gigipunga Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road multumesc, si ca sa fie clar pentru eventualii clienti : 320 + prezoanele / bucata sau / perechea (2 buc) ? still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road multumesc, si ca sa fie clar pentru eventualii clienti : 320 + prezoanele / bucata sau / perechea (2 buc) ? Scuze , Perechea . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ok, cum vine remorca o masor si dau comnda. inca nu e sigur ce remorca iau deoarece e mai greu cu vanzatorii de pe la noi, 90% din ei nu au pe stoc decat 5-7 modele aceleasi pe la toti, restul la comanda cu avans si vin in 4-6 saptamani... in plus trebuie sa-i rog frumos sa-mi vanda ..sa insist..sa le reamintesc... ca la noi la romanica. sper sa o gasesc pe asta pana la urma : http://platforme-trailere.ro/component/vehiclemanager/216/view_vehicle/47/Remorci/44/kujawiak-komfort still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ok, cum vine remorca o masor si dau comnda. inca nu e sigur ce remorca iau deoarece e mai greu cu vanzatorii de pe la noi, 90% din ei nu au pe stoc decat 5-7 modele aceleasi pe la toti, restul la comanda cu avans si vin in 4-6 saptamani... in plus trebuie sa-i rog frumos sa-mi vanda ..sa insist..sa le reamintesc... ca la noi la romanica. sper sa o gasesc pe asta pana la urma : http://platforme-trailere.ro/component/vehiclemanager/216/view_vehicle/47/Remorci/44/kujawiak-komfort Din pacate noi nu suntem axati pe constructia remorcilor dar voi incerca sa va fac un calcul pentru constructia uneia la parametrii off-road . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Salut, pentru cei interesati gasiti atasat un ghid al incepatorilor in astfel de constructii (remorci offroad / camping) cu informatii utile zic eu (in lb engleza).essential guide for off-road design of a camper trailer 0825.pdf 2 still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Fara multe pretentii . Este drept ca nu se preteaza la off-road , dar asta ar fi ideea de baza : [video=youtube;9Wu-XVtck8E] Este simplu si pleaca de la o remorca ruginita ( o caracteristica comuna tuturor remorcilor :grin: ) . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu vin cu urmatoarea idee,simpla si relativ ieftina.Se da o remorca Tonar,ruseasca,cu punte dubla,suspensia pe perne de aer.Detin aceasta remorca si cred ca s-ar preta la modificari.Ca si avantaje,ar fi suprafata mare,care se suprapune rotilor+obloanele care se pot scoate sau rabata.Se poate tracta cu B-ul,iar capacitatea de incarcare ajunge la 2t(nerecomandat) Nu intra in balans la viteze mari.Ca si sistem de franare,ar trebui schimbat,pt ca ce are ea in dotarea standard e de toata jena(oricum pana in 750kg nu este obligatoriu)Ca si minusuri amintesc rotile mici(care se pot modifica prin lungirea basculelor)si manevrarea in sarcina la liber,datorita celor 4 roti.Atasez si o poza sa vedeti despre ce este vorba.Restul modificarilor,las imaginatia sa zboare:wink: L.E: ca si greutate,nu cred ca depaseste 150kg,daca e cineva interesat,pot sa ma uit in talon si va spun.Remorca din poza nu imi apartine,dar a mea este similara. Edited September 2, 2014 by Liviu-San Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road De mentionat un lucru . Puntea dubla nu este deloc un dezavantaj in off-road ( sau in teren mai greu ) . Singura problema ar fi , in opinia mea , lungimea mare. Daca avem lungime mare , deja este mai rezonabil sa tractam o rulota ,care este dedicata si care costa S-H mai putin decat investitiile ce ar trebui facute intr-un camper dezvoltat pe o remorca. Cred ca este importanta lungimea totala si in special , lungimea de la punctul de prindere in carlig pana la puntea remorcii . Aceasta lungime este cea care limiteaza cel mai mult unghiurile de trecere , daca intentionam sa folosim agregatul si pe terenuri mai putin amenajate. Tot aici as mentiona ca nu inteleg de ce doresc unii colegi sa adapteze o punte de la o masina de teren la o remorca. Aceasta solutie nu prezinta decat dezavantaje. In primul rand , din cauza carterului diferentialului de pe punte , coboara garda la sol iar in cel de-al doilea , este o greutate inutila de tractat ( si adaugat la ansamblul masina/remorca ) . O punte dintr-un profil de otel, cu niste ranforsari inteligente , este mai mult decat trebuie pentru o asemenea remorca . Poate suporta cu siguranta solicitari mult mai mari decat va fi nevoie in porice conditii de rulare. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Salut, pentru cei interesati gasiti atasat un ghid al incepatorilor in astfel de constructii (remorci offroad / camping) cu informatii utile zic eu (in lb engleza). Multumim de informatie , util. ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road un logan ?poate numai mcv ! indiferent de care va fi cum ai zis mai mult tarat decat tras:grin: sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road @fordranger,lungimea si latimea unei remorci,este considerabil mai mica decat cea a unei rulote.In exemplul prezentat de mine si protapul este curbat,pentru a permite ridicarea platformei in functie de greutate si garda la sol a vehicului tractor.In alta ordine de idei,orice ai tracta,are anumite limite in ceea ce priveste terenul,adica unde te chinui sa treci cu masina,nu ai ce cauta cu vreun acaret tractat.Ideea de a transforma o remorca intr-un cort multifunctional,nu mi se pare deplasata,atat timp cat ansamblul se poate deplasa fara probleme pe un relief care sa nu necesite interventii inutile,ca altfel plimbarea se transforma in chin si mai bine stai acasa.:wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Liviu-san , si eu vreau sa fac o asemenea transformare. Adevarul este pe undeva pe la mijloc. Unde trece o remorca de 150 cm , poate sa ramana intepenita una de 160 cm . Mergand spre extremele problemei , eu nu as transforma o remorca mare intr-un simulacru de rulota. Dar as incerca sa schimb o remorca mica intr-o platforma de cort auto . O remorca mica si cu un sistem bun de tractare , poate trece prin locuri unde te chinui si cu masina. Evident ca depinde mult in ce terenuri intri . Poate ne gandim la terenri diferite cand ne punem ideea transformarii unei remorci in camper. Pentru mers la pescuit , pe malul unui lac accesibil , poate fi o idee grozava sa fixezi un cort zdravan pe o remorca mare . Acum sa intreb si eu ceva pe cei care au experienta mai mare in tractari pe drumuri proaste. Credeti ca sistemul clasic de prindere al remorcii pe carligul de tractare face fata la solicitari si flexari aferente terenurilor grele ? Ma gandesc ca ar trebui sa existe o articulatie intermediara care sa preia flexarile din capul carligului . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road in primul post si clip fabricantul de acolo(cu traditie!)nu a considerat necesar asa ceva ! in clip se vede cam pe unde poate sa intre remorca aia dar sigur oricand si oriunde se pot aduce imbunatatiri sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sclipici Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu am remorca cort despre care vobea cos. La prima iesire, a intrat in come, cedand balamalele. Acum am pus altele, home made, si e ok. Are 2,4 m lungime, 1,6m latime, sistem de franare si 350 kg. De obicei, transport pe ea barca gonglabila, de 70 kg. Cam tzopaie pe asfalt, dar am amortizoare si inca nu le-am pus. Am inaltaz remorca fata de punte cu 12cm si am schimbat rotile, astfel incat sta orizontal agatata de o vitara preparata. Desfacuta are cam 3,2x2,5m, deci peste 6m2,fara a monta cortul din fata, ca la rulote. Inaltimea cortului desfacut este de maxim 2,3 m. Cu tot cu cortul din fata montat ar fi peste 16m2. In remorca am dormitorul, cu tot ce trebuie, plus masa si doua banci care, impreuna cu saltelele din dotare, pot forma un al doilea pat ptr 2pers. Fata de o rulota, eu pot intra usor in teren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidiu cica Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road are incalzire gen trumatic sau ceva similar? unde sta butelia? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Mai e varianta cu remorca de UAZ gandita pt offroad :grin: Astea-s dimensiunile si poze (dati click pe fiecare poza, are o galerie atasata cu multe detalii): http://uaz.rustina.cz/GAZ704.htm Apar la vanzare in R. Moldova intre 400-800 euro, depinde de stare. Au acte, numere si tot ce trebuie pentru inmatriculare. Sunt si prin Romania, probabil din stocurile armatei: http://olx.ro/oferta/remorca-gaz-uaz-704-ID1VWCT.html http://olx.ro/oferta/vand-remorci-gaz-704-pentru-uaz-ims-ID124IJ.html Edited September 4, 2014 by misca Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigipunga Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Din pacate aceste remorci sunt foarte grele, cam scurte in ceea ce ma priveste, si intr-o stare jalnica (cel putin alea neinmatriculate din romania ... pe care moldoveanu mai cere si 800eur pe bucata ... sa-l lasam sa viseze). Am gasit in Austria / Germania asa ceva gata restaurate dar cam la 1000eur/buc , si in comparatie cu cea noua (poloneza) pe care am ales-o eu ..a castigat poloneza. Asa ceva (GAZ/UAG) ar fi bune de cumparat in cazul in care se vor folosi exclusiv in teren foarte accidentat -fiind mult mai robuste, si poate pentru cei ce prefera un "look army" inaintea utilitatii. still not black enough Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Par solide si dimensiunile sunt bune pentru drumuri neamenajate. Insa par cam distruse. Copturi se vad peste tot la suduri . Sa dai bani cat pe una noua si dupa aia sa o ma isi restaurezi , nu pare o solutie castigatoare. 300 de euro as da si eu pe una , dar in stare decenta. Sa mearga doar curatata si vopsita , eventual niste bride cu suruburi pentru rigidizare ca mi-ar fi frica sa pun aparatul de sudura pe asemenea fiare vechi . Dar este o solutie de luat in seama . Oare mai sunt prin unitati militare ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Da, sunt de acord ca sunt cam scumpe alea din anunt, dar la un pret corect si cu acte, e un bun inceput de proiect. Protapul, arcurile si puntea sunt foarte solide... nu prea sunt pentru drumurile din Europa, sunt pentru rusia, unde exista directii :grin: Am vazut in copilarie la tara una din asta care cara lejer o tona de cartofi, struguri, porumb de pe dealuri. Ca idee, e vreo problema legala la RAR daca se face o platforma deasupra cutiei de 1,4-1.5m latime(exdindere peste roti) si 2m lungime (extinsa peste protap)? Sau cutia trebuie sa ramana in cotele originale si poate fi doar inaltata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADI Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 (edited) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu am remorca cort despre care vobea cos. [...] Detalii? poze? La o remorcă multifuncționala ma gândesc si eu, cum bine a punctat @cos o remorca cu obloane detasabile + rulota atasabila. Ceva de genul: teardrop sau tvan sau camper Edited September 5, 2014 by ADI vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu-San Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Ca idee, e vreo problema legala la RAR daca se face o platforma deasupra cutiei de 1,4-1.5m latime(exdindere peste roti) si 2m lungime (extinsa peste protap)? Sau cutia trebuie sa ramana in cotele originale si poate fi doar inaltata? Daca nu este inmatriculata,cu siguranta vei fi respins la RAR,pt ca trebuie sa respecte intocmai cotele producatorului,daca este omologata.Poate sa o inmatriculezi si apoi sa o modifici,nemaifiind obligatoriu sa ajungi la RAR,pt ITP. Oricum,te cam scarpini invers,din moment ce exista deja remorca omologata cu cerintele tale,nemaitrebuind altceva decat sa-ti construiesti ce vrei pe platforma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sclipici Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Detalii? poze? La o remorcă multifuncționala ma gândesc si eu, cum bine a punctat @cos daca esti prin oras, vino la atelier si o vezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Merci Liviu, deci nu e o solutie daca nu se poate "ingrasa" legal :grin: De fapt ma gandeam la o mai degraba la un modul/cutie de felul celui prezentat de FordRanger mai sus, un fel de rulota detasabila peste remorca. Dar banuiesc ca e acelasi lucru, incarcadura nu poate depasi dimensiunile remorcii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misca Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Am gasit asa o "implementare" a remorcii: Nu prea e de offroad :( Si ceva mai de off, cu cort peste: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.717002955005273.1073741833.551387761566794&type=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gusteru Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Apar la vanzare in R. Moldova intre 400-800 euro, depinde de stare. Au acte, numere si tot ce trebuie pentru inmatriculare. Sunt si prin Romania, probabil din stocurile armatei: http://olx.ro/oferta/remorca-gaz-uaz-704-ID1VWCT.html http://olx.ro/oferta/vand-remorci-gaz-704-pentru-uaz-ims-ID124IJ.html cred ca un ex british army sankey e mai usor de gasit si sint in jur de 300€ la o capacitate de o tona. cam grele, dar daca un lr serie cu minimotorul lui poate sa iltraga in teren, atunci poate oricine. si se gasesc si cu punte motoare, mai rar, dar sint Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts