cos Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Privin din unghiul tau , ai dreptate . Dinspre partea mea se vede altfel - saptamana trecuta am revizuit integral una , cu destinatia clara - ministatie peco pentru agricultura . Va avea viata nai mult decat grea , aratura , sleauri , vaduri , oriunde si oricand cu un cub de 800 litri , doua baterii si o pompa electrica , niste bidoane si probabil ce-o mai incapea . Va fi trasa de o Frontera , benzinara cu 3200 ( parca ... ) care deja stie drumurile .. ... si deja am fost pe sleauri si ravena cu remorca cort ( ca doar nu era s-o las orfana in parasire la bursuci ) , si am observat ca pe ravena e foarte indicat sa demontezi inainte aripile de la roti ca daca nu oricum se demonteaza singure ...deci ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road domnu celest! cea din primul post: scunda,aerodinamica,garda buna ....dar nimic in interior nu vreau sa fiu carcotas dar ce face fabrica este testat si garantat restul sunt rodul imaginatiei personale destul de limitata de buget inca astept (doar ma stii!!)ceva cat mai aproape de cea din primul post toate bune! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Asta cu "garantat"...nu stiu ce sa zic atat timp "fabricile" astea sunt doar la celalalt capat al pamantului , la propiu. pentru cei mai de la est asa cum suntem noi -> unii pot incerca solutia urmatoare: cadru remorca cu garda mare la sol (roti mari) si pe ea culcata o cabina de paznic http://www.cabinepaza.ro/cabine/150.150plan.jpg :sp still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Cred ca cea mai potrivita solutie aplicabila la o remorca ( ca sa nu iesim din topic ) este sa construiesti "camperul " efectiv separat , individual de remorca. Astfel , partea utila va fi vazuta ca si incarcatura si va fi utilizata numai la fata locului . Eu as incepe cautarile asa : - pe o baza cat mai mica. Daca este sa o folosesc si in off-road , dimensiunile sunt cele mai importante. Cu cat este mai lunga , cu atat este mai usor de suspendat , mai ales ca face parte dintr-un ansamblu "masina-remorca" , care per total, este exagerat de lung pentru locuri inguste. - Partea de sus ar merge pe niste profile sanatoase de aluminiu si nu m-as chinui sa sudez nimic . As face totul demontabil cu suruburi . Iarasi este importanta inaltimea. Daca este prea mare , la inclinari laterale existand riscul sa se rastoarne. - Prinderea as face-o la nivelul obloanelor , pentru ca eventuala expandare sa poate fi facuta de pe o platforma fixa - De garda la sol nu mi-as face probleme , pentru ca oricum solutia constructiva a remorcilor asigura o garda foarte aproape de axul rotilor . Cu exceptia rotilor de Matiz , la orice alta varianta as avea destul peste 20 cm. - O singura parte rigida , (la capatul remorcii , spre masina ) unde as monta si eventualele accesorii : chiuveta , dus , aragaz . Si aceasta ar putea fi pliabila de la jumatate , pentru a nu fi foarte zgomotoasa la deplasarea cu viteza mare. - in rest ,cortul pe platforma pliabla de la nivelul de sus al obloanelor . Dat fiind faptul ca este greu sa depasesc greutatea maxim admisa , as face structura cortului tot pe niste profile serioase de aluminiu. Nu ma prea pasioneaza chestiile la telecomanda. Cand iesi sa campezi in paduri , facutul cortului face parte din distractie . Prea multa mecanizare strica farmecul . Cred ca o sa cumpar o baza mai soliduta si ma apuc de surubarit. Daca ma va incurca , o scot la vanzare pe forum ca s-o gasi un roman sufletist sa ma scape de ea. :mrgreen: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road La ce a zis Ford ranger (perfect de acord cu tot) as adauga: -pe cat posibil rotile remorcii sa calce pe urmele rotilor de la masina -Daca e posibil rotile reorcii sa fie identice cu cele ale masinii pt a cara doar o roata de rezerva in carca. still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Cred ca cea mai potrivita solutie aplicabila la o remorca ( ca sa nu iesim din topic ) este sa construiesti "camperul " efectiv separat , individual de remorca. Astfel , partea utila va fi vazuta ca si incarcatura si va fi utilizata numai la fata locului . Eu as incepe cautarile asa : - pe o baza cat mai mica. Daca este sa o folosesc si in off-road , dimensiunile sunt cele mai importante. Cu cat este mai lunga , cu atat este mai usor de suspendat , mai ales ca face parte dintr-un ansamblu "masina-remorca" , care per total, este exagerat de lung pentru locuri inguste. - Partea de sus ar merge pe niste profile sanatoase de aluminiu si nu m-as chinui sa sudez nimic . As face totul demontabil cu suruburi . Iarasi este importanta inaltimea. Daca este prea mare , la inclinari laterale existand riscul sa se rastoarne. - Prinderea as face-o la nivelul obloanelor , pentru ca eventuala expandare sa poate fi facuta de pe o platforma fixa - De garda la sol nu mi-as face probleme , pentru ca oricum solutia constructiva a remorcilor asigura o garda foarte aproape de axul rotilor . Cu exceptia rotilor de Matiz , la orice alta varianta as avea destul peste 20 cm. - O singura parte rigida , (la capatul remorcii , spre masina ) unde as monta si eventualele accesorii : chiuveta , dus , aragaz . Si aceasta ar putea fi pliabila de la jumatate , pentru a nu fi foarte zgomotoasa la deplasarea cu viteza mare. - in rest ,cortul pe platforma pliabla de la nivelul de sus al obloanelor . Dat fiind faptul ca este greu sa depasesc greutatea maxim admisa , as face structura cortului tot pe niste profile serioase de aluminiu. Nu ma prea pasioneaza chestiile la telecomanda. Cand iesi sa campezi in paduri , facutul cortului face parte din distractie . Prea multa mecanizare strica farmecul . Cred ca o sa cumpar o baza mai soliduta si ma apuc de surubarit. Daca ma va incurca , o scot la vanzare pe forum ca s-o gasi un roman sufletist sa ma scape de ea. :mrgreen: Sunt total de accord ! Acum niste ani buni am avut o remorca ruseasca adusa din basarabia care avea arcuri pe foi si amortizoare .SUNA INTERESANT!http://voronezh.all.biz/ro/remorci-auto-g1560056 Edited August 27, 2014 by nenea1973 DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Pe la 3000 de lei cat ar fi remorca din link plus nu mai stiu ce cheltuieli legale ... mai bine una din tara ... Eu am preferat sa am remorca mai ingusta , in viraj maxim sa ramana pe aceleasi urme nu sa intre spre interior . Singurul dezavantaj ar fi ca n-o vezi in urma dar isi poarta singura de grija ... oarecum ... Am avut remorca lata si nu-mi mai trebuie , dar presupun ca e o chestie ce tine de fiecare cum vrea sa accepte cateva compromisuri pe-ici-pe-colo . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Pe la 3000 de lei cat ar fi remorca din link plus nu mai stiu ce cheltuieli legale ... mai bine una din tara ... Eu am preferat sa am remorca mai ingusta , in viraj maxim sa ramana pe aceleasi urme nu sa intre spre interior . Singurul dezavantaj ar fi ca n-o vezi in urma dar isi poarta singura de grija ... oarecum ... Am avut remorca lata si nu-mi mai trebuie , dar presupun ca e o chestie ce tine de fiecare cum vrea sa accepte cateva compromisuri pe-ici-pe-colo . Uite una si la noi in tara!http://www.remorci.info/remorci/p11/remorca-boro-bo-720r-suspensie-cu-arcuri.html DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Pai da , asta e buna de tot . Ar fi perfecta daca ar fi ceva mai scurta ( 1,6 m , sau chiar mai putin ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Pai da , asta e buna de tot . Ar fi perfecta daca ar fi ceva mai scurta ( 1,6 m , sau chiar mai putin ) . Pai cre ca ar trebui intrebat producatorul poate face si mai mica tot cu arcuri . Si inca un aspect ; cind am fost cu rulota la rar pentru omologare I am pus gume mai mari (mai inalte cu vreo doi trei cm) si mi au omologat o asa fara sa puna intrbari! DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Ca am cautat , Se poate executa remorca avand suspensie independenta cu o garda la sol generoasa . Revin cu cotatie in acest sens. ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Pai .. sigur ca se poate , dar e complicata si grea ( ca sa fie rezistenta ) sau complicata si fragila ( ca sa fie usoara ) . Si , peste toate astea iarasi ne lovim de problema barei stabi decuplabile ( ca sa nu fie degeaba flexarea aia si sa poata merge si cu 100 fara sa faca ca o barza beata pe asfalt ) . Deci ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Hai sa scriem ce dotari si optionale ar trebui si apoi o sa vedem ce greutate va avea . Prima si buna bara stabilizatoare decuplabila . Lungime maxima ? Unghi degajare ? ... ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Deci s-a ajuns in sfarsit si aici ...No , atunci hai sa vorbim discutii !!! Parerea mea - platforma obligatoriu intre roti , 1,25 m latime , max 1,6 lungime , 40 cm inaltime la oblon , obloane rabatabile spate + fata ( se culca pe protap si devine o platforma de aprox 2,4 m lungime ) , 35-40 grd la degajare , roti de 28" pe 215 latime ( sau 30/31 pentru pretentiosi , dar aceasi latime , ingusta si cu ET zero sau pozitiv - adica rotile de rezerva inguste de la masina ... in directa referire la lungimea puntii in raport cu latimea caroseriei ) cu aceasi prindere pe butuc ca si masina tragatoare , punte cu mijlocul ridicat dar cu tendoane si amortizoare , triangulatie sau panhard la alegere , cursa suspensiei de min 12 cm/max 16 cm ( utila doar la amortizare si indiferenta la flexare care e inutila la monoaxe ) , overfendere flexibile , bara stabi decuplabila , protap tubular cu struna de asigurare interioara , talpa taratoare retractabila la rotap dar si roata ajutatoare pe telescop , picioare retactabile pe spate , frana de mana , instalatie electrica etansa cu lampi de ceata si proiector de marsalier montata in caroserie pentru a fi protejata la impact , vizibila in orice pozitie a oblonului spate , masa totala sub 600kg ( preferabil 400 ) ca altfel e ancora si pentru masinile mari ( mult cari = mult consumi = mult strici = greu ajungi ... daca trebuie sa cari mult nu e cea mai indicata solutie remorca de off ) .Garda la sol de 35-40 cm , mai mult strica la stabilitate pe inclinatii si in teren e cam destul ... mai bine ca la unele punti ( adica multe punti ) , partial obtinuta din puntea cu mijocul ridicat si nu din roti de 33' , ridicole la o remorca mica si inutil de grele . Edited August 28, 2014 by cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road uau! suntem chititi pe treaba! privesc din umbra desfasurarea ! sunt tare curios cine face ceva cat mai apropiat de cea din primul post sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Am luat anul trecut o remorca de Aro cu MMA 1 tona. Pana acum am reusit doar sa o chelesc,a ramas doar sasiul. Intentionez sa-i pun o punte spate de Land Rover ca sa pot folosi rotile Def-ului 7.5 J 16 (in talon are 6.5 J 16 parca) pe care sa prind arcurile foi originale (le-am dat la refacut,fostul proprietar mai bagase cate 2 foi de arc) cu amortizoarele ce mi-au ramas de la Def. Am renuntat la revizuirea puntii originale,nu e chiar fiabila cu sistemele de ARO. Protapul e cu ochi si cred ca-l schimb. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu unul am dat comanda la asa ceva :http://www.tocmai.ro/remorca-noua-cu-sistem-de-franare-livrare-16331827.html Flanse adaptoare de la 5x112 la 5x127 inca mai caut prin europa , in state am gasit (70$ doua flanse dar e scumpe taxili si transportul). bafta! still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road nu făcutul e problema, ci înscrierea la RAR :e http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road s-a mai zis : remorca e remorca, e omologata si inscrisa, ce pui tu pe ea (de exemplu containerul ala plin de accesorii) este incarcatura ;) - asta e varianta cea mai ieftina si rapida la romanica. still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu unul am dat comanda la asa ceva :http://www.tocmai.ro/remorca-noua-cu-sistem-de-franare-livrare-16331827.html Flanse adaptoare de la 5x112 la 5x127 inca mai caut prin europa , in state am gasit (70$ doua flanse dar e scumpe taxili si transportul). bafta! La comanda flanse , se pot executa in Romania , adica Made In Romania ! ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Deci s-a ajuns in sfarsit si aici ...No , atunci hai sa vorbim discutii !!! Parerea mea - platforma obligatoriu intre roti , 1,25 m latime , max 1,6 lungime , 40 cm inaltime la oblon , obloane rabatabile spate + fata ( se culca p Pentru a incerca am inceput constructia unei remorci din vesnicul spate de masina , va voitine la curent ! Edited September 2, 2014 by CSGauto.ro ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road si ce masina(spatele!) ai ales? sa nu alegi un patrol pe care sa il traga o vitara:grin: sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road La comanda flanse , se pot executa in Romania , adica Made In Romania ! da detalii te rog, unde, cum, cat ? :) multumesc. still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road da detalii te rog, unde, cum, cat ? :) multumesc. 320.oo lei noi la comanda fara prezoane plus 9 lei prezonul . Din DurAl 6074 cu inel centrare de otel . Este necesar sa avem dimensiune de centrare pe butuc remorca si diametru centrare janta . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road si ce masina(spatele!) ai ales? sa nu alegi un patrol pe care sa il traga o vitara:grin: Prima si la indemana pentru a nu baga bani aiurea , un Logan . Poate fi tras si taras... nu costa mult numai sa vad reactia RAR-ului ....... ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts