Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un alt fel de Samurai

Catalin.V

Postări Recomandate

Re: Un alt fel de Samurai

Prinderea de sus de la coilovere ramine cum e acum , sau se mai ranforseaza diagonal , ori se cupleaza intre ele cu o bara transversala ?

Un scut la directie ajuta ( care e expusa ) , insa arata total aiurea .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Prinderea de sus de la coilovere ramine cum e acum , sau se mai ranforseaza diagonal , ori se cupleaza intre ele cu o bara transversala ?

Un scut la directie ajuta ( care e expusa ) , insa arata total aiurea .

Urmeaza cateva diagonale la prinderile telescoapelor, dar asta dupa ce facem cadrul de protectie si stabilim pozitia finala a accesoriilor.

Merge facut scut la barile de directie si panhard dintr-o o teava sudata pe punte ... ceva asemanator suportului de piston hidraulic. Deocamdata eu le las asa pana pun directia hidraulica.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Daca nu e cu deranj...te rog poti pune cateva poze cu prinderile punte spate/fata de sasiu (link-urile)ma intereseaza mult felul in care au fost prinse si rationamentul dupa care au fost calculate (duritate material,flexibilitate,etc...)raportat la greutatea masinii si cuplul de tractiune/si cp/diametru roti?....si eventual materiale folosite...

Multumesc Florin....

Link spre comentariu

Daca nu e cu deranj...te rog poti pune cateva poze cu prinderile punte spate/fata de sasiu (link-urile)ma intereseaza mult felul in care au fost prinse si rationamentul dupa care au fost calculate (duritate material,flexibilitate,etc...)raportat la greutatea masinii si cuplul de tractiune/si cp/diametru roti?....si eventual materiale folosite...

Multumesc Florin....

Ca material tendoanele de jos sunt facute din teava de gaze de 1 tol si un sfert si au aprox 80 cm lungime iar cele superioare sunt tendoanele inferioare originale Patrol Y60, diametru de 1 tol si aprox 67 cm lungime. Avand in vedere ca samuraiul va avea mai putin de jumatate din greutatea Nissanului am presupus ca vor tine. Bucsile din capete sunt originale Nissan. Pentru geometria suspensiei am folosit un calculator:4 Bar Linkage Calculator v3.0 . Am urmarit un roll axis angle 0 si un static anti-squat cat mai aproape de 100% ... nu am reusit decat un 65% dar mai lucrez la marirea distantei dintre prinderile tendoanelor inferioare si superioare pentru a ajunge la 100% ... mai trebuiesc 6-7 cm. Deocamdata mai e ceva de lucru, de aceea o sa postez poze in varianta finala.

Editat de Catalin.V

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Intre timp Sami a primit 30m de teava ... multa teava, asa ca am mai renuntat la cate ceva ... usile si rollbarul original au iesit din schema.

http://i778.photobucket.com/albums/yy68/wst-box/Image0228.jpg

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Intre timp Sami a primit 30m de teava ... multa teava, asa ca am mai renuntat la cate ceva ... usile si rollbarul original au iesit din schema.

http://i778.photobucket.com/albums/yy68/wst-box/Image0228.jpg

Din experiența îți sugerez sa renunti la rama parbrizului pt a avea mai multă vizibilitate. Variante sunt multe si la ce ai făcut pana acum nu cred ca nu o sa gasesti rezolvare. Raportul in cutia de transfer o sa fie prea redus. Eu am avut 4.1 la transfer si 4.1 in punti si roti pe 35 si viteza 1 era doar pt coborari de alea grele. Ca si punct slab sunt suportii de la cutia de transfer, sa te gandesti si la niște prinderi suplimentare.

Spor la munca si sa te vad la Bucovina in primavara.

Link spre comentariu

Azi am facut cateva ture prin curte ... intr-adevar, pe teren plat prima impresie e ca transmisia e foarte redusa , ca pe greu nu ai ce sa faci cu treptele 1,2 si 3 , ba chiar ca nu e nevoie de greu, dar in cateva urcari pe o gramada de pietre aflate in apropiere, a 1-a pe greu a devenit foarte utila. Viteza maxima pe usor aproximez 120 km/h. Masina va merge pe 38.5 si cred ca atunci rapoartele vor fi foarte potrivite.

Vizibilitatea e super fara rama , cu rama e mai nasol dar nu mai rau decat intr-un Samurai stoc. Alternativa ar fi o rama cu stergatoare gen Willys sau IMS cu mecanismul stergatoarelor deasupra, dar deocamdata raman cu rama originala.

Reductorul l-am prins cu bucsi sandwich cu surub care trece dintr-o parte in alta, am intarit suportii de pe sasiu si am facut si o prindere suplimentara ... sper sa tina ... sa facem iures la Bucovina!

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

frumos proiectul! despre mrl-uri iti pot spune ca eu le-am umplut cu sudura si tin foarte bine ele nu mai cedeaza dar cum ceva tot trebuie sa cedeze... POC planetara...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

poze de actualitate? cat a costat suspensia si de unde? dak se poate.

super proiect. felicitari

Salut! Coiloverele sunt FOA http://f-o-a.com/index.php (1200E) si arcurile sunt H&R (600E).

Nu am mai lucrat la Samurai, asa ca nici poze recente nu am, dar i-am mai cumparat cate ceva si abia astept sa-i vina randul.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

In afara de arcuri si telescoape totul e hand made?

Intreb deoarece am un Samurai si vrau sa il trec pe suspensie cu arcuri elicoidale.

Acum adun informatii despre tot ceea ce am nevoie si incerc sa gasesc informatii despre cum se face.

Link spre comentariu

In afara de arcuri si telescoape totul e hand made?

Intreb deoarece am un Samurai si vrau sa il trec pe suspensie cu arcuri elicoidale.

Acum adun informatii despre tot ceea ce am nevoie si incerc sa gasesc informatii despre cum se face.

Cel mai simplu e sa gasesti un Jimny la dezmembrat si sa iei totul de pe el : brate, bari panhard, arcuri, telescoape, prinderi, suporti etc si sa le sudezi pe sasiul si puntile de Samurai, eventual sa ai si un Jimny intreg langa tine cand faci asta pentru inspiratie.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Nedai mai multe detalii despre motorul de BMW? Este 1.8l? Multumesc.

Cu placere ! Este motorul M42B18, 1.8l 16V pus pe BMW 318IS ... e compact si are cutia scurta si usoara, impreuna au aprox 105cm si 150 kg si dezvolta 140CP. A fost testat in competitii auto de tot felul si e recunoscut ca un motor care rezista la abuzuri si pentru care exista multe piese aftermarket performante, dar si second foarte ieftine.

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M42

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare