ipampu Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Frumos si curat pana la final! :bravo 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 7, 2014 Autor Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare neata ! multumesc ! :h5 si tot la partea de estetica a mai ramas ceva ... mocheta ! in masina aveam mocheta originala de culoare gri inchis care nu prea mai avea nici o legatura cu paleta de culori . am decis sa o refac si aceasta , dar nu a fost deloc simplu pt ca cea originala e "turnata" intr-un mulaj dupa forma caroseriei. singura varinata in care puteam sa refac formele era prin coasere , iar asta s-a intamplat manual... am facut sabloane dupa mocheta veche si ne-am apucat de cusut . vroiam si o cusatura ornamentala si am folosit ata groasa de surfilat covoare , un ac cat o sula :)) , patent si ...multa rabdare ! toate cusaturile au fost facute manual ! cu multumirile de rigoare unei anumite persoane speciale ! :wink: in felul acesta am refacut mocheta principala din fata , cea din spate , portbagajul si cele doua mochete de pe contraaripile din spate care acum au si o forma diferita fata de original. in plus nu am fost multumit de aspectul pragurilor interioare care din fabricatie erau lasate goale la vedere si am construit niste panouri de forex . aceastea imbraca pragul de sub bord , se continua pana in spate la stalp si au fost imbracate si ele tot in mocheta ... 1 HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Foarte frumos si cu mult gust .Bravo ! Felicitari si pentru rabdarea de a detalia intreaga poveste a reparatiei . Mai bine de atat nu cred ca se putea.Pentru mine,care am de facut o astfel le lucrare in curand este o ,,binecuvantare" acest topic .Ma ajuta sa nu-mi mai bat capul pentru a gasi solutii si ma incurajeaza sa demarez proiectul in cel mai scurt timp . Din curiozitate : la cat apreciezi ca se ridica costurile totale ? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Smokerider Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Ce a iesit din munca ta....o bijuterie.In spatele a tot este o pasiune si dedicare si ma bucur ca poti sa pui in valoare talentul si creativitatea, sa faci ce iti place. Poti sa imi spui de unde ai gasit cotierele de pe fetele usilor? Succes, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Impresionant! Felicitări sincere! Superba lucrare! Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
floralp Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Incredibil de frumos! Sincer nu credeam ca se poate face asa ceva in Romania, vazusem doar pe la televizor oameni care intr-adevar pun pasiune in ceea ce fac, insa se si pricep grozav la restaurat. Multa bafta in continuare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 25, 2014 Autor Partajează Postat Martie 25, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare neata ! :) in primul rand multumesc tuturor pt aprecieri ! desi intotdeauna toate masinile pe care le-am construit au fost facute pt mine si pt placerea mea , faptul camunca iti este apreciata si de altii iti da un sentiment mai mare de multumire ! din perspectiva mea sunt sigur ca exista si oameni carora nu le place sau o fac dar intr-o mai mica masura , iar altora le place foarte mult ...si asa si trebuie sa fie ! altfel am avea toti aceeasi masina pt ca am fi toti incantati doar de una :)) acum , pt ca am fost foarte prins si nu am mai ajuns sa scriu aici , am sa incerc sa raspund pe rand ... COSTURILE : foarte greu de estimat ! depinde in ce masura poti sa-ti faci ceva singur , cum se calculeaza acele operatiuni DIY si ce anume trebuie sa apelezi la serviciile altora ... in cazul meu 100% mi-am facut singur tot , dar asta pt mine nu insemna ca e gratis pt ca asta fac eu . deci timpul care l-am "pierdut" la lucrarea asta m-a costat banii pe care nu i-am incasat lucrand pt alti clienti . 1. MANOPERA un calcul estimativ din punct de vedre al timpului : 4 luni de zile , 2 oameni in fiecare zi , iar in ultima luna 3 oameni , 8-9 ore de munca efectiva pt fiecare ! matematic asta ar insemna aproximativ 2000 ore de munca la tot proiectul !!! in totl am lucrat cam 6 luni dar am scos perioadele in care am facut altceva . 2. CHELTUIELI FIXE :pe langa manopera se adauga celelete cheltuieli fixe ale atelierului :chirie , utilitati , servicii etc 3. COSTURILE MAERIALE folosite la lucrare : gaz sudura , sarma sudura , tabla , grund , antifon , vopsea , materile tapiterie , mocheta , materie prima inox , chit , smirghel , panze de tiat , panze de polizat , perii de sarma , uzura sculelor etc ... unele din ele pot sa fie la prima vedere nesemnificative , opanza de flax 3 lei ... dar cand consumi 30 sunt deja o suma care merita luat in calcul . CONCLUZIE : eu daca ar trebui sa fac o astfel de lucrare pt un client costurile minime cu materiale incluse ar fi : 1. restaurare sasiu 800-1000e 2. restaurare caroserie demontare , curatare , sudura , pregatire etc cu vopsire interior exterior 2000e 3. retapitare interior , scaune , bord , panouri usi , mochete , vopsire elemente etc 1500e 4. accesorii si alte modificari/reparatii : inoxuri , polish jante , body lift , etc 1000-1500e un total aproximativ de 6000e la calitatea si pretentiile acestea ! se poate si mai jos , se poate si mai sus :) desi nu stiu daca m-as mai apuca de unul pt banii astia ... am avut ultimele sapt in care am lucrat 12-14 ore ( asta insemna stat in atelier 16-18 ore pe zi ) , culcat la 2 noaptea trezit la 6 dimineata etc si s-o tii asa 2-3 saptamani e distrugere ... cred ca "pasiunea" a ramas undeva in urma si a incpeut sa-si faca simtita prezenta "obsesia"... dar asta e ...in mare parte e gata , desi nu ma opresc aici !!! :)) si pt cei mai interesati , pozele urmatoare explica ceva mai mult :) am 34 de foi de astfel de operatii , studii , impartirea lucrarilor etc si inca vreo 16 de agenda ... manerele de usi ... DACIA 1300 !!! :) SI VORBESC SERIOS ! nu se potrivesc la gauri , una trebuie modificata , in schimb se potrivesc de minune in contextul patratos , colturos si spartan al interiorului ! iar ca si comfort pt sprijinul mainii ...de neegalat :))) Editat Martie 25, 2014 de ar99kid HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 25, 2014 Autor Partajează Postat Martie 25, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare si acum sa schimbam orientarea ! ce a fost a fost , greul a trecut , incep ziua cu sorele sus pe cer si spre bucuria mea lucrez TOT LA WRANGLER ! dar cu ceea ce fac acum revin mai tarziu ... pana atunci cateva poze care mie imi dau putere si motivatie : FINALUL din punct de vedere estetic , desi si aici vor mai fi cateva adaugiri :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Masina asta cu fiecare foto pe care o postezi o admir mai mult,si nu atat masina cat munca,devotamentul si meticulozitatea din spatele acestui rezultat. Eu pot spune doar un mare "SUPERB" pentru masina si un imens "RESPECT" pentru tine care ai depus atata munca,si repet nu munca pentru ca si sapatul la porumb sau santuri este tot munca dar cand trebuie sa fi precis,meticulos,rabdator si meserias pe deasupra atunci lucrurile se complica inspre imposibil pentru unii si poate chiar si pentru mine. Eu tot astept un raspuns din partea ta legat de discutia pe PM :wink: Editat Martie 25, 2014 de hdragos Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Sunt curios daca si celelalte proiecte din semnatura ta s-au bucurat de aceeasi atentia ca YJ-ul? :bravo 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav_man Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Jos palaria! Super lucrare! Daca vrei sa-l vinzi, sa ma anunti!!! :)) Don't drink and drive! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 26, 2014 Autor Partajează Postat Martie 26, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare multumesc ! :h5 OFFTOPIC ! cred ... @ipampu cam toate masinile mele au auvut parte de un tratament "special" si nu doar ele :) sunt destul de multe proiecte pe facebook insa chiar nu stiu in ce masura are cineva ceva de obiectat sau nu daca scriu aici ...deci daca vrei incearca sa ma cauti la valentin costea si de acolo la locul de munca :wink: @octav-man masina a fost in iarna de vanzare , acum momentan nu , dar va fi iar prin vara pt ca m-am apucat de ceva investitie si presimt ca socoteala de acasa nu iese cu cea din targ :)) deci tinem legatura ! am vazut ca esti din PN , daca te sti cu iulian de la drifturi intreaba-l de mine si poate ne si vedem la mare de 1 mai daca ajungi @dragos ai pm ! HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav_man Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Ma stiu cu baietii de la Drift, i-am avut si invitati la o emisiune de-a mea. (Audio Class Drift Team) As veni la mare de 1 mai, ca se anunta show fain cu mult fum din cauciucuri, insa pe 2 mai incepe Cupa de la Piatra Neamt, unde particip si vreau sa si filmez tot ce se poate pe aici. Insa astept sa scoti bijou-ul la vanzare, chiar arata super! Si trebuie si putin bagat la noroi, ca face bine la articulatii!! :)) Don't drink and drive! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 29, 2014 Autor Partajează Postat Martie 29, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare next on the list ... ENGINE ! :wink: ... my favorite ! STATUS : 1. am facut compresia si la rece si la cald , variatie nesemnificativa la diferenta de temperatura ceea ce e un semn bun , 11-11.5 pe toti cilindrii ! din pct de vedere al manualului tehnic compresia optima e intre 10-12 , iar minima aprox 8. aici stam bine 2. presiunea de ulei caldut la relanti 2bar si la 3000rpm 3.5bar . la super incins dupa 10 ture de accelerare tr 1 2 3 cu pedala maxim , relanti 1bar si la 3000rpm 3bar. dupa manualul tehnic cu uleiul cald ( dar nu incins ) ar trebui sa fie la relanti 1.5bar iar in mers 3-4 bar , presiune minima admisa 0.8bar rel si 2bar in mers . concluzia ar fi buna , este in parametrii , desi minima aia de incins nu prea imi place . adevarul e ca pana acum nu am tras niciodata de el in halul asta ...ce mai ...masina de curse :)) . motivul a fost ca aveam nevoie de niste loguri de timpi pt ce urma sa fac , sa am un punct de plecare si pt ca tot urma sa-l desfac nu prea m-a interesat ce se va intampla cu motorul ! TARGET : crester de cuplu si putere . motorul asta are la baza un concept foarte vechi de prin anii '80 care a suferit pe parcursul timpului tot felul de imbunatatiri mai mult sau mai putin reusite , cea mai mare fiind trecerea la injectia multi punct . constructiv este extraordinar de robust , masiv , simplist fara complicatii tehnologice si asta e foarte bine :) . din punct de vedere al eficientei si al randamentului este un calorifer de fonta :)) si asta iar e bine ca este loc de modificat ... luand-o de jos in sus : vibrochenul ... prea mare lucru nu se poate face decat verificat sa fie in cote sau daca nu rectificat . se poate face o modificare de "mini stroker" dar nu intru in detalii pt ca nu prea issi are rostul blocul motor : cam la fel , sa fie in cote sau daca nu alezat . si aici se poate trece la un alezaj foarte mare la limita pistoannelor disponibile ( 1.5mm mai mari ) dar e prea putin sporul de cc sa merite sau se poate merge si mai departe 3mm dar trebuie alte pistoane de alt producator ( iese combinatia cu pistoane de chevy pt cei interesati ) axa cu came : aici deja intram pe un teritoriu avantajos de unde se pot obtine performante ! doar ca pt 2.5 mopar performance nu mai produce axe si mai sunt doar 2-3 producatori care din pacate au preturi destul de piperate si in general nu au pe stoc doar produse la comanda (poate sa dureze chiar 2-3 luni ). dar exista solutii alternative mai ales in cazul in care targetul principal este cuplu ca sin in cazzul de fata si nu puterea la turatii mari ... deci aici o sa piscalim :grin: chiuloasa : asta-i creierul masini ! de fapt in jurul acestei zone si a componentelor ce relationeaza cu chiulasa se pot aduce cele mai multe inbunatiri . aici se gestioneaza cantitate de aer ce intra in motor , cantitate de gaze arse ce ies , raportul de compresie ( e legat totusi si de forma capului piston ) , durata cat supapele sunt tinute deschise , momentul in care se deschid/inchid admisia si evacuarea etc . e vorba de un sistem ce e in stransa legatura ! degeaba modifici doar o componenta pt ca celelalte "raman in urma " ... revenim la chiuloasa aici vor fi portate admisiile si evacuarile , vor fi schimbate supapele cu altele mai mari , va fi rectificata plan cu 2mm pt cresterea raportului de compresie . galeria de admisie : foarte restrictiva din pacate , voi povesti mai tarziu calculele , dar deocamdata va fi portata unde este acces si va fi montata o clapa de acc de 4.0 ( de fapt clapa este deja pe masina si voi povesti despre ea ) galeria de evacuare : dezastru !!! si chiulasa este foarte restrictiva la evacuare , dar galeria e sub orice critica ... cam ca si cand ai incerca sa respiri cu un fostomoc de sosete in gura :)) iar la turatii mari ar fi ca si cand ar trebui sa mai si alergi cu fostomocul ala in gura . alta de la 0 ... flansa pe chiulasa , iesire individuala pe fiecare cilindru urmata de o galerie completa pana in spate cu alte dimensiuni . gestionarea amestecului si avansului : in prima faza in functie de ceea ce stie sa compenseze calculatorul in closed loop probabil vor fi niste injecotare mai mari sau un regulator reglabil de presiune cu rata variabila. avansul tot o varianta simplista in functie de ce va "zice" motorul cu noul raport de compresie . daca lucururile se complica sau daca voi avea timp si dipozitie poate il trec pe un sisitem de management auxiliar ... in mare cam asta e ceea ce urmeaza ... 1 HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare am inceput demontarea , primele impresii ... 1. jos capacul de pe culbutori : foarte mult gudron si calamina imbacsit cu ulei depusa pe peretii interiori ai capacului si pe chiuloasa. semnele astea inseamna de obicei ca motorul a umblat cu ulei vechi si/sau prost . nu prea sunt multumit de aspectul acesta ... 2. jos chiulasa : foarte curata camera de ardere , capul pistoanelor la fel , ciupercile supapelor la fel . semne ca a avut ardere buna si fara consum de ulei , fapt real dovedit si de drumul din gemrmania pe roti . cilindrii la fel , intr-o stare foarte buna , la 20mm de buza de sus incep sa se vada urmele de honuire din fabrica , e cota STD... a urmat putin judecata si m-am hotarat sa scot tot motorul afara ... doua aspecte mi-au dat de gandit : faptul ca presiunea de ulei era in paramaterii dar parca ma rodea ca nu era cum as fi vrut eu , cumulat cu constatarea de ulei vechi/prost am decis ca cel mai sanatos e sa-l desfac tot bucati sa vad in ce conditie se prezinta si vibrochenul . si bine am facut !!! baia de ulei jos , capacele de biela jos si ... surpriza : cuzinetii de biela uzati ! urme de zgarieturi mici , pasta de pe cuzietul de sus inexistenta , pe cel de jos inca prezenta . jos capacele de vibrochen si cuzinetii de palier arata mult mai bine cu exceptia unor zgarieturi ... axa cu came ... cuzinetii arata binisor , manetoanele binisor insa camele au uzura la varfuri ...nu-mi place deloc ! am verificat si tachetii la fel ...au scobitura in ei unde ruleaza camele . concluzia ... mai am nevoie de gandire , dar probabil va urma o reparatie capitala ! HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav_man Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Spor la treaba, rabdare si tutun!! Nice job! Don't drink and drive! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare ms ! o sa ma nevoie oricum ! :h5 si acum la treaba ... porting chiuloasa ! am inceput cu porturile de evacuare . in poze se vad turnarile originale ... extrem de restrictive in special protuberanta ghidului de supapa e dezastru . nu o sa intru in foarte multe detalii despre porting dar ca o idee generala si simpla portul ideal este in forma de trompeta: mai mic in zona gatului ( scunul supapei ) cu crestere treptata catre iesirea din chiuloasa ( flansa de prindere a galeriei ) . mai exista o serie de calcule a sectiunilor in diferite puncte pe lungime portului si a sectiunii efective de comunicare cu camera de ardere care de fapt nu e suprafata supapei ci cortina supapei ...dar astea le lasam afara din discutie . la inceput am degrosat in mare zonele cu probleme , apoi am inceput sa-i dau forma finala iar catre final un finisaj brut al denivelarilor . va urma slefuirea si poate putina lustruire ... decamdata ramane la frezarea de ansamblu HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
szabo laszlo Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Am ramas uimit...si eu am mania de restaurare dar tu ai depasit orice limita! Super lucrare,rezultat extraordinar,sper ca Wranglerul sa ti ofere numai placeri! Littlesoky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Urmaresc cu mare interes si abia astept testele finale ! Intre timp poti detalia putin aici : .... avansul tot o varianta simplista in functie de ce va "zice" motorul cu noul raport de compresie . daca lucururile se complica sau daca voi avea timp si dipozitie poate il trec pe un sisitem de management auxiliar ... ... ideea care am mai vazut-o la alti ar fi sa se repozitioneza senzorul de volanta, dar am vazut ca e spatiu 1-2cm , nu cred ca se castiga ceva la asta. De aia as fi tare curios ce alte idei ar fi. Mult spor!!! XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare ms laci ! :wink: si eu abia le astept , crede-ma ! :) 1. da , cea mai simpla varinata de modificare avans e repozitionarea senzorului . daca mai tin bine minte e cam 2.5cm si insemna aprox 6* de avans pe toata plaja de sarcina/turatie . eu am facut-o si o simt ... deocamdata voi ramen in faza asta pt ca voi creste raportul de compresie destul de mult ceea ce insemna ca va creste si riscul de detonatii daca mai maresc avansul . dupa ce termin de asamblat motorul cu toate modificarile voi vedea . 2. alta solutie este montarea unui ECU auxiliar ( piggyback ) care sa stie si sa avanseze nu doar sa intarzie avansul 3. un ECU doar de aprindere gen MSD ... ultimele doua variante au avantajul ca se poate programa avansul in functie de sarcina ceea ce permite cresteri de putere si cuplu maxim aproape de limita de detonatie in orice regim de sarcina/turatie , dar sunt si cele mai costisitoare HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare la cafeaua de dimineata :) o chestiune mai interesanta ! am terminat de frezat brut forma evacuarilor , 3 porturi , al 4 lea a ramas stock. pentru ca am frezat mult din diferite zone oricat de atent sau oricat de multa experienta ai si datorita formelor ciudate intodeauna pot sa apara diferente de forma mi mici sau mai mari . cele mai mari firme din state specializate strict pe porting folosesc aceasta metoda : mulaj de silicon lichid dupa porturi . in acest fel se poate scoate forma portului in realitate , ca un obiect ce poate fi tinut in mana , masurat , comparat etc ... se poate vedea foarte clar forma portului original si cele 3 probleme : 1. este foarte restrictiv imediat dupa intrarea dinspre galerie in zona prezonului de chiuloasa 2. terminatia ghidului de supapa foarte prost si bruta turnata 3. la fel in zona gatului chiar inainte de scaunul de supapa unde e foarte stramt teoria porturilor ideale : plecand de la supapa , aceasta zona trebuie sa fie cea mai mica din tot traseul , apoi sa se largeasca treptat spre iesire si sa continuie aceasta crestere in sectiuune pana efectiv ies gazele pe esapament....asta e cel putin teoria . practica in schimb ne omoara intotdeauna ! in cazul nostru de fata: 1.sectiunea gatului (scaunului de supapa ) 700mm2 2.sectiunea bolului (zona curba ghidul supapei ) aprox 950mm2 3. sectiunea intre bol si iesire (zona prezonului ) 850mm2 4. iesirea (gaura la flansa de galerie) 920mm2 in mod teoretic : 1<2<3<4 , in realitate 1<3<4<2 deci portul nostru in forma originala are niste fluctuatii destul de mari de sectiune ceea ce duce la turbulente si implicit la o curgere a gazelor neuniforma si perturbata ! dupa portare : 1. sectiunea gatului 800mm2 si va mai creste dupa ce imi ajung supapele marite posibil la 900mm2 ! 2. sectiunea bolului 1000mm2 3. sectiunea de jumatate 1050mm2 4. iesirea va fi de 39mm (dar dupa ce termin flansa galeriei de evacuare) 1200mm2 concluziile : portul se apropie foarte mult de forma perfecta si in teorie ar avea un debit de curgere cu aprox 28% mai mare . in realitate luandu-ma dupa alte portari aproximativ similare si testate ( desi ceva mai mici la supapa ) cresterea e in jur de 22% , ceea ce e foarte bine !!! teoria ciupercii supapei : desi la prima vedere toata lumea calculeza suprafata supapei c si punct de referinta e gresit ! supapa nu se da la o parte ! supapa este apasata ! deci nu elibereaza ferestra de tot niciodata , ci sectiunea de transfer intre port si camera de ardere se calculeaza prin "cortina" ciupercii supapei : perimetrul ciupercii (in linia scaunului !!! ) x inlatimea de apasare (din care se scade grosimea in marginea conica a supapei , intersectia cu sectiunea scaunului ). variaata stock : supapa are 38.1mm total cu 34mm la scaun cu o apasare afectiva de 10.5mm - 3mm (suprapunerea in scaun ) = 800mm2 varianta marita : supapa ce va veni 40.4mm total 37mm la scaun cu apasare 12.5mm -3mm = 1100mm2. am scris apasare 12.5 mm pt ca vor veni si culbutorii modificati ...vom ajunge si acolo :) CONCLUZII FINALE ALE EVACUARII : in formula originala cortina supapei ( practic marimea si apasarea ) este suficienta pt debitului portului , dar are mari probleme de forma si turbulente in formula portata si supapa schimbata cortina este mai mult decat e nevoie ( dar apasarea marita va duce la cresteri de cuplu la turatie mica ceea ce ma si intereseza ) , iar forma portului tinde catre ideal REPET ! TOATE MODIFICARILE TREBUIE PRIVITE CA ELEMENTELE UNUI SISTEM SI NU IN PARTE FIECARE : marimea supapei , sectiunea portului , sectiunea tevii de evacuare individuala , sectiunea tevii de galerie comuna , apasare axei cu came , raportul de parghie al culbutorilor , volumul camerei de ardere , raportul de compresie ... HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Probabil ca la o masina de genul nu este asa de important, dar ar fi curios de facut un dyno cand e gata. Sunt sigur ca in urma modificarilor profesionale care le faci se vor simtii diferente mari, dar ar fi interesat de vazut si niste cifre, comparatii, mai ales pe partea de cuplu. Ai cumva ceva de genul in plan? Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare cam asa si este ...e putin cam overworked , dar naiba stie ca nu ma pot abtine ! de multe ori tot imi repet ca nu-i masina de curse ! asta e ... referitor la teste din pacate nu am facut un dyno inainte poate ii voi face unul dupa cand o sa ajung pe undeva , dar nu e foarte concludent pt ca nu exista termen de comparatie . el de fabrica e dat 120hp dar daca il puneam pe un dyno poate ar fi scos pe la 100hp . masinile mai vechi si in special astea americane au problema asta de "optimism" al puterii . eu acum am schimbat si senilele astea si s-a simtit foarte mult . practic din toata nebunia asta eu vreau cel putin sa-i readuc performantele initiale si o crestere a randamentului ceea ce se va transpune intr-o scadere a consumului . mai departe ce iese in plus e binevenit :)) . in viitor probabil ca o sa-i schimb si rapoartele in diferentiale sa compenseze mai bine rotile . in final singura comparatie ce o pot face e viteza/timp . am facut niste loguri in treapta 2 de la 30-80 km/h impartite in intervale de 10km/h cu un softulet luat de pe net si urmarit prin gps . la fel am si in tr 3 de la 40-100km/h . in felul asta voi face si dupa ce termin toate modificarile si pot sa vad diferentele cu cat scade timpul pe intervale sau pe total treapta . in asamblu total treapta 2 e buna pt cuplu iar tr 3 e mai concludenta pt puterea in ture . dar voi explica asta cand voi termina ... acum portez admisiile :) 1 HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Nu doar masinile americane sau mai exact constructorii americani dau dovada de acest optimism, sunt multi altii :) mai recunoscuti chiar: Cateva exemple: Honda civic 2.0 vtec 200 hp declarati de fabrica, masurate 3 bucati noi, pe dyno 191, 188, 189 hp :grin: audi rs4 42 v8 aspirat 420 cp declarati, pe dyno de noua 389 cp, 392, 390 :grin: bmw 135 biturbo 306 cp declarati. pe dyno de noua 308, 309, 310 Nu sunt subiectiv, sunt fan audi :grin: Una peste alta daca il aduci la 120-130 cp va fi arhisuficient. Am avut tj cu putini km 2004, 2.4, 143cp, si se misca foarte foarte placut. Cu roti normale va fi chiar o placere Spor in continuare Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Excelenta munca !!! Pana acum n-am vazut pe nimeni sa porteze chiulasa de 2.5, dar am vazut sa porteze chiulasa de 4.0. Aici ar fi referinta pentru modificat motorul de 4.0: http://www.jeep4.0performance.4mg.com/ Sunt curios daca chiulasele de 2.5 si 4.0 sunt identice in interior, in special in privinta canalelor de racire. Spor la treaba, tin minte ca am muncit cam 20 de ore total (cu un dremel de 125w) sa curat si sa aranjez porturile chiulaselor mele de pe 2.5TD. Editat Aprilie 4, 2014 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate