Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

alin75

Postări Recomandate

Re: masina mea TD4 2001 - jurnal probleme prezente si viitoare.

L-am "rasfoit" cat de cat si pe acela. Nu am gasit raspunsurile pe care le caut....

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 412
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu scuzele de rigoare ca nu am nici timp si nici rabdare sa citesc 35 de pagini de comment-uri, am rugamintea sa-mi zica si mie cineva rezumatul:

1. Merita sa cumperi si sa detii/intretii un Freelander 1 TD4?

2. Fiabilitate si costuri de intretinere?

3. Consumuri?

Multumesc!

Cu stima,

Matteo

Eu m-am "îndrăgostit" de mașinuța mea (defapt mi-a plăcut foarte mult modelul, de asta a fost varianta la care m-am oprit)......

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68433-masina-mea-TD4-2001-jurnal-probleme-prezente-si-viitoare&p=1039142&viewfull=1#post1039142

Acum sunt in faza in care incerc resuscitarea VCU (din lipsa de timp, dar si a dizolvantilor luati, reconditionare este destul de anevoioasa). Bani bagati in rulmenti, silicon, dizolvanti 100€, consumabile 150€, poate mai sunt si altele care acum imi scapa.

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare ca nu am nici timp si nici rabdare sa citesc 35 de pagini de comment-uri, am rugamintea sa-mi zica si mie cineva rezumatul:

1. Merita sa cumperi si sa detii/intretii un Freelander 1 TD4?

2. Fiabilitate si costuri de intretinere?

3. Consumuri?

Multumesc!

Cu stima,

Matteo

Un Freelander bun,in mintile lui este scump. Apoi mai e si timbrul vietii care e enorm la euro 3. Intretinerea e ca la oricare alta masina din gama ei. De consum,consuma normal pt un 4x4 permanent,adica 8-9% mediu,depinde de anvelope si de talpa. In concluzie,daca nu ai un buget substantial pt. o masina buna,mai bine te orientezi spre altceva.

Link spre comentariu

Un Freelander bun,in mintile lui este scump. Apoi mai e si timbrul vietii care e enorm la euro 3. Intretinerea e ca la oricare alta masina din gama ei. De consum,consuma normal pt un 4x4 permanent,adica 8-9% mediu,depinde de anvelope si de talpa. In concluzie,daca nu ai un buget substantial pt. o masina buna,mai bine te orientezi spre altceva.

pentru colegul @matteo nu cred sa fie o pb. banul, dar pb. s-a saturat de ... suzika lui si vrea ceva mai :top

Link spre comentariu

pentru colegul @matteo nu cred sa fie o pb. banul, dar pb. s-a saturat de ... suzika lui si vrea ceva mai :top

Adica doua suzika?

Link spre comentariu

Cu Suzica nu stiu ce sa zic... Nici sa tin 2 masini 4x4 cand eu folosesc doar una dar imi si vine destul de greu sa ma despart de ea. Rezultatul e ca am pus-o la vanzare la un pret pe care nu mi-l va da nimeni :)))) -- si nu, nu va dau link-ul :)))

Dar chiar am nevoie de un 4x4 cu 5 usi, AC, portbagaj mai mare, sa fie usoara ca sa nu ramana in punti in noroi ca Discovery si, daca se poate, traction control (fara reductor ma descurc ca nu am de facut off-road-uri din alea grele -- ma intereseaza sa se miste OK pe drumuri agricole noroite si cred ca TC+anvelope bune ar fi destul). Ma uitam la FL dar poate fi si Forester (am mai avut unul, chiar a fost o masina faina, imi placea ca plutea pe noroaie acolo unde Discovery se afunda pana ramanea pe punti). Mai era ceva Honda usurica dar aia e in 3 usi doar....

Poate un RAV4? Dar alea n-au TC... Hai ca o dau offtopic si nu-i cazul....

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Azi am invartit iar la VCU. Alcoolul lasat a iesit negru ... si doar atat. Se invarte tot greu (adica nu asa usor cum am vazut pe youtube). Nu mai sar de 150ml solutie. Din vorba in vorba am facut rost de o cutie de diluant nitro adusa de afara, este ultima incercare.....

L.E am avut ocazia "sa ma dau" cu o navara.... m-a uns! dar este "alta liga"...

Editat de alin75

Link spre comentariu

Neata!Ai rulmentii cu ace blocati,da-le cu diluant nitro si invarte in acelasi timp.Spor la treaba!

Merci! M-am gândit la varianta asta. Acces este doar la un rulment, am lăsat VCU în poziție verticala și am dat pe semering cu WD40, dar nu a pătruns în profunzime (defapt nici nu cred ca poate pătrunde). Am fost plecat o parte din concediu la tara la "rupt de oase", dar zilele astea mai învârt putin la el. Am sa încerc și cu diluant.

Link spre comentariu

Se zice ca ... ziua buna de dimineață se cunoaște!

Ma trezesc dau sa fac cafeaua.... pauza (lipsa cafea), ma duc la supermarket iau cafea și pentru ca nu răbdam pana acasă, dau sa iau o cafea de la aparatele de cafea sa o :x pe drum, bag fisa, setez tipul de cafea... bazzzzz, se aude paharul cum pica, se pisa aparatul în .... pahar (este educat), scot paharul.... apa dulce fiarta (dacă aveam un pliculeț de ceai prin mașină, se schimba situația). Zic în sinea mea "uite frate ca se întâmplă și la alții!".

Plec după un timp la garaj sa mai zăpăcesc VCU-ul. Pe drum îmi vine ideea sa merg cu el la un prieten de are vulcanizare, zic sa ma pun cu pistolul pe el. Prind VCU-ul în menghina înșurubez șurubul, bag cheia de 17 și dai cu pistolul pe el. Se învârte câteva ture (:h5) si apoi se aude de 2-3 ori pocnetul specific și zvarrr hexagonul. Am facut-o am facut-o. Hai sa o îndrept. Plec dupa setul de extractoare, iau bormasina, dau gaura, introduc extractorul, dai cateva spire, se agata in surub si ....poc .... rup extractorul. Apelez la solutia de backup, sun un tip de are strung (particular)..... este in concediu, revine la sfarsitul lunii :C

Si asa mai las 2 saptamani VCU-ul la "macerat"...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Azi ajung la strung... Aaaa ...nu se poate, ca nu pot prinde vcu-ul in strung si este si extractorul rupt in surub.... Ma trimite la un tip care sudeaza in argon. Ia tipul o bucata de tabla, cu un dorn face o gaura si implicit un guler, introduce tabla cu gulerul in gaura si prin gaura gulerului sureaza ciotul surubului de tabla. Lasa la racit si incepe sa bata usor in marginea tablei pana se desurubeaza. Deci am lasat VCU-ul la dospit degeaba... Am facut un alt surub la strung si ...trec iar la invartit. Maine bag siliconul...

Link spre comentariu

O parte din pozele promise (desi nu prea sunt adeptul pozelor atunci când lucrez). Remarcă... daca introducerea siliconului se face repede, bula de aer care se crează, împinge siliconul afară din VCU. De asta introducerea siliconului, cred că se recomanda a se face prin vidarea VCU-ului. În final am adoptat "curgerea lentă". Am dat câteva gauri cu un ac de seringă în bidonasul cu silicon. Cand galesc bidonasul, am să-l cântăresc iar...

IMG_20160907_072526.thumb.jpg.2f5f2281d0f4d35eace63260953f2aa7.jpg

IMG_20160906_150414.thumb.jpg.c37ea6ea7e1e22ccccace090a1cc1b0c.jpg

IMG_20160906_150328.thumb.jpg.7b6f56b8139718a04420a6e1e606c68c.jpg

IMG_20160906_145049.thumb.jpg.fa88735417bc823f098ec0efe11d5713.jpg

Link spre comentariu

Sunt la al 2-lea flacon, iar primul este pus la scurs intr-o seringa (încerc să-l cântăresc cât mai gol). Daca scoaterea siliconului mi s-a părut muncă de chinez, introducerea ... ar putea fi probă de răbdare😀

Link spre comentariu

Am schimbat bucsile de la bara stabilizatoare (una era roasa pe margine parca trecuse un sobolan pe acolo), am pus pinionul de atac de la IRD, schimbat uleiul (daca tot am umblat, am pus 385600933.febi-bilstein-ulei-pentru-cutie-viteze-manuala-febi-gl-5-75w90-galben-1l.jpg.c1d1c9b731c6c08a26b85cdd052acb4e.jpg, pregatind terenul pentru cardan (deja era intuneric) ... facut probe.... dezamagire.... tot loveste ceva sub masina... Zgomotul nu este suparator, dar la anumite denivelari, daca le "atac" cu bun simt, se aude lovind!

Pentru wek este programata montarea rulmentilor si vopsirea VCU-ului. Apoi mai vedem....

Link spre comentariu

Verifica si pivotii de la bascule,capete de bara sau bielete antiruliu. Eu am un pivot nasol pe stanga si chiar face urat masina la denivelari.

A ramas neschimbata bieleta antiruliu, respectiv bucsele de la fiecare brat. Acum sa vad cand vine rindul bieletelor. Un moft mai vechi este sa pun totul de poliuretan.

M-am aruncat la bucsele de la bara stabilizatoare, deoarece aia "roasa" se vedea de sus din compartimentul motor ca este afectata. Cand am dat-o jos chiar mi-am pus problema ce putea sa frece acolo, doarece la mana nu ma "agata nimic"...

Editat de alin75

Link spre comentariu

pai se poate roade datorita stopperului(nu stiu cum sa ii zic altfel) ce se afla pe bara antiruliu.... mai ales daca e vorba de bucsa de pe partea dreapta acolo mai picura condesul de la AC respectiv se cojeste mai repede !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Ceva o ros-o pe partea exterioara (spre roata) este vb de partea stanga, masina fiind din fabrica cu volan pe dreapta. Schimbarea a fost simpla...

Link spre comentariu

Tot e pauza de "x factor", prezit niste poze de la toba mea.... IMG_20160925_170824.thumb.jpg.a6570bc2342ef9caff45fbd8ec15848e.jpgIMG_20160925_170729.thumb.jpg.d406608c1a90d493e2c3f4145bb48ea0.jpg

Un amic a fost "impresionat" cât de bine da toba pe mașină, rugăndu-ma să mă uit când pot ce cod are. Surpriza.... Deci este originala pentru Td4? Are cineva idee de codul complet? Merci!IMG_20160925_170752.thumb.jpg.1b694a5a689f6615e4aad2921ada33a0.jpg

IMG_20160925_170835.thumb.jpg.1120972cd161e31b1ef9713cc9b4c4e4.jpg

Editat de alin75

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

alta "belea" .... curge rezervorul.... zilele astea tb sa ma bag iar sub ea... si mi-o sila :bleah

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

asa cum v-am obișnuit continui jurnalul ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68433-masina-mea-TD4-2001-jurnal-probleme-prezente-si-viitoare&p=1039142&viewfull=1#post1039142

2015 - 2016

- interventie asupra VCU (schimbat silicon), schimbat rulmenți VCU (de duzina/prosta inspirație, dar nu am avut la momentul respectiv alte variante...) total aprox 100 €;

- schimbat ulei IRD (în urma intervenției pinionului de atac); își făcuse joc rulmentul (nu-mi pot explica!) - 45 lei;

- interventie la bucsaraia fata (inca mai visez la poliuretan!)

Link spre comentariu

alta "belea" .... curge rezervorul.... zilele astea tb sa ma bag iar sub ea... si mi-o sila :bleah

Vezi sa nu fie de vina garnitura de la pompa din rezervor.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Vezi sa nu fie de vina garnitura de la pompa din rezervor.

Nu mă lasa să alimentez mai mult de 200 ron, ca începe "să plângă" si mașina după bani...

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare