Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

KAROLOKW

Postări Recomandate

Saluutare tuturor

sunt in discutii avansate de a achizitiona un ZJ am inteles ca este benzina cu motorul de 5.9

fiind total necunoscator in domeniu acestei marci si acestui tip de masina fac apel la amabilitatea si bunavointa voastra sa ma ajutati si pe mine cu cateva mici detalii/informatii.

astfel am nevoie daca se poate de urmatoarele:

-ce ulei motor si ce filtre sunt recomandate si bune a fi folosite

-ce ulei cutie (automata) trebuie folosit ca aici am inteles ca e foarte sensibila

-ce ulei trebuie folosit la punti/grupuri

-ce bujii sunt mai bune si care se "pupa"cel mai bine cu acest motor

-ce amortizoare eventual kit de inaltare poate fi folosit si de unde

-daca exista bare fata/spate metalica pentru acest tip de masina dar fara suport troliu de preferinta

-de unde si unde e recomandat sa achizitionez piese la preturi decente.

personal masina pentru moment o vad avand nevoie de urmatoarele:

-uleiuri motor cutie (din motive subiective)

-amortizoarele/arcurile in cazul in care se constata necesitatea de arcuri nu ma pot pronunta ca nu ma pricep dar amortizoarele sunt necesare asta e clar.

stiu ca sunt multe intrebari dar sper sa nu va deranjeze si sa ma primiti si pe mine in grupul posesorilor de americance :)

voi reveni cu poze imediat ce finalizez toate detaliile cu actele.plati...etc

va multumesc si astept cu mult interes raspunsurile voastre.

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 310
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

Ce poti sa spun este ca piesele pt americane sunt ieftine si destul de comod de gasit la noi,sau chiar in EU.

Un chit suspensie de 2" sau chiar 4" este undeva la 500E pina la 1000E, depinde ce vrei sa pui,ai de unde alege.

Ulei...o problema rezolvabila.vezi pe forum la vinzatorii autorizati.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

-Ulei motor 10W30,orice marca iti pare mai buna,la fel si filtreledar eu iti recomand asa ceva,http://jeepmania.4wdtec.eu/ro_RO/m/1998/jeep/42/zj-zg-grand-cherokee/970/crown-tune-up-kits/TK-24/

Ulei iti intra aproximativ 5litri(5 quart)

-Ulei la cutie poti pune orice ATF+4,cel mai laudat e cel de la Mopar pt masina ta dar eu nu cred ca este deosebit fata de altele doar pt simplu fapt ca Mopar nu produce ulei,deci este o alta marca Branduita de cei de la Mopar,intra 4 litri.

-in grupuri poti pune 75W90,80W90,dar cele mai bune sunt 75W140 sau 80W140.

-Bujii gasesti in acel kit sau si separat marca Champion,americane,de buna calitate si ieftine,25ron/buc.

-la amortizoare si lift-kit limita este doar bugetul,pleci de la amortizoare de 200ron/buc trecand pe la Monroe(made in USA)cca 300ron/buc,si ajungi pina la Fox,King sau Bilstein cu rezervor compensator la 300-400euro/buc.

Un lift kit pleaca de la 2500ron amortizoare si flanse de 2" de la Rugged Ridge pina la un Rubicon Express de 4,5" long arm crae costa cca 25000ron,si lista nu se opreste aici.

-Exista si nave care au ajuns pe luna a pai o bara pt un Jeep,cel mai la indemana este ARB ca si procurare,costa cca 5500ron,iar din state nu ai limita,mai sunt cateva firme si prin Europa care au inceput sa produca pt Jeep dar nu au pt toata gama de modele,pretul tot pe acolo se invarte.

-piesele le poti achizitiona de unde vrei,sunt cateva firme si in romania,GTC,Jeepmania ar fi cele mai mari din cate stiu eu,dar mai sunt si altii

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

-Ulei motor 10W30,orice marca iti pare mai buna,la fel si filtreledar eu iti recomand asa ceva,http://jeepmania.4wdtec.eu/ro_RO/m/1998/jeep/42/zj-zg-grand-cherokee/970/crown-tune-up-kits/TK-24/

Ulei iti intra aproximativ 5litri(5 quart)

-Ulei la cutie poti pune orice ATF+4,cel mai laudat e cel de la Mopar pt masina ta dar eu nu cred ca este deosebit fata de altele doar pt simplu fapt ca Mopar nu produce ulei,deci este o alta marca Branduita de cei de la Mopar,intra 4 litri.

-in grupuri poti pune 75W90,80W90,dar cele mai bune sunt 75W140 sau 80W140.

-Bujii gasesti in acel kit sau si separat marca Champion,americane,de buna calitate si ieftine,25ron/buc.

-la amortizoare si lift-kit limita este doar bugetul,pleci de la amortizoare de 200ron/buc trecand pe la Monroe(made in USA)cca 300ron/buc,si ajungi pina la Fox,King sau Bilstein cu rezervor compensator la 300-400euro/buc.

Un lift kit pleaca de la 2500ron amortizoare si flanse de 2" de la Rugged Ridge pina la un Rubicon Express de 4,5" long arm crae costa cca 25000ron,si lista nu se opreste aici.

-Exista si nave care au ajuns pe luna a pai o bara pt un Jeep,cel mai la indemana este ARB ca si procurare,costa cca 5500ron,iar din state nu ai limita,mai sunt cateva firme si prin Europa care au inceput sa produca pt Jeep dar nu au pt toata gama de modele,pretul tot pe acolo se invarte.

-piesele le poti achizitiona de unde vrei,sunt cateva firme si in romania,GTC,Jeepmania ar fi cele mai mari din cate stiu eu,dar mai sunt si altii

Multumesc tuturor si multumesc Dragos

pentru a ingusta un pic aria sa spunem :) ma intereseaza un kit de suspensie cu un lift de maxim 2 inch dar nu neaparat nici macar asta dar vreau o suspensie in mintile ei noua si buna care sa ma duca bine pe soselele patriei si putin pe cateva drumuri forestiere

masina va fi preponderent pentru utilizare 75% sosea 25% off (forestiere pana la cabane/un gratar peste o garla mica/urcat un mal coborat...etc chestii mici banale si de bun simt pe care le poti face si cu loganul)

iar barametalica vreau pentru ca la cati sunt pe la noi si la cum se parcheaza mai mereu te trezesti cu masina zgariata si cu suportii de la numere rupti /sparti...etc

multumesc si ma uit sa incep sa ma documentez

apropo are cineva un manual tehnic de la acest model? sau stie unde pot gasi?

Link spre comentariu

Mare atentie la 4x4,sa functioneze corect,vezi radiatorul daca este ok,sa nu aiba fisuri crapaturi,etc,te prinzi matalutza

pai dami ceva detalii cum pot verifica 4x4 si ce anume sa verific/constat care sa imi spuna daca merge sau nu 4x4?

in rest banuiesc ca daca e vreo fisura pe la vreun radiator atunci curge :) deci daca vad ceva umed va tin la curent :)

ce zemuieste pare sa fie simeringul palier ala intre motor si cutie si care din ce stiu e din 2 bucati

Link spre comentariu

multumesc tuturor celor care mi-au scris in privat si mi-au trimis documentatie din pacate tot nu pot sa o vad

suspectez o problema la mine.

se manifesta astfel dau drumul sa descarce iar apoi dupa ce descarca 10% imi da mesaj ca nu am nu stiu ce arhivator instalat ...o tampenie ca le am dar ceva nu merge.

acum revenind la masina vreau sa va intreb care a pus suspensie cu un lift de macar 2 inch cum au simtit ca se misca masina dupa? stabilitate tangaj inclinari pe toate directiile,etc...

intreb pentru ca am o mica dilema adica daca sa pun un kit de inaltare cu arcuri amortizoarede 2 inci sau sa merg pe amortizoare stoc arcuri stoc dar pun acele adaptoare inaltatoare sub ele?

si inca ceva ce dimensiune au cauciucurile acestui model si la ce presiune trebuie folosite?

multumesc:)

Link spre comentariu

buna ziua tuturor

in ultimul timp fiind tot cu treaba mi-am facut un pic de timp si am luat decizia de a comanda cateva piese sau mai bine spus pe unele le-am comandat iar pe altele le-am trecut pe lista pentru iepuras :D

astfel asta am comandat pt suspensi:

http://bds-suspension.com/product?ma=7&mo=35&ty=40&yr=1993-1998

mai vreau daca tot ma bag pe acolo:D sa comand si toate bucsile sau seturile de bucsi da la astea e mai dificil ca imi e mai greu sa le identific dupa tip/cod...etc

desigur as mai vrea si un set de suruburi de la suspensie/brate...etc pentru a nu ma trezi in situatia cand desfac ceva si crapa iar apoi stau cu masina pe dreapta ca nu am un surub.

apropo sa rupt cuiva pana acum vreun surub pe la amortizoare/brate/capete de bara? si cu ce le-a inlocuit?

eventual daca stiti vreun magazin de piese sau care sa aduca piese inafara de adusul din state ca dureaza o luna la mine comanda si parca vreau sa le rezolv pana de sarbatori :)

la astia la casa auto am vorbit da nu mi se pareau prea cunoscatori si pareau cam scumpi :) adica se aruncau la niste preturi de am ramas cu telefonul in mana

Link spre comentariu

Asta ai comandat pt suspensie ?7 inch?

Si vrei/crezi ca mai mergi pe drum?ca pe linga o sa mergi sigur.....se pare.

Daca ai pus asa ceva urmeaza o investitie de inca 5000E.....rapoarte, roti,chestii....

Un post mai devreme ziceai ceva de ridicat lejer..2" si deodata...7"?!?eu nu cred ca mai poti merge pe strada cu peste 80km/h...sincer.

Spor la treaba dar....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Ce pot sa zic eu este ca pentru sa faci un ZJ sa mearga offroad mai mult decat pe drumurile lejere/forestiere ai nevoie de o investitia mare, mult mai mare de ce ti a spus RZV, in jurul de 10.000 E zic eu...

Daca mai vrei sa mearga bine si pe sosea atunci un lift de 6,5" este o mare greseala, nu va merge bine pe sosea niciodata cu ditamai lift.

Pe de alta parte nici in teren nu cred ca face ceva deosebit cu ditamai inaltimea... eu la ZJ-ul al meu merg complet invers, am ajuns la 5.5" lift dupa care am inceput sa scad... masina sta acum cu vreo 4,5" si merge mult mai bine in teren din toate punctele de vedere de cand avea 5,5". (Nu vorbesc despre sosea pentru ca al mea nu calca deloc asfalt)

Kitul de la BDS nustiu cat mareste distanta intre punti, dar asta este de asemena un factor de tinut in cont, ca exemplu eu am marit distanta tot ce mi a permis bratele, cam 20 cm, si pe de alta parte in latimea sunt cam 13 cm mai late decat cu configuratia stock.

Mai trebuie sa bagi in socoteala si un sistem de directia hi-steering (cu barile stock vei avea mare probleme la viraje maxime, mai ales daca intentionezi sa pui cauciucurile mare), care in functia de cum il faci poate sa ti duca la nevoie de as modifica si panhardul fata, plus un panhard spate reglabil, care de asemena nu este inclus in kit-ul.

Eu sincer as restudia problema.... sfatul al meu este sa mergi pe "lower concept", deci nu mai mult de 4,5" lift.

Mai bine baga bani in puntile buni, acolo ai cea mai mare slabiciune la ZJ. :wink:

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

tocmai ce am vorbit cu el si, se pare ca e atat de blond incat a pus alt link :).

deci nu a comandat acel kit :) ci cauta un kit de maxim 2".

Editat de iwa
GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

tocmai ce am vorbit cu el si, se pare ca e atat de blond incat a pus alt link :).

deci nu a comandat acel kit :) ci cauta un kit de maxim 2".

domnu :) blond oi fi da par nu prea mai am :) asa ca ma scuzati ca am dat clik aiurea pe alt link :)

sper ca acum macar e ala care trebuie :)

http://bds-suspension.com/product?ma=7&mo=35&ty=40&yr=1993-1998

daca nu merge atunci sa stiti ca e vorba de BDS ala de 2 toli :) asta sa risipim orice dubiu :)

Link spre comentariu

Vai domnul Karol, cum adica nu mai aveti par. Nu e adevarat... Aveti un motulet in frunte! :grin:

Tocmai de asta e parul mai rar, pentru ca va faceti prea multe griji :grin:

Sa-l stapaniti sanatos!

Link spre comentariu

:ha: Buna asta

Hai sa te dau niste pasi de urmari, ca am trecut eu pe tot evolutia, sa nu faci tu gresele care am facut eu...

Primu de tot la ce trebuie sa te gandesti este sa schimbi cardanu fata cu unul cu cruce, nu cu omocinetica, altfel il vei rupe la prima incrucisare de punti dupa ca ai pus lift-ul, pentru asta ai nevoie de un cardan de Cherokee XJ sau Grand ZJ cu cruce si de o flansa (yoke-ul) pentru el.

Doi la mana, daca ai gand de as pune rotile mai mari (cu liftul de 2 o sa te intre 31 maxim), gandeste-te la niste planetare cu cruci, tot de pe Cherokee XJ, Wrangler TJ... sunt si cateva Grand ZJ care il au, nu sunt cine stie ce tare, dar sunt mai tare decat aia cu omocinetice.

Daca vrei sa treci la roti de 31, iti va trebui niste distantiere sau jante cu et negativ, altfel cauciucurile vou freca in tendoane inferioare la viraj, de asemena va trebui sa tai un pic din bara fata sa nu frece acolo.

Despre bucsurile, se gaseste tot fel de feluri prin piata, pot sa pui oricare, mai putin aia de la Crown Automotive care sunt de calitate foarte slaba, recomandarea mea sa mergi pe Moogs.

Alt upgrade care te recomand sa te gandesti este la un schimb de cutia de transfer, una NP242 de Cherokee este o optiunea foarte buna pentru ca te va permite sa mergi doar cu spate, dar fara sa renunti sa mergi cu 4x4 pe asfalt daca vrei, pentru ca are pozitia 4H Fulltime in care diferentialul central ramane deschis, cu modificarea asta vei castiga ceva in economia de carburant, dar principal vei scapa de nenorocita cutia NP249 cu 4x4 permanent la care mereu se strica vascocuplajul care face functia de diff central si te lasa doar cu spate pe 4x4 usor mergand in 4x4 doar pe greu, si vascocuplajul respectiv nu este deloc ieftin.

Daca faci modificarile asta + kitul de inaltare care ai comandat, eu zic ca vei fi multumit de cum va merge masina si pe asfalt si pe teren..... pana cand sigur vei dori mai mult.... sti cum este cu Jeepurile asta... este cam o boala :ha:

• Like 1
Link spre comentariu

Ce pot sa zic eu este ca pentru sa faci un ZJ sa mearga offroad mai mult decat pe drumurile lejere/forestiere ai nevoie de o investitia mare, mult mai mare de ce ti a spus RZV, in jurul de 10.000 E zic eu...

Daca mai vrei sa mearga bine si pe sosea atunci un lift de 6,5" este o mare greseala, nu va merge bine pe sosea niciodata cu ditamai lift.

Pe de alta parte nici in teren nu cred ca face ceva deosebit cu ditamai inaltimea... eu la ZJ-ul al meu merg complet invers, am ajuns la 5.5" lift dupa care am inceput sa scad... masina sta acum cu vreo 4,5" si merge mult mai bine in teren din toate punctele de vedere de cand avea 5,5". (Nu vorbesc despre sosea pentru ca al mea nu calca deloc asfalt)

Kitul de la BDS nustiu cat mareste distanta intre punti, dar asta este de asemena un factor de tinut in cont, ca exemplu eu am marit distanta tot ce mi a permis bratele, cam 20 cm, si pe de alta parte in latimea sunt cam 13 cm mai late decat cu configuratia stock.

Mai trebuie sa bagi in socoteala si un sistem de directia hi-steering (cu barile stock vei avea mare probleme la viraje maxime, mai ales daca intentionezi sa pui cauciucurile mare), care in functia de cum il faci poate sa ti duca la nevoie de as modifica si panhardul fata, plus un panhard spate reglabil, care de asemena nu este inclus in kit-ul.

Eu sincer as restudia problema.... sfatul al meu este sa mergi pe "lower concept", deci nu mai mult de 4,5" lift.

Mai bine baga bani in puntile buni, acolo ai cea mai mare slabiciune la ZJ. :wink:

Salut Alf,

La ridicarea de 4.5" pe care o ai acum la masina, ce roti poti pune? Cat de mari? Presupunem ca se vor schimba si rapoartele in punti si cutia de transfer.

Sau, sa reformulez: roti de 35" si chiar 37" se pot pune?

Multumesc.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Salut Alf,

La ridicarea de 4.5" pe care o ai acum la masina, ce roti poti pune? Cat de mari? Presupunem ca se vor schimba si rapoartele in punti si cutia de transfer.

Sau, sa reformulez: roti de 35" si chiar 37" se pot pune?

Multumesc.

Cu lift de 4.5" incapeu 35-uri cu catreva modificari... daca vrei suna-ma maine si iti zic exact ce si cum, la 37-uri cu puntile originale mai bine nu va ganditi daca nu vreti sa lasati planetare pe drum la prima uracrea, deci cu puntile originale maxim 35, si trebuie niste planetare chromoly (macar) pe fata.

Am studiat si problema cu adaptarea de alte puntile, deci si despre asta pot sa iti dau detalii, dar mai bine la telefon daca nu vream sa facem o postare de 10 pagini :ha:

Link spre comentariu

Am o intrebare?de ce vrei sau te chinui sa o liftezi'' daca vrei doar asfalt si iesiri usoare?pt nu este nevoie,zic eu sau am inteles gresit si atunci imi cer scuze

Link spre comentariu

Am o intrebare?de ce vrei sau te chinui sa o liftezi'' daca vrei doar asfalt si iesiri usoare?pt nu este nevoie,zic eu sau am inteles gresit si atunci imi cer scuze

de inteles ai inteles foarte bine :) si desi initial am crezut ca acel kit de 2 toli e ceea ce trebuie defapt m-am lamurit ulterior ca nu e si ca vreau strict piese stoc doar de buna calitate.

eventual in aceasta idee ma poate ajuta cineva? cu o parte din cei care se ocupa de piese am luat legatura dar problemele sunt diverse incurcate uneori si dificile datorita cerintelor mele :)

adica vreau lucru bun/ieftin si desigur rapid de adus ca vreau sa plec cu masina la plimbari:)

pana acum am deja in posesie bucsile de la bratele spate si unele de la bratele fata,le am comandate bieletele de la bara stabilizatoare trebuie doar sa le ridic probabil azi in functie de timp,

asa ca mai raman amortizoarele si arcurile plus ceva caucucaraie bucsaraie ce o mai fi pe acolo si nu stiu sau nu se observa.

cred ca daca in continuare treburile sunt incurcate si neclare voi apela la a varianta de a imi comanda personal piesele in state si apoi cand le am gramada merg cu ele la un service si le montez si gata scap de toata partea asta de cercetare preturi magazine service-uri si altele

eventual pe aici prin Bucuresti cunoaste-ti vreun service specializat sau recomanda-ti vreunul?

Link spre comentariu

Rapid, ieftin si bun, sunt cele trei dorintele care avem toate mereu la lucralile pe masina, dar problema este que poti sa combini numai doi dintre ei, deci:

Lucrarile buni si repede in niciun caz sun ieftine

Lucrarile buni si ieftine niciodata se faceu repede

Lucrarile ieftine si repede nu au cum sa fiu buni

:grin:

Editat de ALF-DMAX
Link spre comentariu

Rapid, ieftin si bun, sunt cele trei dorintele care avem toate mereu la lucralile pe masina, dar problema este que poti sa combini numai doi dintre ei, deci:

Lucrarile buni si repede in niciun caz sun ieftine

Lucrarile buni si ieftine niciodata se faceu repede

Lucrarile ieftine si repede nu au cum sa fiu buni

:grin:

merg pe primele doua atunci :)

asa ca va astept cu sugestii:)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare