Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

:) ...

nu pot desface surubul ca nu pot bloca arborele sa se invarta iar dupa ce il desfac mai trebuie sa scot si fulia respectiva care am inteles ca e bagata presat pe arbore ...cel putin asa scrie la capitolul 9 in documentatia modelului, deci am nevoie de ceva ca o presa care sa fie formata dintr-un surub central si o bara care sa aiba 2 gauri ovale prin care trec niste suruburi care se infileteaza in 2 din cele 6 gauri ale fuliei iar cu cheia se strange surubul central care prin forta dezvoltata si datorita legaturii celor doua suruburi determina iesirea fuliei de pe arbore.

nu as demonta asta dar vreau sa dau capacul de distributie jos si asta e singura varianta ca acest capac e dintr-o bucata nu e cum ma gandeam eu din doua bucati,adica una peste distributie si una care vine de jos cu baia de ulei.

asa ca va astept cu idei pareri si mai ales cu pareri pertinente :)

Încercați să găsiți între motor și CV o fantă de vizitare pe unde se vede coroana de pe volantă (cea pe care merge pinionul de la demaror). Acolo se bagă un levier din ăla cu un capăt curbat, sau o șurubelniță sănătoasă și cineva ține o pârghie acolo între dinții coroanei și carcasa de ambreiaj în sensul bun, în timp ce dvs, înarmat cu o pârghie lungă (ex. o țeavă pe coada cheii tubulare), deșurubați piulița de la fulie.

Presa/extractorul nu e foarte greu de făcut, luați dimensiunile dintre găurile din fulie și punctul de sprijin din centrul ei, și mergeți la un meseriaș. Se face o placă găurită, filetată sau cu piulițe sudate pe ea, cu șuruburi ... nu e greu de făcut:h5.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 310
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

[[ATTACH=CONFIG]182180[/ATTACH]

imi spune cineva cum se reseteaza acel contor? cu intretinerea?

apas pe ce butoane? cum fac toate astea?stie careva? a mai facut? sau a ramas singura varianta sa merg la service sa imi reseteze?

Am găsit pe un forum de discuții extern, aceeași întrebare.

Cei de acolo au pus două imagini, probabil din manual, în care se explică de-a fir a păr cum se face operațiunea. Sper să vă fie de folos.:h5

1560589744_resetjeepgczjserviceinterval-1.thumb.jpg.505ffaf8add0a5f77c4c614d68b3517b.jpg

1567362407_resetjeepgczjserviceinterval.thumb.jpg.48cd0452837a0b85222e334cfb005969.jpg

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Numai bine!

Multumesc pentru raspuns si documente ser sa le utilizez curand si sa postez care sunt noutatil,din pacate pana acum nu am avut timp dar e cu "va urma":)

tot astept sa imi vina si alte piese pe care vreau sa le schimb si as vrea sa ma apuc odata de toate deasta o tot aman :)adica arcuri amortizoare,ulei,filtre...et :)

Link spre comentariu

Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese si diverse

nu ma injurati ca postez aici informatiile dar nu stiu unde sa le afisez iar ca sa nu mai creez inca un topic am zis ca e mai bine sa le pun aici pe topicul creat ca si asa e destul de divers,ocazie cu care fac si o omica corectie pe titlul topicului,

■Yellow is for just daily drivers, better gas mileage, and higher top speeds

■Orange for the weekend warriors, but still able to drive it around town

■Dark Orange for off road rigs only.

gear-ratio-chart.gif.285bbdc6f9b68ab7adfda3d4eebcccc5.gif

a aparut aceasta idee dintr-o discutie pe care o aveam cu un coleg pe tema modificarii unui Cherooke din D35 spate in D44 si eventualele rapoarte de utilizat in punti

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

Buna ziua !

Orientativ, e OK tabelul. Pentru ca pe aceeasi masina poti intalni diverse motorizari, care se descurca mai mult sau mai putin bine sa duca o anumita dimensiune de roata cu un anumit raport. Ca de exemplu, ca sa duc 33"-uri cu 2.1TD si 87CP simt ca e nevoie de o cifra mai mare decat 4.88. Si sunt ferm convins ca unuia cu 4.0i si 180CP i-ar ajunge berechet sau poate chiar ar cobori la 4.56 la aceleasi 33"-uri.

Dragos

• Like 1
Link spre comentariu

Buna ziua !

Orientativ, e OK tabelul. Pentru ca pe aceeasi masina poti intalni diverse motorizari, care se descurca mai mult sau mai putin bine sa duca o anumita dimensiune de roata cu un anumit raport. Ca de exemplu, ca sa duc 33"-uri cu 2.1TD si 87CP simt ca e nevoie de o cifra mai mare decat 4.88. Si sunt ferm convins ca unuia cu 4.0i si 180CP i-ar ajunge berechet sau poate chiar ar cobori la 4.56 la aceleasi 33"-uri.

Dragos

Salut Dragos

ai mare dreptate e doar informativ si nu e nevoie sa fie luat in seama ca litera de lege doar la modul informal...as putea sa spun scolaresc se poate vedea ce inseamna o crestere in diametru a rotilor si cum se traduce asta sau ce influenta are asta asupra rapoartelor.

si acum sa fiu mai exact din cate imi amintesc pe unde am gasit informatia asta e in esenta pentru Wrangler...:)

Link spre comentariu

Mita 31 merci pt modalitatile de resetare le-am aplicat...defapt pe aia care tii apasat set si pui contactul si a mers lejer si simplu.

acum ca intrebare daca stie careva cum se schimba arcurile pe fata? intreb ca pe spate am gasit cum se schimba dar pe fata nici gand.

desi principial ar trebui cel putin sa fie lafel am sesizat ca tamponul ala de cauciuc pe fata e mai lung deci ma gandesc ca fie e alt mod de schimbare a arcului fie se demonteaza cumva tamponul? stie careva ceva? eventual daca stie cum se demonteaza acel tampon din centrul arcului?...

intreb ca nu stiu si sunt curios,oricum chiar daca nu fac eu operatiunea aferenta imi place sa stiu ce inseamna si ce presupune macar ca pe viitor sa stiu la ce ma astept :)

Link spre comentariu

nu am gasit nici o informatie despre schimbatul pe fata a arcurilor dar am gasit o metoda empirica pe bajbaite.

astfel se folosesc 2 prese de arcuri dealea cu ghiare,e de preferat sa fie minim 3 sau chiar 4 si desigur o scula de infiletat fesfiletat pneumatica sau electrica de preferinta altfel faci febra la maini cat dai la manivela

iar in rest pe spate se schimba repede adica 2 arcuri pe spate cu tot cu amortizoare dureaza cam 1,5 ore iar pe fata...aici e poezie datorita acelui tampon lung de pe centrul arcului,trebuie sa ridici caroseria si sa strangi arcurile atat de mult incat sa poti sa il scoti pe jos dupa ce in prealabil ai scos amortizoarele pentru a avea mai mult spatiu.

in discutiile pe forumurile de afara multi adoptau desfacerea bratelor care tin puntea de caroserie si atunci merge treaba repede si usor,dar cum la mine asta nu e o optiune am mers pe varianta folosirii presei de arc si chingi de legatura. atentie mare la ce chingi si la prinderea preselor,pentru ca daca le prindeti gresit zboara arcul si presele de pe el ca din tun de indoaie tabla pe unde ajunge.

Link spre comentariu

Salut,

Daca esti in bucuresti si ai nevoie de 2 prese din astea de arc, am eu si pot sa ti le imprumut.

Le-am folosit cand am pus distantierele pe arc pe XJ. Cu 2 faci treaba, 3-4 nu cred ca ai loc sa le pui (cel putin la XJ), lovesc in caroserie sau amortizor si nu poti sa centrezi arcul pe suporti.

De test, am comprimat un arc cu o singura presa pana la maxim posibil si nu a sarit :D

PS. Nu ai nevoie de scula eletrcica, eu le-am strans cu cheie simpla, dureaza 2-3 minute... Daca aveam o tubulara cu clicket, se rezolva in 30 secunde :grin:

Bafta!

Editat de misca
Link spre comentariu

Buna ziua !

Pentru demontarea arcurilor fata sau spate la Grand Cherokee nu este nevoie de presa. Adica mie-mi iese si asa, si n-am trei maini...

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

Pentru demontarea arcurilor fata sau spate la Grand Cherokee nu este nevoie de presa. Adica mie-mi iese si asa, si n-am trei maini...

Dragos

Pai zimi si mie cum faci ca eu am muncit o noapte intreaga la masina sa schimb 4 arcuri si 4 amortizoare :)

Link spre comentariu

Salut,

Daca esti in bucuresti si ai nevoie de 2 prese din astea de arc, am eu si pot sa ti le imprumut.

Le-am folosit cand am pus distantierele pe arc pe XJ. Cu 2 faci treaba, 3-4 nu cred ca ai loc sa le pui (cel putin la XJ), lovesc in caroserie sau amortizor si nu poti sa centrezi arcul pe suporti.

De test, am comprimat un arc cu o singura presa pana la maxim posibil si nu a sarit :D

PS. Nu ai nevoie de scula eletrcica, eu le-am strans cu cheie simpla, dureaza 2-3 minute... Daca aveam o tubulara cu clicket, se rezolva in 30 secunde :grin:

Bafta!

:) cred ca ori tu stii ceva si eu nu stiu ori eu sunt praf in ale mecanicii :) ceea ce nu e exclus desigur :)

2 prese ajung intradevar dar daca ai 3 sau 4 merge mai bine ca le iei treptat,adica ma refer ca nu ai loc sa strangi pana la capat cele 2 prese si atunci te ajuti de inca 1 sau 2 pentru a strange pana la capat si uniform iar la final pe arc raman tot 2 prese dar arcul e strans frumos cu totul ceea ce te ajuta.

eu am 2 prese de 200-220mm iar cu ele nu pot strange arcul din capat in capat ci doar exact distanta asta de 200-220 in rest dupa ce strang atat mai pun inca 2 prese si strang si restul, la asta ma refeream cand am spus asta cu nevoia de prese si deaia ziceam ca m-am ajutat si de niste chingi ca strangeam cat permitea presa si puneam chinga,desfaceam presa mutam mai incolo strangeam iara si iara puneam chinga...si tot asa,probabil deasta mie mi-a luat mai mult de cateva minute :) si operatiunea asta o faci de 2 ori,odata pe arcul care il dai jos si odata pe cel pe care il pui,asa ca toate astea se fac de 8 ori in final :) defapt de 6 ca pe spate e lejer,il pui pe un vecin.prieten sau cine o fi calare in portbagaj pui chinga pe arc si strangi ,ii dai jos pe indivizi din spate si arcul ramane la inaltimea pe care i-o permite chinga, dupa care pui presa pe arcul nou strangi putin cat sa incapa si gata treaba

deaia si spuneam ca pe spate intr-o ora si jumatate am schimbat arcurile si amortizoarele iar pe fata am behait trei ore jumate.

daca vrei si ai chef si timp intr-o seara te astept pe la mine prin fata blocului si facem mecanica adica eu fac mecanica si tu bei berea pe care o dau eu :) si punem in practica si metoda ta daca e mai putin consumatoare de timp si resurse ca de injurat am injurat aseara de m-am plictisit :)

Link spre comentariu

Noi am avut trei maini azi noapte, sau ma rog, patru maini cu indulgenta (eu eram cam spart de somn) si daca pe spate am reusit mai mult sau mai putin doar stranse in chinga + cric, pe fata a fost mai mult de comprimat.

Dar daca tot se poate si fara prese, as indrazni sa intreb cum... ca sa invatam ceva nou.

Link spre comentariu

Ati incercat sa ridicati masina pe cric-elevator?Cu roata data jos, se decomprima arcul cu totul,mai ales daca in prealabil desfaci amortizorul.

Asta la WJ.Banuiesc ca si la modelul vechi este la fel.

Voi daca v-ati chinuit atit banuiesc ca ati tinut masina pe drept ,nu ati ajutat prin ridicare la maxim caroseria pe roata unde ati lucrat, nu? :grin:

Eu nu am avut nevoie de nici o presa sa schimb amortizoarele si-mi aduc aminte ca daca nu tineam si puntea un pic ridicata,imi cadea in cap arcul....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Pai am ridicat caroseria la roata la care lucram, cu roata data jos cu tot... dar din cauza de bara stabilizatoare, nu flexa foarte mult puntea... iar pe fata are sus prin arc un fel de tampon de opreliste combinat cu un fel de con de dizlocare, destul de inalt, care incurca. :grin:

Link spre comentariu

Trebuia sa desfaci si bieletele de la bara stabilizatoare

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Am concluzionat ca mai bine ne chinuim cu presa decat sa desfacem bara stabilizatoare :grin:

Nu pot explica de ce, probabil ora intarziata, berea consumata... :grin: :grin:

Editat de vstef_is
Link spre comentariu

Sper ca vorbim despre acelasi fel de prese:

yt-2546.jpg.8cd561333f95f33a4874f05737f2a9d6.jpg

Cam am vazut ca sunt si cu o singura ureche, poate daca ai din alea e mai greu sau pot sa sara mai usor:

80600.jpg.dc51b25c990201be7c6a0007bf0fecaa.jpg

Arcurile de XJ sunt cu 5 cm mai scurte si mai subtiri decat alea de ZJ, poate de aia se compreseaza mai usor :)

Si eu citisem ca pot scoate arcurile si pune distantierul de 5 cm fara prese, doar cu bara stabilizatoare desfacuta... in practica nu am reusit. Puntea fata nu "cade" destul cat sa intre arcul, o tin barele de la directie.

Am cumparat prese de 250mm parca sa fac operatiunea.

La primul arc m-am chinuit vreo 3-4h cu presele in toate pozitiile posibile ca sa pun arcul la loc, cu 2 degete dauna, vacabularul de injuraturi epuizat, dar am gasit pozitia castigatoare! La al doilea arc a durat fix 30 minute toata operatiunea.

Smecheria e sa pui presele cu floarea surubului in jos, si agatat urechile preselor de prima spira de jos a arcurilor . In acest fel poti compresa arcurile la maxim (de fapt jumate de arc compresat la maxim, cam atat sunt presele de lungi). Presele trebuie puse pe rand, intai stransa prima cat sa inceapa sa se curbeze arcul, dar sa o poti pune si pe a doua. si presele tre sa strea in astfel de pozitie pe arc, incat sa poti sa le scoti, sa nu te incomodeze barele si amortizorul.

Da-mi numarul tau de telefon pe PM si daca termin treaba pana pe la 21-21.30, poate ajung pana la 22.00, sa-mi dau cu parerea de "mecanic de tastatura" amator.

Link spre comentariu

Pai trebuie desfacuta bara stabilizatoare sa se lase puntea mai jos :)

Caroseria ridicata maxim pe cric+butuci si un cric sub partea opusa a puntii ca puntea sa flexeze maxim.

Link spre comentariu

diseara adopt varianta desfacut bara stabilizatoare si mai bag un cric intre caroserie su punte pentru a crea spatiul aferent:) oricum datorita acelui con de dislocare sau cum se numeste iese arcul pe fata foarte greu

oricum daca tot am bielete stabilizatoare noi le desfac si le pun noi si gata:)

apropo vrea cineva arcuri de ZJ noi si amortizoare monroe stoc tot de zj?

adica alea de le-am pus aseara si cu care am mers 15 km :) mi se pare ca alea dinainte erau mai tari asa ca le pun inapoi:)

e doar o parere dar poate e si real nu stiu...oricum daca e vreun doritor sa ma contacteze :)ieftin si bun :) se poate plati si in bere sau alte lichide :)

Link spre comentariu

Buna seara !

Uitati de prese si de alte idiotenii care va pot sari in moaca, poate cu rezultate definitive... Nu este nevoie de asa ceva pentru a demonta arcurile unui ZJ, indiferent ca sunt fata sau spate.

Se demonteaza o singura bieleta de la un singur capat, eventual si telescopul de la capatul de pe punte. Masina se ridica de lonjeroane, puntile raman jos. In functie de cat de lungi aveti furtunele de frana, cascati ochii la ele sa nu le rupeti.

@Karol:

Daca arcurile alea de ZJ sunt de fata, le vreau eu, mai ales daca aflu daca ce lungime sunt. Adica stock sau pentru ceva lift... Specifica tipul de bere sau de lichid dorit, precum si cantitatile necesare pentru a echilibra balanta.

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Uitati de prese si de alte idiotenii care va pot sari in moaca, poate cu rezultate definitive... Nu este nevoie de asa ceva pentru a demonta arcurile unui ZJ, indiferent ca sunt fata sau spate.

Se demonteaza o singura bieleta de la un singur capat, eventual si telescopul de la capatul de pe punte. Masina se ridica de lonjeroane, puntile raman jos. In functie de cat de lungi aveti furtunele de frana, cascati ochii la ele sa nu le rupeti.

@Karol:

Daca arcurile alea de ZJ sunt de fata, le vreau eu, mai ales daca aflu daca ce lungime sunt. Adica stock sau pentru ceva lift... Specifica tipul de bere sau de lichid dorit, precum si cantitatile necesare pentru a echilibra balanta.

Dragos

Multumesc Dragos

pai aseara tinand cont ca aveam deja experienta de cu o seara inainte a mers mult mai bine si mai repede si doar cu cateva degete/falange zdrelite cand mi-a scapat parghia din prinderea cricului hidraulic si am dat cu toata forta in beton :)

in rest pentru doritori piesele disponibile sunt pentru ZJ model 1998 motor 5,9 piese stoc fara lift si folosite 15 km cat am mers pana la munca si inapoi :)

de masurat nu le-am masurat dar puse unul langa celalalt erau cam cu 5 mm mai inalte ca cele de pe masina voi face si masuratori daca se doreste ca e simplu sunt in portbagaj toate:)

set arcuri fata HD (2 bucati) 500 ron/2 bucati

set arcuri spate (2 bucati) 500 ron/2 bucati

amortizoare fata si spate Monroe (4 bucati) 600 ron/4 bucati

pe mine toate cele de mai sus m-au costat mult mai mult :)

sper sa nu supar vreun moderator eventual mutam informatiile in aria aferenta desi cred ca aici cineva care are nevoie de ceva imi poate si ii pot da informatiile necesare imediat.

Link spre comentariu

Alo, domnu, ce facem aici? Postati anunturi de vanzari in sectiunea tehnica?

Va rog sa luati masurile aferente... :grin:

le iau cu lada (de bere :) ) si pun si un anunt la sectiunea specifica,multumesc pentru intelegere.

Editat de vstef_is
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare