ar99kid Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare asa e :) marketingul bata-l vina :)) parca fara x sute de cai nu s-ar vinde masinile ... dar totusi mai intervine si calibrarea dyno sau setarile de pierdere pe transmisie , aceeasi masina pe diferite dyno obtine valori diferite ... intotdeauna ! oricum si pe un dyno nu e atat de interesant numarul cailor cat mai degraba evolutia/regresul puterii in momentul in care se fac modificari , de aceea e bine in general sa mergi in acelasi loc inainte si dupa . spuneai de masini testate ...ai acces la un dyno in zona ta ? sau erau informatii culese din diferite surse . si da , daca ar scoate 120-130 hp pe dyno ar echivala cu un 150-160 "advertised" si eu as fi super multumit :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare chiulasele de 2.5 si 4.0 sunt aproape identice , singura dieferenta e la portul de admisie cea de 4.0 e mai inalta si are o scobitura pentru injector ... asta din cate stiu eu !!! eu ca model de grosime a peretilor m-am folosit de niste poze cu sectiune taiata de chiulasa de 4.0 si nu am dat nicaieri de apa , desi nu trebuie frezat la voia intamplarii ...aici nu e valabil "mai mare mai bine " !!! se poate distruge foarte usor o chiuloasa in momentul in care scazi viteza prin porturi . ceea ce am scris mai devreme e de fapt targetul si explicat mai simplist . in realitate sunt mult mai multi factori de care trebuie tinut cont . portarea admisiei fata de evacuare e foarte diferita . prin admisie pentru ca e pe absorbtie viteza fluxului de aer e mai mare pe raza mica , adica jos , ceea ce insemna ca si presiunea si frecarea e mai mare ...aici se porteaza mai mult . pe evacuare pentru ca e pe impingerea gazelor ,viteza si implicit presiunea e mai mare pe raza mare , adica sus , de unde se porteaza mai mult . si forma de portare e importanta : pe rotund gazele au curgerea mai buna deci e bine de folosit forma rotunda pe lungimi ... galerii ! insa in zonele de presiune/frecare o forma lata sau dreapta e mai indicata din cazua distributiei presiunii/frecarii mai bune . deci la admisie se incearca obtinerea unei forme mai patratoase in "podeaua" portului la raza mica , iar la evacuare se tinde catre acelasi lucru in "tavanul" portului la raza mare . si mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa se tina cont la o portare buna dar sunt mai complexe si mai greu de explicat in cateva cuvinte ... exista materiale pe net cu duiumul pentru cine vrea sa aprofundeze subiectul :) eu am petrecut poate sute de ore la studiu pe acest subiect incepand din copilarie cand portam chiulase de motocicleta :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare admisiile ! portarea bruta a formei cam aceleasi operatiuni ca si la evacuari ... 2-3 mm de frezat , iar in cateva locuri chiar si 4 mm HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 8, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare calculul si masuratorile pe admisie din fabrica portul de admisie e mult mai bun decat cel de evacuare cu singura exceptie fiind ghidul de supapa care si de data asta este foarte brut ...se vede in poze destul de clar . dar daca tot am decis sa schimb supapele de evacuare cu altele mai mari am continuat ideea si la admisie , fiind motivat in primul rand de faptul ca am reusit sa gasesc supape cu cozi mai groase cu 0.03mm si voi rectifica si ghidurile de supape , in felul acesta cel putin elimin si acolo jocurile de la uzura ... practic vor fi ghiduri noi cu tolerante in specificatii. si daca tot pun supape noi pe admisie , atunci de ce sa nu le majoram si astea ... ca rau nu-i face :) SITUATIA ORIGINALA 1. sectiunea gatului 1300mm* 2. sectiunea bolului 1500mm* 3. sec intermediara 1100mm* 4. sec de imbinare flansa 1450mm* cortina supapei in varinata originala este 1050mm* CONCLUZII : 2. si 3. provoaca expandari si contractii care perturba fluxul de aer . SITUATIA DUPA PORTING 1. sec gatului 1500mm* 2. sec bolului 1550mm* 3. sec intermediara 1450mm* 4. sec la flansa 1550* cortina supapei cu culbutorii modificati si supapa mai mare va fi 1350mm* CONCLUZII : fluxul de aer este crescut foarte mult 25-30% pe toata lungimea portului , am reusit sa reduc perturbatiile in zona 2 si 3 dar totusi nu la varianta optima . zona bolului am incercat s-o mentin pe cat posibil la valoarea stock pt ca era suficinet de mare dar pt flow am fost nevoit sa portez podeaua si acolo mi-a crescut sectiunea. in zona 3 care am incercat s-o majorez cat mai mult sunt limitat fizic de gaura surubului de chiuloasa si peretii de apa . fara a avea o chiuloasa sectionata in fata mea ( nu poze ) mai mult decat atat consider ca nu se poate face sigur ... din punct de vedere IDEAL nu sunt foarte mutumit , dar din punct de vedere REAL al fluxului sunt imbunatatiri majore ! oricum galeria de admisie devine in acest caz o mare restrictie ... ramane de vazut ce se va intampla cu ea pozele :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Jocurile intre ghid si coada supapei ar trebui sa fie ceva mai mari , pentru ca s-a pierdut putin din capacitatea de transmitere a caldurii de la coada supapei la ghid si se va creste putin incarcarea termica a supapei . Putin , dar fiecare procent trebuie luat in considerare ( sunt eu mai paranoic ? ... In nisa asta de subiecte de discutie , paranoia e demult depasita ... ) ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 8, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare nu esti paranoic deloc :) singura problema care este ... masina americana implicit cote americane in inch cu alezoare metrice !!! si aici deja asa se incurca socotelile ca eu am cautat in doua cataloage de supape 14 ore intr-o zi doar ca sa reusesc sa configurez respectevile supape : ciuperca dorita , unghiul la scaun , diametrul cozii , lungimea , compresia arcului , limita de compresie a arcului , sigurantele , opritorii , si ...sunt sigur ca am uitat si altele pe afara din toate aspectele pe care le-am urmarit ... iar in toate socotelile astea am reusit sa le gasesc astea cu care dupa rectificarea ghidurilor cu alezor metric va fi o toleranta de 0.04-0.05 mm ceea ce e cam exact cat ar trebui sa fie in cazul asta ... HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Eu am rezolvat-o mai independent - am corectat alezoarele pe masina de rectificat intre varfuri si ascutite pe o masina universala de ascutit , si am corectat unghiul la supape ( pe masina de rectificat , cu capul rotativ pentru supape ) , precum si lungimea cozii la masina universala de ascutit ( am scurtat cozile in functie de jocul necesar ... jocul se regla din lungimea cozii ) . Tradus in zile , au fost cateva zile de reglaje si masurari pe langa utilaje , timp efectiv de lucru cateva ore in total ... succes total . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 8, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare asa da !!! sa inteleg ca ai acces nelimitat sau neconditionat la o scularie :) ca eu imi storc nervii cu unii si cu altii cand vine vorba de modificat alezoare , de frezat scaune in 3 unghiuri etc ... unii nu inteleg "domle da ce ti trebuie tie asa ceva ? merge foarte bine si la unul de 45* normal ! " ... nah , eu nu zic ca nu merge foarte bine , dar cu atitudinea si deschiderea asta catre nou/performanta/imbunatatiri si televizorul cu lampi era perfect , la fel si telegraful !!! nu era nevoie nici de smart tv nici de smart fion :))) crede-ma ca daca as avea eu masinutele mele de prelucrat prin aschiere dormeam in atelier direct ... dar asa abia am un meserias care sa imi asculte cat de cat doleantele ... HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Da , am . Dar schimbul de respect si indatorare e egal de ambele parti . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 8, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Asa si e ! :h5 Sa sti ca daca nu era rezolvata problema , daca nu eram si in criza de timp si daca stiam , poate as fi preferat sa colaborez cu cineva ca tine la o lucrare de genul asta mai ales ca urmeaza sa am drum in zona in viitorul apropiat . Dar oricum mi-ar place sa tinem legatura si poate chiar sa facem schimb de unele ideii si opinii ! Ms ! HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare BUCURIE MARE !!! anul acesta a venit Iepurasul mai repede :))) au ajuns in sfarsit piesele ! KIT COMPLET REPRATIE MOTOR : 1. pistoane os 0.5mm 2. segmenti os 0.5mm 3. bolturi 4. cuzineti biela os 0.25mm 5. cuzineti palier os 0.25mm 6. cuzineti axa came std 7. axa came 8. tacheti hidralulici 9. pinion mic , mare , lant distributie 10. dopuri bloc motor 11. set complet garnituri 12. pompa de ulei 13. intinzator lant distributie HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav_man Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Generos Iepuras! Eu ma chinui sa fac un roll cage si doua bare la Jimny! Fiecare cu Iepurasul lui! Sau pasarelele lui .... Spor la treaba! Fa-l bine ca sa cumpar in Jeep de calitate!!! :) Don't drink and drive! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare :))) sincer nu era in plan tot motorul , doar modificarile . dar daca asa a stat treaba nu prea imi plac mie carpelile plus ca o sa-l astepte vreo 10-15.000 km anul asta cu drumuri lungi ...deci ori la bal ori la spital ! si la mine e in proiect alt rollcage , dar mai tarziu ...deci nu difera prea mult pasarelele :) spor la treaba si tie :wink: HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare si s-a blocat cand vroiam sa postez :((( din nou la chiulasa ... portarea finala a evacuarilor cum am spus mai devreme iesirea din chiulasa va fi majorata. dupa calcule si materialele existente am ajuns la cota de 39mm urmand sa fabric alta galerie de evacuare 4 in 1 din teava inox cu diam ext 42.4 si perete de 1.6 . am trasat cota , am frezat un perimetru si canale de reper , iar apoi am trecut la munca . flansele de evacuare sunt din tabla de 10mm , taiate cu plasma , prinse pe chiuloasa si frezate impreuna pentru cota finala ... 1 HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare a venit randul la camera de ardere ... cea mai mare problema la chiulasele de fonta este rugozitate din turnare. dar aici mai intervine volumul camerei care afecteaza direct raportul de compresie . am urmarit sa uniformize si sa finisez pe cat posibil toate formele si protuberantele doar din pietre de polizat si smirghel pentru a nu mari volumul foarte mult . acest aspect este foarte important pentru : 1. eliminaea tuturor punctelor calde care pot sa produca detonatii 2. eliberarea supapelor care ajuta foarte mult la iesirea/intrarea gazelor pe langa ciuperca supapei 3. reflectarea caldurii catre camera de ardere si nu absorbtia ei de catre chiulasa 4. impiedica formarea si depunerea calaminei pe calota dupa ce am temirnat toate camerele de prelucrat am trecut la masurare . manualul spune 49-52cc pentru calota cu supapele in ea . eu dupa curatare si lustruire am ajuns la 52-53cc pe toti cilindrii , ceea ce nu e rau deloc . motorul asta a fost conceput cu un raport de compresie foarte mic 9.2 : 1 sa functioneze si pe benzina anilor '80 din SUA cu cifra octanica 87. dupa mai multe calcule si verificari am decis sa frezez 2mm din chiuloasa , in felul acesta camera de ardere va scadea in jur de 44cc ceea ce va duce la o crestere a CR in jurul 10.8-11 . asta se traduce in general printr-un spor de cuplu in special si nu atat de mult in putere ... ramane de vazut :) Editat Aprilie 12, 2014 de ar99kid HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare VERIFICARI SI MASURATORI preliminare montarii ... am adus blocul motor si vibrochenul de la atelierul de rectificari si pot sa spun ca baietii s-au intrecut pe ei !!! au facut o lucrare EXCELENTA ! 1. PISTOANELE : in primul rand gramajul 606 g 3 bucati iar unul 607 g nu e deloc rau pt un set aftermarket si turnate . dar voi cantari si bielele iar daca nu gasesc cumva una mai usoara voi freza din acel piston 1g sa fie perfect echilibrate . bolturile au toate 71 g fiecare deci aici nu prea am ce sa fac . 2. ALEZAJUL BLOC MOTOR : oversize 0.5 mm . manualul recomanda o toleranta la fusta pistonului 0.033-0.053 , preferabil aprox 0.040 asta in cazul uni cilindru honuit normal . eu am o tolerenta de 0.055-0.060 mm pentru ca cilindrii am cerut sa fie lustruiti , nu doar honuiti . in acest fel se scurteaza practic perioada rodajului insa cel mai important lucru este ca cilindrii nu isi vor mari diametrul decat foarte putin pt ca deja ei sunt lustruiti foarte mult ! asta presupune ca "uzura" cilindrilor si a segmentilor care e mare pand cand se formeaza , in acest fel e eliminata aproape de tot . nu intru in detalii , principalul lucru e ca tinand cont si de marirea alezajului cu 0.5mm au facut exact ce mi-am dorit ! in poze se vede "oglinda" cilindrilor 3. RECTIFICARE VIBROCHEN : manetoanele de biela oversize 0.25mm . dupa specificatii tolerenta trebuie sa fie 0.025-0.076 mm , preferabil 0.050 . dupa rectificare toleranta masurata cu plastigauge 0.050mm . PERFECT ! manetoanele de palier oversize 0.25mm , specificatii 0.030-0.060 mm , preferabil 0.051. verificate dupa rectificare cu platigauge 0.050-0.055 . PERFECT ! desi nu s-a rectificat nimic jocul axial e 0.065 mm , dupa manual 0.038-0.175 mm 4. AXA CU CAME : desi aici nu am rectificat nimic ci doar am cuparat axa noua si cuzineti noi , am vrut totusi se le verific : dupa manual tolerante 0.025-0.076 mm , masurate intre 0.050-0.065 mm . PERFECT ! practic in acest moment am un ansamblu rotativ nou (abslolut toate piesele in miscare sunt noi ), motor 0km , cu toate specificatille intre cotele date de producator si aprope identice cu cotele recomandate ca fiind optime ! ma declar satisfacut si foarte multumit de prelucrarea si rectificarea pieselor ! :grin: HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Deja s-a muncit prea mult , n-ar trebui sa neglijezi alinierea lagarelor . Nu sunt intodeauna ( de fapt , alinierea nu se pastreaza pentru ca piesele sunt turnate si difera ca dimensiuni si material intre diverse zone a aceleiasi piese ) . Pune axa cu came pe chiulasa si verifica daca 'se da in balansoar' , pune si un capac de la mijoc si verifica jocul superior ... pune axa intre varfuri si verifica bataia ... La axa cu came metoda mea preferata este tusarea , si rabdarea . Verificarea se face dupa schimbarea ghidurilor , chiulasa trebuie lasata 2-3 zile daca ghidurile se schimba la cald ( in acest timp se reduc tensiunile interne ) . Desi ai o piesa masiva de fonta , nu e scutita da deformari ( nu atat de mult precum curvele de chiulase de aliaj , dar totusi ...) . Lustruirea e un pas inainte , dar doar daca ai segmentii cromati dur , cei precalibrati pe diametru . Daca sunt segmentii 'normali' , ar fi trebuit doar honuiti in doua trepte si ramas la semifinisare/semilepuire . La rodaj se va pierde o parte din munca ( depinde de segmenti ) .Daca sunt 'normali' , se va pierde mai mult , trebuiesc montati cu interstitiul minim si rodajul facut mai ingrijit in etape mici ( depinde de segmenti ) . Sa n-ai incredere totala in plastigauge , masoara de mai multe ori , baga comparatorul si verifica ovalitatea capacelor si ovalitatea totala ( va trebui adaptorul cu tija lunga pentru palpator si pinul corespunzator diametrului ) ,nu neglija presarea perechii de semicuzineti . Plastigauge te poate trage dupa visin daca este o cat de mica ovalitate , asa ca trebuie verificat alea sase diametre pe capete si pe mijloc . Nu usura din biela . Sabaruieste din ambele parti ale fustei pistonului , cate putin din fiecare capat de fusta , nu de la burta ( burta = perpendicular pe bolt ... la burta sunt sarcini laterale in cilindru la compresie si detenta , pentru asta au pistoanele fusta prelungita ... pe capete mai putin ). Editat Aprilie 13, 2014 de cos limba romana ... 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 (editat) Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare salut cos si ms de sfaturi ! :g cateva le-am facut deja , cateva nu am sculele necesare si iar trebuie sa ma rog de unii , iar altele nu sunt aplicabile in cazul de fata ... de munca nu mi-e frica si sunt constient ca e putin impins spre extrem , dar macar in masura posibilitatiloe mele sa dorm linistit noaptea si sa fiu convins ca am facut tot ce puteam sa fac si tinea de mine sa iasa cat mai bine . din pacate axa cu came e in inima blocului si nu am capace demontabile . ovalizarea manetoanelor ei si axialitatea am veirifcat-o deja si e OK . nu am putut insa sa masor axialitatea lagarelor blocului ( nu am scule pt asa ceva ) dar sper ca nu e cazul pt ca totusi e un bloc scurt de 4 cilindrii si teoretic nu a fost o masina de curse ... ovalizarea manetoanelor vibrochenului si la fel axialitatea lui iar sunt perfecte dupa rectifiare . ovalizarea lagarelor palierului si a bielelor sunt iar perfecte , dar nici aici nu am putut masura axialitatea (concentricitatea) palierului tot din motivele de mai sus :( ... ghidurile de supape nu o sa le schimb . sunt din fonta ( corp comun cu chiuloasa) si le voi aleza doar pentru noile supape . deci aici nu prea cred ca am ce sa-mi fac griji de tenisuni cel putin , dar iar sunt legat de altii si am emotii :) segmentii sunt normali si din cauza asta incerc sa elimin acea pierdere , macar prin prelucrarea mai fina a cilindrilor , ramnand ca la rodaj sa se "lase" mai mult din segmenti . acum aici inca nu sunt foarte decis , jocul la capete ar trebui sa fie 0.2-0.5 pe cei de compresie si 0.4-1.4 pentru cei de ulei . eu am la foc si compresie 0.30-0.35 , iar la cei de inox de ungere 0.7 ... ma gandesc sa-i las asa fara sa ma ating de ei ! dupa rodaj ar trebui sa "piarda" 0.03-0.04 (putin din cilidru si mai mult din grosimea lor) sutimi ceea ce ar insemna o crestere la capeti de aprox 0.1 -0.12 si un total dupa rodaj de 0.4-0.45 aprox ceea ce eu cred ca ar fi perfect . ai o sugestie la aspectul asta ? ti se par prea stransi in conditiile si situatia mea ? pentru ca nu am ovalizare dupa rectificare , nu am veirifcat cu plastigaugeul in mai multe pozitii ... dar e o idee buna de verificare si o sa fac o proba macar la un palier si o biela incrucisat sa vad ce iese de usurat nu aveam de gand din biela sub nici o forma ! o sa le cantaresc doar sa vad daca nu cumva am "norocul" sa fie si ele putin diferite si sa am una mai usoara s-o fac pereche cu pistonul mai gras :) daca nu prelucrez putin pistonul ...oricum 1g nu e mult , dar daca pot sa-l fac de ce nu :) multumesc ! :h5 Editat Aprilie 13, 2014 de ar99kid HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Poti sa tusezi axa , si cu o minima ungere ( minima lu' minim ) s-o folosesti ca si calibru de referinta pentru bloc . Altfel , fara verificare vei ramane doar cu speranta , nu cu certitudinea . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Mi-am invartit in minte ce-as face eu cu privire la interstitiul initial al segementilor - as prefera valori mai mici , dar rodajul trebuie facut cu mare atentie , pentru ca cel putin la inceput se pot capetele se pot pune cap-in-cap si daca omu' nu e atent se poate ajunge la avarierea pistoanelor ( caz destul de rar dar totusi posibil , se pot rupe bucati din calota , deforma canalele de segmenti , rupe umeri intermediari de la canalele de segmenti ) , sau cel putin la semne clare de gripaj termic ( motorul are tendinta la cald sa se opresca , segmentii dilatati si cap-in-cap vor ingreuna semnificativ frecarea intre segmenti si cilindru ) . Idee e ca dupa ce ai scapat de gripajul termic vei avea cel mai mic interstitiu posibil , care ar fi cel mai dorit si cel mai urmarit ... numai ca se obtine destul de greu si cu emotii . Varianta sigura este alegerea unei valori medii , dar poate ca ar trebui sa fie ceva mai putin de medie . Si facut testul de compresie dupa prima ora , dupa 30 ore si dupa 100 ore .Si , daca masina va merge si ea pe ici pe colo , tinuta sub atenta observare ( dar nu cu inima ci cu logica bunului simt mecanic ). Schimburile de ulei iti vor aduce informatii pretioase , un manometru clasic intepat strategic in circuitul de ungere de asemenea , de preferinta legat la unul din dopurile tehnologice de la axa cu came , care ar fi ultimul mare consumator si care nu e semnalizat daca vilbrochenul il mineaza la ungere ( daca n-are magnet in buson fa un buson magnetic , dar nu cu magneti din neodium ca-i gasesti prin motor , ci cu magnetii clasici feritici ) , doteaza-te cu un set de analiza sau si mai simplu cumpara hartie de filtru si fa proba separatiei petei de ulei ( daca ai avea un vecin de 12 ani cu microscop scolar , lipeste-te de el ... si cand i-o veni timpul inchiriaza-i bancheta din spate ... nu uita sa ungi bucsele de la amortizoare ...) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare Felicitari pentru proiect,si pentru rabdare,stiu ce inseamna,cu cativa kilometri de langa tine si eu lucrez la proiecte asemanatoare.(Salonta) Imi place ca se cunoaste plastigauge ul si folosirea lui.:h5 http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 15, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare @cos alinierea axei in masura posibilitatilor a iesit buna in ideea in care a ramas urma pe cuzineti in partea de jos , adica unde tragea gravitatia de axa , fara alte pete majore in alte puncte ale cuzinetilor . segmentii ii las asa cum sunt 0.30-0.35 mm si oricum va fi luat usor motorul . eu il construiesc , eu situ ce e in el si stiu ce trebuie sa urmaresc in timpul rodajului ...iar rabdare am :)) magnet nu-i ...dar am ramas de la o cutie de viteze unul si ii fac vant in baie , aici macar am avantajul ca e de fier . la o alta masina am fost nevoit sa-i construiesc un "cutiuta" din aluminiu pe fundul baii ... microscop am , cred ca doua chiar :)) , dar sincer nu mi-as bate capul chiar atat de mult ...eventual ca fapt divers si experiment in cazul in care ma plictisesc vreodata. testele de compresie vor fi facute si le fac regulat la fiecare masina , anual , 10.000km , dupa fiecare cursa etc depinde de situatie si auto . ms de sugestii ! @peter ce anume faci mai exact ? chiar ieri am trecut prin salonta si am legaturi apropiate cu oradea , implicit drumuri in zona :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare ar99kid,cateva din lucrarile mele sunt pe blogul meu; modificari4x4.blogspot.com din pacate nu prea am timp pentru blog,imaginile se aduna... Am programat un Wrangler pe viitorul apropiat ,arata cam atat de ruginit ca al tau.Mi-e groaza de tinichigerie,dar ,apartine de lucrare http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare sa arate si motorul frumos ... :) cateva poze doar , desi am vopsit absolut toate piesele ... mai putin chiuloasa care urmeaza sa mai fie prelucrata si va fi vopsita ulterior. HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Proiect WRANGLER YJ restaurare si modificare ASAMBLAREA MOTORULUI ca deobicei , planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ ! :( o surpiza nepplacuta si nu foarte usor de digerat si explicat ... axa cu came si cuzinetii ei ! testele initiale au fost asa : 1. axa originala si axa noua masurate maneton cu maneton in paralel cu micrometrul nu aveau diferente mai mari de 0.01. 2. axa veche in cuzinetii vechi , OK (era si normal ca de acolo a iesit ) 3. cuzinetii noi bagati liber pe ax noua , OK (ei se mai strang putin cand e preseaza in bloc ) 4. axa veche in cuzinetii noi , OK . asta am si tusat si verificat bazandu-ma pe diferenta foarte mica intre axe masurate si pt ca nu vroiam sa zgarii cuzinetii prea mult cu axa noua care e foarte taiaoasa la muchiile camelor 5. cand sa montez axa noua ...PROBLEMA ! STRANGE ! axa noua nu se poate invarti cu mana in cuzinetii noi ! si la asta nu ma asteptam ...oricum nu asa de tare ! au urmat 6 ore de tusat , sauberit , verificat , tusat , sauberit ...etc . metoda folosita cea batranesca cu segmentul ... eu care speram ca la 12 noaptea am motorul montat tot , de la 18 la 23 m-am tot chinuit cu cuzinetii pana m-au lasat nervii si ochii si am lasat ultimele retusuri pentru a doua zi pe lumina si cu nervii odihniti :) operatiunea asta la o axa in bloc e tortura pura ! nu ai loc , abia intra mainile in adancime , trebuie finete , ca sa nu mai vorbim de sectoarele de sus care le puteam vizualiza si prelucra doar in oglinda ... CUMPLIT ! dar am incercat sa ma motivez pozitiv cu rezultatul si convingerea ca va fi foarte bine ! in final a iesit perfect ! se poate invarti usor cu degetele direct de axa nu de pinion ! aceeasi operatiune a urmat si la vibrochen , dar aici lucrurile au stat foarte bine de la inceput si nu era neaparat necesar ... dar daca tot m-am pornit in directia asta macar stiu un lucru cert :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate