Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea - Patrol Y61 SWB

adrian03

Postări Recomandate

Re: Masina mea - Patrol Y61 SWB

Pai ... hai ca poti . Eu stiu ca poti ... stii ?

Stiu si ca e incomod .Am avut , n-o sa mai am . Mi-era foarte greu sa decuplez sau sa cuplez de unul singur ( in doi mai mergea , unul facea operatia si si celalalt legana masina sa se poata scoate sau baga ... scoaterea , sau bagarea .. dupa caz ) .

Dar , e cea mai simpla solutie .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu merg fara bare stabi de ceva timp. Nu le-am simtit lipsa. Si merg cu masina zilnic.

Intradevar trebuie sa-ti modifici putin stilul de condus, in special la abordarea curbelor sau a virajelor bruste. Daca masina inaltata e si latita corespunzator, cu atat mai bine.

Editat de Astral
BARA / BARE .... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=869609#post869609

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si eu merg zilnic ( sau cand nu merg si ma trag cu alta ... imi lipseste , parca nu-i ce trebuie , unele ma strang , altele ma infioara ... ) . Dar dupa ceva timp parca a mai trecut entuziasmul euforic indus de suspensia triangulata in teren , si mi-as dori sa pot face manevra elanului in siguranta . Problema e ca nu poti controla deloc minutul urmator , faci parte dintr-un mare lac cu conducatori , auto , fiecare cu norocul lui si ale lui bune si rele , potentialul risc e destul de prezent ( cum toti stim , e mult mai sigur in padure - se reduce riscul doar la persoana proprie ) . Nu stiu ( poate nu voi afla niciodata ) daca sistemul stabi decuplabil pe care-l am in minte pentru a fi aplicat pe Patrol va ajuta in momentul ala al destinului meu , dar in alte momente nasoale si-a dovedit utilitatea cu varf si'ndesat ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Azi am schimbat arcurile pe fată.

Ruginisera. Cele de pe spate sunt ok, cu vopseaua intreaga.

S-a mai ridicat cu 1cm. Probabi ca in curand se vor lăsa iar. Oricum e lift suficient.

Am dat jos acum două zile bara stab fată. Merge bine. Flexeaza putin mai mult.

IMAG0680.thumb.jpg.1399e0dfd5bdc5aa0606987401d2b610.jpg

IMAG0679.thumb.jpg.97dffaf1e7a1414ecf9b58ea3042dc25.jpg

IMAG0672.thumb.jpg.37d2afe8db3b9bc63157e03252e6fd04.jpg

IMAG0647.thumb.jpg.bf3e75e7f054053321529f41f90128a7.jpg

Editat de adrian03
PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Cam 18 luni.Dar cele de pe spate nu au nimic. Se mai intampla să fie un lot cu probleme. Mi le-a schimbat pe garantie. Sunt multumit. Oricum nici nu observasem, dar mi-a zis un mecanic ca sunt ruginite.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Asa se prezintă pe stânga.

Mâine demontez. Am cumparat semering. Sper ca scap fără să mai schimb si altceva.

De ce sa schimbi simeringul? Vopseste bila sa nu mai rugineasca si laso asa! :uameni

Ai acolo niste rulmenti, niste simeringuri, niste, niste si niste ...

Scursura aia ulei de grup e doar efectul ...adica simeringul e bulit ...ptr ca ...

Efectul il vei vedea la demontare ... :h5

Daca schimbi doar simeringul achizitioneaza o duzina, o sa ai nevoie ...dar nu te astepta ca o sa rezolvi problema ...ci doar asa sa fi cu inima impacata ca "ai schimbat simeringul"! :grin:

LE ...si dupa aspectul grunjos al bilei ...garniturile alea de omocinetica sunt exact ce trebuie acolosea ... :bravo

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

asculta-l pe Yonutz ca zice tare bine

daca nu stii despre ce este vorba , perie-l putin si te lamureste :)

simeringul ala stricat are o cauza

deci tu trebuie sa repari cauza si apoi efectul

bafta

Link spre comentariu

Cam astea ar fi cauzele "bulelii" simeringului asa cum le vad eu:

-joc in rulmentii pivoti ori din uzura, ori din proasta strangere, ori din ne-etanseitate

-apa la rulmenti pivoti

-joc in rulmentii de la roata ori din uzura ori din proasta stangere

-apa in rulmentii de la roata

-simeringul de la rulmentii de la roti neetans

-motaj defectuos al MRL-ului

-joc in capetele de bara de conexiune respectiv directie

-manipulare defectuasa la introducerea planetarei in grup

Pot fi una sau mai multe cauze. Totodata verifica si franele daca lucreaza cum trebuie ...adica daca daca iti lucreaza culisantele, daca pistonele sunt ok, daca discurile mai sunt ceea ce trebuie, daca placutele mai exista ...

Dupa ce te inscrii la sirul asta de operatii ...ia rotile si punele pe masina de echilibrat ...sa nu flambeze ...mai ales daca ai jante intoarse.

Pe urma ce o mai fi ...vom mai povesti ...

Nu ne-ai zis cum a ramas cu partajul dintre tine si bara stabi dupa divort ...fier la fier, aluminiu la aluminiu, 70 de bani kilu? :wink:

Link spre comentariu

Pai nu am zis ca nu are dreptate. Dar pana nu desfac, nu o sa stiu. Aveti puțintică răbdare :h5.

M-ai încuiat cu întrebarea asta. Sunt multumit de partaj. Bara stă pe bară, eu ma dau cu barca. Si imi place foarte tare. Imi aduce aminte de Toyota LJ70, pe care am avut-o inainte. Aia nu avea bari stab, era un fel de cadita. Nu stiu cat o să folosesc diferența de flexare, dar imi place cum e acum. Ma face sa fiu mai prudent, si ma amuz cand fac o depăsire si vad ce fată face ala de pe contrasens.

Editat de adrian03
PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Pai nu am zis ca nu are dreptate. Dar pana nu desfac, nu o sa stiu. Aveti puțintică răbdare :h5.

Pai daca nenea mecanicu ie mecanic catusi de putin...daca ia roata ad-labam ...o pasarica ...ii va ciripi ad-palmam ce si cum cotcodaceste pe acolo...iar cu rabdarea suntem si noi exact ca orbii care sunt nerabdatori sa vada lumina ... :ha:

Link spre comentariu

Pai daca nenea mecanicu ie mecanic catusi de putin...daca ia roata ad-labam ...o pasarica ...ii va ciripi ad-palmam ce si cum cotcodaceste pe acolo...iar cu rabdarea suntem si noi exact ca orbii care sunt nerabdatori sa vada lumina ... :ha:

Are recomanari. A lucrat multi ani la Nissan. Am încredere. Plus că mă uit si eu.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Are recomanari. A lucrat multi ani la Nissan. Am încredere. Plus că mă uit si eu.

Ba eu intotdeauna am incurajat oamenii sa-si lucreze singuri la masina ... Din mai multe considerente...Am vazut de multe ori pe pielea mea ce e bine si ce nu e bine sa fac la masina ...si mai ales asta m-a facut sa fiu mult mai cumpatat inainte sa ma bag in anumite situatii! :grin:

Link spre comentariu

Eu nu ma bag să mesteresc. Nu imi place. Dar am stat mult prin service si am o idee despre ce trebuie facut. Dacă e să raportez efortul meu la nr de km parcursi cu masina asta, nu stau bine deloc. Zile întregi pierdute, bani bagati. Dar ma gândesc că usor, usor, o sa termin cu reparatiile astea. Inca nu am ajuns sa nu urc o bordură că stric masina. Se repară.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Nu prea. Ai rezistenta mare la rulare, pe dreapta, atat pe fata cat si pe spate.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Eu m-am uitat la frane.

Interesant ca am rezistenta la rulare. Dacă rezolv poate ii mai scade consumul. Ceva sugestii? Ce sa ii fac? Merci @Giorgel.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Rulmenti, frane, poate nu erau rotile umflate cum trebuie.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Daca ai rezistenta la rulare si cauzele sunt franele (etrieri, culisante, placute, discuri) sau rulmenti o sa vezi ca rotile respective se incing. Ceea ce nu e deloc bine.

Poti avea rezistenta la rulare si din cauza anvelopelor. Adica rotile nu sunt umflate cum trebuie, exista diferenta de presiune intre stanga si dreapta sau unghiurile pe la directie nu sunt cele bune. Mai exista situatii, mai rare ce e drept cand jantele sunt descentrate sau gumele sunt "patrate" (masina a stationat mai mult timp pe anvelope avand presiune mica).

Consumul il poti regla si din greutatea si din numarul de la pantof ...:wink:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Sunt in parametrii cu consumul. Am observat ca dacă stau la semafor, in rampă mică masina nu o ia la vale usor.Dar nu am dat importantă. Acum mi-am dat seama ca nu e bine.

PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare