Roskat Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata Revin maine cu poze. Cand am modificat directia normal ca am fost sa fac geometria rotilor. Uimirea mea e ca totul s-a intamplat deodata. Am mers cu roti pe 31" resapate si n-a avut nimic aproape 5 ani de zile si dupa ce am pus 205/70/15 in 2 luni a aparut problema. @cos ambele roti stau putin inclinate in partea de sus spre interior. Puntea nu a avut nici un soc. Nu vad de unde ar putea fi indoita, iar rulmentii kingpin (toti) au aproape 200m cat am scos masina din garaj si am facut o proba. Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 25, 2015 Author Share Posted June 25, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata Revin maine cu poze. Cand am modificat directia normal ca am fost sa fac geometria rotilor. Uimirea mea e ca totul s-a intamplat deodata. Am mers cu roti pe 31" resapate si n-a avut nimic aproape 5 ani de zile si dupa ce am pus 205/70/15 in 2 luni a aparut problema. @cos ambele roti stau putin inclinate in partea de sus spre interior. Puntea nu a avut nici un soc. Nu vad de unde ar putea fi indoita, iar rulmentii kingpin (toti) au aproape 200m cat am scos masina din garaj si am facut o proba. daca ai fost sa faci geometria, scrie aici ce valori au masurat la atelier. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata daca ai fost sa faci geometria, scrie aici ce valori au masurat la atelier. Nu mai am foaia care mi-au dat-o. Am facut programare pe sapt viitoare din nou. Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata Pune o poza cu unghiul pe care-l face acum diferentialul puntii fata ... nu-i asa ca sta ridicat , mandru ... sa fie cardanul in linie cu diferentialul ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 (edited) Re: DIY Revizie Punte Fata Pozele au fost facute cu volanul drept la masina. Va rog sa ignorati malul de peste tot. N-am avut cum sa merg cu ea pana la spalatorie. Bratul pitman: Suportul pentru capetele de bara: Caseta si barele de directie: Masina vazuta din fata: @cos nu mi se pare ca sta ridicat diferentialul. Edited June 26, 2015 by Roskat Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samnicu Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata NU vreau sa fiu off topic, dar vreau sa cumpar un semering omocinetica pt puntea fata samurai. tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samnicu Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Re: DIY Revizie Punte Fata NU vreau sa fiu off topic, dar vreau sa cumpar un semering omocinetica pt puntea fata samurai. tnx codul este 09285-00002, daca ar avea cineva din Timisoara, sau sa trimita maine la Timisoara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Re: DIY Revizie Punte Fata Pentru ca imi stateau rotile fata in A am eliminat faimoasele lamele de la king pin (erau doua una groasa si una mai subtire) atat sus cat si jos.In urma operatiei rotile s-au indreptat.Sa veddem cat tine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragosd13 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Re: DIY Revizie Punte Fata Saibele alea regleaza prestrangerea din rulmenti nu unghiul rotii Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Re: DIY Revizie Punte Fata Corect.Atunci de ce s-au indreptat rotile?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Re: DIY Revizie Punte Fata Pentru ca king-pinul este conic deja, iar prin eliminarea unei saibe a ajuns pe un diametru mai mare si s-au recentrat. Zic si eu... :wink: 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragosd13 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Re: DIY Revizie Punte Fata tabla groasa are 0.5 si cea subtire 0.1 ... Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link to comment Share on other sites More sharing options...
corrad Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Re: DIY Revizie Punte Fata Tocmai ce am terminat de mesterit la "gioarsa", multumesc @minitehnicusro pentru tutorial si pentru piese. Poze o sa pun eventual pe topicul meu, dar sunt aproape identice cu cele din primele posturi, fara gri, doar rosu si negru :) Ai dracu" rusi au fost romanii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chronos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Re: DIY Revizie Punte Fata Salutare, Imi pare rau ca intreb la subiect despre punti, dar nu am gasit alt loc mai bun :)...Sau poate trebuia sa incerc mai tare :) Caut codul/sursa pentru cablul de frana de mana, de pe reductorul de Samurai. Multam Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 Re: DIY Revizie Punte Fata Caut codul/sursa pentru cablul de frana de mana, de pe reductorul de Samurai. 54640-80010 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chronos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Re: DIY Revizie Punte Fata 54640-80010 Multumesc, C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts