Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Topicul lui Albinaru cu intrebari de-a valma despre Hilux, `98

albinaru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Topicul lui Albinaru cu intrebari de-a valma despre Hilux, `98

salut

poze cu motorul nu am acum, dar gasesti pe net. motorul este 2KD-FTV

daca totusi nu gasesti ceea ce iti trebuie, am sa fac ceva poze

ce anume te intereseaza?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hmm, difera totusi de al meu, codul motorului meu este 2L-T, si difera multicel unul de celalalt, poate ma ajuta albinarul cu niste poze atunci :grin: .

sunt curios per total, in special de circuitul de racire, daca modelul cu dopul de umplere al circuitului in radiator are sau nu vas de expansiune sau doar vas din ala in cazul in care da pe afara, cum au asezat ei pe motorul asta electrovalvele, mufa de diagnoza, si tot felul.

Link spre comentariu

Hmm, difera totusi de al meu, codul motorului meu este 2L-T, si difera multicel unul de celalalt, poate ma ajuta albinarul cu niste poze atunci :grin: .

sunt curios per total, in special de circuitul de racire, daca modelul cu dopul de umplere al circuitului in radiator are sau nu vas de expansiune sau doar vas din ala in cazul in care da pe afara, cum au asezat ei pe motorul asta electrovalvele, mufa de diagnoza, si tot felul.

de ce nu cauti manualul de 2L-T? sigur exista pe aici pe undeva si te lamureste mai mult decit niste poze.

• Like 1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Am cautat pe toate siteurile cu 4runner, hilux, etc... ba chiar pe unele mi-am facut si cont...dar pentru modelul din anii 1997-2001 nu am gasit nimic. Am gasit, in schimb manualele din 1990 si 1995 daca nu am insel, unde detalii precum electrovalvele, pompa de injectie, carcasa termostatului, etc difera, sunt lucruri marunte, difera fata de modelul pe care-l am eu.

Link spre comentariu

al meu are vas de expansiune care este legat de supapa de la gura de umplere a radiatorului.

in principiu toate masinile ar trebui sa aiba un vas de expansiune. De ce? apa la presiunea atmosferica fierbe la 100 grade C, daca maresti presiunea apa va fierbe direct proportional cu marirea presiunii sau cu micsorarea ei. De exemplu: la altitudini mari unde presiune atmosferica este mai mica apa poate sa fiarba la 70 grade C, la asa zisa oala de gatit sub presiune apa fierbe undeva pe la 130 grade C

In concluzie: sistemul de racire la motoare lucreaza sub presiune, presiune care este reglata prin supapa care permite expansiunea lichidului de racire sa ajunga in vasul de exp. Prin aceasta supapa se tine sub presiune lichidul de racire pentru ca acesta sa fiarba la o temperatura mai mare de 100 grade C. Deci, este necesar vasul de expansiune pentru a regla presiunea si a permite lichidului sa se dilate.

Cred ca am si un manual de 2LT. O sa-l caut.

Daca ma ai nelamuriri ma poti intreba

Link spre comentariu

Scuze de intarziere dar am fost o perioada plecat.Asta este motorul meu, vai dar ce bine arata! Felicitari!

Decat o baterie?

Editat de albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Am spalat motorul acum 2 luni (vad ca nu lacrimeaza pe la nici o incheietura) iar una din baterii am donat-o fratelui pentru alarma (iara i-au spart casa si acum si-a montat "sperietoare de ......") pana sa cumpere una.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

super pozele! merci mult! vad caci chiar si la modelul care a fost pus pe aro(cel din poze) difera totusi carcasa termostatului, la aro fiind modelul cu capacul de umplere in radiator, radiatorul fiind de toyota.

merci mult din nou!

albinaru, a ta are A/C ?

Link spre comentariu

Din pacate, nu!

Avantaj: motorul mai aerisit desi, de cand am masina, n-am strans un surub in compartimentul motor.

Link spre comentariu

Interbare de genul "just for fun": motorul 2l-t de pe Hilux Surf englezesc se potriveste pe Hiluxul meu?

De fapt la acelasi an de fabricatie , ce se potriveste de pe un Hilux Surf la un Hilux European? De exemplu puntile?

Cu multumiri!

Link spre comentariu

nu ti se potrivesc anumite elemente de caroserie, conductele de frina, directia. mai greu de adaptat AC-ul

merg fara probleme motor, transmisie, punti.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Eu am vrut sa cumpar planetarele fata, alternatorul, scaunele fata, ceasul din bord si nu potrivesc nici unul. Cred ca difera mult mai multe piese la cele doua modele nu doar elementele de caroserie.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Planetarele fata nu se potrivesc? inseamna ca nici puntea....

ai ifs cu diferentialul de 7.5"? vezi piesele de la hilux surf pina in 1995. posibil sa nu se potriveasca, tu ai un N60, nu am fost atent ca este din '98.

Link spre comentariu

La mine , undeva in coltul bordului scrie N21 , iar acest lucru este pansonat si pe puntea spate , inseamna ceva?

Link spre comentariu

cauta placuta cu seria sasiului, gasesti acolo toate datele.

Link spre comentariu

Am decodificat Vin -ul. Stiu ca am coodul sasiului Ln 165. la ce ma ajuta?

deobicei piesele sint pe mai multe modele. vezi mai jos. asa ca te ajuta sa vezi de la care la care...

http://www.ebay.com.au/itm/TOYOTA-HILUX-STARTER-MOTOR-LN147-LN165-LN167-LN172-97-/110566358448

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

@Albinaru :

Intrebarii tale despre NORMA EURO i-am creat un topic nou, separat, pe link-ul de mai jos, pentru ca acolo se pot cumula informatii referitoare la toate tipurile de motoare diesel Toyota si in felul asta sa fie util mai multora :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80740-Norma-euro-motoare-diesel-Toyota

:h5

Editat de Astral
Link spre comentariu

La modelul meu de Hilux, ce modificari ar presupune un transplant de motor de 3000 cmc (tot de Toyo binenteles)?

A mai facut cineva asa ceva?

Suportii de motor s-ar potrivi? Trebuie adaptata prinderea la cutie?

Stiu ca exista variante de Hilux cu motor de 2,8 si de 3.0

Editat de albinaru
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare