gabarea Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc am dus masina in service sa-mi schimb kitul de ambreiaj si asteptam sa ma sune cand e gata masina. dar nimic. ii sun eu, si cica baietii au comandat deja volanta (fara sa ma intrebe pe mine nimic) ca cica e dusa.... cum pot sa-mi dau seama daca e intr-adevar dusa volanta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Volanta are pe ea, iesit in evidenta, o zona pe care calca ferodoul ambreiajului. Acea suprafata trebuie sa fie dreapta si sa nu prezinte semne evidente de uzura. De asemenea trebuie ca in acea zona volanta sa aiba o anumita grosime minima. Nu stiu daca in cartea de service sunt date dimensiunile minime, asa ca daca suprafata e dreapta si curata...probabil ca e prea subtire. Daca suprafata este stricata tare, probabil ca luarea unui span pentru indreptare conduce la subtierea peste limita. Alte defectiuni , in principiu, nu prea apar la volanta. Sau domnii de acolo asa au hotarat ei sa o schimbe. O sa caut in manualul de service daca sunt date limitele de uzura si revin cu informatia 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Volanta are pe ea, iesit in evidenta, o zona pe care calca ferodoul ambreiajului. Acea suprafata trebuie sa fie dreapta si sa nu prezinte semne evidente de uzura. De asemenea trebuie ca in acea zona volanta sa aiba o anumita grosime minima. Nu stiu daca in cartea de service sunt date dimensiunile minime, asa ca daca suprafata e dreapta si curata...probabil ca e prea subtire. Daca suprafata este stricata tare, probabil ca luarea unui span pentru indreptare conduce la subtierea peste limita. Alte defectiuni , in principiu, nu prea apar la volanta. Sau domnii de acolo asa au hotarat ei sa o schimbe. O sa caut in manualul de service daca sunt date limitele de uzura si revin cu informatia Gaby aia cu indreptatul e o solutie buna doar ca subtierea nu e problema problema e diminuarea masei dar nici aia nu e un lucru rau, eu faceam chestii de genul prin aniii 90 la masinile cu care ma dadeam prin vtm :) pe vremuri, sa urce mai rapid in turatie, dar problema pe care o creeaza e ca trebuie neaparat sa cresti turatia de relantiu ca astfel sa compensezi aciclismul motorului, adica pe langa rolul evident de cuplare volanta ca si fulia din fata are si rol de filtrare a aciclismului si de a face ca motorul sa mearga rotund si frumos :) mai povestim deastea daca vrei :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pirvu Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Scuze de off... Nea Karol, te-ai dat in VTM? ce surpriza placuta :) !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc discul era praf. iar volanta are niste mici denivelari dintr-acelea care se formeaza si pe discurile de frana. pe alocuri mai avea mici fisuri. de nici 1 mm. si din acest motiv mecanicii imi recomanda sa schimb volanta, altfel patesc la fel cu noul kit de ambreiaj Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Submarinul meu rusesc discul era praf. iar volanta are niste mici denivelari dintr-acelea care se formeaza si pe discurile de frana. pe alocuri mai avea mici fisuri. de nici 1 mm. si din acest motiv mecanicii imi recomanda sa schimb volanta, altfel patesc la fel cu noul kit de ambreiaj daca volanta are fisuri atunci e clar ca trebuie schimbata pentru ca oricand risca sa se sparga si sa sara in bucati iar tinand cont de vitezele unghiulare pe care le are volanta face urat tare cand se sparge,iar ce spuneau unii cu iesirea pistonului prin capota nu e chiar poveste doar ca deastea stiam de biele iesite prin bloc si prin capota :) are cumva si pete albastre pe volanta? ca daca da inseamna ca a fost si incinsa bine :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Scuze de off... Nea Karol, te-ai dat in VTM? ce surpriza placuta :) !!! de ce domnu Dan ati activat si dumneavoastra pe vremurile acelea? :) cu nenea Fufu,si nea Gigi Puiu cu Nea mitica Amortizor :) ...adica cu dinozaurii din epoca de aur ?:) eu am fost pe vremea cu marius Pop cu mit alazarescu,Dan Gartofan cand era la inceputuri si avea impreza :) si pe vremea cand Titi se dadea cu Celica :) iar noi astia mici si parliti ne dadeam cu GSi-uri mai rar cate un GTI dar de multe ori cu cate o caruta de Dacie modificata si Turbarita pana plesnea :) sau cate un oltcit cu carburatoare de alfa 33 sau 75 de care gaseam uneori si pe care le mesteream cu burghie dealea de stomatologie :) eheheeee ce vremuri deja imi amintesc cu placere mirosul de benzina adusa din ungaria,speciala pentru curse...eheeee gata scuze de off topic :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pirvu Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Personal nu m-am dat dar participam la pregatirea masinii, cautam sponsori pentru si sutineam un prieten constantean, Darius Petre, mergea prin 2003-2004 la VTM cu un Renault 5 turbo....faina masinuta, tin minte ca un set de gume de concurs si un set de amortizoare ne-au secat de fonduri penrtu luni bune :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Personal nu m-am dat dar participam la pregatirea masinii, cautam sponsori pentru si sutineam un prieten constantean, Darius Petre, mergea prin 2003-2004 la VTM cu un Renault 5 turbo....faina masinuta, tin minte ca un set de gume de concurs si un set de amortizoare ne-au secat de fonduri penrtu luni bune :) off topic clar :) eu ce vorbesc zic de 98-2001 :) inainte de ce zici tu ca dupa am plecat din tara :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 (editat) Re: Submarinul meu rusesc Ce motive ar fi sa imi ude bujiile? Am avut dedicate de Niva de la DENSO, s-au udat. Am pus unele in 4 poli, s-au udat si alea. Si din cauza asta dupa ce pun bujii noi si parcurg o distanta, incepe iar sa-mi mearga in 3 bujii Editat Martie 11, 2014 de gabarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Submarinul meu rusesc Ce motive ar fi sa imi ude bujiile? Am avut dedicate de Niva de la DENSO, s-au udat. Am pus unele in 4 poli, s-au udat si alea. Si din cauza asta dupa ce pun bujii noi si parcurg o distanta, incepe iar sa-mi mearga in 3 bujii pai e clar ca udatul bujiilor tale nu are treaba cu bujia in sine,verifica injectoarele sa nu cumva sa fie de acolo intrebare.se uda toate bujiile sau doar una anume? si udarea aferenta e de la benzina? sau e altceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Submarinul meu rusesc se uda doar una anume. injectoarele cum se pot verifica? maine o sa verific daca se uda cu benzina sau cu ulei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Submarinul meu rusesc se uda doar una anume. injectoarele cum se pot verifica? maine o sa verific daca se uda cu benzina sau cu ulei care din ele se uda? a cata incepand de la ventilator? daca doar una e uda si miroase a benzina e posibil sa fie de la bujie, de la fisa, de la bobina semn ca nu da scanteie si nu arde amestecul si benzina injectata in cilindru de injectorul respectiv sau poate fi de la injectorul respectiv care fie e decalibrat fie nu mai inchide cum trebuie fie e defect ceva pe la el. verificarea e simpla si se face prin inlocuirea pe rand a unora dintre ele intre ele. verificarea daca e benzina sau ulei e simpla :) dupa miros si consistenta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Submarinul meu rusesc am gasit un carlig de remorcare original de la dan chiperi. insa nu mi se potriveste. ce fac dau 4 gauri in bara aia de aluminiu? tine bara de aluminiu o barca cu peridoc? carligul vechi era prins de o traversa care la randul ei era prinsa de lonjeroane. iar prinderea in spate o avea in doua suruburi. la carligul nou trebuie sa dau alte 4 gauri in tabla de sub masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 (editat) Re: Submarinul meu rusesc ... da montajul e exact asa cum ti-am zis si la telefon, si arata exact ca in pozele puse de tine ...daca e necesar iti fac poza de sub masina si de pe bara ca sa vezi ca asa am avut si eu gaurile facute asa P.S. observ ca mai ai ceva cleme in plus fata de mine, cu un colier ii poti face prindere suplimentara exact pe bara rotunda a carligului in aceasta poza se poate vedea ca e carlig pentru BAZ 2121(deci niva, manufacturat de rusi), si mai e mentionata chiar si incarcatura admisibila pe cuiul carligului Editat Aprilie 9, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 (editat) Re: Submarinul meu rusesc pai si ce greutate poate sa tina bara aia de aluminiu? poti sa faci la tine o poza te rog sa-i arat mecanicului? ca imi dau seama cat chef de munca are el. de primul carlig a zis la fel ca nu poate sa-l monteze ca nu e original. si m-am dus la alt service si am rezolvat. el ma pune sa repar carligul vechi, sa fac un bulb la strung si sa-l sudez in locul de unde s-a rupt Editat Aprilie 9, 2014 de gabarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Submarinul meu rusesc pai si ce greutate poate sa tina bara aia de aluminiu? poti sa faci la tine o poza te rog sa-i arat mecanicului? ca imi dau seama cat chef de munca are el. de primul carlig a zis la fel ca nu poate sa-l monteze ca nu e original. si m-am dus la alt service si am rezolvat. el ma pune sa repar carligul vechi, sa fac un bulb la strung si sa-l sudez in locul de unde s-a rupt Care bara de aluminiu? Din ce-am vazut la tine in poze,ai o jumatate de brida deja pe traversa fixata pe suportii barii spate. Mai faci cealalta jumatate si gata. Modelul ala il am eu pe masina, numai ca n-am modificat nimic,s-a potrivit la fix. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Submarinul meu rusesc care din ele se uda? a cata incepand de la ventilator? daca doar una e uda si miroase a benzina e posibil sa fie de la bujie, de la fisa, de la bobina semn ca nu da scanteie si nu arde amestecul si benzina injectata in cilindru de injectorul respectiv sau poate fi de la injectorul respectiv care fie e decalibrat fie nu mai inchide cum trebuie fie e defect ceva pe la el. verificarea e simpla si se face prin inlocuirea pe rand a unora dintre ele intre ele. verificarea daca e benzina sau ulei e simpla :) dupa miros si consistenta primele doua bujii sunt cu probleme. mecanicul zice ca nu sunt ude cu nimic. si daca ar fi ude cu benzina, fiind bujiile calde, ar arde benzina de pe ele. in schimb mi-a inversat injectoarele intre ele. 1 si 2 mi le-a pus in locul la 3 si 4 sa vada ce ii da pe tester Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Submarinul meu rusesc primele doua bujii sunt cu probleme. mecanicul zice ca nu sunt ude cu nimic. si daca ar fi ude cu benzina, fiind bujiile calde, ar arde benzina de pe ele. in schimb mi-a inversat injectoarele intre ele. 1 si 2 mi le-a pus in locul la 3 si 4 sa vada ce ii da pe tester pai repet:) daca primele 2 bujii sunt cu probleme ai mai multe optiuni aici 1-ar fi sa ai bujiile cele doua defecte si atunci e simplu le schimbi pe ele si gata 2-ar fi cazul in care ai bobina defecta si nu da curent aferent celor 2 bujii sa functioneze corect 3-daca bujiile se uda sau alta culoare alta decat caramiziul aferent considerat ideal atunci e posibil ca ce ai tu sa ai una sau ambele probleme de mai sus plus o combinatie de injector defect pe cilindrii respectivi 4- daca nici una din cele de mai sus nu este intrunita atunci mai ai o posibilitate pe ECU sa fie defecta 5- o alta posibilitate este sa ai vreo supapa parlita sau scaune fisurate...etc magarii de genul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: Submarinul meu rusesc la schimbarea injectoarelor intre ele, tot pe bujia 1 si 2 persista problemele. deci injectoarele sunt ok. cand motoru se incalzeste, isi revine, zice mecanicu asta. si ca e o problema mecanica posibil de la colbutori, compensatori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Submarinul meu rusesc ce fac compensatorii la o masina? cica pentru problema mea cu bujiile ar fi compensatorii de vina. deviz 2000 ron Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Submarinul meu rusesc ce fac compensatorii la o masina? cica pentru problema mea cu bujiile ar fi compensatorii de vina. deviz 2000 ron ce sunt aia compensatori? si ce legatura au ei cu bujiile? intreb ca incerc sa inteleg ce vrea sa insemne. pe bune la banii astia iti dau eu motor cu bujii cu tot...fara accesorii desigur...frate astia parca traiesc pe luna... repet un motor de niva second complet se vinde cu 500-800 euro in functie de stare,km...etc iar astia vor 450 de euro pentru ce??? terminati cu prostiile nu mai dati banii pe prostii ,luati jucarii la copii:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Submarinul meu rusesc problema gasita de ei este la tachetii hidraulici. 3 dintre ei nu functioneaza. patronul de la service ma pune sa-i schimb pe toti 8, dar.. cine-i schimba. pot sa am mersul neregulat de la acesti 3 tacheti? si la evacuare sa scoata noxele in reprize? vad ca au dat jos si axa cu came si au umblat si la distributie ca sa-mi spuna ca am 3 tacheti dusi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: Submarinul meu rusesc mersul prost si neregulat poate fi intradevar de la ei dar de acolo pana la a cere 2000 pentru asta e cam mult pai daca stiu bine un set e relativ ieftin cred ca era vreo 50-60 de lei bucata plus ca daca iei cred ca poti sa iei si la bucata,dar de cele mai multe ori astia se infunda de mizerie si depuneri de prin ulei in rest nu se prea strica in asa hal incat sa trebuiasca schimbati cu totul ci doar curatat. dupa o garnitura e undeva la 80 de lei si desigur un ulei,ceva antigel si cam atat asa ca restul e doar manopera. asa ca iti recomand sa ii bagi un ulei subtirel si cu ceva aditivi de curatare dupa care faci o tura scurta si poate isi da drumul daca nu ramane varianta cu demontatul si curatatul,iar daca nu se poate atunci ii inlocuiesti atunci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabarea Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Re: Submarinul meu rusesc la cluj e 120 de ron un tachet hidraulic. nu mai tin minte cum a procedat mecanicul la reparatia anterioara, cand am schimbat 4 tacheti, dar se umbla la distributie si se da jos si axa cu came? ca devizul de 2000 de ron e un deviz provizoriu, pot sa renunt la el. insa daca renunt sper sa nu ma puna sa platesc orele de manopera ca mi-a umblat la distributie. Editat Aprilie 28, 2014 de gabarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate