Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 swb rd28t 1993

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Y60 swb rd28t 1993

... intreaba pe doamna . E treaba ei , ea stie cel mai bine !

( ... si nu recunoste nimic daca te intreaba unde au disparut ... )

De cand mi s-a terminat Supermafrasol-ul , am apelat la solutiile casnice , urmaresc ingredintele active in functie de ce am de curatat . Uneori duc piesele la spalatorie , apa calda si spuma activa dau un rezultat excelent pentru aia 18 lei . Desi ... la galeria de admisie care a fost inglodata de EGR a spalat baietanul ala pana a cedat nervos . Dupa aia am pus io mana pe wap si i-am mai dat pana am cedat eu nervos , i-am dat niste bani 30-40 sau cam asa ceva si am luat acasa purceaua , unde am umplut-o cu rumegus si doi litri de diluant , ramanand asa catva timp ... in seara urmatoare am avut bis la spalatorie - tot nasol , am plecat si in noptea aia am avut cosmaruri - si baietanul ala asemenea , cred ... ... in seara urmatoare cu Supermafrasol care zicea el pe flacon ca e super-mega-giga agresiv si se dilueaza 50/1 , in cazuri extreme maxim 25/1 ... Aaaa ... norocul baietanului ( tot ... ala ) a fost ca s-a schimbat turele de noapte la spalatorie si n-a mai dat ochii cu mine si cu hexapodul care se tot tinea sa nu cedeze jegul din intestine - o smoala combinata cu funingine , coapta-maturata de caldura motorului cine stie cati ani , produsul psihedelic al EGR-ului - daca ar fi fost numai ulei si gaze de carter ar fi fost munca de o ora ... dar , asa am tras de galeria asta ca manzul de tzatza , deja o aveam pregatita de intercooler , planata la bot , gaurita si filetata pentru injectia in portul supapei , portata si polisata la gatleje ... prostii ... sa dea Domnul sa n-ai nevoie ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 642
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

gatas am facut o vizita la magazin si am luat triumf cu pulverizator sa nu ma incurc cu cele de acasa dedicate mai mult sau mai putin pentru diverse chestii :)

dar cu ocazia aia am vazut si o alta solutie pe baza de soda caustica si care era recomandata la curatarea aragazelor,cred ca o voi cumparasi pe aia ca nu se stie unde imi trebuie,oricum o dadeau cu atentie foarte coroziva:D

cred ca duminica seara demontam purcica si apoi vedem ce e de curatat,iar daca e nevoie curatam si admisia,

tare ma mananca acum pe mine inainte sa demontez chiulasa sa spal motorul cu wap-ul desi daca ma uit bine la el nu are nevoie de spalare de genul asa ca sunt indeciz momentan :)

pe la turbina pe acolo mi se pare ca e o marmelada de ulei cu jeg dar cred ca voi da si pe acolo cu triumf si gata :)

Link spre comentariu

Prima miscare e o spalare de motor la spalatorie . Face toti banii , iesi si in profit fata de curatarea manuala ulterioara . Acopera alternatorul ca nu-i place multa apa , in rest poti sa-l faci submarin .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cred ca fac spalarea la motor cu prima ocazie cand traversez un rau ceva :)

oricum maine ma apuc de operatiunea chiulasa demontat verificat schimbat rectificat si ce o mai fi necesar

daca toate merg bine maine seara pun la loc chiulasa rectificata si sper sa fie ce trebuie :)

oricum va tin la curent cu evolutia :)

Link spre comentariu

Galeria de admisie la una din masini am curatat-o cu spray pentru carburator. O chestie care daca-ti atinge mana ustura de crapi, insa lasa luciu in urma...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

M-am gandit azi la tine ( cand in urma unei priviri lungi la un SMS primit l-am intristat la culme pe beneficiaru' pentru care lucru io zilier in deplasare ca elicopterist satelit pe langa combine ) cu vestea ca o zi trebe neaparat sa absentez de pe langa el ca sa raman orasean sa fac pe expeditoru' ca s-au adunat mai multe cereri de autografe ) ... si toata ziua m-am tinut ( de emotie , nu ... altele ... ) sa-mi aduca aminte sa-ti aduc aminte ca daca cumva pardalnicele de saibe de protectie de la suruburile de chiulasa sunt deformate ( facute farfurioara = adio , ... singura concesie este sa poata fi planate minimal daca prezinta doar o amprentare inelara usoara ) sau si mai rau , fisurate ( fie ele si fisuri de suprafata ) trebuie neaparat inlocuite ca altfel e buba mare . O saiba care s-a fisurat duce automat la pierderea strangerii chiulasei ( care e serioasa , nu gluma ) si implicit la problemele ce deriva din asta ( una singura conteaza de fapt - fisurarea sigura a chiulasei ) . Am niste poze de la un carnagiu cu subiectu' asta , din cauza mai sus mentionata - saibe refolosite , fisurate ( poate la strangere ... ) si una la surubul 8 ramasa pe pozitie doar jumatate = chiulasa muci ....

Dca cumva ai nevoie - cod original 11058V7200 , recomand cu caldura originalele sa fie bine sa nu fie rau ( sunt speciale , dure si din cauza asta le fisureaza strangerea de refolosire , sunt hasdeu' lu' hasde , nu pot fi inlocuite cu orice mortaciuni ) . Sunt la set de 14 buc .

Link spre comentariu

si dupa cum v-am obisnuit iata si povestioara cu operatiunile din ultimele zile :)

toata treaba a inceput miercuri dimineata devreme pe la 7 cu aproximatie cand Subaro la care apelez cand e de facut ceva pe la masina ce depaseste experienta si cunostintele mele a venit sa se ocupe de cascarabeta.

desigur totul sa lasat cu scursul zemurilor si desfacerea tuturor acareturilor montate pe motor si chiulasa implicit...pompa de apa,admisie, evacuare,injectoare,bujii,ax cu came,tacheti...etc

la prima constatare garnitura de chiulasa prezenta urme de ardere sa spunem astfel,adica au fost identificate un numar de 3 zone ale garniturii de chiulasa unde era arsa iar prezoanele din zona apropiata prezentau urme de depuneri de genul celor de calamina/funingine neagra urata si dura.

deasemenea pistoanele prezentau mici urme d eamprentare semn ca probabil ceva mizerie a intrat in cilindru si a fost presata de piston in chiulasa

urmele erau si pe chiulasa dar au disparut la rectificare.

garnitura era parlita asa ca la gunoi iar cea noua astepta rabdatoare sa fie montata.

dar cum nu merge asa cum vrem noi rectificarea nu sa putut face tot miercuri asa ca am dus-o joi la rectificat iar noi ne-am ocupat de curatarea admisiei,evacuarii,si a celorlalte piese

pistoanele si fata de asezare a blocului au fost curatate si sterse cu carpa de bumbac deaia de nu lasa scame iar resturile de garnitura rase cu o lama de cutter si sters.spalat cu acetona suprafetele pentru curatare.

la demontaj am intalnit probleme la prezoanele de pe evacuare cele care tin scuturile termice in pozitie si care la scutul din fata au cedat toate ia run prezon de la admisie a ramas tot rupt infipt in chiulasa,care a fost scos la atelier.

a urmat a doua zi rectificarea si verificarea la fisuri a chiulasei rectificarea sa facut cu un 0,017mm din ce am inteles iar garnitura am pus-o pe cea cu 3 gaurele decupate complet,acolo in zona seriei de motor.

bucurie maxima cand pe la 17 ieri am avut si eu chiulasa in brate rectificata si frumoasa fara fisuri si alte magarii.

am inceput echiparea ei cu toate cele ocazie cu care am observat ca diuzele de injectoare sunt cam afumate si par uzate dar le voi schimba cat de curand sper pana in iarna pentru a scapa si de grija asta,cred ca tot atunci schimb si bujiile incandescente si filtrul de motorina.

trec peste etapele plictisitoare si ajung la partea cu strangerea chiulasei.

am trasat pe un carton unghiul specificat de 105 grade si unul de 110 grade de control pentru a vedea ce se intampla si cheia dinamometrica la 130 conform specificatiilor,dar surpriza

unghiul nu era nici pe departe respectat era pe undeva pe la 85 de grade rotatie asa ca am mers cu incredere pana la cele 105 grade strangere pentru a vedea cuplul aferent de strangere

acesta in final la 105 grade este de 150Nm la un unghi de 105 grade

am aplicat metoda cu strangerea in diagonala,x sau cum se numeste

am folosit prezoane noi Erling parca si garnitura de chiulasa Victor reinz plusgarnitura de admisie evacuare deasemenea noua da nu mai stiu fabricantul,piulitele de la prezoane le-am refolosit dupa verificare si nu prezenta niciuna vreun defect vizibil

vroiam sa schimbam si simeringurile de la supape dar am renuntat ca nu era nevoie,asa ca am de rezerva simeringurile si kitul de saibe trebuie sa vina curand si el care va sta deoparte.

am schimbat pompa de apa cu una pe original care desigur fata de cea de pe motor prezenta diferente constructive vizibile si importante.

la montajul capacului de chiulasa am reusit performanta sa rup un surub,intre cilindrii 5 si 6 si probabil ca va trebui sa adopt o varianta de demontare cu gaura prin ea

urmeaza si restul povestii cu poze cat de curand :)

Link spre comentariu

Zic doar 5 cuvinte ca-s rupt si abia sunt venit din camp si maine la 5 ma duc iar ... surubul rupt ( M6 ) se poate face M8 ; in functie de conditiile locale ( starea ambelor filete , ungerea lor , temperatura ambianta ... ) cele 105 grade sunt atinse intr-un larg interval de 130-150 Nm , deci strangerea dinamometrica nu e concludenta pentru acest caz particular ( special din cauza filetului cu pas mare la suruburile M12 .

Unele motoare vin echipate cu prezoane la chiulasa pe planul de strangere ale galeriilor , altele vin cu suruburi .Deci ... rezultatul final conteaza .

Scuturile termice se fisureaza si la vibratii produc un zgomot strain de cauza cea dreapta ( sendero luminoso ... viva el comandante ... bah io chiar sunt obosit ... aberez ? io ... ) , greu de interpretat . Daca sunt fisurate pot fi reparate prin sudura TIG cu un electrod moale de inox .

gata , faci ce stii tu , ma duc sa ma culc sa ma bucur de cosmarul zilei de maine , s-a stricat o mufa ma-sii de la selectorul de boabe si s-a blocat computeru lu' tac-su la combina lu bunic-sa ...

... ' aim uacin iu , bre '...

Link spre comentariu

deocamdata fara poze dar vor fi curand.nu am apucat sa intru in posesia celor pentru exemplificare asa ca voi continua acum cu cea dea doua parte a povestii :)

dupa povestea cu surubul rupt de la capacul de chiulasa motorul si intreaga masina dealtfel a ramas in supraveghere atenta :)

astfel am observat ca dupa vreo 3-400 dekm facuti pe la garnitura de capac unde e rupt acel surub nu zemuieste nici un ulei deci e bine deocamdata,nu ma apuc de gaurit si dat filete prin el.

in schimb cum stateam eu ieri asa cu teasta plesuva la soare schimband burghiul normal cu unul SDS pentru dat gaura in placa de beton de la garaj,vad pe sub masina cum se facuse o pata cam cat o farfurie de ciorba si cum in timp ce ma uitam picura asa o picatura cam la 10-15 secunde.

clar nu e lucru bun asta,dar imediat am eliminat posibilitatea sa fie ulei datorita rapiditatii cu care se forma picatura si a modului cum stropea cand cadea :)

e drept eu priveam aceste aspecte de la cativa metri distanta :) 5-10 metri :)

termin gaurile in placa,salt capota la motor arunc o privire rapida si...surpriza vad antigel intre garnitura de chiulasa si bloc

moment in care pun mana pe telefon si ii umplu frigiderul amicului care ma ajutat sa facem treaba

dar surpriza iarasi...dupa ceva telefoane si discutii gasesc si problema :)

colierul ala elastic de la furtunul care iese din chiulasa era prins stramb si in alta pozitie fata de unde trebuie :)

asa ca iau un papagal strang colierul si il trag deoparte cu grija ca nu cumva sa scot furtunul,imping furtunul pana la capat sa intre tot si apoi pun un colier din recuperari :) si il strang :) aici e intreaga aventura,mi-a luat o jumatate d eora sa strang colierul cate 15-30 de grade si rotit cheia pentru ca nu am loc sa folosesc alta scula inafara de o cheie fixa de 7mm

completez apoi zeama si plec la drum,mai fac inca vreo 100km si constat ca e bine reparatia cu succes zeamz de pe motor sa urscat si evaporat deci avcum e uscat si pot supraveghea mult mai bine zona

oricum va mai ramane sub observatie motorul pentru eventualele completari de lichide in cazul in care sunt necesare.

daaaarrrrr povestea continua :) ca ieri am sesizat un zgomot cand i-au piciorul din gaz asa ca si cum ar fi jocuri in cruci sau in culisanta cardanului :)

pe fata am apucat sa verific cardanul si nu pare sa aiba joc nici in cruci nici in alte parti

pe spate va urma o verificare amanuntita sa nu stricam mai mult decat e cazul :)

Link spre comentariu

IMAG0453.thumb.jpg.0a182a583a7c7c7b32d98002be4e2404.jpgIMAG0451.thumb.jpg.53fbc5842f85da0bf6cb30367f393cec.jpgIMAG0445.thumb.jpg.860eb2d316334a0754c52587327eb008.jpgIMAG0448.thumb.jpg.660d93fb0ea72642abfc5e92c57f3bba.jpgIMAG0449.thumb.jpg.ee5b067edd7021aafe50cbd87a125566.jpgIMAG0450.thumb.jpg.6f7b8c80c9c79dd998d78cdffc989764.jpgIMAG0454.thumb.jpg.334cf28acbd4e7b3971bd875cf2ea484.jpgIMAG0456.thumb.jpg.429f585cee6c81c1807d9a796f49b83e.jpgIMAG0459.thumb.jpg.4f67c53c1a58f414c2ebb8f633c32d48.jpg

Iaca si niste poze sper sa recuperez si altele

oricum cele mai importante sunt cele cu chiulasa inainte de rectificat imediat dupa demontare. unde se vad urmele cum treceau gazele in circuitul de racire.

Link spre comentariu

am mers in ultimele zile pe varianta apa,paie si talpa:) vad ca se prezinta bien nu mai prezinta nici o scurgere vizibila,iar lichid am mai completat cam cat o ceasca de cafea datorita aerisirii circuitului.

in rest acum am alte "probleme"de rezolvat,nu imi mai merge geamul stanga cel de la sofer,cred ca motorasul electric a cedat sau o fi doar din contact la butoane...nu stiu dar pot sa spun ca e tare cald cu geamul inchis :)

Cos sa stii ca sigur nu ai ajuns nici saptamana asta la curier te astept dupa concedii poate reusesti sa ajungi si poate ajungi si in beci la tine si faci poza la scutul ala :)

Link spre comentariu

No , ni colea trii poze cu scutul instalat .

Nu-s din beci , n-am mutat nimic de-acolo ca in beci am vazut un guster mic care probabil prindea muste sau cauta racoarea . Nu stiu cum s-a catarat prin ventilatie , dar eu ma bucur de companie si l-am lasat sa coexiste ( cata motorina poa'sa bea din butoi ? ... e mic ... ) . Si fiind cu ochii inlacrimati ( si de emotie , stii ... m-am holbat putintel in decolteul unei asistente grase , pana nu mi-a mai ars de nici un decolteu nici de un stadion de majorete ) n-am avut nici o tragere de inima sa fac organizarea stocului ....

... tabla de 5 mm , de uz naval ...

14415066_IMG_0236(Medium).JPG.a84b690ea01ce592b44bcd550c2af2cf.JPG747166122_IMG_0237(Medium).JPG.6768d56f250ef95a53d6e1a74d5289e8.JPG412196902_IMG_0238(Medium).JPG.8b22498843c6f45996eb4e852949fa2d.JPG

... astept opinii , critici , polemici ...

Link spre comentariu

No , ni colea trii poze cu scutul instalat .

Nu-s din beci , n-am mutat nimic de-acolo ca in beci am vazut un guster mic care probabil prindea muste sau cauta racoarea . Nu stiu cum s-a catarat prin ventilatie , dar eu ma bucur de companie si l-am lasat sa coexiste ( cata motorina poa'sa bea din butoi ? ... e mic ... ) . Si fiind cu ochii inlacrimati ( si de emotie , stii ... m-am holbat putintel in decolteul unei asistente grase , pana nu mi-a mai ars de nici un decolteu nici de un stadion de majorete ) n-am avut nici o tragere de inima sa fac organizarea stocului ....

... tabla de 5 mm , de uz naval ...

[ATTACH=CONFIG]221354[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221355[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221356[/ATTACH]

... astept opinii , critici , polemici ...

Ne place, place, place... :h5

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

in primul rand COS merci de panhard-uri au ajuns la mine acum ceva zile dar nu am apucat sa scriu din motive obiective:

)

ma lasat pompa submersibila si 2 zile am stat fara apa in instalatie si dupa cum stii fara apa nu e bine deloc

in al doilea rand te rog totusi sa scobesti prin beciul ala dupa campania de recoltari si sa imi trimiti si mie scutul asa cum am vorbit,detaliile le discutam telefonic fara nici o problema,

iar de placut imi place ceea ce vad ca tare ma incanta si pe mine ideea :D

apropo ce zice-ti de mersul cu ulei de floarea soarelui?

stiu ca sa vorbit la greu pe un topic pe tema asta dar as prefera sa o individualizam daca cineva are date concrete sau mai noi despre subiect.

tare ma tenteaza folosirea unui ulei de 3,5 lei pe litru comparativ cu 6,5 motorina in amestec desigur in proportii aferente.

Link spre comentariu

:wink: vezi ca pe postul cu pricina deja a inceput sa iasa recolta de la atata ulei de rasarita, scot baietii acum din buzunar sumele agonisite pana acum din diferentele de pret ulei/motorina, desi repara motoarele acum, ca au adunat ca apendicele uman toate cojile de la seminte:ha:

...asa ca fii baiat cuminte si pune motorine de la pompa, sau mai lasi prin rotatie o parte din cai acasa cand mergi cu masina, ca sa stai pe la stopuri in bucuresti nu-ti trebuie tata herghelia:wink:

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

nu am mai urmarit topicul dar daca e asa atunci ma abtin de la amestecuri dubioase:D

mergem pe motorila si ceva de la bunica mai ieftin ca de la supermarket:D

apropo gasesc pe undeva petrol lampant? sau petrol ca tare bun e la curatat injectoare:) ca daca nu ma mananca sa cumpar 6 diuze noi :)

Link spre comentariu

:grin: sa fie primit

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Hai ca ti-oi da ... ( dar sa stii ca de fapt e pentru Y61 , convins cu interventii minime sa se imperecheze cu puntea de Y60 ) . Din campanie eu am cam iesit ( cred ... ) mai am oarece de ciocanit , dar nu pe camp . Doar putintica rabdarica sa ai , sa-mi trag sufletu' si io ( trebuie sa instalez si unul la mine ) .

Culmea pesterii lu' Alinababa ar fi ca mi-adusei aminte ca am si cateva seturi de componente pentru scutul de diff fata , inspirat dupa scutul HH ( hard hat ) . Te stiu mare fan cu scutecele , cerceteaza si pe astea ( intreaba pe varu gogu ) , s-ar putea sa-ti sticleasca un sticlete pe sticla si sa stii mai multe .

Am probat eu cu uleiul de floare , nu e nimic critic sau spectaculos daca se merge cu 50% . Cum zice si domnu' cu vinu' , nu-i bine sa te zgarcesti prea mult ca la urma de fapt se rupe punga cu arginti si pierzi mai mult .

Revin ca m-am gandit iar la tine _ daca inca mai cauti incuietorile de la termopanele spate te pot ajuta doar cu codul OEM . 82342-0Y000 . Candva avea Alpadrino , dar io nu mai am ce vauta la ei ca m-au sictirit ... scumpe insa aveau ...

Editat de cos

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

daca tot nu am mai scris nimic pe aici ed o luna de zile :)

vin cu o intrebare :)

cine a mintat snorkel la Patrol la 2,8TD si cum a facut

eventual daca poate sa imi puna si mie cateva poze ca ma chinui sa gasesc diverse variante si nu reusesc:)

am un snorkel cumparat varianta china:) si din constatarile aferente rezulta ca e defapt snorkel de 4,2 nu de 2,8

pentru ca zicese ca nu exista pentru 2,8

problema pe care o am este carcasa filtrului de aer , si cu pozitia gurilor de admisie si toate cele.

singura concluzie la care pot ajunge acum este ca totul tine ce carcasa asta si de adaptarea ei la restul ,deci e clar ca totul trebuie facut cu flex si aparat de sudura

Link spre comentariu

La mine "lucrarea" arata ca in pozele de mai jos. Eu ma gandesc serios sa inlocuiesc cutia filtrului cu o cutie de Y61 pentru ca accesul la cele 3 suruburi de fixare de la Y60 mi se pare dificil, mai ales la cel de jos. Plus de asta mantocaria asta cu teava de apa ocupa mult spatiu pe care as putea sa il folosesc la altceva.

phpEIJ6JxAM.jpg.c4bfb3689af7ae9d878fbd59b46bf173.jpg

phpU11j9eAM.jpg.f257dc9a8a79d80fe98346848f035e04.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare