A13xF1v Posted January 4, 2013 Author Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga '' saga '' de la ce vine ?! De ce saga... Initial s-a dorit a fi o poveste lunga si frumoasa, punctuala, despre cum iti iei un Jimny si il adaptezi sa fie al tau . Cand zic ca iti arde portofelul :fr2, m-am referit la mine, dupa ce mi-am facut o scurta lista pentru termen lung: schimbat toate consumabilele, schimbat soft top, pus hard top, scuturi sa ne apere de bolovani, suspension lift, amortizor directie, intors jante, flanse, simexuri, bara fata/spate, troliu, roof-rack, snorkel, casetofon, boxe, AC :sh2 si altele ce sigur vor veni pe traseu (volan piele, alte scaune), dar ne lungim prea mult. Spunea cineva ca Jimny e scump; as adauga o conditionala - daca vrei sa il faci pentru sufletul tau. Din pacate nu am timpul necesar sa il dedic pentru a face toate schimbarile intr-un timp relatov scurt precum Dorin (felicitarile mele - mare om, mare masina :al). Fiind doar la inceputul unui hobby, schimbarile la Jimilica al meu vor veni in timp (nascandu-se astfel o poveste). Acum vad ca lumea e si putin patimasa :bx pe toate forumurile si nu o poti opri :ce , asa ca saga din legenda se transforma putin in telenovela. Dar tinem pasul, noi sa fim sanatosi. :al si sa imbatranim frumos :old. alaturi de jucariile noastre, pe carari de munte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAXXi Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga o scurta lista pentru termen lung: schimbat toate consumabilele, schimbat soft top, pus hard top, scuturi sa ne apere de bolovani, suspension lift, amortizor directie, intors jante, flanse, simexuri, bara fata/spate, troliu, roof-rack, snorkel, casetofon, boxe, AC Daca vrei, strict din punctul de vedere al vechimii ca posesor si atat: in afara de consumabile (chestie de bun simt la orice masina SH luata), un set de anvelope capabile si scutul la cutia de transfer pentru modelele post-2005 care au firele prea expuse (daca e sistemul anterior, mecanic, nici asta nu iti trebuie), restul sunt cam mofturi Da, toti barbatii au jucarii care tre' sa fie cat mai "mandre si inalte ca bradul" ... dar nu ai nevoie de tot pomelnicul ala ca sa te distrezi cu Jimny :wink: A, daca ai banu' disponibil in buzunar si placere s-o modifici, da-i bataie. Daca nu, fii mai "zen", multumeste-te cu ce ai si foloseste masina la maxim pana ajungi la concluzia ca ai cu adevarat nevoie de ceva anume (gen blocant, troliu, etc). Degeaba dai 1000 EUR pe un troliu daca-l pui doar ca sa dea bine in botu' masinii si il folosesti de 2 ori pe an, degeaba dai 1000 EUR pe ARB doar ca sa "arate bine" ... si nu mai ai bani de benzina, cort si :2dr Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga Tu de unde stii ca sta prost la planetarele fata si grup????:ha: Ai avut tu jimny si ai bubuit grupuri sau planetare????????? Parerea mea despre vitara : sunt slabute la planetare si grupul fata!!! Am vazut live' date=' in teren, 2 planetare rupte si 2 grupuri bubuite.[/quote'] Iar te grabesti si citesti printre rinduri. Era vorba despre planetarele si grupul fata de la Vitara :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga '' saga '' de la ce vine ?! Saga inseamna poveste. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga Cand zic ca iti arde portofelul :fr2, m-am referit la mine, dupa ce mi-am facut o scurta lista pentru termen lung: schimbat toate consumabilele, schimbat soft top, pus hard top, scuturi sa ne apere de bolovani, suspension lift, amortizor directie, intors jante, flanse, simexuri, bara fata/spate, troliu, roof-rack, snorkel, casetofon, boxe, AC :sh2 si altele ce sigur vor veni pe traseu (volan piele, alte scaune), dar ne lungim prea mult. Spunea cineva ca Jimny e scump; as adauga o conditionala - daca vrei sa il faci pentru sufletul tau. Stai linistit si gindeste-te bine ce modificari vrei sa aduci masinii. Spre exemplu, eu am tot copt-o vreo 2 ani daca sa pun AT-uri sau MT-uri. In final am ales MT-uri la dimensiune stock. Foarte important e sa iti stii limitele tale ca sofer si limitele masinii. Eu deocamdata, nu am nici o problema in a recunoaste ca masina poate mai mult ca mine :grin: Subiectul costurilor s-a mai discutat aici: - intretinerea curenta e mai scumpa ca la un turism, dar e normal, exista si citeva chestii care nu sint pe un turism: cutie de transfer, diferentiale separate, etc. - piesele de Jimny sint scumpe, dar macar provin de la aia cu ochiii oblici, sint de calitate foarte buna si nu se strica toata ziua ca la alte marci, nu dam nume :grin: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga Subiectul costurilor s-a mai discutat aici: - intretinerea curenta e mai scumpa ca la un turism, dar e normal, exista si citeva chestii care nu sint pe un turism: cutie de transfer, diferentiale separate, etc. - piesele de Jimny sint scumpe, dar macar provin de la aia cu ochiii oblici, sint de calitate foarte buna si nu se strica toata ziua ca la alte marci, nu dam nume :grin: Total de acord cu tine. Mama da' cat ati mai scris, fratilor ... intr-o jumatate de zi. @Teodor4x4 - sper sa nu te superi pe noi, chiar daca nu avem Vitara nu inseamna ca nu am mers (condus) sau mers pe langa prieteni, cunostinte care au si care le mai si rup din cand in cand :grin:. De aia multi dintre noi nu ne-am luat Vitara (eu cel putin), dar si din alte motive - (vechime, tabla, aspect, potential, etc.). Nu am zis ca Vitara e o masina proasta sau cu probleme de nerezolvat, doar ca nu e pe gustul meu dupa o indelungata documentare in off-road, dar si pe net. @A13xF1v - Timp si bani sa fie, ca de facut le facem exact dupa placerea inimii noastre ... incet-incet. Sa fim sanatosi si sa avem putere de munca in noul an. Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor4x4 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: Jimny saga @Teodor4x4 - sper sa nu te superi pe noi, chiar daca nu avem Vitara nu inseamna ca nu am mers (condus) sau mers pe langa prieteni, cunostinte care au si care le mai si rup din cand in cand :grin:. De aia multi dintre noi nu ne-am luat Vitara (eu cel putin), dar si din alte motive - (vechime, tabla, aspect, potential, etc.). Nu am zis ca Vitara e o masina proasta sau cu probleme de nerezolvat, doar ca nu e pe gustul meu dupa o indelungata documentare in off-road, dar si pe net. Nu am de ce sa ma supar... :wink: :h5. 4x4, Way of Life ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 (edited) Re: Jimny saga O iesire - o impresie Am tatonat putin Bucegii inzapeziti cu utilajul. Pe scurt - incercari de a urca pe Bucegi cu Jim(n)y: 1. urcare Piatra Arsa pe la Cuibu Dorului - drum blocat de la cabana; 2. urcare pe la Manastirea Adormirea Maicii Domnului - drum blocat de la manastire; pauza pt. ciorbita de burta si luare de avant; 3. urcare pe la Moroieni, sanatoriu, bifurcatie spre Piatra Arsa, inca 3-4km si... drum blocat. Impresii: - se comporta excelent pe zapada si gheata (aici au fost putine emotii la o coborare); - dornic sa mearga oriunde, insa stapanul l-a mai domolit din cauza intunericului, ninsorii super abundente si a viscolului puternic (toate 3 combinate); - prelata desprinsa face sa se simta frigul in masina peste 70km/h (noroc cu echipamentul de eschimos); - diferenta intre prima si a doua viteza e destul de mare (1 turat -> 2 subturat); Consum: - Bucuresti - Sinaia + toate araturile de pe acolo - 10% - Intors, drum intins, constant 80 km/h (de abia am rezistat) - 6,9%. Edited January 13, 2013 by A13xF1v Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga Jimny face vizita la Dojo (faini baietii) Utilajul se pare ca e in stare buna, fara rugina, fara jocuri. Am inlocuit toate zemurile si dintr-o vorba in alta, s-a vazut si cu un amortizor de directie. Next - prelata si scuturi, ca atat pupa el in iarna asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga Prelata Prima problema ar fi e cam coapta. Utilajul a vizitat un tapiter din Bucuresti care face si prelate. I s-a recomandat sa o mai duca asa pana la vara, ca daca ii fac prelata acum, la vara s-ar putea sa se lase ca un maiou uzat. Prin urmare, am procedat la operatiunea "carpeala". Am descoperit o chestie desteapta: prinderea de caroserie a prelatei se face printr-o tija metalica inbracata in arici care urmareste conturul caroseriei. In caz de umezeala mare (ca la mine), rugineste doar tija aia de 2 bani, iar caroseria ramane intacta. Asa ca am dat tijele jos, le-am lucrat temeinic cu peria de sarma, caut sa le dau cu ceva anticoroziv (probabil grund de barca) si le montez la loc. Tapiterul recomanda ca in loc de capsele stock sa pun niste capse de barca (toate sunt de de barca, dom'le?) care din cate am notat, par a fi mai inteligente. Daca stiti pe unde se gasesc mai ieftine, dau o bere.:2dr Revin cu detalii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga Vezi ca incet incet ajungi sa apreciezi masinuta! De la 'conserva", "cazan" acum ajunge imediat si "barca" la cate accesorii ptr. barca pui pe ea :grin: Stai sa vina vremea buna, atunci sa vezi iubire mare :h5 , cand dai prelata jos si mergi cu vantu in freza cu mandra langa tine :ft Ce scut ai pus pe Jimny, cel de la cutia de transfer?! :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga No offence, "conserva" le spuneam japonezelor ca sunt inchise ca niste conserve. Latinele sunt mai degraba niste cutiute cu capac (ia mana ca face "pac"). Scut inca nu am pus, dar ma gandeam la ceva de la Roly (nu sunt inca decis). Apoi, cand vine bara tip ARB (poate la anu), leg si de ea un scut pentru partea de fata. Daca sunt sugestii, nu ma supar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga Bravo. Bine ca ai si tu tot cabrio si ca o sa ne inspiram unul de la altul cu prelata. Si la mine, e belea la viteza, prin lateralele care sunt desprinse si de departeaza de caroserie patrunde vajgalaul inlauntru. Asa ca trebuie gasite solutii. Problema cu ruginirea superficiala a vergelei este una minora, care se rezolva cat ai zice peste. Refacerea sau inlocuirea prelatei in intregime, o sa fie o chestie misto. Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 (edited) Re: Jimny saga Azi am montat proiectoare suplimentare pe plafon. Maine vreau sa fac legaturile electrice la toate proiectoarele. M-am hotarat sa le montez in fata, ca sa fie reglabile, consider ca daca le puneam in spatele trapei, erau doar de design. Si asa am lasat si loc pt. prinderea roof-rack-ului. Cele 2 din bara, o sa le leg pe butonul de ceata spate, iar pe cele de sus o sa le montez pe un alt buton, separat. cum arata? Numai bine, Edited January 12, 2013 by mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga In pozitia actuala , lumina de la proiectoare ( o mica dar suficienta parte din ea ) va face parbrizul opac , ca o oglinda . In timp de putina ceata sau praf etc , efectul e total . Repozitioneaza-le . Eu am cate o aripioara sub fiecare proiector , dar e cu totul altfel de montaj , cu aproximativ aceasi pozitionare . Lumina care se reflecta din capota in parbriz are cam acelasi efect daunator . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Re: Jimny saga @Cos, proiectoarele sunt pentru a vedea mai bine in padure, noaptea, la intoarcerile tarzii de la iesiri, cand si daca e nevoie cele de la extremitati se pot orienta spre laterale ca sa se vada drumurile sau potecile, atunci cand te-ai ratacit sau cauti sa gasesti vreun shorcut. Sau pentru cazurile cand, din fata vine un bou cu faza de drum si dupa ce ii fac semn din faruri, insista sa nu schimbe in faza de intalnire. Atunci bum, va vedea brusc si mai bine, pentru cateva secunde, pentru ca eu o sa-l ajut. Pentru ceata sunt cele din bara. Daca le puneam in spate, ocupam locul unde vreau sa fac prinderea roof-rack-ului si nu puteam deschide trapa peste ele. In plus, intentionez sa-mi iau si un portbagaj din ala din plastic care sa se prinda sus pe roof-rack, care nu ar fi mers deasupra proiectoarelor. Cred, ca ceea ce mi-ai spus, e din proprie experienta si daca o sa am aceasta problema, sigur o sa te rog sa ma inveti ce si cum sa fac mai exact, eventual poate pui niste poze detaliu ale montajului tau. Multumesc. Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 (edited) Re: Jimny saga No offence, "conserva" le spuneam japonezelor ca sunt inchise ca niste conserve. Latinele sunt mai degraba niste cutiute cu capac (ia mana ca face "pac"). Scut inca nu am pus, dar ma gandeam la ceva de la Roly (nu sunt inca decis). Apoi, cand vine bara tip ARB (poate la anu), leg si de ea un scut pentru partea de fata. Daca sunt sugestii, nu ma supar. Nu ma supar, eu imi iubesc masinuta, nu am nevoie de capac la ea! Apreciez mai mult o japoneza "conservatoare", decat o "latina" despuiata (No offence) cu nasturii rupti de la camasa. Eu am montat acum 2 zile scutul de la Roly; se monteaza f. usor, daca ai un elevator sau un saht, in aprox. 20-30 min este montat. Nu necesita gaurire, sudare sau alte operatiuni, este "bolt on". Se fixeaza cu ajutorul unor bride cu piulita sudata, cele din fata se fixeaza in suruburile de la prinderea tendoanelor, iar cele din spate se introduc in interiorul sasiului, sunt doua gauri facute probabil ptr. scurgerea apei(se observa imediat daca pui scutul pe pozitie). Edited January 12, 2013 by edy_M :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 (edited) Re: Jimny saga Si pentru ca o imagine face cat 1000 de cuvinte o sa pun aici 3 imagini si cateva cuvinte pe langa, adica 3000 si ceva de cuvinte :no Exista 2 situatii clare de reglaj/pozitie a proiectoarelor, considerand montajul lor direct pe tabla, nu pe o bara transversala, exact cum le-am montat eu: 1. Este aceasta: cu ele reglate normal spre inainte, lumina nu se va reflecta in capota si nici atat in parbriz. 2. Este aceasta: Cand proiectoarele sunt orientate in jos, se poate sa se reflecte in capota o parte din lumina, dar am mai mers cu masini cu proiectoarele asa, prin padure si nu a fost o problema. Daca deranjeaza, le ridici putin mai sus si gata, s-a rezolvat:grin: La montajul in spatele trapei, fasciculul luminos arata cam asa: si cred ca bate prin copaci, poate m-ar fi interesat o astfel de configurare, daca as fi fost vanator :uameni (daca stiam mai demult, poate as fi mers la Balc sa protestez alaturi de oamenii aia, impotriva lui Tiriac si a organizarii sesiunii de crime legalizate impotriva faunei, pardon vanatoare pe un fond privat):uameni. In rest, Numai bine! Edited January 12, 2013 by mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 13, 2013 Author Share Posted January 13, 2013 (edited) Re: Jimny saga @mita31 - arata f. bine proiectoarele. daca ti se pare ca bate lumina aiurea poti sa pui un deflectoar (paravant) din plastic care se monteaza deasupra parbizului. Daca se potriveste bine ar trebui sa vina exact sub proiectoare si nu te deranjeaza. Si cate o aripioara pe fiecare ar putea fi o solutie. prealata - treaba cu tijele am rezolvat-o: deruginol si o vopsea antirugina "protecta" (cea din spate era atat de ruginita ca abia am mai salvat ceva din ea). Caut sa scimb timpul de capse cu unele de barca, ca cele din poza. Se gasesc destul de greu, iar cand iti trebuie 20 de bucati te uiti putin si la pret. @edi_M - cautam sa carpim camasa, coasem nasturii :T, pt ca nu gasim sa-i punem un acoperis mai de soi pt iarna... (hard top) referitor la scut, vazusem unele discutii ca ar strange noroiul. Cum ti se pare? Are inaltare in fata sa nu il adune ca farasul, ori scurgeri suficiente sa il lase de unde l-a luat? Edited January 13, 2013 by A13xF1v new photo Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 (edited) Re: Jimny saga @edi_M - cautam sa carpim camasa, coasem nasturii :T, pt ca nu gasim sa-i punem un acoperis mai de soi pt iarna... (hard top) referitor la scut, vazusem unele discutii ca ar strange noroiul. Cum ti se pare? Are inaltare in fata sa nu il adune ca farasul, ori scurgeri suficiente sa il lase de unde l-a luat? Are inaltare atat fata cat si spate, are si fante frezate ptr. scurgerea apei. Acum daca te inamolesti calumea si intra cantitate mare de namol in scut tocmai ca are acele inaltari fata si spate (nu exista lucru perfect-avantaje/dezavantaje gasesti in orice) este f. posibil sa ramana noroi acolo, insa asta se rezolva cu o spalare sanatoasa cu jet de apa sau o tura prin rau :j :shrk Edited January 13, 2013 by edy_M :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Re: Jimny saga Aaaa ... pune proiectoarele in exploatare , si te 'luminezi' repede ce si cum ... Teoria e seducatoare , dar practica e neinduratoare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Re: Jimny saga Cateva poze cu scutul in care se poate vedea si sistemul de montare: [ATTACH=CONFIG]164012[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164019[/ATTACH] :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Re: Jimny saga Cateva poze cu scutul in care se poate vedea si sistemul de montare: Good posting ! L-am adaugat aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76194-SUZUKI-JIMNY-DIY-%28do-it-yourself%29&p=852621&viewfull=1#post852621 :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
A13xF1v Posted January 13, 2013 Author Share Posted January 13, 2013 Re: Jimny saga Arata super bine. Cred ca pe asta am sa il incerc si eu. Singurele mele emotii erau cu gaurile de evacuare - sa nu fie prea mici. Pentru comparatie, uite cateva poze: Totusi, chestiile alea longitudinale de la tine par a acoperi niste gauri de evacuare. Ma insel? La modelul de mai jos nu exista asa ceva. [ATTACH=CONFIG]164054[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Re: Jimny saga Arata super bine. Cred ca pe asta am sa il incerc si eu. Singurele mele emotii erau cu gaurile de evacuare - sa nu fie prea mici. Pentru comparatie, Totusi, chestiile alea longitudinale de la tine par a acoperi niste gauri de evacuare. Ma insel? La modelul de mai jos nu exista asa ceva. [ATTACH=CONFIG]164054[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164053[/ATTACH] Daca tu consideri ca este necesar, mai poti freza cateva gauri ptr evacuarea/drenaj. Scutul este identic cu cel din imaginile de mai sus, ceea ce vezi tu (acele doua linii transversale) sunt ranforsajele scutului si acele puncte pe care ai crede ca sunt niste gauri, sunt de fapt punctele de sudura. :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts