schimb ,ajunge sa schim doar acea garnitura de pasla ? :tk Daca curge pe la simeringuri, schimba simeringurile :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wick7ed Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Daca curge pe la simeringuri, schimba simeringurile :h5 Multumesc pentru raspuns:h5:tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata curge pe la simeringurile din punte pentru ca rulmentii kingpin sunt distrusi. schimba simeringurile de la punte si apoi schimba si regleaza prestangerea din rulmentii kingpin. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wick7ed Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata curge pe la simeringurile din punte pentru ca rulmentii kingpin sunt distrusi. schimba simeringurile de la punte si apoi schimba si regleaza prestangerea din rulmentii kingpin. Multumesc !:tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wick7ed Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Ma poate ajuta si pe mine cineva cu codurile de la semeringuri si garnituri ,multumesc anticipat Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Ma poate ajuta si pe mine cineva cu codurile de la semeringuri si garnituri ,multumesc anticipat Se pare ca ai citit doar titlul acestui topic, nu si continutul inainte de a pune intrebarile. Inca de pe prima pagina colegul a pus absolut toate informatiile si codurile de care ai nevoie... chiar si schema "explodata" a omocineticii, cu tot cu coduri. Bafta la reparatii si la citit! PS: intuiesc o alta intrebare :wink:... pentru care uite AICI raspunsul :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wick7ed Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Re: DIY Revizie Punte Fata Se pare ca ai citit doar titlul acestui topic, nu si continutul inainte de a pune intrebarile. Inca de pe prima pagina colegul a pus absolut toate informatiile si codurile de care ai nevoie... chiar si schema "explodata" a omocineticii, cu tot cu coduri. Bafta la reparatii si la citit! PS: intuiesc o alta intrebare :wink:... pentru care uite AICI raspunsul :h5 Am vazut chiar de la inceput codurile dar am fost azi sa imi comand "cele de trebuinta" si nu am gasit ,:h5 :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts