Sir. Kid Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: probleme cu ambreiajul la freelander saluti! am patit si eu exact la fel cu acelasi rulment dupa 2500 km! E o problema de la el si pierde lichid pe la el ca s-a spart! Poti vorbi cu baietii de la LandAtelier sa ti-l schimbe pe garantie! Toate cele bune! Ma bag si eu in seama - Am schimbat in primavara disc, placa, volanta rulment toate luate de la landatelier - toate bune si frumoase pana acum o sapt. cand am observat ca tremura bordul cand plec de pe loc. Suind masina pe elevator am constatat ca pierde lichid de frana in dreptul carcasei de ambreiaj - rulmentul cu cilindru minune LUK. Deci nu cred ca am facut 5000km in conditiile in care am pus totul nou OEM - dezamagitor... Ramane sa vad unde exact e problema numai ca e dificil de ajuns la acest rulment si daca constati ca trebuie altul nou stai cel putin 2 zile cu masina pe butuci... E jenant ce se intampla la Freelander - pacat Ca o paranteza am si un e39 din 2000 care tot ambreiaj hidraulic are numai ca e in arafa carcasei si are o parghie care actioneaza - DE 12 ANI NU S-A STRICAT!!! NU CURGE NU UMEZESTE NU TUSESTE NU BA..TE!!!!! Si ceva km are masina.. sa tot fie vreo 250000 sau mai mult...Nu tu disc, placa, volanta, cardan, flansa etc. Au fost altele placute, filtre, discuri, bucse, amortizoare dar transmisie si motor never nimic. (e drept nu e 4x4 dar...). Am asteptam ca odata facuta treaba ca lumea si cu piese originale sa nu mai ai emotii cativa ani dar se pare ca la freelander fiecare drum e o emotie :) pai acu tre sa apas pedala de ambreiaj - oare mai curge pe acolo?, acu tre sa urc : oare patineaza discul din cauza ca tot lichidul cade pe volanta -disc? aoleuuu se aproprie km si eu n-am schimbat VCU - oare mai am IRD? hmm a venit vremea rece la naiba cand se dezaburesc geamurile astea odata? (cand e parbrizul curat nu-s lateralele si invers) si tot asa... Bine a zis cineva pe aici ca e ca un lego/ mechano pt maniaci ca unul intreg la minte nu tine freelaner mai mult de 1 an..:)) Insa scurta perioada cand merge totul perfect te face sa uiti de toate cele, spartana, robusta, scurma in namol sau ce-o fi cu toate cele 100 si ceva de martoage, e un feeling care il are numai cine a avut sau are freelander si poate asta face parte din farmecul lui... Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: probleme cu ambreiajul la freelander saluti! am patit si eu exact la fel cu acelasi rulment dupa 2500 km! E o problema de la el si pierde lichid pe la el ca s-a spart! Poti vorbi cu baietii de la LandAtelier sa ti-l schimbe pe garantie! Toate cele bune! Da, poate, numai ca nu am pastrat hartoagele si schimbarea am facut-o in garaj nu la un service autorizat..da nu-i nimic am luat altul si acum stiu ce-i de facut... firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Am si eu o nelamurire, pedala de ambreaj nu revine complet cam 2 cm ramine liber trebue sa-l ajut cu picioru ,de debraiat debraieaza si asa dar foarte jos la prima impresie zici ca arcul de la pedala este obosit :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander salutare! am schimbat de curand (17.12.2012) setul de ambreiaj (disc,placa look) intrucat era necesar! la plecare ,cei de la service-ul respectiv mi-au spus ca trebuie sa aerisesc pompa de ambreiaj, ceea ce am facut ,2 zile mai tarziu,intrucat nu intra in treapta intai si in marsarier!!dupa aerisire am constatat ca simptomele erau aceleasi! mentionez ca, cu motorul oprit, intra in toate vitezele! daca ma poate ajuta cineva, redirectiona, sfatui, as aprecia! masina e freelander2,0 td4,fabricatie 2002, inscrisa 2003! Editat Decembrie 20, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Pe aici se discuta de CIOLPANI....cred ca sint buni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Am si eu o nelamurire, pedala de ambreaj nu revine complet cam 2 cm ramine liber trebue sa-l ajut cu picioru ,de debraiat debraieaza si asa dar foarte jos la prima impresie zici ca arcul de la pedala este obosit :old Verifica nivelul lichidului, poate e prea putin sau nu a fost aerisit cum trebuie. salutare!am schimbat de curand(17.12.2012)setul de ambreiaj(disc,placa look)intrucat era necesar!la plecare ,cei de la service-ul respectiv mi-au spus ca trebuie sa aerisesc pompa de ambreiaj,ceea ce am facut ,2 zile mai tarziu,intrucat nu intra in treapta intai si in mansalier!!dupa aerisire am constatat ca simptomele erau aceleasi!mentionez ca,cu motorul oprit,intra in toate vitezele!daca ma poate ajuta cineva,redirectiona,sfatui,as aprecia!masina e freelander2,0 td4,fabricatie 2002,inscrisa 2003! Dar a fost completat nivelul de lichid dupa aerisire? Editat Decembrie 19, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 (editat) da, a fost aerisita pompa de ambreiaj, completat cu lichid, asta dupa 2 zile! insa, aceleasi simptome! nu intra in treapta intai si marsarier! se pare ca trebuia schimbat si rulmentul ,fapt constatat ieri de cei de la reprezentanta;masina a fost ridicata pe elevator,dat scut jos!dupa amiaza,cand e gata masina,revin cu adaugiri,fac o sinteza cu cele intamplate! Editat Decembrie 21, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander salutare ati sarit peste intrebarea pusa de mine in legatura cu pedala de ambreaj care nu revine complet dupa ce iau piciorul de pe ea :al Editat Decembrie 22, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 (editat) Ia vezi acum Verifica nivelul lichidului, poate e prea putin sau nu a fost aerisit cum trebuie. salutare a-ti sarit peste intrebarea pusa de mine in legatura cu pedala de ambreaj care nu revine complect dupa ce iau piciorul de pe ea :al Editat Decembrie 22, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dom Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Multumesc, am sa verific, revin. DORESC UN CRACIUN FERICIT !!!intrgii trupei forum club 4x4.:banana:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander salutare!revin cu noutati in legatura cu ambreiajul de la al meu frelander2.0td4,2002 !cei de la service,pe undeva pe la barlad am schimbat placa si discul,ori nu au stiut,ori au facut economie de cuvinte,NU AU SCHIMBAT SI RULMENTUL HIDRAULIC,DESI ASA E RECOMANDAT,DE AICI PROBLEMELE CU INTRATUL IN TREAPTA 1 SI MANSALIER!apoi,pompa de ambreiaj,alta istorie cu ea!in lichidul de frana din interior avea mizerie...ceva similar cu ciorba de legume,fapt constatat de un tip fparte priceput de aici de pe forum,numit COS,caruia ii multumesc si aici,caci el mi-a aerisit pompa de ambreiaj in mod eficient,completat cu lichid!deci,mai sintetizat...SCHIMBATI TOT CHITUL CAND VA LASA AMBREIAJUL,APOI AERISITA POMPA DE AMBREIAJ DE CATRE CINEVA PRICEPUT!SARBATORI FERICITE SI SA AUZIM DE BINE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KON Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Sunt offtopic in alta parte si m-am gandit sa postez continuarea discutiei aici: -pedala ambreaj slaba , doar jumatate de cursa. Postat original de mickyvele Sa ne spui ce s-a intamplat si cu ambreiajul. Numai Bine Referitor la ambreaj : 1800 ron piesele ,: Ambreaj complet(fara volanta) + rulment (SACHS) Cand am auzit m-am speriat , si am cautat si eu preturile , am gasit ambreaj la 650 rulment la 450-500 . Si am vorbit la service despre preturi , mi-au spus ca pot sa imi puna si piese ieftine dar nu imi garanteaza ca ambreajul de 650 de ron noname ar fi durabil. Masina imi place, vreau sa o mai tin, asa ca le-am dat mana libera sa imi puna SACHS. Referitor la cum s-a stricat : de cand am luat masina mi s-a parut cam elastic ambreajul dar nu mi-a pasat , in cele din urma acum 3 saptamani am scos de pe plaja doua masini impotmolite bine si l-am fortat , Pe una am scos-o conventional de carlig cu socuri fara sa insist , dar la a doua masina s-a rupt carligul(la masina tractata) , am legat-o de bascula spate , si ca sa nu ii rup masina am tras fara shocuri . Am plecat de acolo linistit dar dupa 2 saptamani s-a lasat pedala.. :) De retinut ! : MASINA NU ESTE PENTRU TRACTAT INTRUCAT NU ARE REDUCTOR Pe viitor ma gandesc serios la un troliu. Editat Ianuarie 28, 2013 de KON Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander asa se intampla cand achizitionezi o masina la mana a doua!trebuie sa te astepti la orice,sa ai nervii tari!clar ca nu e masina pentru tractari,ai constatat pe pielea ta!una peste alta,freelanderul e o jucarie cu aspect placut!si la orice auto,la un moment,dupa o anumita utilizare,ambreiajul cedeaza!nu te descuraja...:cl!ca preturi,pot spune ca,cam aceeiasi bani am cheltuit si eu pentru schimbarea chitului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Deci.... Am citit 14 pagini cu tot felul de disctutii , multe care se repeta, referitor la hidraulica ambreiajului , dar nimic concludent la ambreiajul in sine . Dupa o vizita la Ciolpani , am fost atentionat ca ambreiajul trebuie schimbat in viitorul apropiat , ca e pe duca. D-nul George de la Ciolpani mi-a aerisit pompa de ambreiaj, a completat cu lichid, si ma linistit ca pompa este functionala si mai duce ceva km. Din ce am citit anterior , unii sustin ca trebuie schimbat tot ansamblul ( placa presiune, discul de ambreiaj , rulment si volanta , care cica e dubla, si se poate inlocui cu una simpla ) , altii sustin ca se poate inlocui doar discul si rulmentul de presiune . Eu sincer doresc sa schimb doar discul de ambreiaj cu rulmentul de presiune. Pe net am gasit urmatoarele preturi : AUTOKARMA - set placa +disc : luk -809ron ; valeo - 935 ; sachs - 1200 / rulment: sachs- 420ron ; luk 440. LANDATELIER : set placa +disc : AP lockheed- 636 ron ; Bearmach -626 / doar disc - Bearmach 338 / rulment : Luk-445 ron. Voi ce imi recomandati sa schimb , pentru o reparatie de durata , sa zicem aprox 60000km? Mentionez ce masina va tracta aprox 1000kg, si va rula 20% pe drumuri de pamant. Ce piese imi recomandati sa folosesc pentru reparatie? ( de preferat din experienta personala) . Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander eu unul nu-ti recomand sa tractezi cu ea!nu e destinata pentru asa ceva!nu are reductor!!!:clcu siguranta,opinia mea,va fi generala!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander De retinut ! : MASINA NU ESTE PENTRU TRACTAT INTRUCAT NU ARE REDUCTOR eu unul nu-ti recomand sa tractezi cu ea!nu e destinata pentru asa ceva!nu are reductor!!!:clcu siguranta,opinia mea,va fi generala!!! Pe ce va bazati afirmatia asta? Vreti sa spuneti ca cine se incumeta sa tracteze rulota cu un autoturism cu tractiune 2x4 face tampenii? Sunt destui useri pe aici pe forum care "si-au inceput activitatea" tractand rulota cu Dacia sau alte autoturisme si care va pot contrazice aceasta afirmatie la orice ora... Orice masina poate tracta! Mai ales o masina la care carligul de remorcare face parte din dotarile optionale!Ce anume poate tracta si pentru cata vreme tine doar de respectarea unor conditii specificate de producator in cartea tehnica (greutatea remorcii, de exemplu). Ca nu este cea mai indicata masina pentru efectuarea de recuperari, (scoaterea din rahat a altor masini "intepenite" in diverse conditii), asta e cu totul alta discutie. O zi buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander eu unul nu-ti recomand sa tractezi cu ea!nu e destinata pentru asa ceva!nu are reductor!!!:clcu siguranta,opinia mea,va fi generala!!! Depinde ce vrei sa tractezi cu ea, am vazut cateva Freelandere cu platforma usoara carand turisme mici fara nici o problema. Cand tractezi cel mai mult sufera ambreiajul, nu transmisia, din acest motiv sunt recomandate automatele pentru tractari. In plus, daca nu stapanesti prea bine tehnica de condus cu platforma o sa bruschezi masina. De 3 ani folosesc o platforma pentru moto pe care am incarcat si 500 kg, in conditiile in care mai trebuia si sa intru-ies din garajul blocului sau din diverse parcari subterane si cu intoarceri din scurt. In tot acest timp am observat doar o uzura accentuata a planetarelor fata iar amortizoarele spate s-au lasat, si e vorba de un Freelander stock, cu 300000 km care nu are nimic schimbat la transmisie, toate piesele sunt cele originale, exceptand cateva bucse + cele 2 bucse de la VCU. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander si uite asa,o sa-ti schimbi parerea despre tractari...incearca pe pielea ta,pe banii tai,apoi posteaza-i un raspuns personalizat lui teddybear si celorlalti care te-au sfatuit!pentru ca,60000km,in tractari,cu un chit oarecare,si o masina fara reductor,nu cred ca vei face!!eu nu cuget acum,nu-mi sta in caracter,insa,multi si-au stricata masinile pe aici pe forum incercand inovatii si altele de tot felul la lr!nu poti face dintr0un suv struto-camila cum vor unii!!!daca citesti topicuri si vezi filmari pe net ,te vei edifica!sanatate si ia-ti alta masina pt tractari amice!eu n-am interese ascunse!unui amic de-al meu,tocmai i-au apaut clasicele simptome cu neintratul in treapta intai si mansalier!!!masina e una dotata din fabrica cu cuisor la spate,cred ca e black spirit,ca are si webastoo,2005 fabr.,si a mai dat si 8000e pe ea!acum,regreta ca n-a luat-o pe a mea,pusa la punct...:ha1:cl!chiar ieri seara m-a sunat pentru detalii despre chit ambreiaj,preturi...deci...mult succes iti doresc si ia-t i ALTA MASINA PENTRU TRACTARI!SFATUL MEU E GRATUIT AMICE!!!:cl:ha1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 (editat) Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander cred ca e black spirit Cum adica, crezi? Este sau nu Black Spirit? Daca era Black Spirit avea niste mici semne care o fac diferita la nivel vizual si o "mica" diferenta la hp/Nm. (Black Spirit s-a fabricat doar in 2002, in niciun caz in 2005.) Editat Martie 18, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander si uite asa,o sa-ti schimbi parerea despre tractari...incearca pe pielea ta,pe banii tai,apoi posteaza-i un raspuns personalizat lui teddybear si celorlalti care te-au sfatuit!pentru ca,60000km,in tractari,cu un chit oarecare,si o masina fara reductor,nu cred ca vei face!!eu nu cuget acum,nu-mi sta in caracter,insa,multi si-au stricata masinile pe aici pe forum incercand inovatii si altele de tot felul la lr!nu poti face dintr0un suv struto-camila cum vor unii!!!daca citesti topicuri si vezi filmari pe net ,te vei edifica!sanatate si ia-ti alta masina pt tractari amice!eu n-am interese ascunse!unui amic de-al meu,tocmai i-au apaut clasicele simptome cu neintratul in treapta intai si mansalier!!!masina e una dotata din fabrica cu cuisor la spate,cred ca e black spirit,ca are si webastoo,2005 fabr.,si a mai dat si 8000e pe ea!acum,regreta ca n-a luat-o pe a mea,pusa la punct...:ha1:cl!chiar ieri seara m-a sunat pentru detalii despre chit ambreiaj,preturi...deci...mult succes iti doresc si ia-t i ALTA MASINA PENTRU TRACTARI!SFATUL MEU E GRATUIT AMICE!!!:cl:ha1 dand112 "AMICE", tin sa-ti atrag atentia la cateva amanunte: scrisul cu majuscule inseamna, in limbaj de internet, ca tipi la interlocutor. Crezi ca daca ridici tonul la cineva te face mai important sau esti crezut mai usor? in postul meu nu m-am referit la activitatea profesionala de tractare/remorcare... ci strict la faptul ca Freelander 1 are aceasta posibilitate (in anumite limite specificate de producator in manual)! Sunt foarte mari diferente in a tracta zilnic "nspe" masini... ca asta e specificul activitatii tale si a tracta o remorca cu ceva zarzavaturi la piata sau o rulota la iesiri de weekend. Nu crezi? cat despre amicul tau: esti 100% convins ca simptomele de care vorbeai se datoreaza 100% activitatii de tractare? nu cumva masina, fiind din 2005 era deja "obosita" si ambreiajul sau cutia ei aveau deja "un inceput de sfarsit"? Si, nu in ultimul rand: se scrie "marsarier" nu "mansalier":wink: P.S. in alta ordine de idei: sa fii convins ca, in cazul in care vei avea un cumparator avizat, acela va gasi nenumarate probleme masinii tale "pusa la punct"... dar asa suntem noi romanii ne place sa ne auzim vorbind... chiar daca nu stim despre ce vorbim... O seara buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander nu te-am atacat n-am de ce,!majusculele cred ca si-au facut efectul scontat,n-am o atitudine colerica!cat depre sfaturi,poate esti mai in masura sa i le dai omului tu!din moment ce-am zis ca-i pusa la punct masina mea,inseamna ca asa este!si multumesc pentru raspunsul tau elaborat!ma repet:nu sunt coleric,nu atac pe nimeni!:cl!!o sa trec pe la amicul meu cu masina de 8000e,e da asta dupa ce-o repara,ca sigur e demoralizat momentan si vad si ce model e!numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Vad ca la contraziceri toate lumea e avizata. Dar poate spune cineva din experienta ce piese sunt recomandate sa schimbi cand cedeaza ambreiajul prima data? Gen schimbi volanda cu masa dubla cu una cu masa simpla , sau schimbi doar abreiajul , placa si rulmentul. Si daca le schimbi , ce producator de piese ar fi de preferat ? PS: scrie si in tutorialul legat de achizitia un LR F : daca este lasata de spate a fost folosita la tractat. A mea asa este , si vad ca acum la 160000km ambreiajul da semne de capitulare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Vad ca la contraziceri toate lumea e avizata. Dar poate spune cineva din experienta ce piese sunt recomandate sa schimbi cand cedeaza ambreiajul prima data? Gen schimbi volanda cu masa dubla cu una cu masa simpla , sau schimbi doar abreiajul , placa si rulmentul. Si daca le schimbi , ce producator de piese ar fi de preferat ? PS: scrie si in tutorialul legat de achizitia un LR F : daca este lasata de spate a fost folosita la tractat. A mea asa este , si vad ca acum la 160000km ambreiajul da semne de capitulare. Pentru ambreiaj ia legatura cu baietii de la LandAtelier sau la Ciolpani. Si ar trebui umblat si la suspensiile spate, cand masina va fi la linia normala ai sa simti o diferenta in bine la stabilitatea in viraje. Pe masina sotiei am schimbat recent amortizoarele pentru ca se lasasera rau de tot, poti sa-i intrebi si pe cei din LROC, doar stiu masina ca pe un cal breaz. A inceput sa se lase de cand tot car platforma dupa mine, si aceeasi problema o am si la masina mea, doar a beneficiat cam de acelasi tratament. :old 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander masina amicului meu,cea de 8000e pret de achizitie,e fabr.2005,deci se pare ca nu e black spirit!cei de la service i-au gasit doar pompa de ambreiaj fara lichid in ea,din ce mi-a relatat amicul mie!sa fie asa cum zice el,insa eu i-am zis sa se astepte sa-i pice ambreiajul,deoarece la mine exact la fel s-a intamplat,aceleasi semne!pedala slaba,intra greu in treapata intai si marsalier.:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Blaga Sergiu Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Topic unificat despre ambreiaj Freelander Salutare. Tata a vrut sa plece din oras saptamana trecuta insa l-a lasat ambreiajul, mergea in gol. A dus masina la un mecanic si a constatat ca nu mai era lichid in pompa de ambreiaj. A complectat si a spus ca masina isi va reveni. Acum masina intra greu in treapta intai, a doua si marsarier. Masina a fost achizitionata anul trecut in vara, proprietarul spunand ca a schimbat tot discul. Ce imi recomandati? :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate