Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

O afacere proasta?

cosmin.ardelean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 525
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: O afacere proasta?

Evolutie...

Mai sunt multe de montat, dar deja arata a masina.

N-am gasit dublu adeziva neagra, asa ca am lipit alba si i-am vopsit marginile inainte de a dezlipi folia de protectie. A iesit perfect.

38422750jAm.thumb.jpg.99c832f0dfe2d5c5a71c1d49af94b3ad.jpg

38422753eVY.thumb.jpg.6411262e5166745b46397903b23e6dff.jpg

38422759ICw.thumb.jpg.ce408881a2a7afd34319328d3ecaee6c.jpg

38422755WWz.thumb.jpg.3c693414a1d00f33ac227cac0b857a50.jpg

Pe hayon, sub plasa se poate vedea si lampa cu leduri pentru iluminat la deschidere. :grin:

Ieri am demontat si yala de pe hayon. Era blocata complet. Nu intra cheia nici jumate in ea.

Am desfacut-o bucati, decapsat si curatat fiecare lamela cu arculet in parte, apoi unse si ansamblate la loc. Merge perfect.

Editat de cosmin.ardelean
Nissan Navara Double Cab D40 2009
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da. Nu mai regret "afacerea".

O alta problema la care poate stiti rezolvarea optima:

- am o singura cheie si o singura telecomanda. Inchiderea cu telecomanda e cea originala.

Daca prin vreo minune as gasi o telecomanda identica pe undeva, e posibil sa o programez la mine cu vreo scula de diagnoza, ceva?

Iar cheia... banuiesc ca se poate copia la orice atelier de chei, dar chipul?

Intreb pentru ca la opel nu stiu cum merg astea.

Link spre comentariu

Despre telecomanda nu stiu ce sa-ti spun. Cheia se poate copia oriunde (e cheie de cielo - 25 lei), iat cip-ul la "baietii" care se ocupa cu asa ceva. Costa cam 100 lei. Dureaza 30 secunde.

Link spre comentariu

Am inteles. O sa intreb de cheie pentru cielo.

In sfarsit am incheiat si reglajul usilor. A fost o mare provocare si mi-era cam teama. Nu e chiar usor sa se inchida perfect usa, sa aiba sunetul ala "plin" si sa stea si la linie peste tot. Mai ales ca au fost demontate de pe masina.

Dar am reusit. Ieri toata dupa-masa, asta am facut.

Cu ocazia asta am schimbat si "cuiele" de pe stalpi (in care agata broasca) cu unele de Golf4 cromate. Astea de Frontera vad ca au prostul obicei de a se coroda si rugini.

Acum pot continua cu montarea bandourilor. :grin:

Link spre comentariu

salut! ti-am urmarit activitatea de la inceput, ai facut treaba buna, dar, parca esti cam insistent :grin:

poate reusesti sa dai o fuga la FF sa ne-o prezinti live!:2dr

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

Pai, conteaza? Fiecare a folosit ce a avut ... sau ce a putut prelucra ... Eu am gasit foarte ieftin teava de fi 38 mm cu o grosime de 3,45 mm (desi vroiam un fi 45 mm si mai subtire in grosime). Ulterior am constatat ca nici nu aveam bacuri pentru fi 45 (bineinteles, daca apelam la ateliere specializate, contra cost, se rezova). Personal, recomand teava folosita in constructia de sasiuri tubulare, celebra chrom-aloy.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Pai conteaza pentru ca n-am prins in mana si nici n-am vazut live niciodata, ca sa-mi fac o idee despre cum e unul original.

Am doar ceva poze de pe net, dupa care ma orientez.

Nu am bacuri si nici altfel de scule pentru indoit teava, dar o sa caut un atelier de constructii metalice care precis o sa-mi faca 4 coturi.

Teava chrome-alloy de care pomeneai e din vreun aliaj aparte? Fi-ul tot in jur de 40?

Ma gandeam chiar si la teava de aluminiu, ca e mai usoara si mai usor de prelucrat. In plus, nu rugineste (mai oxideaza, dar nu asa repede).

Iar deasupra vreau sa pun tabla striata, tot de Al.

Link spre comentariu

Vise taica ... ideea e mareata dar tot se fac urate si trebuiesc vopsite ... si nu au nici pe departe rezistenta fieroaselor ... repararea e greoaie in conditii 'nonprofesionale' ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am uitat sa mentionez :grin: eu am folosit inox ... e adevarat, n-are rezistenta crom-aloy-ului, dar cel putin nu rugineste :grin: .

N-am gasit o poza mai clara ...

[ATTACH=CONFIG]220587[/ATTACH]

733405678_VamaRuse.jpg.f91f0d845f6a26b5cd8bd4cc60a713c7.jpg

Editat de stelea
atasare poza
Link spre comentariu

Ti-am spus, s-a intamplat sa gasesc o teava de inox ... n-am dat nimic pe ea ... Eu pregatisem teava de fier de fi 50, dar daca mi-a cazut plocon inoxul, chiar subtire fiind, l-am folosit p-ala.

Link spre comentariu

Stie cineva daca scaunele de Frontera A au buretele si/sau tapiteria identice cu altele de Opel (Astra, Vectra...)?!

Trebuie sa refac scaunul sofer pentru ca are buretele praf (atat sezutul cat si spatarul) si cum sigur nu voi gasi scaun bun de Frontera A Sport din piele gri, as incerca sa-l refac.

Rezistenta aceluiasi scaun vad ca e intrerupta. Dar aia nu va fi o problema s-o refac.

Link spre comentariu

Daca se poate , incearca sa adaptezi niste scaune mai calitative . Scaunele de Opel ( Vectra si Astra , modele mai vechi ) sunt execrabile. Calitatea buretelui este una chinezeasca si tot ce este profilat ( spatar sau sezut ) se mananca intr-un timp foarte scurt. Nu merita sa incerci o reconditionare ( care costa pentru a iesi o treaba profi ) . Gasesti scaune de Audi , Skoda Fabia , de o calitate excelenta , cu toate reglajele necesare mecanice , la preturi de pana in 200 ron. Daca ai manualitate , si din munca de reconditionare depusa se pare ca ai , poti adapta niste scaune mutl mai bune , cu conditia sa ai loc in masina . Am vazut foarte multe rabatabile la preturi bune de tot .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Multumesc de idee. M-am gandit si eu la asta.

Dar e mai greu sa gasesc rabatabile si din piele si gri.

Acum inca imi fac calculele, dar si eu cred ca nu prea merita reconditionat actualul ci mai bine schimbat complet.

Iar asta implica ambele scaune fata, chiar daca cel din dreapta inca e mat de la neutilizare...

O sa mai stau si-o sa analizez situatia, iar intre timp mai caut scaune din piele.

Imi plac astea, dar sunt negre si cam scumpe. Si precis nu le da decat cu tot interiorul. http://www.fanopel.ro/interior-piele-complet-astra-g-si-bertone-sc_175-t_1868.html?pag=1

Link spre comentariu

Scaunele sport,cu laterale ridicate la sezut,nu prea merg pe Frontera-e inalta si este incomod de urcat/coborat,+ ca te lovesti de volan,+ ca se duce dracu`foarte repede buretele si pielea (sau textilul,dupa caz).Am avut eu pe masina,si le-am dat jos in 2 saptamani.

Merg cele cu sustinere laterala mai pronuntata la spatar,si sezutul normal.

Cele originale de frontera au partea dinspre usa mai lasata si mai scurta decat cea dinspre schimbator,deci nu vei putea pune scaunul de la pasager.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Multumesc Dragos. Pretioase informatii.

O sa ma uit dupa scaune prin dezmembrari.

Sa-l repar asta, m-ar costa cam 100 lei un scaun de frontera cu buretele bun (pentru a inlocui si buretele) si inca 100-120 inlocuirea pielii din elementele uzate + un drum de vreo 100km pana la cel ce se ocupa cu asta.

Nu mai pun reparatia incalzirii, care o fac eu.

Deci pe la vreo 300 lei reparatia scaunului. Scumpisor...

Ieri am montat o lampa si in torpedou. Poza cred ca e utila celor ce vor sa-si monteze asa ceva. Am folosit o lampa si un buton de usa de Audi A3. Inca nu mi-au sosit LED-urile, deci momentan sunt becuri in lampi.

Si daca tot a fost scos torpedoul, am lipit niste amortizoare de burete cauciucat la pinii de oprire ai lui. Acum nu se mai aude nimic cand e deschis la maxim.

38545880pgG.thumb.jpg.764fec0cf39f7de886e9f2f11d1d5617.jpg

Aceleasi lampi le-am folosit si sub usi.

38545881mnQ.thumb.jpg.447f2c657b339c1a411c18303854a672.jpg

Si am schimbat in rosu si ultimele lumini ramase (la butoanele de la geamuri).

38546611QeP.thumb.jpg.8eeaf2624e50185012c10968e0a96a1b.jpg

As mai fi vrut si niste butoane de geamuri montate direct pe usi, dar deocamdata nu.

PS: stiu, pentru unii sunt prea tipicar, dar e pacat sa nu profit de ocazia ce mi-o ofera masina. Poti face pe ea multe modificari utile, cu investitii minore. Trebuie doar ceva imaginatie. :wink:

Link spre comentariu

Da-mi maine un tel,am prin magazie un scaun de frontera de vreo 3 ani-e imbracat in piele gri,si are si reconditionati buretii.Nu mai stiu daca e de sofer sau pasager.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Multumesc Dragos pentru scaun. Greu a fost pana am dezlipit incalzirea din scaunul meu. Plus ca firul era rupt in n locuri. Am lipit toate intreruperile si tras termocontractibil peste el. Functioneaza perfect si decupleaza foarte frumos cand ajunge la temperatura prestabilita.

Am montat si maner la sofer (pe plafon) si am gasit scarite originale in stare foarte buna. La 200 lei nu merita construite pentru ca la atata ajung doar materialele.

Si azi am dat de o frontera in 5 usi ce urmeaza sa aterizeze la Remat. Am mai luat de pe el toate maruntisurile ce-mi mai lipseau si ma gandesc ce sa mai iau pana mai am ce.

Ce piese ma sfatuiti sa mai iau "pe stoc" de pe ea? Exista piese/mecanisme/electronica, ce mai au prostul obicei sa cada si sunt comune ambelor variante de frontera?

Link spre comentariu

Da, frumos. Frumoasa masina, Cristi! S-o stapanesti sanatos! :wink:

La tine sasiul scaritelor e din profil patrat?

Pe dedesubt sunt cele originale, dar mâncate rău de rugină. Din cauza asta au fost şi îmbrăcate. Probabil a fost mai simplu de construit cu colţurile drepte.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare