Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

L A D A - N I V A - 1 . 7 i + ABS 2012 / EURO 5

LADA17ABS

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: L A D A - N I V A - 1 . 7 i + ABS 2012 / EURO 5

Felicitari pt achizitia facuta, multi km on dar mai ales off road cu masina. Si eu visez de mult timp la o astfel de masina.

Poti sa ma indrumi si pe mine catre persoana de la care ai cumparat masina? Ma intereseaza fff serios sa achizitionez si eu o niva euro 5.

Multumesc anticipat,Iustin.

P.S. Cat a costat exact masina? In ce conditii ai cumparat-o? ( acte, omologare, etc...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 luni mai târziu...

In sfarsit sunt bucuros.

Am reusit sa-i montez un volan mai mic cu bucut Sparco si anvelopele pentru iarna.

Am montat anvelope de aceeasi dimensiune dar de iarna, clutabile de fapt chiar clutate.

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie. Si eu visam la una noua dar nu s-a aprobat bugetul..., mi-am luat una sh. Anvelopele vechi nu le vinzi? As fi interesat.

Editat de crf
Link spre comentariu

Multumesc si felicitari pentru achizitie.

Anvelopele vechi sunt ca si noi au putin peste 2000Km, iar daca esti interesat fa-mi o oferta in privat si discutam. Eu nu ma gandisem la aceasta optiune.

Acum am mai facut ceva am aplicat provizoriu pe capota o priza de aer de Subaru Impreza WRX STI, peste grila originala.

Efectul este fantastic in ce priveste climatizarea de la 30km/h nu mai e nevoie de ventilator de aeroterma intra aerul perfect si daca la viteza intra prea tare se regleaza din tija care face trecerea de la aer recirculat de interior cu cel luat din exterior.

Totul functioneaza excelent.

Ma gandesc acolo sub sa dau o gaura si sa duc in furtun cu aer si in carcasa filtrului de aer, fortez putin admisia ceea ce nu poate fi rau deloc.

2km.jpg.4610ea31af6139ebe11e39c3c548031f.jpg

2014m.jpg.7521f566af11a2727d0c2cd55dd7e97b.jpg

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

Multumesc si felicitari pentru achizitie.

Anvelopele vechi sunt ca si noi au putin peste 2000Km, iar daca esti interesat fa-mi o oferta in privat si discutam. Eu nu ma gandisem la aceasta optiune.

Acum am mai facut ceva am aplicat provizoriu pe capota o priza de aer de Subaru Impreza WRX STI, peste grila originala.

Efectul este fantastic in ce priveste climatizarea de la 30km/h nu mai e nevoie de ventilator de aeroterma intra aerul perfect si daca la viteza intra prea tare se regleaza din tija care face trecerea de la aer recirculat de interior cu cel luat din exterior.

Totul functioneaza excelent.

Ma gandesc acolo sub sa dau o gaura si sa duc in furtun cu aer si in carcasa filtrului de aer, fortez putin admisia ceea ce nu poate fi rau deloc.

raspunsul este ca va fi nu rau ci foarte rau :)

cum domnul Lada17 abs dumneavoastra care militati pentru modificarile pe stand dino si pe cip tuning ati ajuns sa va ganditi la o "solutie"de genul a trage un furtun din vantilatia de climatizare pana in admisia motorului? e atat de hilar incat nu am putut sa ma abtin sa nu ma tavalesc de ras :):ha::ha::ha:

si acum explicatiile de c enu e bine :) pai foarte simplu daca dati acea gaura in carcasa filtrului de aer veti avea inca o zona sensibila la infiltratiile de apa sau chiar la prezenta apei care va fi introdusa fortat acolo.

a doua explicatie este ca daca asa doriti dumneavoastra sa faceti o supraalimentare cu aer vreau sa va spun ca aceasta este mult sub ceea ce face admisia de aer originala a masinii in mod obisnuit si asta pentru ca daca veti avea curiozitatea de a va uita sub capota veti vedea ca de la carcasa de filtru de aer pana langa radiatorul masinii aveti o conducta de plastic care este pusa exact in punctul sau mai bine spus in zona de maxima presiune ceea ce implicit va ajuta spre o umplere mai buna (zona de maxima presiune datorata formei aerodinamice de caramida a masinii care pe toata fata este ca si cum ai impinge un carton de 1,5 m2 contra vantului:)

parerea mea desi sunt un profan in ale tehnicii eu vorbind doar din ce am citit prin carti si ceea ce am auzit de la altii este sa nu faceti acest lucru pentru ca atunci cu siguranta veti avea multe intrebari la care va trebui sa gasiti rezolvare asta datorita multor variabile pe care le veti introduce in sistem,debite si viteze de curgere diferite,calibrari ale debitmetrelor eventual inlocuirea lui cu un altul ca acela nu mai face fata,unde de presiune pe admisie care in loc sa va ajute va determina pierderi in sistem,zgomote si multe altele :)etc etc.

oricum cauciucurie sunt super am avut si eu asa ceva doar ca aveau inca 2 randuri in plus si erau firestone

intrebare...de ce ati luat c-uri? carati mult cu masina? ca daca nu altfel sunt destul de incomode in mers cel putin asa au fost la mine si le-am schimbat cu unele normale.

Link spre comentariu

Bai baiatule invata sa citesti. Din aeroterma iti tragi tu, cat de ... poate sa fie un om sa gandeasca la asta.

Aerul se duce din imensa priza de are de Subaru in grila de pe capota, o parte merge la climatizare, aeroterma... si alta parte merge daca ii voi face o gaura ii pot lega o conducta care sa duca in compartimentul carcasei originale a filtrului de aer exact unde vine si tubulatura originala de care vorbeai si pe care deja am avut grija sa o dublez montand inca o conducta care iese in aproximativ aceeasi zona ca si cea originala in botul masinii.

Daca de la acea prixa am sa duc tu tub de admisie fortata spre carcasa filtrului in zona inferioara inainte de zona filtrata il voi duce cu dren desi si carcasa originala are unul micut.

Semana oarecum cu chiturile de admisie snorkel si te rog nu polua cu teorii unineuronale.

Mie intodeauna mi-a placut chestia aia cu cainele care moare de drum lung si unii de grija altuia.

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

Bai baiatule invata sa citesti. Din aeroterma iti tragi tu, cat de ... poate sa fie un om sa gandeasca la asta.

cand nu aveti argumente si nu stiti sa veniti cu ceva concret incepe-ti cu jigniri si adresari de genul :):):)

nici macar timpul sa citesc asemenea prostie nu merita apai sa veniti cu ceva concret si constructiv :)

vai de caputl dumneavoastra domnule abs.

""Ma gandesc acolo sub sa dau o gaura si sa duc in furtun cu aer si in carcasa filtrului de aer, fortez putin admisia ceea ce nu poate fi rau deloc.""

eu am citit bine tu ai scris oare bine? cred ca nu :)

fortezi admisia? vai de capul tau stimabile.

Link spre comentariu

Unde te-am jignit? Tot nu ai inteles nimic.

Gaura se da in capota ca la snorkel, doar ca nu e pe lateralul ei ci deasupra. unde se afla montata o priza de aer de STI( sti cum arata?). De aici aerul captat pot sa-l duc la carcasa filtrului de aer in zona inferioara unde intra tubul original de captare externa.

Asa cum am spus acu masina are deja doua tuburi de captare externa unul original si altul tot cam pe acolo dar montat suplimentar.

Fa abstractie de aeroterma si nu te mai gantii la ea ca sa nu iti fie prea complicat sa intelegi.

Cea mai performanta admisie pe care am reusit sa o vad la un model de serie este la M3 E92. Are trei zone de admisie si dren.

Anvelopele sunt C-uri pentru ca au un talon foarte solid, iar in ce priveste tinuta si rularea sunt mai placute decat cele originale. Pe principiul cine poate mai mult poate si mai putin iar regimul lor de viteza este peste ceea ce poate Lada Niva.

Nu am gasit foarte usor anvelopele dorite la care am facut o lista de cerinte iar cela mai potrivite au fost astea nemtesti.

Am mai avut pe 4x4 anvelope C de iarna si mi-au placut, cosiderand ca putin mai multa incarcare pe anvelope care lovesc iarna tot felul de denivelari de gheata, zapada, drum prost nu pot fi decat un pluc.

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

Unde te-am jignit? Tot nu ai inteles nimic.

Gaura se da in capota ca la snorkel, doar ca nu e pe lateralul ei ci deasupra. unde se afla montata o priza de aer de STI( sti cum arata?). De aici aerul captat pot sa-l duc la carcasa filtrului de aer in zona inferioara unde intra tubul original de captare externa.

Asa cum am spus acu masina are deja doua tuburi de captare externa unul original si altul tot cam pe acolo dar montat suplimentar.

Fa abstractie de aeroterma si nu te mai gantii la ea ca sa nu iti fie prea complicat sa intelegi.

Cea mai performanta admisie pe care am reusit sa o vad la un model de serie este la M3 E92. Are trei zone de admisie si dren.

daca fac abstractie de faza cu aeroterma da itradevar aveti dreptate mea culpa pentru neintelegere si scuzele mele publice dar atata timp cat nu sunteti suficient de clar nu se intelege si pot aparea discutii de genul total inutile

in legatura cu m3-ul nu ma pot pronunta ca nu am avut si nici nu cunosc detalii despre el.

Link spre comentariu

Acum e bine ca sunt lucrurile lamurite si sa speram ca tot ce facem este constructiv si din discutia noastra nu a iesit decat partea buna lumea care citeste ia ce e bun si noi lafel.

Am multe idei pentru Lada dar sunt antrenat in multe proiecte care au prioritate si poate ca-i vine si ei timpul desi merge din ani in pasti.

Electronica ei este destul de noua si prohibitiva, se poate modifica dar nu atat cat vreau eu pentru un proiect interesant si sa ma apuc sa tai fire... sa montez unichipuri care dau erori sau sa dau bani pe stand alone mai bine mai rabd dar o mica turbina ar face din masina asta minuni. Nu multa putere un 20-30cp in plus si inca vreo 100Nm.

Link spre comentariu

Inca nu am apucat sa fac cateva poze la priza de pe capota dar modelul pus este similar ce se vede in imaginea de la urmatoarea adresa: http://www.z1auto.com/image.asp?img=csscoopwrx1.jpg doar ca la mine este original din plastic.

Sper sa nu se considere reclama adresa siteului respectiv dar e din america si vinde altceva decat profilul forumului.

http://www.oakos.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=STI90821FE080NN

Ma gandesc sa ii fac si un set de flanse la roti, pentru a evaza putin ecartamentul. Un 2cm de fiecare parte.

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

Inca nu am apucat sa fac cateva poze la priza de pe capota dar modelul pus este similar ce se vede in imaginea de la urmatoarea adresa: http://www.z1auto.com/image.asp?img=csscoopwrx1.jpg doar ca la mine este original din plastic.

Sper sa nu se considere reclama adresa siteului respectiv dar e din america si vinde altceva decat profilul forumului.

http://www.oakos.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=STI90821FE080NN

Ma gandesc sa ii fac si un set de flanse la roti, pentru a evaza putin ecartamentul. Un 2cm de fiecare parte.

cu distantierele nu te mai stresa sa le faci se gasesc gata facute la house 4x4.ro

http://www.house4x4.ro/ro/component/djcatalog2/item/44-flanse-distantiere/151-flanse-38mm-suzuki

doar daca le faci mai ieftin parerea mea:)

daca gasesti o solutie de genul da-mi si mie de stire :)

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatie.

Am senzatia, dar trebuie sa masor ca distanta la prezoane la Niva noua difera de ce era pana acum si nu mai e similara cu Suzuki.

In mod cert am sa incerc sa fac ceva mai ieftin, dar nu din AL ci din fier. Clar sunt mai grele dar nu am aluminiu de calitate, as avea nevoie de un dural foarte bun.

Un alt cost sunt prezoanele si piulitele care cred ca le pot gasii de cumparat.

Acum fac acolo un set de distantiere pentru BMW E30 turbo di trec din 4x100 la 5x100mm. Doresc utilizarea unor jante pe 17 de 7.5j latime cu anvelope mai aderente.

Link spre comentariu

Personal nici nu vreau sa schimb jantele doar sa le scot putin inafara cate 1.5-2cm de fiecare parte. Dar acum nu am timp de asta.

Trebuie verificat la distanta de la prezoane, jantele arata lafel insa se pare ca au modificat distanta intre ele.

Azi am facut la BMW325i E30 turbo un sistem de anulare a tulumbei de servo frana. Mai e putin de lucru la ea la strungar apoi finisata, vopsita si aruncata pe masina.

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

101% sunt jante normale.Chiar saptamana trecuta am vazut la reprezentanta o niva model nou,aceeasi culoare cu a ta si afara de cesurile din bord,semnale si fete de usi este identica cu a mea.Sa nu uitam,bineanteles, de ABS.....

Link spre comentariu

la cardane care i modificarea?

Sunt echilibrate altfel.....probabil ca pe banc,se invarteau in sensul acelor de ceas,acum probabil ca se invartesc invers:wink:

M am uitat si sub ea si imi miroase a vrajeala ruseasca ieftina.Daca rezisti sa stai in ea la 140 km-h timp de 30 min. atunci cred!

Link spre comentariu

Sunt echilibrate altfel.....probabil ca pe banc,se invarteau in sensul acelor de ceas,acum probabil ca se invartesc invers:wink:

M am uitat si sub ea si imi miroase a vrajeala ruseasca ieftina.Daca rezisti sa stai in ea la 140 km-h timp de 30 min. atunci cred!

nu stiu care ar fi modificarile sau daca ele exista intradevar sau e doar marketing rusesc....DAR exista niste cardane care in loc de articulatie cruce cardanica are articulatie hipoida sau cum se numeste si e defapt un fel de articulatie ca la capul de planetara.

de alea intradevar stiu ca sunt mai silentioase si care permit unghiuri de lucru mai mari.

Link spre comentariu

nu stiu care ar fi modificarile sau daca ele exista intradevar sau e doar marketing rusesc....DAR exista niste cardane care in loc de articulatie cruce cardanica are articulatie hipoida sau cum se numeste si e defapt un fel de articulatie ca la capul de planetara.

de alea intradevar stiu ca sunt mai silentioase si care permit unghiuri de lucru mai mari.

Le am vazut si eu pe net,dar nu este cazul nivei euro 5.Alea deja sunt fita....

Link spre comentariu

Am mers cu ea 140-145km/h constant mult timp chiar si peste dar dupa 120 parca creste consumul putin mai mult cu alta progresie.

Link spre comentariu

Am mers cu ea 140-145km/h constant mult timp chiar si peste dar dupa 120 parca creste consumul putin mai mult cu alta progresie.

Asta mi sßa intamplat si mie,cat a fost masina noua si nu sßa umblat la reductor. Despre consum la viteze mari, nu mai comentez pt ca nu are sens.....Nu stiu daca exista cineva in tara care sa echilibreze cardanele in asa fel incat sa nu mai huruie macar la 120 km.h.Eu mßam resemnat si merg cu maxim 100,dar ajung cat decat intreg la cap la destinatie.Probabil din cauza prudentei.....:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare