Liviu-San Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: FarmLander! Am schimbat furtunul de la intercooler si m-am apucat sa caut galerie de M47N, sper sa gasesc una 'eftina spre moka. :grin: Exista posibilitatea anularii din soft (EGR off) folosind alt tester decat T4 sau Autologic? La ce te ajuta daca il anulezi din soft? Oricum nu apare nimic in bord... :cn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 13, 2015 Autor Partajează Postat August 13, 2015 Re: FarmLander! Daca dispare din soft pot sa anulez fizic toata magaria aia, inclusiv racitorul de gaze care are prostul obicei sa supraincalzeasca antigelul care ajunge la racirea cutiei de viteze.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sandusandu Postat August 22, 2015 Partajează Postat August 22, 2015 Re: FarmLander! In orice varianta de anuare a EGR(invaziva sau neinvaziva) deconectati solenoidul si izolati-l bine sa nu atinga la masa, exista posibilitatea sa se supraincalzeasca si sa creeze o cadere de tensiune pe circuitul ala si atunci citirile de la MAF si CMP sa fie scazute putin si FPR-ul sa fie subalimentat(astea toate sunt pe acelas circuit cu EGR-ul) ceea ce poate afecta combustia... asta nu se intampla in 100% din cazuri dar e posibil si e bine de evitat din start Poti sa-mi indici mai exact care este solenoidul si daca am EGR anulat de cand am cumparat masina am observat ca la relantiu este subturata existand unele trepidatii Poate sa fie asta cauza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 22, 2015 Autor Partajează Postat August 22, 2015 Re: FarmLander! EGR-ul nu afecteaza turatia motorului, ci senzorul High Pressure de pe rampa de injectoare sau senzorul MAF (debitmetru). Daca vrei sa faci o treaba te apuci si desfaci EGR-ul si galeria de admisie, le cureti bine, verifici valva EGR sa nu fie blocata, cureti senzorul Boost Pressure aflat pe galeria de admisie, cureti mufele de la senzorul de pe rampa de injectoare si de la MAF. Daca dupa operatiunea asta ralanti-ul este in continuare cu probleme va trebui sa schimbi senzorul de pe rampa. Cat despre solenoidul de la EGR, il gasesti sub galeria de admisie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: FarmLander! Si a venit vremea sa mai schimb un set de placute de frana. Evident, trebuiesc curatati si etrierii. Dupa 3 trip-uri Bucuresti-Brasov-Transfagarasan-Sibiu-Transalpina-Bucuresti placutele de pe stanga mai au cam 2 mm pana la fier, Asa-i cand ai CV automata...:ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: FarmLander! S-au schimbat placutele de frana, etrierii erau ok dar placutele de frana de pe stanga aratau cam trist dupa nici 20000 km, cele de pe dreapta mai aveau vreo 3-4 mm. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: FarmLander! Pozibila intepeneala a pistonasului pe partea respectiva . Probabil ca nu revin inapoi si preseaza in continuare placutele pe disc. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: FarmLander! Daca pistonasele si garniturile de la etrieri sunt ok, atunci teoretic ar trebui sa poti impinge pistonasele inapoi in etrier cu mana (la mine asa e) Am avut si eu o problema asemanatoare pe partea dreapta (schimat garnituri si curatat pistonas) acum e ok :wink: Vezi si culisoarele, eu le curat de fiecare data cand schimb placute. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: FarmLander! Si eu am schimbay palcutele acum o saptamana, erau ca si ale tale. Cele interioare erau "la fier". Pistoanele sunt ok, asa toceste freelanderul. Cred ca am facut cu ele 22k km. Delphi Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: FarmLander! Daca pistonasele si garniturile de la etrieri sunt ok, atunci teoretic ar trebui sa poti impinge pistonasele inapoi in etrier cu mana (la mine asa e) Am avut si eu o problema asemanatoare pe partea dreapta (schimat garnituri si curatat pistonas) acum e ok :wink: Vezi si culisoarele, eu le curat de fiecare data cand schimb placute. Eu nu cred ca le impingi cu mana fara sa desfaci aerisitorul respectiv Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: FarmLander! Nici eu, eventual daca ai ceva aer in instalatie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Re: FarmLander! Eu nu cred ca le impingi cu mana fara sa desfaci aerisitorul respectiv Pariu :wink: Si nu numai la Freelander ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Re: FarmLander! Culisele sunt ok, pistonasele ok, toate bune si frumoase, placutele s-au tocit intr-un ritm accelerat dupa ce au trecut de jumatate, exact in perioada in care Alexa l-a alergat pe Master ca la rally raid pe Transalpina si Transfagarasan in niste ture de insotire pe post de masina de suport. Acum am constatat ca masina are si un joc in directie, in mers oscileaza volanul, tind sa cred ca trebuiesc reechilibrate rotile. Daca pistonasele si garniturile de la etrieri sunt ok, atunci teoretic ar trebui sa poti impinge pistonasele inapoi in etrier cu mana (la mine asa e) Mai repede dau dreptate celorlalti colegi, cu mana nu am reusit sa imping pistonasele decat la un maxiscooter, si nici la ala prea usor, sa nu mai pomenesc de motociclete cu frane si mai zdravene care oricum nu se compara cu cele de masina. Poate merg mai usor la vehicule fara CBS sau ABS si TC. Editat Ianuarie 21, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: FarmLander! Pariu :wink: Si nu numai la Freelander ! Colegule ..... inseamna ca ai niste palme...... Eu fac pirghie cu 2 chei (inelare cotite) si tot strangi putin din kur.... .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Re: FarmLander! Culisele sunt ok, pistonasele ok, toate bune si frumoase, placutele s-au tocit intr-un ritm accelerat dupa ce au trecut de jumatate, exact in perioada in care Alexa l-a alergat pe Master ca la rally raid pe Transalpina si Transfagarasan in niste ture de insotire pe post de masina de suport. Acum am constatat ca masina are si un joc in directie, in mers oscileaza volanul, tind sa cred ca trebuiesc reechilibrate rotile. Mai repede dau dreptate celorlalti colegi, cu mana nu am reusit sa imping pistonasele decat la un maxiscooter, si nici la ala prea usor, sa nu mai pomenesc de motociclete cu frane si mai zdravene care oricum nu se compara cu cele de masina. Poate merg mai usor la vehicule fara CBS sau ABS si TC. placutele de frana la interior se tocesc din cauza bracketului de la etrieri. Ai uzura pe bucsile interioare ale bracketului si pistonasele nu mai culiseaza corect in timpul mersului. In special se toceste cel mai tare bucsa de la cel de atac in sensul de rotatie al rotii. Este regula valabila la toate masinile. Sunt placute de frana care la atacul discului in momentul franarii au tesitura la 15 grade in sensul de rotatie al rotii pentru echilibrarea etrierului pe bracket. Alte placute sunt drepte si acestea duc la uzura mare deoarece nu echilibreaza repede. Editat Ianuarie 27, 2016 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: FarmLander! Colegule ..... inseamna ca ai niste palme...... Eu fac pirghie cu 2 chei (inelare cotite) si tot strangi putin din kur.... daca ajungi sa strangi din kur inseamna ca : 1. ai depunere pe inelul interior de cauciuc din etrier. 2. inelul interior a imbatranit si este rigid. 3. valva retur din pompa are mizerie in ea. pistonasul se impinge relativ usor cu podul palmei dupa ce proptesti in el .... ceva un patrat ca sa poti impinge. Daca garniturile etrierului sunt ok si tot mai strangi din kur. desfaci furtunul de la etrier si incarci rezervorul de la pompa de frana si dai pedale pana golesti cateva rezervoare. 2-3 . astfel eliberezi supapa de presiune - retur. daca nici asa nu merge sa-l impingi cu podul palmei si tot mai strangi din kur cureti manual supapa de la pompa de frana. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Re: FarmLander! daca ajungi sa strangi din kur inseamna ca : 1. ai depunere pe inelul interior de cauciuc din etrier. 2. inelul interior a imbatranit si este rigid. 3. valva retur din pompa are mizerie in ea. pistonasul se impinge relativ usor cu podul palmei dupa ce proptesti in el .... ceva un patrat ca sa poti impinge. Daca garniturile etrierului sunt ok si tot mai strangi din kur. desfaci furtunul de la etrier si incarci rezervorul de la pompa de frana si dai pedale pana golesti cateva rezervoare. 2-3 . astfel eliberezi supapa de presiune - retur. daca nici asa nu merge sa-l impingi cu podul palmei si tot mai strangi din kur cureti manual supapa de la pompa de frana. maaa.... voi vreti ......sa-mi fac palmele lopeti...... sau sa nu mai strang din kur?!:uameni scuze DKW de offtopic! Inlocuirea lichidului de frana am facut-o prin aerisirea instalatiei, deoarece nu am reusit sa extrag sita din rezervorul lichidului de frana. Posibil sa fie inelul imbatranit, dar..... de ex. cand fac schimbul de placute, eu tot asa am introdus pistonul (normal desfacand capacul de la rezervorul de lichid). Editat Ianuarie 27, 2016 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: FarmLander! placutele de frana la interior se tocesc din cauza bracketului de la etrieri. Ai uzura pe bucsile interioare ale bracketului si pistonasele nu mai culiseaza corect in timpul mersului. In special se toceste cel mai tare bucsa de la cel de atac in sensul de rotatie al rotii. Este regula valabila la toate masinile. Sunt placute de frana care la atacul discului in momentul franarii au tesitura la 15 grade in sensul de rotatie al rotii pentru echilibrarea etrierului pe bracket. Alte placute sunt drepte si acestea duc la uzura mare deoarece nu echilibreaza repede. Dupa cum am mai spus, totul este ok la sistemul de franare, placutele s-au consumat rapid in ultimii 2000 km, masina este cu cv automata, in plus a fost condusa ca la rally raid pe parcursul acestor km. Sa nu mai vorbesc de manevrele din garaj, deja proba de trial.:uameni Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Re: FarmLander! Dar cu palmele, nu am lamurit cu palmele. :grin: @mariusb se pare ca e singurul, care crede ce spun si eu. Am sa revin cu un filmulet sa fie vizibila treaba :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Re: FarmLander! Ce poate face o anvelopa neexaminata la timp. Roata stanga fata a fost vulcanizata cu mai mult de 1 an in urma, a incasat un piron de toata frumusetea facand o gaura cat degetul mic, la vremea respectiva a fost rezolvata cu snururi d-alea de astupat gaurile dar in ultima vreme roata incepuse sa piarda presiune incetisor, aparuse si acel joc/balans in volan. Surpriza a fost la vulcanizare, un snur se desprinsese si zburda haotic prin roata... Dupa reparatie si reechilibrare a disparut jocul in volan si, surpriza, senzatia de franare inegala. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Re: FarmLander! Culisele sunt ok, pistonasele ok, toate bune si frumoase, placutele s-au tocit intr-un ritm accelerat dupa ce au trecut de jumatate, exact in perioada in care Alexa l-a alergat pe Master ca la rally raid pe Transalpina si Transfagarasan in niste ture de insotire pe post de masina de suport. Acum am constatat ca masina are si un joc in directie, in mers oscileaza volanul, tind sa cred ca trebuiesc reechilibrate rotile. Mai repede dau dreptate celorlalti colegi, cu mana nu am reusit sa imping pistonasele decat la un maxiscooter, si nici la ala prea usor, sa nu mai pomenesc de motociclete cu frane si mai zdravene care oricum nu se compara cu cele de masina. Poate merg mai usor la vehicule fara CBS sau ABS si TC. Salut Pentru ca pe viitor sa nu mai crezi ca bat din gura numai asa, sa ma aflu in treaba, am filmat treaba cu impinsul pistonasului cu mana. Ca sa nu mai fie carcotasi, precizez ca nu este aer in instalatie si nici aerisitorul nu este desfacut. Masina este un Logan, 2008, 1,6 benzina, la care tocmai efectuam un schimb de discuri si placute si mi-am amintit de impinsul pistonaselor. Deci daca sistemul de frana este pus la punct cum trebuie, (si ai un pic de forta in maini) asa trebuie sa poti impinge pistonasele ! In rest numai de bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2016 Re: FarmLander! (si ai un pic de forta in maini) Credeam ca e vorba de o actionare mult mai usoara, pentru asta eu prefer varianta ''mecanizata'', sunt mai comod din fire. :grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2016 Re: FarmLander! Din minunile BMW aplicate la Freelander, aseara Master dadea semne ca nu-l mai tine vezica, incepuse sa stropeasca locul. dupa o inspectie mai amanuntita am gasit buba, pompa de motorina din rezervor, sau mai bine zis garnitura de etansare a pompei pe rezervor. Pana la remediere se circula cu max 55 L in rezervor...:ang3 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: FarmLander! Credeam ca e vorba de o actionare mult mai usoara, pentru asta eu prefer varianta ''mecanizata'', sunt mai comod din fire. :grin: Si eu sunt relativ comod din fire si treaba asta cu comoditatea m-a costat. Cand am luat Disco am zis ca schimb eu cu un amic discurile de frana si placutele. Am schimbat si kiturile de garnituri la toate rotile plus pistoanele (cele vechi aveam denivelari, zgarieturi, etc. Dupa ce am pus garniturile noi am bagat pistoanele cu presa de pistoane. Nu am dat atentie faptului ca dadeam cam greu la presa (la mana imediat s-ar fi vazut ca ceva era in neregula) si nici nu am at atentie faptului ca dreapata fata scartaia la viteza mica chiar daca nu apasam frana, iar dupa 15000 km dreapta fata mi-a tocit discul de frana ciudat (cu niste santulete nu prea adanci) 1cm spre exteriorul acestuia pe partea din fata (dinspre sosea) - un piston culisa bine celalalt deloc desi nu aveam pierderi de lichid de frana. Din fericire nu a trebuit sa schimb din nou discul de frana. Cand s-a bagat din nou pistoanasele + kitul nou de garnituri nu s-a mai folosit presa dedicata. S-a bagat cu mana si s-a facut treaba mai bine decat cu presa. Acum ce sa zic, poate difera un pic procedura (dpdv al dificultatii executarii) de la masina la masina. Chestie e ca eu nu mai am incredere in presa la inlocuit garnituri. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: FarmLander! Un mic update, Master a inceput sa fumege nitel la plecarea de pe loc, ma rog, in panta de la garaj. Sa fie oare de vina filtrul de aer care trebuia schimbat de ceva vreme, uleiul din motor neschimbat de vreo 10000 km sau vreun furtun de la intercooler gaurit/delaminat? :ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate