Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina

BigDude

Postări Recomandate

• Răspunsuri 277
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina

Corect .

Nu stiu daca umezeala londoneza de care am avut parte ultima luna a avut ceva efect colateral ... parca s-a stres cam usor...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma gandeam sa pun o carpa uda, invelita intr-o punga (ca sa nu se usuce), poate se inmoaie. Doar ca, am tot uitat. Imi aduc aminte cand scriu pe forum, dupa care ma iau cu altele si uit.

Link spre comentariu

Ma mai invartii p-afara , si am incercat cu acelasi diluant puturos si pe scursurile de pe masina , alea peste care au trecut ierni si veri . Se sterge ...

Deci , se poate .

Mie nu-mi pasa , oricum nu se vad scursurile , au rotile grija sa le acopere cu o stropeala artistica , insinuata pe sub fusta overfenderelor . Poate dupa ce pun sorturile la roti va avea sens spalatul masinii , poate ca si geamurile vor avea un sens in viata ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ok, o sa incerc si eu maine cu diluant.

Nici pe mine nu ma deranjaza in mod deosebit petele, vorba ta, oricum masine este acoperita cu noroi si praf. Eu locuiesc pe o strada care seamana cu un traseu offroad mediu, chear daca este situata in centrul Sibiului, deci si cand nu merg pe coclauri, tot plina de noroi este ...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

La mine - nu .

Aduc in lumina scenei un nume nou - DEPAL 9 . Doar am auzit - de vazut insa , l-a vazut cineva ?

Link spre comentariu

Din descrierea produsului inteleg ca este un fosfatant, exact ca si Feruginol. Adica acid fosforic in solutie. Nu pare a fi convertizor, dar nu gasesc fisa tehnica a produsului ca sa fiu 100% sigur.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Chiar dacă este de anul trecut subiectul, aș vrea să-l reînviem, ținând cont că e sezonul reparațiilor antirugină...

Deci: ce soluție tenhică recomandați pentru stoparea ruginii apărută la pasajul roții spate?

Am studiat un pic zona și rugina vine cumva din partea interioară, deasupra îmbinării dintre aripă și contra-aripă.

Ești deștept dacă nu crezi decât jumătate din ce auzi. Ești înțelept dacă știi care jumătate...
Link spre comentariu

Din cate vad, ambele sunt destul de slabe. Prin alte tari oamenii folosesc diverse variante:

- http://www.evapo-rust.com/product-info/

- https://www.rustoleum.com/en/product-catalog/consumer-brands/krud-kutter/rust-remedies/the-must-for-rust-rust-remover-and-inhibitor

- http://www.ospho.com/directions.htm

Mai toate solutiile bune sunt pe baza de acid fosforic. Cele pe baza de acid clorhidric nu previn aparitia ruginei, doar o curata pe moment. Am inteles ca rugina infloreste iar, la doar cateva ore dupa ce se usuca.

Proiect pe la americani: http://www.hotrod.com/how-to/paint-body/hrdp-0901-rust-removal-guide/

Editat de Hyadum
:jp1
Link spre comentariu

Mulțumesc Hyadum. Foarte interesantă lectură, dar metodele sunt „din alt film” :)

Eu aș avea nevoie de o soluție care să se insinueze în cavitatea dintre aripa spate și contra-aripă și să oprească rugina.

Apoi pot continua cu metoda clasică pentru acoperit găurile (chit și vopsea).

Am găsit ceva, dar nu folosește inhibitori... interesantă e și spuma pe care o injectează prin găurile încuietorii. Ce-o fi?!?

[video=youtube_share;KtCOiU2g-3k]

Editat de ovidiucro
Ești deștept dacă nu crezi decât jumătate din ce auzi. Ești înțelept dacă știi care jumătate...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Zincare si ceruire interioara cu vopsire clorcauciuc la exterior . Garantie pe viata daca nu-l belesti cu drujba ....

Link spre comentariu

COS poți să explici mai pe larg, te rog?

Am rugină la pasajul roții spate, am tratat cu flex, BRUNOX, grund.

La câteva zile a apărut rugină din interior, în zona de unire a aripii cu contraaripa.

Link spre comentariu

Inlocuirea zonelor afectate cu curatarea exemplara a imbinarii si a zonelor vecine , grunduirea cu grund activ , acoperirea ulterioara trebuie sa se faca fara afectarea stratului de grund orice ar zice vopsitorul . Daca se slefuieste pana se expune iarasi metalul neprotejat si se vopseste peste ... e munca in zadar .

... daca nu e strapunsa se curata mecanic cat mai bine zona afectata , se trateaza temeinic cu un convertor de rugina ( curatare , tratare , iarasi curatare si tratare , grunduire urmata de restul vopsirii cu mentiunea ca nu trebuie afectat deloc stratul de protectie .

Daca e nevoie se infunda prin batere elementul afectat dar inca intreg sau se infunda intreg peticul si se readuce la linia caroseriei prin chituire ( care trebuie mentinuta la minima grosime posibila ) .

• Like 1

Link spre comentariu

Mulțumesc pt. răspuns, Cos.

Există posibilitatea de a opri avansarea ruginii fără a decupa zonele? Aripa și contraaripa sunt lipite la buză dar se despart apoi și acolo, pe interior, s-a instalat rugina. Dacă demontez căptușeala de plastic din portbagaj pot avea acces la zonă dar e un spațiu destul de îngust, de-abia încape un creion.

Editat de ovidiucro
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare