Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de Patrol

Big.Ursu

Postări Recomandate

Re: Nou posesor de Patrol

Am avut un pic de munca week-endul asta...

a) schimbat becurile de la faruri, operatie facuta la ceas de seara. Am sunat un prieten, caci nu am stiut ca voi avea nevoie de H4....

b) daca tot am ajuns acolo, am renuntat si la motorasele de la stergatoarele de faruri, caci nu prea functionau.

c) am schimbat un claxon pe care Dorel de la spalatorie l-a umplut cu apa (m-a anuntat ca din greseala a dat pe acolo cu putina apa)....

d) am alimentat statia CB "pe direct" - aveam firul de mult tras, alimentam cu el un amplificator. Renuntand la amplificator, am zis sa nu atarne firul degeaba

e) inlaturat o bucatica de la un scut termic de pe evacuare, care bazaia cand il apucau crizele.,...amu-i brici

Am constatat ca ledul de iluminare de la ceasul de boost s-a dus....stie cineva daca este posibila inlocuirea ?

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 483
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am constatat ca ledul de iluminare de la ceasul de boost s-a dus....stie cineva daca este posibila inlocuirea ?

Daca nu-i ceas capsat de robot ... ar trebui sa se poata inlocui ...ledul ...nu tot de om a fost pus acolo?

Statie e mult mai bine sa fie alimentata din baterie decat sa incarci instalatia masinii ... Daca nu ai, pune o siguranta pe traseu pe undeva ... mai ales ca atunci cand folosesti troliu ai oscilatii mari de curent ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Daca nu-i ceas capsat de robot ... ar trebui sa se poata inlocui ...ledul ...nu tot de om a fost pus acolo?

Statie e mult mai bine sa fie alimentata din baterie decat sa incarci instalatia masinii ... Daca nu ai, pune o siguranta pe traseu pe undeva ... mai ales ca atunci cand folosesti troliu ai oscilatii mari de curent ...

Avem siguranta :) Drept sa spui ... nu am vazut nici un surubel pe ceas....o fi "one-use only" :))

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

In general ceasurile astea nu au un LED, ci un disc in spatele cadranului, care se aprinde in totalitate.

Eu i-am f^&*t o gaura in c_r si i-am infipt un LED. Nu se vede ca discul (cadranul iluminat uniform), dar se vede....

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Aveam de mult in plan, insa abia astazi s-a concretizat treaba.

20130427_133557.jpg.5bd58023eb7dfe06f50781ffa9fe644c.jpg

Undeva sub scaunul "fomeii" se auzea o bataie pe drum denivelat, am localizat-o si am zis ca fac si dreg eu. Pe dracu. Am luat bucsile insa la o inspectie mai atenta am constatat ca si cele de pe brat (o fi corect zis de caster) erau duse pe partea stanga.

20130427_141852.jpg.7e387d024581ac2bbf91dce4792f9a4d.jpg

20130427_142322.thumb.jpg.4a95b617759c799bd03fb31eea1e7c0a.jpg

20130427_135154.jpg.365cf03784ea311f537cc5fe10c1e01e.jpg

Ciudat lucru insa, cele de pe stanga au fost diferite fata de cele pe dreapta (vezi foto).

20130427_165852.jpg.2ce14203a66ebfbde5f0fd1c254bc4fc.jpg

Toate bune si faine pana la desfacerea surubului din fata. Nu s-a lasat convins decat cu flexul.

20130427_164627.jpg.552f66cfc90069b64048e94c497607e1.jpg

20130427_140618.jpg.4630c958e5e751c002c64692860ef3b7.jpg

Am luat de la dezmembrari o pereche de tiranti, cu bucsile virgine. Constat ca problema cu convinsul surubului din fata a avut-o si cel care le-a dat jos de pe raposatul Y61, caci si-a pierdut cumpatul si le-a taiat cu tot cu urechea de prindere :)

20130427_133627.jpg.db2a731cdda27d4d21045967746a4b27.jpg

Mi-a lasat trimis totusi 2 suruburi intregi, pe care le puteai desface cu mana libera, drept pentru care nu m-am stresat foarte tare din cauza flexului. Eu si mecanicul ...bunavointa am manifestat din rasputeri, primul tirant a durat 3 ore si jumate sa-l schimbam (2 ore si jumate a durat operatiunea de convingere).

Una peste alta, vechile brate le voi ambala si trimite la operatiunea de "virginare" (adicatelea rebucsare), si sa le am ca si rezerva "hot-swap".

Am ramas impresionat de 2 aspecte:

a) cat de liniste e in masina

b) cat de galagie e in masina datorita rahaturilor pe care le tin prin buzunarele de la usi

Inainte de a schimba arcurile pe fata, la 80km/h avea o vibratie in volan. Dupa schimbarea arcurilor, s-a mutat la 70km/h. Acum nu mai este deloc. O fi poate placebo insa as putea jura ca si directia parca e mai usoara un pic. Poate e doar o parere, dar in fine....

Nu stiu daca o sa reusesc inainte de Paste, dar am de gand sa vad ce nu e OK cu franarea pe spate si dupa aceea sa schimb lichidul de frana. Astea nu inainte de a schimba telescoapele pe spate :D

NADS Fitted

Link spre comentariu

Bucsile de la tirantul de sus din imagine au mai fost schimbate (nu sunt de Nissan) dar ...sunt tot originale! :ha1

Cele de la tirantul de jos din imagine sunt bucsile originale Nissan.

Cele de pe sasiu ...sunt normale ca si uzura ...si inclin sa cred ca sunt cele cu care a fatat masa ...Patrolul asta.

Operatia de "schimb ghenuchere" am inceput-o si eu ...dar o termin la inceputul saptamanii viitoare ... :wink:

Respectasi instructiunile de montaj? :ha1

Sunt curios cat or sa tina cele albastre... :wink:

Link spre comentariu

Bucsile de la tirantul de sus din imagine au mai fost schimbate (nu sunt de Nissan) dar ...sunt tot originale! :ha1

Originale/neoriginale arata mult mai bine decat ce aveam eu.

Respectasi instructiunile de montaj? :ha1

Lubrefiat ca sa nu doara :) (ghid de exploatare ochi-maro drept sursa de inspiratie :P )

Sunt curios cat or sa tina cele albastre... :wink:

Pana cand se duc.....:D Producatorul miorlaie ceva de 60.000km/3 ani. Nu ma atinge la neuron insa.

Editat de Big.Ursu
  • Like 1

NADS Fitted

Link spre comentariu

Bucsile caster se scot si se baga prin presare ...Fie intr-o menghina mai mare (foarte mare :grin:) fie cu ajutorul unei prese hidraulice. La bagat bucsile folositi vaselina dupa ce in prealabil ati curatat foarte bine locasul unde intra bucsa si bagati si un smirghel sa curatati asperitatile.

Normal cele originale, au miez si coaja de fier. Mijlocul este din cauciuc ...

Cum vezi daca ai bucsile de caster duse ...iei o ranga si cu masina in pozitie de lucru (pe roti) bagi varful acesteia intre brat si suportul bratului de pe punte. Daca exista joc inseamna ca bucsa este dusa. Adica ori miezul de cauciuc este spart ori intre miezul metalic si cauciuc ai joc.

Cele poli, in general, au doar miez metalic si niste umeri exteriori care vin pe marginea gaurii din tendon ... ptr verificare aceeasi procedura.

Cele de pe sasiu se verifica vizual. In mod normal ele se tocesc exact pe partea de sus a suportului sasiu.

Cand umblati la tendoane este indicat sa folositi chei de forta nu cele normale. Asta dupa ce in prealabil cu o zi, doua inainte spreiati din abundenta degripant si curatati cu peria de sarma filetul exterior expus factorilor externi ce favorizeaza coroziunea. Atentie mare si la suruburile care trec prin bucsile caster. Sunt destul de greu de procurat. Asa ca incercati sa le recuperati.

Link spre comentariu

La un brat am avut duse bucsile de pe sasiu, pe partea dreapta.

La celalalt, erau bucsile caster duse si cele de pe sasiu OK.

Daca tot am ajuns acolo, am zis sa fac un full-swap.

La mine nu au vrut sa se lase convinse nici cu mama degripantului, si @Yonutz are dreptate in privinta suruburilor. Sunt foarte dure ca si material de baza si destul de greu de gasit.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Eu stau fara grija dinspre partea suruburilor , am rezerve , prin amabilitatea lui @srevni ( respectele mele ) si le tin in stoc pentru viitoare aplicatii . La montajul celor de pe puntea de Y61 am uns toate filetele cu unsoare cu Cu , antigripanta , si de asemenea si pe tija surubului . Trag sperante ca la o viitoare interventie ( e in program , devine ceva tip vehicol pentu Marte ) sa nu-mi dea de lucru in plus . @nissan 4x4 spunea ( ... scria ...) ca 'rezolva' setul in 5 minute cu ajutorul unui fir diamantat . Am in dotare fir diamantat , insa n-am incercat procedeul , sper sa n-am ocazia .

Ma gandesc sa dau tema de lucru catorva firme cu activitati specifice , sa incerce sa gasesca suruburi de 12.9 , M16 x 1,25 . Desi nu cred ca sunt chiar asa dure , poate ca combinatia surub + bucsa interioara metalica poate lasa impresia ca sunt dure suruburile . Apreciind taria filetelor nu par chiar asa de calitative ( iar piulita nu pare prea speciala ... ) ... poate ca pana la 10.9 . ... poate ...

@ giorgel folosise la un moment din viata lui de patrolist un surub de 8.8 . Inca mai traieste ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

L-am prins si eu pe iepuras azi, si dupa ce am lins impreuna cafea (as fi preferat o bere) si m-am prostit cu o tigara, m-a fericit cu una pereche telescoape spate IronMan +5cm.

Aistea-s:

ironmansolo.jpg.95af1a3573f22a80b15279fc0ae67446.jpg

Cele vechi s-au lasat scoase fara fara eforturi, as putea zice ca intreaga operatie a durat vreo 30 de minute. Vechile telescoape au rezistat ero(t)ic, nu prezinta urme de scurgere, unul insa nu stiu cum o fi facut ca este lovit putin. Inca o data remarc ca am facut alegere gresita anul trecut, insa....omul din greseli invata. Iata un mic versus....

iromavsprocomp.jpg.3fa2f80c9355ba441195711370495776.jpg

Partea din spate s-a mai saltat cu vreo 3cm.

Am zis sa urmez sfaturile maestrului @cos, si am repus bara stabi pe spate, am dat jos bieleta decuplabila electronic cica, cu grija si tandrete i-am atasat prin sudura o bucatica dintr-o alta bieleta. Asa am facut si cu vechea bieleta. Evident ca tinuta de drum s-a schimbat, in bine, primele ture date in regim urban s-au soldat cu aprecieri pozitive. Am schimbat si lichidul de frana, era o chestie care ma racaia de ceva vreme.

Cand sa "inchid" lucrarile, mi s-a parut ca am luat ceva pe roata......

roata.jpg.f505064af310acb34e2da2f72337b195.jpg

Amu ma rasfat cu o berica rece.....briza de la A/C imi sufla in ceafa....pentru ca merit ! :)

NADS Fitted

Link spre comentariu

De cate ori Patrolul creste, tu bei ...bere sau ...invers!

"Chinezul" ala mic e bun acolo la roata ...dar mai bine ii faci o cutie dedicata in spatele banchetei spate! Il adaugi la "emergency kit" cum zice nenea Cos ... :wink:

Link spre comentariu

Vizitati va rog urmatorul link (dati click pe tabul Page C 005)

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&grp_id=G&vin=jn1tesy61u0005396&ext=BA2&cat=107&cfg_id=14&blk_id=400

Imi poate spune cineva pentru o revizie de punte care sunt rulmentii, semeringurile si ce mai trebuie ? De cand am luat masina am avut un clunk/clink/zdrong/trosc/pleosc cand eram in 4x4 si viram (nu avea importanta high and low) . Zgomotul cu pricina este localizat in stanga. De 30.000km de cand am luat masina, nu s-a linistit, nu s-a accentuat....a ramas acelasi zgomot.

MRL-urile sunt cele stock si o inspectie ochiometrica nu a scos la iveala probleme pe partea asta. Ma gandesc la cap de planetara, sau ceva rulmenti in zona cu pricina. Vreau sa rezolv problema, cu costuri decente, de aceea solicit si eu codurile la piesele implicate in chestiune sa stiu ce caut.

PS. Un kit de reparatie punte am vazut la preturi incepand cu 200 euro, s-o putea si mai ieftin, dar fiindca nu am mai facut operatia asta niciodata, nu pot localiza rulmentii cu pricina in program.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

Vizitati va rog urmatorul link (dati click pe tabul Page C 005)

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&grp_id=G&vin=jn1tesy61u0005396&ext=BA2&cat=107&cfg_id=14&blk_id=400

Imi poate spune cineva pentru o revizie de punte care sunt rulmentii, semeringurile si ce mai trebuie ? De cand am luat masina am avut un clunk/clink/zdrong/trosc/pleosc cand eram in 4x4 si viram (nu avea importanta high and low) . Zgomotul cu pricina este localizat in stanga. De 30.000km de cand am luat masina, nu s-a linistit, nu s-a accentuat....a ramas acelasi zgomot.

MRL-urile sunt cele stock si o inspectie ochiometrica nu a scos la iveala probleme pe partea asta. Ma gandesc la cap de planetara, sau ceva rulmenti in zona cu pricina. Vreau sa rezolv problema, cu costuri decente, de aceea solicit si eu codurile la piesele implicate in chestiune sa stiu ce caut.

PS. Un kit de reparatie punte am vazut la preturi incepand cu 200 euro, s-o putea si mai ieftin, dar fiindca nu am mai facut operatia asta niciodata, nu pot localiza rulmentii cu pricina in program.

Salut,

Un alt site bun cu coduri pentru nissan este asta.

Eu la a mea am scimbat toti rulemntii si toate simering-urile.

Rulmentii pe care ii cauti au codurile (din desen) pt o roata:

40210, 40215 la cap planetara

2 x 40030P rulmenti pivoti

Eu as comanda si astea:

40232 si 40227 (simering-uri; pt. ca e posibil sa fie uzate un pic, sau sa se strice la demontare)

Dupa codurile nissan le gasesti si la alpadrino (ca pret, mcar pt. informare)

Era bine sa stii exact ce caraie/maraie. Poti sa desfaci sa testezi fara probleme rulmentii kingpin - 4 suruburi/bucata. Un pic mai greu, dar se poate si cu ceilalti doi. Zgomotul se aude cand virezi pe loc sau in mers? In functie de asta iti dai mai usor seama daca e de la rulmentii kingpin sau rulmentii de planetara. Daca e capul de planetara - aici nu ma pricep.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Iata anul nou, s-a apropiat ... din ceeer si pe pamantttt ... :ha:

Ia sa vedem ce avem noi aici ...

Astia e rulmentii pivoti, chiturile omocinetica si simeringurile de la planetara:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05287Medium.jpg

Recte pe coduri ...

Kitul de omocinetica (trebuie doua bucati s+d)

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05288Medium.jpg

Simeringul de la planetara (trebuie doua bucati s+d)

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05291Medium.jpg

Rulmentii pivoti (trebuie patru bucati s+d)

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05292Medium.jpg

Asa arata cu palarie rulmentul pivot

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05322Medium.jpg

Asa arata bila ta ...corata...

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05293Medium.jpg

In centrul imaginii rolmentul de la roata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05300Medium.jpg

Acilisea e ilustrat capul de la planetara

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05303Medium.jpg

Acilisea ai planetara cu vaselina improspatata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05316Medium.jpg

Iaca si un primplan

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05305Medium.jpg

Fuzeta, curatata si pregatita de montat

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05317Medium.jpg

Aici se vad cel mai bine montate camasile de la rulmentii pivoti

legatura planetara

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05306Medium.jpg

Si am incalecat pe o sea si ti-am spus povestea asa ...daca tot nu intelegi ...suna un prieten ... :h5

• Like 2

Link spre comentariu

Multa lume uita de colivia cu ace - rulmentul de planetara . Si de asemena , de simeringul de pivot .

O dignosticare simpla - scoate MRL-urile , pune un pahar de plastic bine fixat cu banda adeziva si fa o proba de drum , cu si fara 4x4 . Daca cumva nu mai caraie , imprumuta , cerseste , fura ..o pereche de AVM si repeta proba de drum , dar si cu 4x4 in sarcina de data asta ( si spera ca nu mai caraie , eventual o rugaciune mica nu are cum sa strice , daca o zice fata ta contra unei acadele - daca cumva nu s-au actualizat preturile in acest segment particular ) . Daca inca mai caraie ... trebuia sa investesti mai mult in acadele - pentru o protectie divina sporita , vei avea nevoie ....

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

N-am mai scris de mult pe acilea....Asadar:

- se fac in curand 289.000km pe bord, afisati pentru prima data in istoria masinii :)

- acum 1.000km am schimbat zeama + filtre, am trecut pe 10W40 datorita sezonului cald

- renuntat definitiv la bara stabi spate, dupa ce la o flexare am rupt o bieleta

- am dat jos President Truman si am pus K-PO K500

- am dat jos Wilson 5000 si am pus Sirio 4000 Megawatt

- repus potentiometru reglabil pe debitmetrul de aer, ne-am intors la 10% consum extraurban, nu fara peripetii insa...s-a dus un pic de la debitmetru, am pus un punct de cositor ca sa nu stam "off-line"...(consum pe traseul Craiova - Rm. Valcea - Olanesti - peste deal in Cheia - cantonul Cheia - Vf.Ursu - Romanii - Horezu - Rm. Valcea - 14.5%....zic eu ca este binisor pentru Ursache).

Ma scoate din sarite un zgomot localizat sub scaunul meu, sub masina. Este de la un scut termic care vine intre caroserie si teava de esapament. Varianta simpla este sa-l dau jos insa nu stiu ce efecte negative ar putea apare. Am pus acolo la un moment dat niste clingherit, dar probabil ca l-am pierdut prin namoale sau cand am agatat ceva crengi. Ceva idei ?

in rest nimic de raportat, totul este OK.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Lasa scutul acolo , eventual manufactureaza altul nou si modifica-i prinderea. Stiu aia de la Nissan de ce l-au pus. Prinderile la scuturile astea termice sunt pur mecanice si se folosesc la prindere doar metale ( suruburi si piulite ). Poti pune niste segmente de teava metalica ca si distantier intre scut si caroserie si niste ruruburi mai tratate ca de la caldura se duc naibii foarte repede suruburile obisnuite. De obicei se prind cu piulite speciale, pe niste capete de surub iesite din caroserie. . Cand se duce filetul la surub , piulitele incep sa joace si de cele mai multe ori cad.

Link spre comentariu

Ar trebui sa fie mai groase , si cu un strat izolant de tesatura de fibra ... Originalele sunt o solutie inteligenta si utila , insa se strapung la prinderi .

Fara scutul termic se incalzeste podeaua , si inevitabil si in habitaclu .

Editat de cos

Link spre comentariu

N-am mai scris de mult pe acilea....Asadar:

- se fac in curand 289.000km pe bord, afisati pentru prima data in istoria masinii :)

- acum 1.000km am schimbat zeama + filtre, am trecut pe 10W40 datorita sezonului cald

- renuntat definitiv la bara stabi spate, dupa ce la o flexare am rupt o bieleta

- am dat jos President Truman si am pus K-PO K500

- am dat jos Wilson 5000 si am pus Sirio 4000 Megawatt

- repus potentiometru reglabil pe debitmetrul de aer, ne-am intors la 10% consum extraurban, nu fara peripetii insa...s-a dus un pic de la debitmetru, am pus un punct de cositor ca sa nu stam "off-line"...(consum pe traseul Craiova - Rm. Valcea - Olanesti - peste deal in Cheia - cantonul Cheia - Vf.Ursu - Romanii - Horezu - Rm. Valcea - 14.5%....zic eu ca este binisor pentru Ursache).

Ma scoate din sarite un zgomot localizat sub scaunul meu, sub masina. Este de la un scut termic care vine intre caroserie si teava de esapament. Varianta simpla este sa-l dau jos insa nu stiu ce efecte negative ar putea apare. Am pus acolo la un moment dat niste clingherit, dar probabil ca l-am pierdut prin namoale sau cand am agatat ceva crengi. Ceva idei ?

in rest nimic de raportat, totul este OK.

te apuci si l manufacturezi din tabla de inox si l prinzi tot cu suruburi inox , sa nu te coste mult tabla o recuperezi de la un sifon de inox !!!:wink:

eventual ,,cusut" pe o parte clingherit gros (tinut inainte in apa sa se imoaie)

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Super ideea , dar foarte nasol de pus in practica ....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare