Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road

ovidiu cica
 Share

Recommended Posts

Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road

Acesta este un fel de cort , nu-i asa ? :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

fordranger !

cred ca glumesti!

asta este un adapost ce poate fi folosit ca centru operatiuni militare,centru sanitar,orice numai cort NU!!!!

vezi pe cineva in RO sa mearga pe munti cu familia in concediu?

nici nu sunt curios de pret!

toate bune!

Edited by Astral
sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

salutare dragi colegi!

Am in plan ceva de genul asta : http://www.blessthisstuff.com/stuff/vehicles/misc/xventure-off-road-trailer/

Cortul il am, mai trebuie remorca. De utilat ma descurc problema e ca nu prea gasesc (in ro) o remorca sa corespunda cat de cat cerintelor obligatorii:

-punte(osie) de minim 1 pana la 1,5 tone

-cadru solid, sudat.

-roti cu pcd 5x oricat -uzual 5x112 (exclus 4x sau 6x deoarece nu gasesc flanse adaptoare la cat imi trebuie -5x127)

-cu sistem de franare

-lungimea cutiei: minim 1,6m maxim 2,2m

-deja omologata sau care sa poata fi omologata usor, adica noua.

-pret maxim 1300eur

optional : suspensie pe foi+amortizor in loc de bara torsiune.

Apelez la voi pentru a ma indruma pe drumul cel bun :) doar daca stiti cumva o remorca ce corespunde tuturor cerintelor -> ajutati un biet nevoias si dati un semn aici sa PM, multumesc.

nu mutati va rog postul la publicitate caci il consider util discutiei actuale si poate il vor considera si altii la fel.

bafta!

still not black enough

Am vazut si eu minunea si as dori sa iti atrag atentia asupra unui aspect. Desi pare extrem de utila solutia , trebuie imbunatatita. Am tractat dupa mine destule platforme si remorcute ca sa iti garantez ca sunt mari sanse ca modelul din clipuri sa se comporte ca un avion la viteze mari. La viteza mica nu-i problema. Greutatea proprie o impiedica sa isi ia zborul . Dar , la viteza de autostrada sau chiar drum national ( peste 100 km/h ) , ai toate sansele sa o transpformi in avion , mai ales daca ai vant din fata . Remorcile sunt in general foarte instabile din cauza unui sistem de amortizare slab. In cazul unei viteze mai mari de deplasare si vant puternic lateral , o sa te traga de fund in primul sant. Eu nu as cara asa ceva dupa mine , oricum nu in configuratia aceasta. Eventual cu niste pereti laterali care sa inchida spatiile deschise , dar sa merg cu ea asa , mai bine nu .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Multumesc F.R.

intr-adevar, si eu am obs asta si am decis sa urmez una din solutiile astea:

-fixez cortul chiar deasupra remorcii

-sau il fac mobil-> de asa natura sa poata fi ridicat/lasat 30-50cm pe verticala (solutie mai complicata si mai scumpa, fara prea multe avantaje din cate vad, mai vedem...). Evident voi merge cu el "lasat" si il voi "ridica" doar cand voi campa.

still not black enough

eu ma gandesc ca acoperisul/cort poate culisa pana jos si atunci e ok

remorca cu punte de 1,5 -2 t , cu roti in 5 gauri cu jante de aro cu suspensie pe foi de arc , frane de aro (pe lichid nu inertial) cu lungimea ceruta mai sus , gata inmatriculate in ro sunt cele de satu mare

uite doar un exemplu sunt convins ca nu e cea mai buna oferta.

http://www.tocmai.ro/remorca-aro-1998-19146426.html

Tot ce pot spune este faptul ca daca-ti doresti asa ceva poti avea si este chiar Ok .

Ca si constructor de remorci si suprastructuri am constatat ca pretul materialelor te duc repejor la cheltuieli direct proportionale cu dotarile vrute . Pentru un container 4000*2000*2200 am cheltuit un pic peste 1000 euro pe teava , panouri si organe prindere ... si nu am terminat . va voi tine la curent cu acele cheltuieli . Sa nu uit , 3 zile care vor fi contorizate ca manopera .

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

@zep - asa ceva iese din calcul - prea vechi - nu am timpul si nici dorinta necesara sa le fac RK-ul.

singurii care vand ceva similar sunt aici: http://www.remorci-padis.ro/remorci-padis-remorci-auto-remorci-salonta-remorci-padis-500ai

dar:

-fabrica acel model doar la comanda

-sarcina max = 750kg si latime prea mare pt mine= 1,6m

-am un principiu: nu cumpar de la acei vanzatori/afaceristi care asteapta ca clientii sa-i intrebe cat costa produsul.

still not black enough

@zep - asa ceva iese din calcul - prea vechi - nu am timpul si nici dorinta necesara sa le fac RK-ul.

singurii care vand ceva similar sunt aici: http://www.remorci-padis.ro/remorci-padis-remorci-auto-remorci-salonta-remorci-padis-500ai

dar:

-fabrica acel model doar la comanda

-sarcina max = 750kg si latime prea mare pt mine= 1,6m

-am un principiu: nu cumpar de la acei vanzatori/afaceristi care asteapta ca clientii sa-i intrebe cat costa produsul.

http://home.comcast.net/~netboy/CamperAtWestbeach.jpg

Asa va arata masina mea intr un an doi! Acum am o rulota de care trag si sunt un pic limitat .

Edited by nenea1973
DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !!

salu nenea, sa intelegem ca va fi ceva "modular" ? adica ai ajuns in poiana si dai jos "rulota" montand-o pe picioarele ei ? daca asa e -> cum te-ai gandit mai exact sa faci "montarea/demontarea" ?

multumesc

still not black enough

salu nenea, sa intelegem ca va fi ceva "modular" ? adica ai ajuns in poiana si dai jos "rulota" montand-o pe picioarele ei ? daca asa e -> cum te-ai gandit mai exact sa faci "montarea/demontarea" ?

multumesc

In mod normal ea arata asa http://www.rvhotlinecanada.com/4280/Citation%201.jpg

Are un sistem de prindere de caroserie simplu si rapid . O !asi in camping si pleci la plimbare .

Picioarele sunt reglabile si doar intri si iesi cu masina de sub camper

Edited by nenea1973

ceva de genul asta sunt pe mobile intre 450-800 euro : http://www.micapublicitate.ro/anunt/vand_remorca_cort_pennine_fiesta_1992_rulota_-1343503.html are frigider aragaz ..etc :) o mini vila pe 2 roti foarte tare

Natural Disaster Response Operations

dap, cu singura diferenta ca sunt exclusiv pentru asfalt :grin:

Ce te face sa crezi asta?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa

diametrul si pozitionarea rotilor in combinatie cu lungimea remorcii => (de unde rezulta) garda la sol + unghiurile de atac/degajare ... care nu sunt "compatibile" cu expresia off-road.

still not black enough

Am scos una asemanatoare ( dar nu exact aceasi ) la o iesire de 4 zile la munte si a trebuit reparata in drum ... desi chiar era in buna stare . A fatat la Petrimanu ... s-au rupt balamalele de la suprastructura de fibra de sticla . Cred ca sunt rutieriste prin definitie , joase , cu roti mici si fara amortizoare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

cos are dreptate !

garda joasa,foarte slab dotate!

si totusi pe net(second hand) in eu a vazut cineva ceva asemanator cu ce am pus eu in primul post?

multumesc

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

eu in cautarile mele pe net nu am gasit ceva similar celei din primul post, pe toate forumurile de olandezi, nemti, etc -toti se plang ca n-au cum sa aduca din australia/ africa de sud rulote de genul ala...

tocmai de aceea poate ca se va gasi cineva curajos care sa fabrice una in EU, personal am auzit de cineva ce incearca acest domeniu dar inca e in faza de proiect/constructie (in Sibiu)

Edited by gigipunga
still not black enough

90858707_hqdefault1.jpg.5a8e83a9c5b85aed862b548e31744cb6.jpg

am reusit si o poza cu ce vroiam sa arat in pagina anterioara . Si e chiar pe mitsubishi!

Edited by nenea1973

Cele din UK, in special cele care sunt de provenienta militara, nu pot fi inmatriculate in romanica dintr-un motiv foarte simplu: nici acolo nu sunt inmatriculate separat, deci nu beneficiaza de actele necesare inmatricularii la noi (dupa legea actuala).

Cu cele din Germania nu stiu cum sta situatia.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

diametrul si pozitionarea rotilor in combinatie cu lungimea remorcii => (de unde rezulta) garda la sol + unghiurile de atac/degajare ... care nu sunt "compatibile" cu expresia off-road.

Eu zic sa vezi cum arata un AlpenKreuzer GT, teoretic sta mai rau ca remorca cort din link si totusi am luat cu dansa atat forestiere cat si drumuri de exploatare, inclusiv troliat si intors cu legat in pomi. Sunt f f bine facute, flexeaza mai bine ca un G si nu ai ce dezghioga la ele. Pe strada merge pana la 180km/h si in teren ajunge suficient de departe de civiliatia maneloida.

Oricum la final o sa constatam ca ideea de confort nu este compatibila cu expresia off road! In teren greu nu prea ai ce cauta cu anexe ale utilajului. Un cort de acoperis se poate sparge (fibra) sau sfasia (textil) de pomi, o remorca chiar si cu tractiune este o mare frana ... si totul se traduce in greutate suplimentara.

Sunt damblagiu cu fiarele ... remorca cort a mers cu Y60 si HDJ100 si Forester XT, cortul Columbus a mers pe 100 si pe 80 .... pentru FJ40 am in lucru (in cap mai precis) o remorca Autonova REMO 300 pe foi + 2 roti 7.5R16 + jante split.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa

Caz in care vorbim de altceva , ar fi clar de un mare upgrade , roti mari , structura integral metalica cu totul alte posibilitati , inclusiv posibilitatea foarte usoara pentru montarea unor amortizoare de Dacia papuc . Una ca asta poate fi tarata fara mila pe sleauri , puntea foarte solida si pachetul respectabil de arcuri o protejeaza din start .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Caz in care vorbim de altceva , ar fi clar de un mare upgrade , roti mari , structura integral metalica cu totul alte posibilitati , inclusiv posibilitatea foarte usoara pentru montarea unor amortizoare de Dacia papuc . Una ca asta poate fi tarata fara mila pe sleauri , puntea foarte solida si pachetul respectabil de arcuri o protejeaza din start .

Eu am avut pe Alpen amortizoare + elicoidale + frane trabant!!! Si tot "pachetul" a costat 450 euro inmatriculat.

O remorca modificata va fi mult mai scumpa + riscul talonului + comportament rutier mai slab + ca oricum NU AJUNGI pe mama ravenei cu nici o remorca. Eu o fac de fun pentru 1 max 2 drumuri pe an ... dar daca ar fi ptr utilitate (si daca as mai avea loc in curte:mrgreen:) mi-as rascumpara Alpenul:grin:

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use