Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mazda mea, o masina de incredere !

Pleampa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 342
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Mazda B2500 4x4

Ar trebui , e dublu la pret decat oteloasele dar te scuteste de intretinerea ulterioara . Masina nu trebuie sa te tina ocupat ... bolt-on and forget ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa parerea mea, plasma aia nu e topita, este doar turtita.

Intinde-o bine si isi va reveni....

Ai avut dreptate :al , încă odata :h5

Am fost astăzi și împreună cu cel de la firmă de unde am luat troliul am desfăcut toată plasmă și nu am mai găsit decât câteva urme care să arate undeva a fost aplatizată.

Oricum, cei de la ffirmă, erau pregătiti cu plasmă de rezerva :br

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Am vazut io zilele trecute la mulineta lu' un mangliu cum e o plasma topita de frecare din lipsa ochetului de capat . Primul rand de pe tambur , cel care s-a frecat , a devenit rigida . Nu stiu ( dar nu cred ) daca asta duce automat si la un risc imediat daca nu se desfasoara si ultimul rand , cel afectat . Inteleg ca in situatia respectiva nu prea ai optiuni si trebuie sa te bazezi doar pe aderenta intre cateva spire si tambur dar e cam la limita , in cazul de fata s-a terminat su scurtarea plasmei .

Oricum , avand troliul maruntit in bucatele mici i-am sudat pe tambur o piesa ochet plat care gazduieste ultimele trei spire , ele devenind captive . Caz in care acum se poate desfasura si folosi toata lungimea mai putin cele trei spire fara sa se piarda plasma de pe tambur . Bineinteles ca daca se trage de absolut ultimul centimetru cu toata sarcina posibila s-ar putea sectiona cablul dar situatia asta nu e regasita in practica pentru ca nu poti trage si de ultimul ultimul ultimul ultimul centimetru , cand se roteste tamburul prima secunda s-a depasit acel ultim centimetru si abia apoi incepe sa se intinda pana incepe tragerea in sarcina .

... daca n-ar fi fost troliul cu lagare injositor de solide la tambur ( ciupervinci talon de doispejuma' ) as fi avut loc sa-i fac o trebusoara sa poata ramane agatat in ultimul centimetru ( cand coboara el pe cascada sau de pe la etajul zece si s-ar termina sufa inainte de parter ) . Cum eu am doar Tmax a tot fost loc la tambur , mi-am facut din prima , nici n-am apucat sa gandesc daca voi avea sau nu nevoie de ultimul centimetru ( in parcare ... stiu ... ) .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cautand ieri pe net despre ce si cum se pune plasma pe troliu, am gasit acest filmulet care mi s-a parut f.bun ca exemplu de urmat. Acea bucata de chinga pusa peste spirele 3-6 pare f.eficienta.

Editat de Astral
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Nu ma indoiesc ca nenea ala stie ce face dar eu as incerca o solutie mai rezistenta pentru surubul ala mic si amarat . Probabil o combinatie de ochet cu gaura pentru surub .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Din ceea ce spune in filmulet, si eu il cred, acel surub nu este de forta ci acele 7-9 spire nedesfacute tin toata puterea prin autostrangere pe tambur.:wink:

La troliul meu am vazut o piesa de tabla indoita la 45grade prinsa cu un surubel de tambur iar prin gaura data in acea tabla, ochet, trece franghia si face un nod prin trecerea simpla a capatului prin mijlocul plasmei, ceva asemanator cu ceea ce face in film pentru legarea carligului dar aici este trecut doar o data sau de doua ori. Oricum nu este de rezistenta pentru ca ori se smulge surubelul din tambur ori plasma este taiata de acel ochet de tabla.

Daca trebuia sa schimb plasma as fi optat pentru solutia din filmulet.

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Nea' Pleampa , eu stiu ce zici matale si mai stiu ca nu se trage masina in surubelul acela dar prinderea trebuie sa fie mai solida tocmai pentru ca vorbim de numai 3-4 spire care se autostrang si, mai ales , in cazul plasmei care este destul de elastica , este nevoie de o prindere destul se buna incat sa opuna destula rezistenta pentru a face plasma sa se autostranga . Poate nu am dreptate , insa eu asta as face. Nu surubul este problema , surubul sta bine , problema este motul ala turtit si gaura aia prin plasma care , din cauza ca funia este rasucita , poate sa afecteze o multime din fibrele care sunt stemuite la turtirea motului metalic . surubul tine , dar plasma poate sa iasa din turteala aia daca este putin fortata .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu in capat e tractiunea ci in aderenta pe ultimele spire .

In afara de faptul ca sertizarea metalica de capat poate agata unele fire cand se infasoara fortat peste ea , nu are alte contraindicatii .

Identic , clema descrisa de Pleampa poate agata la fel plasma in timpul trolierii . Cazul este regasit si la cablul de otel unde la incalecarea fortata se agata unele toroane sau se foarfeca surubul .

Brida pentru rezerva de sprire pe tambur e foarte buna , te impiedica sa tragi si ultimele spire de pe tambur ( cele care asigura aderenta ) . Insa nu rezista la desfasurarea in sarcina , numai daca scoti cu mana libera . Metoda e de mult aplicata ( se lega intre spire cu o cordelina subtire tesuta printre spire ) inclusiv la cablul de otel ( se leaga cu sarma moale tesuta intre ultimele spire ) .

Link spre comentariu

Toate plasmele rupte si toate cablurile rupte si aproape toate troliile rupte pe care le-am vazut live sau post-mortem au fost cauzate de nestiinta, lenea si graba nejustificata a oamenilor.

Cine crede ca daca are troliu in bot, se poate trage pe sine sau poate trage pe cineva oricum, se poate insela.

Am invatat multe inclusiv pe propria-mi piele si cu lacrimi amare curgand din portofel.:ig

In ciuda pretului piperat, as alege oricand plasma in detrimentul cablului.

Extrem de versatila, usor de manevrat, nu zgarie, nu inteapa, daca se rupe ii faci nod pe loc (nodul se face intre fanta si tambur nu in exterior, trece greu sau deloc prin fanta, in functie de nod) si acasa o impletesti, nu rupe asa repede traversele superioare ale troliului, cand se rupe nu iti taie picioarele etc.

Nu va mai stresati atata cu ultimele spire, daca ai ajuns acolo inseamna ca esti nepregatit:grin:

O sufa de 3 m (ideal 2 buc., sunt mult mai practice) si una de 6, 9 sau 12 m, un scripete si o mana de ocheti de 3,75 sunt componente obligatorii in dotarea masinii, mai ales pentru tine @Pleampa, care umbli mult singur.

Ok, s-a rupt de la surubul din capat. Vai vai ce ma fac.:ha:

Plasma te ajuta, trebuie doar sa-ti pui mintea la contributie.

Odata (se smulsese din capat) am intins capatul pe toata lungimea tamburului (pe generatoarea cilindrului), apoi usurel (ei nu chiar usurel, dar te dumiresti cum trebuie facut:wink:) am infasurat 6-7 spire peste ea, una langa alta. Si gata.

Alta data, am derulat-o aproape complet, si mi-a fost lene sa ma mai duc inca odata pana la carlig sa agat o alta sufa sau sa fac latz la sufa de copac etc.

Am infasurat usurel prima spira mai departata de capatul tamburului, urmatoarele doua peste ea, langa capatul tamburului. Si gata.

Pentru fixarea plasmei pe tambur se poate folosi un papuc electric modificat si aplatizat cu ciocanul.

Mai trebuie studiat si ce tip de troliu ai, sa-i stii sau sa-i descoperi defectele si sa il imbunatatesti.

Unui Kingone i-a iesit capatul de cablu din fixare, eu eram in fata la troliu, mai avea destule spire pe tambur.

Am ramas prost, m-am invinovatit, acasa la demontare am constatat de fapt o eroare de fabricatie, chinezii au retezat cablul si l-au introbagat asa in gaura aia, nu l-au intarit cu cositor sau vreun adeziv. Se desfacuse ca mustata lui Tudor Gheorghe:ha:.

Troliul si tehnicile de troliere sunt subiecte dragi mie.:h5

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

..............

Nu va mai stresati atata cu ultimele spire, daca ai ajuns acolo inseamna ca esti nepregatit:grin:

O sufa de 3 m (ideal 2 buc., sunt mult mai practice) si una de 6, 9 sau 12 m, un scripete si o mana de ocheti de 3,75 sunt componente obligatorii in dotarea masinii, mai ales pentru tine @Pleampa, care umbli mult singur.

......

Troliul si tehnicile de troliere sunt subiecte dragi mie.:h5

M-am dotat asa cum spui, poate mai bine, 4 ocheti de 4,75T, 1 ochet 3,75 (primit cadou), 3 scripeti (sa fie si pentru mersul inapoi sau devierea cablului in lateral), sufa de copac 12T, extensie troliu 4,5T - 20m, sufa cinetica 11T - 9m, franghie groasa cu care am ancorat anul trecut masina de copac si a tinut, diverse alte maruntisuri, telefon, statie si cort :grin: sa am unde sa dorm pana vin ajutoarele :scr

Ma gandesc sa iau si remorca sa am unde sa le transport :ha:

Apropo de tehnicile de troliere am vazut un film pe youtube cu un tip care sa extras din noroi cu un troliu si o sufa cinetica, a legat troliul cu un scripete de sufa cinetica pe care a intins-o la maxim tragand cu troliul si la un moment dat aceasta la smucit afara din noroi.

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Mie personal nu-mi plac ochetii de 4,75 (3/4"), chiar daca sunt mai zdraveni, ii prefer pe cei mai mici de 3,25 (5/8") parca nu 3,75 cum am scris mai sus. Cei de 3/4" au suruburile prea groase, gasesti masini care nu primesc nici suruburile de 5/8".

Am facut ce vrei si ce nu vrei cu Patrolul meu si cu ale altora, cu ochetii mici, nu am nevoie de mai mari.

In rest da, esti bine dotat:br.

Prevad ca pe o parte din scule o sa le vad pe topicurile de vanzare:ha:

Sper sa nu ai nevoie, dar crede-ma, cu doua sufe mai mici faci mai multa treaba decat cu una lunga.

3 scripeti :ha: Doamne, noi mai iesim si cate 10 masini si de-abia aduni 2-3 scripeti de la toti:ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ti-am zis ca m-am ofticat anul trecut ca nu am scos-o singur la capat si acum suflu si in iaurt.

De vandut nu prea, las sa fie acolo, o data daca le folosesc si-au scos banii :grin:

Deabea astept sa o scot la drum dar mai am de asteptat.:lr

Uite si filmul, min.2:42

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Daca ma intrebi pe mine, EU NU AS INDREPTA PRASTIA AIA IMENSA DIRECT CATRE MOACA MEA.

Nici macar catre moaca altuia:grin:.

In general, sunt impotriva cineticelor, mai ales cand recuperezi alta masina.

Cauta pe net: kinetic strap failure.

Fiecare face cum doreste.

Link spre comentariu

Prea corect . Asta e motivul pentru care m-am certat o numa' juma' de ora sa nu trag cu cinetica lasata liber pe nuca de la carlig ul de remorcare . Domnii in cauza , ' atatia oameni seriosi si cu vechime in teren ' ( am incheiat citatul ) au fost foarte ofuscati ca am pierdut timpul sa bag o sufa scurta pe dupa traversa carligului si de ea sa agat cinetica ... cand se putea foarte usor s-o las peste nuca si gata ... ' asa se face mai baiete , asculta la mine ca am tras de atatea ori ' ... pune pe aia scurta si dai tare , cu soc , sa iasa ' ( alte citate memorabile din aceasi sursa ) ! .

Banuiesc ca n-o sa ne mai vedem unii cu altii pe langa masini ...

Acuma na ... nene giorgele ...nu fi asa prapastios ... daca ( si numai daca ) punctul de ancorare e solid nu e nici o problema .

In filmul de mai sus cinetica nu are un mare avantaj . Se poate si fara cinetica la fel de bine .

Editat de cos

Link spre comentariu

Eu am glumit, la drum am cadrul patului și spațiu de depozitare dedesubt.:wink:

Am avut ocaxia să cumpăr o ladă asemanatoare cu a ta, originala CarryBoy dar SH, cu 300ron dar ocupă spațiu și tentează hoții.

Eu nu încui niciodată hard-topul de frica să nu-mi spargă hoții geamul ca să fure ceea ce am înăuntru, deocamdată nimic

Cutia tentează și ocupă spațiu.

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Si eu am dorit sa montez asa cutia dar , asta ar fi insemnat sa ma urc in bena de cate ori am nevoie de ceva, si cum am nevoie tot timpul , ar inseamna sa urc si sa cobor din bena mai des decat urc si cobor de la volan :grin: Ar fi fost bun un hardtop cu deschidere la geamurile laterale .

• Like 1
Link spre comentariu

Tu nu stii ce am eu in bena . :grin:

As face o lista , dar ma apostrofeaza Astral ca umplu forumul cu prostii care nu au legatura cu off-roadul . :twisted:

Pe scurt , echipamente . :wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La mazda B2500 a mea, tot din 99, seria sasiu este pe lonjeronul de dedeasupra rotii drapta fata. Intradevar e stantata foarte "fin" , iar daca ai un pic de rugina sau e vopsita, trebuie sa freci cu o perie de sarma ca sa vada.

Spor la treaba !

Editat de Tegzes
Link spre comentariu

Nu prea cred ca sunt masini fara serie de sasiu. Dar daca sunt la care nu se mai vede din cauza ruginii de exemplu, se poate stanta o alta serie la RAR. Doar ca se prelungeste un poc toata treaba.

Link spre comentariu

si care ii lonjeronul,k nu prea imi dau seama cum imi explici?

image.thumb.jpeg.853fb65495418b409db087aa4e2aa03e.jpegimage.thumb.jpeg.853fb65495418b409db087aa4e2aa03e.jpeg

image.thumb.jpeg.b1c2db4670f67d9e0b6fd05a0f6ca062.jpegimage.thumb.jpeg.b1c2db4670f67d9e0b6fd05a0f6ca062.jpeg

Mai am cateva poze dar nu ma mai lasa sa le atașez . Nu stiu de ce. Poate sunt prea mari !?

Editat de teddybear
postari consecutive cu acelasi subiect
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare