Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pescuit

Vizitator Figo

Postări Recomandate

Re: pescuit

Pe asta la ce l-ati luat ? Astia nu prea trag la nimic...:roll:

Vezi ca aici vorbesti tu fara sa stii. Salaul se prinde la artificiale, bucatica, pestisor viu si uneori chiar si rama sau larva

Asta a fost luat la guvid de apa dulce(are alt nume dar arata ca un guvid)

Editat de qumatru
Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 211
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vezi ca aici vorbesti tu fara sa stii. Salaul se prinde la artificiale, bucatica, pestisor viu si uneori chiar si rama sau larva

Asta a fost luat la guvid de apa dulce(are alt nume dar arata ca un guvid)

Este atat de mare salalul tau, incat Yonutz probabil ca l-a confundat cu un "chinez" :)), sau poate nu era vb de salaul tau ci chiar de "chinez"-ul prins de Florin :))

MA RAD DE MA STRIC:ypu
Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]152252[/ATTACH]

Dupa o partida de pastrav.

Dimineata de toamna pe balta.

[ATTACH=CONFIG]152253[/ATTACH]

da si matale o locatie exacta, poate ma reped si eu un weekend pina acolo, macar sa casc gura daca nu de altceva

Link spre comentariu

da si matale o locatie exacta, poate ma reped si eu un weekend pina acolo, macar sa casc gura daca nu de altceva

Salut. nu am mai intrat de ceva vreme din cauza de nou membru in familie. Balta se afla in Luxembourg. Daca vrei mai multe amanunte da un PM si poate mergem amandoi intr.un weekend

I want out - to live my life and to be free !!!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

E caterinca sa vezi oameni din afara baltii dornici de pescuit care bat drum lung si cheltuie destui bani, iar cei de langa (ca mine din Tulcea) n-au nici o atractie. Am mers si eu de cateva ori cu tatal meu insa m-am plictisit repede, el fiind un mare fan al acestui sport. Probabil dorinta de a iesi din casa si a bea cu baietii a fost prea mare! :grin:

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Pescuit sportiv la crap, exclusiv C&R, de anul trecut (dupa ce am fost "virusat", am vandut tot ce aveam si am bagat bani in echipament "serios").

In sezonul rece, cand nu pot sta minim 2-3 zile in cort, fug la cate o stiuca....dar nu se compara cu zilele si noptile petrecut la crap...

1.jpg.e7bafcf41d445b65ebbd93719fe25dd8.jpg

2.thumb.jpg.b66ae429a3b7ff1765c2be7d617a5589.jpg

3.jpg.ea3baecc456293afc2e55c4490e674bc.jpg

4.jpg.0062793174c8d7a0a80088ae14dac509.jpg

5.thumb.jpg.75c6fe1b29907cef75ea3f06066be416.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

Pentru crap, exclusiv pe Lates. Sper ca anul viitor sa fac o partida si pe Horgesti (desi am inteles ca s-a schimbat ceva in administratia baltii, sper sa nu se strice treburile si sa ramana C&R, au cateva exemplare superbe acolo).

Pentru rapitori, pe niste balti din zona Barlad/Vaslui (Vadeni, Carja, Manjesti, "la Enache" - circa 20 km de Barlad, are 3 balti, la un baraj din zona, etc).

Tu unde mergi, vad ca esti din Bacau?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pescuit sportiv la crap, exclusiv C&R, de anul trecut (dupa ce am fost "virusat", am vandut tot ce aveam si am bagat bani in echipament "serios").

In sezonul rece, cand nu pot sta minim 2-3 zile in cort, fug la cate o stiuca....dar nu se compara cu zilele si noptile petrecut la crap...

Frumoase capturi.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Incepe sezonul de pescuit!! Fire intinse tuturor si la cat mai mari capturi. Va astept cu poze si pevestiri in noul sezon.:fh

A fost publicat Ordinul privind prohibiţia pescuitului emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor climatice (400/15 martie 2013).

Ordinul privind prohibiţia pescuitului instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 8 aprilie – 6 iunie.

O excepţie de la perioadele menţionate anterior o constituie pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial la ştiucă, perioada de prohibiţie pentru această specie de peşti încetează la data de 25 martie 2013. Astfel, în perioada 8 aprilie – 6 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/ sportiv şi a momelilor artificiale, cu eliberarea capturii în mediul acvatic natural.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Prohibitia pescuitului 2013

17 January 2013

A fost publicat Ordinul Nr.400 din 15.03.2013 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2013

Prohibitia generala pentru anul 2013 este de 60 de zile si incepe cu data de 08.04.2013 si tine pana pe data de 06.06.2013 inclusiv.

Pescuitul sportiv este interzis in urmatoarele locatii pe perioade diferite:

pe apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 zile, in perioada 08 aprilie – 22 mai inclusiv;

Pe raul Prut, sectorul cuprins intre barajul Stanca-Costesti si confluenta cu raul Elan, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ/sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie prevazuta;

in fata gurii Dunarii – Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe o durata de 60 zile, in perioada 8 aprilie-6 iunie inclusiv;

in Complexul Razim-Sinoe si lacurile litorale pe o durata de 90 zile, in perioada 1 aprilie – 29 iunie inclusiv.

pe bratul Sfantu-Gheorghe, in zona km 22-25, pe o durata de 113 zile, in perioadele 20 martie – 10 mai si 1 octombrie – 30 noiembrie inclusiv;

pe Bratul Chilia, in zona km 72-77 Pardina, pe o durata de 113 zile in perioadele 20 martie – 10 mai si 1 octombrie – 30 noiembrie inclusiv;

pe Dunare, in zonele Mm 52-57 (Isaccea) si Mm 64-71 pe o durata de 113 zile in perioadele 20 martie – 10 mai si 1 octombrie – 30 noiembrie inclusiv;

pe Bratul Borcea, zona km 30-50 (Fetesti), pe o durata de 113 zile in perioadele 20 martie – 10 mai si 1 octombrie – 30 noiembrie inclusiv;

Referitor la specii si perioade de prohibitie:

stiuca, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 25 martie si din 15 ianuarie 2014 pana la data de 31 martie 2014 inclusiv; in perioada 8 aprilie – 6 iunie inclusiv, pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale, cu eliberarea de indata a capturii in mediul acvatic natural;

lostrita, pastravul de mare, lipanul, mihaltul si caracuda tot timpul anului;

pastravul indigen, pastravul curcubeu, pastravul fantanel si coregonul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 30 aprilie si din 15 septembrie – 31 decembrie 2013;

sturioni, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului in scop stiintific sau pescuitului reproducatorilor in stare vie pentru programele de populare de sustinere a Dunarii si dezvoltare a acvaculturii de sturioni;

pescuitul specializat al rechinului, cu traul si paragate precum si capturarea, detinerea si comercializarea acestuia pe o perioada de 94 de zile in urmatoarele perioade: 15 martie – 30 aprilie si 15 octombrie -30 noiembrie inclusiv;

retinerea la bord a femelelor de rechin gestante pe toata perioada anului;

pescuitul delfinilor in tot timpul anului;

prohibitia pescuitului in scop comercial si familial a scrumbiei de Dunare se stabileste, pe sectoare astfel:

a) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durata de 10 zile, in perioada 29 aprilie-8 mai inclusiv;

b) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, pana la Vadul Oii, km 238, pe o durata de 20 de zile, in perioada 1 mai-20 mai inclusiv;

c) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii, km 238, pana la Gura Timocului, km 845,6, pe o durata de 30 de zile, in perioada 11 mai-9 iunie inclusiv.

Link spre comentariu

Deci stiam. Dar eu ma refer la cei care pescuiesc in lacuri private si in sistem C&R

Subiectul e foarte delicat. In lacurile private pestii se prostitueaza, nu se reproduc. Maine, poimaine vom vedea si la vanatori, impusca si elibereaza !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Zilele trecute discutam cu un stimabil domn al acestui forum despre pescuitul la caras, si nu-i venea a crede cand spuneam despre exemplarele mai rasarite ca toate sunt purtatoare de icre si nu de lapti. Te bucuri de captura de icre, dar cum de nu ai bucuria de a prinde si un mascul ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Trebuie sa mai explic, ca nu sunt pescar amator?

Toti am inceput ca amatori. Amator fiind, cand am vazut lupta pt. viata, am zis pas. Dar, important este a-ti cunoaste adversarul

Reproducerea se realizează primăvara când apa atinge temperaturi de 8-10 grade. Depunerea icrelor durează până la sfârșitul verii. La această specie toate exemplarele peste 2-3 ani sunt femele, deoarece masculii, după această perioadă suferă de fenomenul numit ginogeneză, adică transformarea lor în femele.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare