Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topicul lui Albinaru cu intrebari de-a valma despre Hilux, `98

albinaru

Postări Recomandate

Re: Topicul lui Albinaru cu intrebari de-a valma despre Hilux, `98

Am schimbat filtru de motorina . Acum realizez de ce se spune ca Toyota este un succes al PR. De fapt este un chibutz japonez. Oricum teroristi au alergie la asa ceva.

Editat de albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"Si totusi se invarte" LSD-ULfunctioneaza, am constatat astazi pe zapada.Am spalat grupul spate si am bagat ulei LSD Sintrax.Azi am observat ca se invart ambele roti, au sapat aproape pana la osie dupa care am cuplat fata.

Link spre comentariu

Nu e un mod de testare concludent .

Pune o roata pe gheata si una p asfalt curat/uscat , si te lamuresti dupa cum pleaca de pe loc , lesinat ca de gheata ( caz in care si LSD e lesinat ) sau are si roata de pe asfalt contributia ei , caz in care e de bine , poti sa bei o tzuica .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

As vrea sa ma ajutati cu un sfat, am vazut ca aerisitorul de pe grupul spate avea o forma ciudata si , cand am pus degetul pe el pur si simplu s-a dezintegrat.Am comandat altul si l-am schimbat.

Cat de daunatoare este mizeria (praf de rugina) care a cazut inauntru? Sa schimb uleiul si sa spal grupul?

Link spre comentariu

Am comis-o ! Am schimbat uleiul si am spalat grupul. Uleiul era curat, macar acum dorm linistit.

Cine stie ce dimensiuni in inch au stergatoarele de Hilux? Care marci sunt de luat?

Apropo, pompa de sprit da un jet foarte anemic. Am curatat duzele cu lita subtire , oare motorasul pompei sa fie dus?

Stie cineva unde se gasesc protectii pentru praguri (benzi din acelea de metal ce se lipesc pe partea pragului de sub usa). Ma inebunesc copiii (si am doi) cand se urca, pun primul picior pe scara (pragul de inox) si apoi pun al doilea picior pe prag pentru a urca in masina .

Editat de albinaru
Link spre comentariu

Stie cineva unde se gasesc protectii pentru praguri (benzi din acelea de metal ce se lipesc pe partea pragului de sub usa). Ma inebunesc copiii (si am doi) cand se urca, pun primul picior pe scara (pragul de inox) si apoi pun al doilea picior pe prag pentru a urca in masina .

Te sfatuiesc sa pui banda anti-slip de genul asta: http://www.ebay.com.au/itm/ANTI-SLIP-TAPE-HIGH-GRIP-ADHESIVE-BACKED-NON-SLIP-TAPE-/390394143727?pt=UK_Flooring&var=&hash=item99ae8408bd

... in special cu gindul la copii. Tabla si chederele nu conteaza asa mult, dar nu ai vrea sa-i alunece la un copil piciorul pe tabla uda si sa-si rupa ceva sau sa aterizeze sub masina... Si poti sa pui si pe scara. Enorm de buna, inventia asta, si pentru trepte, scari, trailere de barca, barci etc.

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Puteti sa-mi sugerati niste marci de anvelope on road? Peste tot unde am cautat,in Sibiu nu am gasit decat 50%on - road/50% off-road.Sa nu existe 205/R16 on road?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pun si eu o intrebare de novice: este nomal sa se incalzeasca grupul spate? viteze 110-120km/h cam 200 km? Ulei LSD la nivel. De-abea puteai tine mana pe carcasa. Sa-i caut pe mecanici?

Link spre comentariu

E normal sa se incalzeasca , dar nu chiar asa . Cauzele vin aproape intodeauna de la uleilu folosit - ai suficient ulei ? / - de care ulei ? ( poate fi prea viscos , prea fluid , de o calitate prosta .

Reglajul gresit al diferentialului duce la acelasi efect .

In cazul in care ai buson de golire cu magnet , acesta poate oferi informatii despre angrenaje ( span ?...mult /putin/mare/marunt ...) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ulei Sintrax " fur lamellendiferentialsparer",70-90, cu specificatia pe cutie ca este pentru Nissan,schimbat in ianuarie. Actualmente limpede si curat, la nivel.

Parca dupa 100/h apare un zuruit.

Sa schimb uleiul cu ceva mai subtire? Sa fie rulmentii pinionului sau coroanei?

Cand am schimbat uleiul era putin praf (span) aglutinat pe magnetul busonului.Mi s-a parut nesemnificativ.

Link spre comentariu

nu are voie sa se incalzeasca in halul ala,daca ai si uruit, cel mai probabil ceva rulment,verifica mai intii rulmentii de la roata ca sunt mai usor de verificat,asa ca sa elimini orice dubiu,daca sunt ok eu zic sa o desfaci cit mai repede,sa nu cumperi si corana si pinionul din cauza unui rulment

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

Nu seamana a huruit de rulment de roata. Huruitul este insotit de o vibratie care se transmite fin in toata caroseria. Din povesti cu niste mecanici a reiesit ca posibil vinovat este unul din rulmentii pinionului sau coroanei dar, nici unul nu se incumeta sa desfaca grupul, mai ales sa-l adune...

Link spre comentariu

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1998_TOYOTA_HILUX_LN165L-PRMSXW_4101.html

daca se transmite in caroserie ,probabil vibreaza cardanul, si atunci ar putea fi rulmentul de la iesirea spre cardan

nu curge ulei pe la cardan?

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

Link spre comentariu

Este foarte probabil ceea ce spui , totusi grupul este complet uscat, asemenea flansa si cardanul.

Daca merg distante surte ,cca 30 km, nu se incalzeste.

Ar mai fi o problema: am roti de 235 nu de 205 cat cere cartea tehnica.Care este viteza reala la 100/h indicata de acul vitezometrului?

Link spre comentariu

pentru viteza reala vezi aici http://www.rimsntires.com/specs.jsp

sau gasesti o gramada de comparatoare pe net

oricum, cu siguranta nu o sa rezolvi problema pe forum,gaseste un mecanic sa o desfaca,cu cit mai repede cu atit mai bine,sa dai jos grupul nu-i chiar asa mare lucru,poate sa o faca orice mecanic

sfatul meu da-l jos, daca nu gasesti un mecanic sa-l faca il trimiti la cineva care face asa ceva,sunt convins ca gasesti si aici pe forum

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Problema rezolvata cu sprijinul reprezentantei Toyota si in formatiilor furnizate de @geoars.Rulmentul fata al pinionului avea cateva bile ciupite drept urmare am schimbat toti rulmentii din grup.Simt ca acum am alta masina.Multumiri pentru informatii colegului @flaviu!

Link spre comentariu

Stie cineva unde se gaseste senzorul de temperatura a lichidului de racire ? Este undeva pe bloc sau in caiciucaraia din jurul termostatului?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Schema electrica de Hilux are cineva?Am una de la un model din '93 dar electricienii zic ca nu le este de ajutor.Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am vazut ca sunt multi posesori de motor 2L-T. A desfacut cineva asa ceva ?

Stie cineva daca acest tip de motor are filtru epurator (ce urat suna )?

Link spre comentariu

Am gasit epuratorul si l-am rezolvat; vorba unei doamne bine: "da' sti ce conteaza !".Pentru turbina.

Link spre comentariu

Am gasit epuratorul si l-am rezolvat; vorba unei doamne bine: "da' sti ce conteaza !".Pentru turbina.

si unde este epuratorul ?

• LJ 7O

Link spre comentariu

In capacul culbutorilor.Practic, capacul este format din doua capace ambutisate.Intre ele este o cocoasa ce contine epuratorul, mai pe romaneste un fel de ghem de span prevazut cu niste site care sa impiedice "muci" de ulei sa o ia la sanatoasa catre admisie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare