Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

FarmLander!

DKW

Postări Recomandate

Re: FarmLander!

am pus o Caranda in loc.

citez din xml-ul cu cheltuieli: 19.10.2010 Caranda 65AH. sunt la a 5-a iarna cu ea. s-a descarcat de cateva ori din cauza becului din plafoniera (care e in fapt si un mare bug al masinii). iacata ca nu tebuie sa dai 7 milioane pe o baterie sa te tina 5 ierni. a mea joaca in suport, intrucat surubul ruginit flendura pe-acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 446
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si-o intrebare ce ma bantuie de ceva timp, exista vreun avantaj pentru motor daca renunt la unitatea AC? Compresorul nu a functionat niciodata de cand am masina (racordurile de la compresor sparte), asa ca nu stiu daca mai este bun, si nici nu mi-am batut capul prea tare cu rezolvarea problemei.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Depinde ce urmaresti:

--> o greutate (7,5kg) in plus pe fata inseamna posibilitatea de a "rupe" mai bine noroiu.

--> lipsa acesteia pe asfalt se traduce prin consum mai mic.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Urmaresca sa dau jos toate chestiile neutilizate, si-asa are cateva chestii in plus gandite de un neamt beat si executate de un englez mahmur...

Editat de DKW

Link spre comentariu

Urmaresca sa dau jos toate chestiile neutilizate, si-asa are cateva chestii in plus gandite de un neamt beat si executate de un englez mahmur...

Combinatia ce-a mai tare :ha:

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

zi si eu doar asa ... daca nu folosesti nu cara dupa tine.. in schimb daca treburile astea ce le dai jos te deranjeaza prin garaj etc si te gandesti a le dona sa ma anunti :ha:

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

:ha::ha:

da chiar asa mie cine imi face o poza la prinderea pragurilor... sau este pe undeva o schema ? radem glumim da mai si muncim :old

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

:ha::ha:

da chiar asa mie cine imi face o poze la prinderea pragurilor... sau este pe undeva o schema ? radem glumim da mai si muncim :old

Pentru ce-ti trebuie schema? Ai gaurile deja date in caroserie(sunt astupate cu antifon). Doar iei treptele, pui piulite incastrabile in gauri,4 suruburi si asta e toata lucrarea.

Link spre comentariu

@DKW,vezi ca treptele alea de inox sunt cam grele,ti le dau p-ale mele ca sunt mai usoare...:ha:

Al dracu' cromu ala e tare greu...:ha: Rabdare, ca vine si ziua aia.:grin:

zi si eu doar asa ... daca nu folosesti nu cara dupa tine.. in schimb daca treburile astea ce le dai jos te deranjeaza prin garaj etc si te gandesti a le dona sa ma anunti :ha:

Sunt cateva chestii gandite de contabili, gen traseu de racire pentru IRD, dar care are ca rol si preincalzirea IRD-ului in perioadele reci, racitor de gaze pentru EGR, traseu admisie de aer complicat... Parca as vrea ceva mai simplist, fara complicatii inutile, noroc ca mai exista si piese SH de la BMW, MG, Rover.:grin:

Iar of-ul cel mai mare il reprezinta IRD-ul, unul de Jaguar X-Type AWD m-ar scapa de stres, dar nu prea se strica si nici la vanzare nu prea gasesti.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: FarmLander! Diverse probleme pe diverse Freelandere ...

Se scot restul de suruburi care tin capacul inferior de la ceasuri, se scot cele 2 suruburi aflate sub capac, ce tin plansa bordului fixata pe ranforsare, se scot cele 2 suruburi de la capacul airbag-ului pt pasager, se scot cele 4 suruburi care fixeaza airbag-ul, 2 in fata, 2 in spate, se scot celelalte 2 suruburi aflate sub airbag, care tin plansa pe ranforsare, se da ceasul afara si se scoate surubul mascat de acesta, se dau jos ornamentele de pe stalpi, la baza lor se mai afla cate un surub, si cate unul in partea inferioara a bordului, pe extremitati. De la caz la caz, mai exista 2 suruburi care fixeaza bordul ,central, pe o intaritura demontabila aflata in partea de jos, pe tunelul cardanului.

Odata indepartat bordul, se scot tubulaturile de plastic ale aerotermei, precum si tubulatura gofrata care face legatura cu AC-ul. Se scot furtunele de lichid de la aeroterma (in compartimentul motor) si se desfac cele 3 suruburi de fixare, 2 sus si 1 stanga,jos....

scuza-ma deranjez cu o mica intrebare : ma tot uit la poze , se pot schimba becurile de la bord si butoane clima fara sa desfac chiar tot?

scuze le-am schimbat deja dar nus sa sterg mesajul!!

Editat de asderian
Link spre comentariu

Pentru a scoate ceasurile este suficient sa ajungi cu desfacutul la capacul de deasupra ceasurilor, pentru clima dai butoanele rotunde afara si o sa gasesti 2 suruburi, gasesti toate explicatiile in postarea respectiva.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Si a mai crapat un furtun, cel de la iesirea din intercooler. Momentan o sa-l "carpesc" cu ce gasesc pe piata apoi trec la next level, silicoane.:grin:

Link spre comentariu

Si a mai crapat un furtun, cel de la iesirea din intercooler. Momentan o sa-l "carpesc" cu ce gasesc pe piata apoi trec la next level, silicoane.:grin:

Poti sa pui si "mama" la furtune,daca nu faci ceva la surubul de la carcasa,care freaca si gaureste furtunul,nu faci nimic.Am pus pe masina varianta ieftina la furtune si nu au nicio problema afara de cea mentionata.Cel de la EGR,in varianta aftermarket,e teapan ca "tataie".asa ca nu am vazut nicio diferenta fata de cel original.

Link spre comentariu

Poti sa pui si "mama" la furtune,daca nu faci ceva la surubul de la carcasa,care freaca si gaureste furtunul,nu faci nimic.

Am lipit de capul acelui surub cu ceva silicon garnitura de cauciuc de la scaunul robinetilor de 1/2"-varianta veche cu rozeta. Garnitura are o mica gaura pe una din parti care vine peste surub. A tinut pana la prima vizita in service, mecanicul nu a mai pus-o inapoi.

Link spre comentariu

Poti sa pui si "mama" la furtune,daca nu faci ceva la surubul de la carcasa,care freaca si gaureste furtunul,nu faci nimic.Am pus pe masina varianta ieftina la furtune si nu au nicio problema afara de cea mentionata.Cel de la EGR,in varianta aftermarket,e teapan ca "tataie".asa ca nu am vazut nicio diferenta fata de cel original.

Carpeala va fi alt furtun, asta are o plesnitura de vreo 4 cm pe partea cealalta, nu unde se freaca de surubul de la carcasa.

Link spre comentariu

Am tot citit acest topic , in legatura cu celebrul EGR ... voi il aveti anulat sau? .... L'am desfacut , curatat , dar ma gandesc sa il anulez , as dori mai multe pareri pro si contra

Link spre comentariu

Pe Td4-ul meu este anulat (blocat) de aproape 3 ani. Ca beneficii am observat o scadere a consumului mediu de la 9,5% la 7,5-8,5% (cutie automata), motor o idee mai silentios si cu un mers mai rotund, un mic dezavantaj este iarna la drumuri scurte, sare consumul de 12%. La un EGR anulat merge foarte bine si un intercooler marit.

Link spre comentariu

Pentru moment am incercat o improvizatie cu un duct tape special pentru zone calde, l-am mai folosit cu succes in 2010 cand a plesnit un furtun de la sistemul de racire si pierdeam cam 3 l de antigel in 50 km, dupa improvizatie am parcrs vreo 150 km fara sa mai piarda lichid. Daca duct tape-ul tine si acum o sa mai cumpar o rola sa fie "just in case".

P.S.: furtunul este plesnit in 2 locuri. :old

Link spre comentariu

Eu mi-am pus miercuri after market, Britpart la Egr, respectiv la partea stanga a intercoolerului si cea scurta de la senzor. Daca-i montat cum trebuie, nici nu sta aproape de muchia aia de plastic care-l taie.

Ioan

Link spre comentariu

Initial si la mine atingea de surub, dar am gasit o pozitie in care sa nu mai frece de acel surub, este plesnit pe o zona dreapta si in partea de jos dupa primul cot. Oricum, Master este la al 3-lea furtun spart in 5 ani, 2 de la iesirea din intercooler si un cot de la EGR, iar cel actual (de la EGR) nu mai are zile multe. O sa fac un efort sa trec la silicoane, ca p-astea uzuale le dovedeste repede.

Duct tape-ul este bun pentru reparatie de moment, cat sa ajungi acasa sau la service, dar fara sa talparesti masina.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pe Td4-ul meu este anulat (blocat) de aproape 3 ani. Ca beneficii am observat o scadere a consumului mediu de la 9,5% la 7,5-8,5% (cutie automata), motor o idee mai silentios si cu un mers mai rotund, un mic dezavantaj este iarna la drumuri scurte, sare consumul de 12%. La un EGR anulat merge foarte bine si un intercooler marit.

am inteles , ma bate si pe mine gandul sa anulez EGR .. dupa ce am vazut ce mizerie se strange in el si admisie , tu ai folosit kit din comert sau ti-ai facut singur ? .. am vazut ca sunt la vanzare pe net

PS: in genul asta costa in jur de 30 lire

444100526_(KGrHqZ!q!E8WZNZl90BPI(vdWgw60_57.thumb.JPG.5844418af3d5ddcb63099f9f2bdb8b29.JPG

Link spre comentariu

Momentan nu folosesc niciun kit, doar am blindat furtunul de vacuum de la EGR.

Link spre comentariu

In orice varianta de anuare a EGR(invaziva sau neinvaziva) deconectati solenoidul si izolati-l bine sa nu atinga la masa, exista posibilitatea sa se supraincalzeasca si sa creeze o cadere de tensiune pe circuitul ala si atunci citirile de la MAF si CMP sa fie scazute putin si FPR-ul sa fie subalimentat(astea toate sunt pe acelas circuit cu EGR-ul) ceea ce poate afecta combustia... asta nu se intampla in 100% din cazuri dar e posibil si e bine de evitat din start

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Am schimbat furtunul de la intercooler si m-am apucat sa caut galerie de M47N, sper sa gasesc una 'eftina spre moka. :grin:

In orice varianta de anuare a EGR(invaziva sau neinvaziva) deconectati solenoidul si izolati-l bine sa nu atinga la masa, exista posibilitatea sa se supraincalzeasca si sa creeze o cadere de tensiune pe circuitul ala si atunci citirile de la MAF si CMP sa fie scazute putin si FPR-ul sa fie subalimentat(astea toate sunt pe acelas circuit cu EGR-ul) ceea ce poate afecta combustia... asta nu se intampla in 100% din cazuri dar e posibil si e bine de evitat din start

Exista posibilitatea anularii din soft (EGR off) folosind alt tester decat T4 sau Autologic?

M47N.thumb.jpg.0fe954a5f01254b098b344b418dacc37.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare