Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Propuneri pentru Regulamentul CNOR

Postări Recomandate

Re: Propuneri pentru Regulamentul CNOR

Ma bucur tare mult ca dupa un mare circ marca Raducu reusim sa ne comportam civilizat si sa discutam constructiv.

Pentru astfel de comportamente nesportive si pentru jigniri pe viitor o sa se ajunga la comisia de disciplina unde se vor aplica suspendari si amenzi.

Ideea acestui topic este sa strangem propunerile participantiilor la competitii,propuneri ce vor fi analizate de comisie iar cele considerate bune se vor regasi in regulament.

Nu ne-am propus sa analizam aici aceste propuneri pentru ca s-ar scrie zeci de pagini,s-ar pierde esenta si cu siguranta se va devia de la subiect,asta e si motivul pentru care comisia nu face aici propuneri de regulament.

Daca considerati ca o parte din propuneri ar fi bine sa le dezbatem pe forum atunci am rugamintea sa deschidem topicuri noi pentru acestea.

Adresa de mail secretariat@offroadinromania.ro este functionala si va rog sa ne trimiteti pe mail propunerile,ne este mai usor sa le centralizam

Cu respect,

Tuparu.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 176
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Max ...lasa-ma sa te contrazi, Radu nu are dreptate. El isi varsa focul pe Tzuparu si-l jigneste pt altceva...si anume se pare ca inca nu a trecut peste infrangerea cu Bulugioiu. Lumea nu l-a vrut si gata, asta este. Acum sa-l spurce pe Tzuparu ca a fost ales...e cam nedrept.

Horace, chiar nu e treaba mea povestea asta si nici nu ma intereseaza.

Sa-l lasam 1 an...apoi putem sa-l criticam sau sa-l felicitam....insa acum trebuie sa-l lasam sa inceapa ceva.

Tzuparu a deschis un topic f bun, e clar ca trebuie ceva schimbari in regulament. Acum, sa-l critici la 5 dupa investirea in functia de Presedinte, sa-l acuzi ca nu vine cu idei..e usor deplasat. El nu a venit cu idei pana acum, asta nu inseamna ca nu o sa vina sau ca nu are idei. Are idei, am discutat cu el de mai multe ori....si ne-am si contrat de multe ori...insa are solutii.

Hai sa vedem si altfel - daca vine Tzuparu cu 5 idei si toate vor fi aprobate...in timp ce ideile mele nu vor fi. O sa ma oftic si-am sa spun ca Tzuparu e un dictator, ca s-a vazut presedinte si nu-i mai pasa de pulime...etc ??? Vor iesi vorbe.

In nici un caz nu am pomenit-o ca si critica la adresa lui Tuparu ci pur si simplu ca o sugestie deoarece, chiar daca e presedinte CNOR, prin vasta lui experienta, e in masura sa vina cu niste propuneri pertinente legate de modificarile regulamentului.

Dar oricum nefiind implicat, a fost o gresala din partea mea sa vin cu vreo sugestie si imi voi vedea de treaba.

Editat de Max
Link spre comentariu

Salut,

Vericarile tehnice care s-au facut la cele 4 competitii la care am participat eu anul acesta (Piatra Neamt, Cluj, Hunedoara, Slanic PH) au fost formale. De fapt nu s-a verificat nimic la masina. La ce bun sa discutam despre modificari la un regulament tehnic care oricum nu se aplica?

Propunerea mea:

- verificarea tehnica a masinilor in ziua sosirii la competitie sa se faca in prezenta unui comisar tehnic al CNOR iar masinile care nu corespund sa nu poata participa la competitie;

- sau, in alta varianta, verificarea tehnica in ziua sosirii sa fie facuta de un reprezentant al clubului organizator si la finalul competitiei, primele 5 masini de la fiecare clasa sa fie verificate tehnic de un comisar CNOR sau in prezenta acestuia iar depistarea unei incalcari a regulamentului tehnic sa duca la excluderea din competitie.

In opinia mea, in campionatul national, etapele ar trebui organizate de CNOR cu sprijinul cluburilor si nu invers. Atat timp cat etapele vor fi organizate de cluburi pe resursele lor financiare nu cred ca vom asista la o excludere a unui concurent din motive tehnice impuse de un regulament CNOR - oricat de bun, complet, corect si pe placul tuturor ar fi acest regulament tehnic.

Razvan Visoiu

Link spre comentariu

Sorin Parvulescu - pai ce facem mon cher...una vorbim si alta scriem ???

TRACK - cum ramane cu trackul, parca spuneai (la Buzau...la cupa GTC) ca nu ai nimic impotiva ca de la anul sa se mearga pe roadbook ....insa sa se dea si trackul.

Ia sa vedem...iti amintesti?:hi

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Multumesc domnul Sorin Parvulescu pt raspuns!

Pt concurenti care acum nu vor troli mecanice sau roti mai mari la clasa open !

Sunt masini de fabrica gen toyota sau nissan cu troli mecanice care din punctul meu de vedere se incadreaza la clasa standard .

Pai la opan de ce sa nu avansam la acel troliu mecanic ? Eu am calculat , o baterie in plus care inseamna kg , intretinerea unui mecanic fata de un truliu electric e 0, costul de achizitie pana in 1500euro!

Cel electric profi gen Gigglepine care are 2 motare electrice si costul de achizite e 4000euro care are aceasi performanta cu un troliu mecanic e ff greu de achizitionat!

Atententie sunt masini in campionat cu troliu mecanic si la standarda si nu i-am vazut la finis pe podium !

Pt roti mai mari nu vom putea face diferenta intr-e portale la clasa open , pe ce dimensiune sa mearga cei cu portale ?

Eu vad echtabil, portale la open sa aiba dimensiunea maxima a roti maxim 33inci !

Dimensiunea maxima a roti pt puntile standard, la open sa fie maxim 38 inci pt a putea fi echitabil !!

Tuparu stie , Andi Visoiu la Campina a masurat dimensiune la diferentiale , portalul e mai inalt cu 8cm fata de puntile de G si 10 cm fata de puntile de patrol ...unde mai pui ca Andi Visoiu avea rotile tocite ! Atentie , toate masinile aveau aceasi dimensiune a roti !

Ca navigatie , de ce nu se da trakul impreuna cu roadbukul la start , pe cine incurca trakul !!

Sustin propunerile lui domnu Sorin!

STANDARD:

dimensiune anvelope 35", orice tip

troliu: DA

roll cage: recomandat

suspensie: intaltata dar nemodificata ca sistem

elemente de caroserie: conforme cu originalul

OPEN

portale: DA, dar cu reducerea la 33" a dimensiunii anvelopelor

dimensiune anvelope: max 37 pentru punti obisnuite sau 33 pentru portal

troliu mecanic: DA deoarece noile trolii electrice si hidraulice sunt aproape identice ca performante

roll cage: obligatoriu

EXTREM - liber, bineniteles cu rollcage

12. Eliminarea cerintelor absurde gen lopata, triunghi si hrana pentru 24 ore

13. Casti auto-moto, chiar daca sunt mai incomode

Editat de GPScu

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Sorin Parvulescu - pai ce facem mon cher...una vorbim si alta scriem ???

TRACK - cum ramane cu trackul, parca spuneai (la Buzau...la cupa GTC) ca nu ai nimic impotiva ca de la anul sa se mearga pe roadbook ....insa sa se dea si trackul.

Ia sa vedem...iti amintesti?:hi

Horatiu (mon cher), unde am scris ca ma impotrivesc folosirii trackului ca back-up la roadbook? Ti-am spus si atunci ca prima mea preferinta ar fi sa folosim doar roadbookul dar ca nu ma impotrivesc folosirii roadbookului si trackului, in special atunci cand se navigeaza noaptea, in zone periculoase, prin paduri fara drumuri evidente (urmareste banda) sau in zone cu drumuri slab vizibile si ceata (vezi stana de la T44).

Am mai uitat cateva propuneri. Le aveti mai jos:

1. rezolvarea prin regulament a obligativitatii parcurgerii unor zone "incomode". Acum folclorul spune ca o ravena trebuie parcursa "barbateste" si nu pe langa doar daca in roadbook scrie "obligatoriu prin porti si/sau obligatoriu prin ravena", daca portile chiar exista si daca avem si-un paznic care sa constate magaria. Ca urmare, unele echipaje o iau pe varianta mai usoara si cand dau nas in nas cu arbitrul se intorc si intra prin vale. In mod normal, odata prins la furat nu ar mai trebui sa existe "intelegere" iar atat arbitrul cat si concurentul ar trebui sa stie prin regulament ca "smecheria" a fost penalizata. Deci regula ar trebui sa sune cam asa: "Ocolirea sau tentativa de ocolire a unei portiuni din traseu indicata in roadbook ca fiind obligatorie se penalizeaza cu 100 puncte chiar daca ocolirea s-a facut in limita celor 100 de metri".

2. In situatia in care o ravena este blocata de un concurent care nu se mai poate deplasa din motive tehnice, trebuie sa fie permisa ocolirea acestuia cu revenirea imediata in traseu. Se poate impune si o distanta maxima de intrerupere a traseului. Aceeasi situatie pentru cazul in care un alt obstacol blocheaza zona (de exemplu un copac cazut recent).

3. O situatie destul de frecventa si stanjenitoare este cea in care o masina e rasturnata, echipajul imediat urmator ii ajuta sa-si repuna utilajul pe roti iar echipele din spatele acestuia trec pe langa locul unde se da ajutorul profitand de camaraderia celor din fata lor, creindu-si astfel un avantaj. Deoarece s-a demonstrat ca nu pe putem baza doar pe bun simt cred ca ar trebui introdus in regulament urmatorul paragraf: "In cazul in care un echipaj ajuta la re-punerea pe roti a unui echipaj rasturnat sau aflat intr-o situatie periculoasa, echipajele care care ajung in locul interventiei au obligatia de a pleca de la locul incidentului in ordinea in care au ajuns la incident. Nerespectarea ordinii de plecare se penalizeaza cu 100 de puncte". Ideea e ca in acest caz toti vor fi interesati sa puna mana iar cei care ajuta nu se vor vedea penalizati suplimentar. Imi pare rau ca trebuie sa legiferam bunul simt dar se pare ca nu exista alta varianta.

4. Echipajele implicate intr-o actiune de salvare (vezi cazul lui Dan Mircea de la Cluj) trebuie sa poata continua cursa dupa interventie primind "stop timp" pentru perioada in care au fost implicati in operatiunea de salvare.

5. In cazul in care se decide ca roadbookul sa fie insotit de track, este obligatoriu ca la azimuturi trackul sa indice o linie dreapta intre pozitia de start si finish a azimutului, asa cum apare, dealtfel, si in master-trackul organizatorului.

6. Tot pentru cazul in care se accepta si trackul ca backup la roadbook trebuie specificat ca, in caz de neconcordanta intre roadbook si track, echipajele vor fi arbitrate dupa track.

7. Vis-a-vis de concurentii care aleg sa participe la o categorie inferioara, desi e greu de stabilit ce inseamna asta, avem de ales intre: 1. "hors concours", 2. puncteaza dar nu urca pe podium, 3. urca pe podium dar nu puncteaza, sau 4. e permis atat timp cat masina e corespunzatoare clasei. In ceea ce ma priveste, la Odorhei acum cativa ani am ales sa cedez locul unu si premiile aferente dar am lasat punctele pentru club. Atentie, incadrarea e simpla de la Extrem la Standard dar discutabila intre clasele adiacente. E posibil ca un concurent sa incerce Extremul, sa-si dea seama ca nu are fondurile, indemanarea sau utilajul necesar si sa revina la Open. La fel intre Open si Standard. Mai e si situatia, cel mai des intalnita, cand utilajul principal e praf si, decat sa nu participe deloc, concurentul vine la o categorie inferioara. A-i cere sa se dea ca melcul expunandu-se ridicolului general nu-i chiar optiunea ideala :)

cam atat - daca-mi mai amintesc revin.

Shit happens
Link spre comentariu

Sorin....mon cher, n-am zis ca te impotrivesti...am zis ..sa zici:))).

OK, am vzut postul tau si cred ca se vor convinge si ceilalti ca daca pe langa roadbook mai ai si trackul se vor evita toate greselile de roadbook si certurile.

Despre punctul 3 - masina 1 rasturnata, masina 2 ajuta masina 1. Corect este ca ceilalti sa nu depaseasca, sa pleca dupa ce masina 1 e pe roti in ordinea venirii....inca ce facem cu timpii. daca nu e un oficial acolo o sa iasa discutii.

PS: ma bucur ca ai fost fairplay si ti-ai adus aminte de discutie.....unii isi cam pierd memoria.:old

Link spre comentariu

Sorin Parvulescu ca mai e un Sorin pe aici :)

punctual 7 cred ca e raspuns la reactia mea :)

cred ca propunerile enuntate sunt intradevar bune si ar trebui aleasa o variant sau mai multe eventual din care concurentul sa aleaga

eu le-am enuntat privind din punctual de vedere al incepatorului ,al aluia care abia a bagat putin botul in campionat la standard si care sa se "frustreze"cand tu treci pe langa :)

adevarule ca experienta nu te nasti cu ea, o dobandesti si oricat ar vrae unii sa o nege da dupa 10-15 ani de offroad te misti altfel in teren fata de unul care abia atunci incepe,chiar daca materialul de concurs poate e chiar inferior respectivului :)

oricum tot respectul la Odorhei noi mergeam cu 40 si credeam ca mergem tare :) da cand ne-ai deposit sus pe pajiste prin iarba ....cel putin 60 :) frumos ,mi-a placut da am zis:"uite bai asta cum merge eu de ce p... mea nu pot sa merg lafel ca el"?:) mi-am raspuns ulterior :):):)

Link spre comentariu

Chiar daca nu ma dau in concursuri, poate as vrea sa ma dau, dar nu ma incadrez pe nicaieri si mai mult ca sigur ca sunt multi in situatia asta.....

In conditiile astea, pot sa fac si eu propuneri sau nu sunt eligibil si n-avem ce cauta pe acest topic ?

Cand v-ati gandit la acest sondaj de opinie privind regulamentul ati avut in minte o viziune a schimbarii/modificarii regulamentului sau doar doriti sa-l imbunatatiti ?

Link spre comentariu

Astrale...m-ai spart cu mesajul tau.

1. Vrei sa te dai...da nu te regasesti pe nicaieri. Uite cum se face: te duci, te inregistrezi, platesti taxa si te dai in campionat, cupa...etc. Te dai dupa regulile de acolo, nu cred ca e cineva interesat sa schimbe totul pt ultimul venit.

asa ca lasa vorba si hai la o competitie...o sa descoperi frumusetea concursului.

2. oare imbunatatirea nu inseamna schimbare ???

Link spre comentariu

(...)

2. oare imbunatatirea nu inseamna schimbare ???

Da. Dar au fost si cazuri cand schimbarea a fost in rau (sper sa nu fie si cazul de fata) :h5

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Va salut.

Participând la standard în ultimele 2 campionate vreau sa fac și eu câteva propuneri.

În 2014 am cumpărat conform regulamentului anvelope MT.

În 2015 am cumpărat Simex pe 35 pentru ca sa modificat.

Introducerea cauciucurilor tip Simex a îmbunătățit foarte mult siguranța pe ploaie.

Pentru 2016 am luat deja cauciucuri pe 35.

Lăsați partea cu cauciucurile asa cum este acum pentru ca fiecare echipaj sa își aleagă în funcție de specificul traseului și a condițiilor meteo ce cauciucuri sa aibă limitate la max 35.

Sunt pentru introducerea track-ului în paralel cu road book cu excepția zonelor de azimut și coordonate.

Legat de limitările de viteza sa fie specificat ca limitarea începe la poziția x și se termina la poziția y pentru a nu mai exista diferența de interpretare cum sa întâmplat la T44 unde jumate din concurenți am luat penalizare pentru viteza.

Rolcage opțional.

Troliu obligatoriu.

Referitor la open consider ca troliul mecanic și punțile portale nu ar trebui acceptate .

Cam atât. O zi buna va doresc.

Transsylvania Off Road Club
Link spre comentariu

Chiar daca nu ma dau in concursuri, poate as vrea sa ma dau, dar nu ma incadrez pe nicaieri si mai mult ca sigur ca sunt multi in situatia asta.....

In conditiile astea, pot sa fac si eu propuneri sau nu sunt eligibil si n-avem ce cauta pe acest topic ?

Cand v-ati gandit la acest sondaj de opinie privind regulamentul ati avut in minte o viziune a schimbarii/modificarii regulamentului sau doar doriti sa-l imbunatatiti ?

E bine venita orice prounere :h5

Vrem sa imbunatatim regulamentul si formatul competitiilor,suntem deschisi la propuneri si la dezbateri pe aceasta tema.

Rugamintea este ca aici sa se adune propunerile iar daca o parte din ele doriti sa le analizam si sa ne dam cu totii cu parerea sa o facem in topicuri separate.

Multumesc :wink:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Ideea acestui topic este sa strangem propunerile participantiilor la competitii.

...

E bine venita orice prounere :h5

Vrem sa imbunatatim regulamentul si formatul competitiilor,suntem deschisi la propuneri si la dezbateri pe aceasta tema.

Interesant desi cele doua afirmatii facute la diferenta de o zi sunt putin contradictorii.

Faceti foarte accesibila sectiunea de new entry, standard, hobby sau cum ii mai spuneti (taxa sportiva zero sau simbolica, posibilitatea de a te da fara licenta sau obtinerea licentei gratuit fara plata unor taxe stupide, navigatie pe track) si o sa aveti mai multi participanti la competitii. N-as veni la campionat ptr competitie ptr ca oricum n-am talent, as veni sa ma dau in stilul meu. Cautati sa vedeti totul mai in adancime decat un business alambicat si premeditat, o grebla de adunat masini in curtea service-ului si portofele doldora ptr decartat.

Motorsportul e si asa scump, nu-l faceti mai scump decat este, ajutati-i pe cat mai multi oameni din comunitate sa se bucure de el.

Nu stiu daca ma crezi sau nu, chiar nu sunt impotriva ta si nici a celorlalti. Ai acum ocazia perfecta de a schimba ceva ... Daca si cei de la 100track citesc ...e foarte bine. N-am certitudinea ca se va schimba ceva, dar cel putin cred ca odata cu citirea acestor randuri te/se vei/vor gandi si la asta.

De putut se poate ...vezi organizatele de la Deva sau Abrud...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Interesant desi cele doua afirmatii facute la diferenta de o zi sunt putin contradictorii.

Faceti foarte accesibila sectiunea de new entry, standard, hobby sau cum ii mai spuneti (taxa sportiva zero sau simbolica, posibilitatea de a te da fara licenta sau obtinerea licentei gratuit fara plata unor taxe stupide, navigatie pe track) si o sa aveti mai multi participanti la competitii. N-as veni la campionat ptr competitie ptr ca oricum n-am talent, as veni sa ma dau in stilul meu. Cautati sa vedeti totul mai in adancime decat un business alambicat si premeditat, o grebla de adunat masini in curtea service-ului si portofele doldora ptr decartat.

Motorsportul e si asa scump, nu-l faceti mai scump decat este, ajutati-i pe cat mai multi oameni din comunitate sa se bucure de el.

Nu stiu daca ma crezi sau nu, chiar nu sunt impotriva ta si nici a celorlalti. Ai acum ocazia perfecta de a schimba ceva ... Daca si cei de la 100track citesc ...e foarte bine. N-am certitudinea ca se va schimba ceva, dar cel putin cred ca odata cu citirea acestor randuri te/se vei/vor gandi si la asta.

De putut se poate ...vezi organizatele de la Deva sau Abrud...

Am citit si am retinut.

Sunt bine venite propuneri si de la cei ce nu participa la competitii.

Multumesc :wink:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

@Yonutz

Daraga Yonutz clasa Hobby este entry level

la cluj cel putin si-au dat silinta colegii care s-au ocupat de aceasta clasa sa mearga sa verifice traseele

sa nu iti zgarii masina sau sa o strici.

Taxa a fost 0. Bine daca vroiai cazare si masa logic ca plateai ca restul pachetul de cazare si masa.

Si nu pot sa bag mana in foc dar cred ca nu a fost nici taxa de licenta deoarece Hobby nu este cronometrat ca si competitie intre participanti.

Mai mult de atat ce sa faci entry level ??

PS. Si sa nu uitam ca in "banii" astia au avut si masina care i-a insotit in caz de ceva.

Editat de mihai_ct

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

@Yonutz

Daraga Yonutz clasa Hobby este entry level

la cluj cel putin si-au dat silinta colegii care s-au ocupat de aceasta clasa sa mearga sa verifice traseele

sa nu iti zgarii masina sau sa o strici.

Taxa a fost 0. Bine daca vroiai cazare si masa logic ca plateai ca restul pachetul de cazare si masa.

Si nu pot sa bag mana in foc dar cred ca nu a fost nici taxa de licenta deoarece Hobby nu este cronometrat ca si competitie intre participanti.

Mai mult de atat ce sa faci entry level ??

PS. Si sa nu uitam ca in "banii" astia au avut si masina care i-a insotit in caz de ceva.

Propuneri nu dezbateri :grin:

S-au retinut propuneriele "taxe mici" + "licenta zero" + "navigatie pe track"

Editat de cfantana

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Sustin si PROPUN implementarea in sistemul de trial aparatura de start-finis electronic, care la achizitionat Tuparu si clubul Kamikaze !

Si nu numai , se poate da startul si finisul la plecarea in traseu , in probele specialae , pt a fi o contorizare ff transaparenta atat pt arbitru cat si pt concurent!

Sunt patit in 2013 la Baia Mare am fost batut dupa ce am rupt o banda de Viorel Vlad si Gaganul , la 3 sutimi ( ATENTIE sutimi ) ...nu stiu cum sa cronometrat dar traiesc si acum ca a fost cusuta cu ata alba (la acel start finis era chiar Tomita , copiotul lui Gaganul :grin:) ! Fiind ultima etapa , acele 2 puncte care le-am pierdut puteau decinde campionul!! Eu terminand la 3 puncte fata de campion!!

Tot o data in 2015 am asistat la decizia care sa luat la Cluj , pe clasa open au iesit pe podiun locul locul 1 , 2 concurenti :ha::ha: Cum sau batut la acel trial ? Nu sa mai socotit sutimile ???:ha::ha:

Nu e o caterinca , e o realitate , va rog luati in serios acele decizii pe care le faceti , atat organizatori cat si arbitri ! Faceti o selectie buna pt arbitraj , nu puneti la start-finis pe ori cine, sau daca folositi ideea lui Tuparu , toate lucrurile vor fi transparente !!

PROPUN ca in trial, banda pusa pe copac, mai ales in zonele cu inclinatii laterale unde exista riscul sa freci copacul si sa rupi banda , a nu mai fi depunctati (la mures am pierdut pe acest motiv , chiar daca am scos 1 minut si 18 sec cel mai bun timp ...acel trial a fost ff usor si a fost de maxim 3 minute !!!

PROPUN banda sa fie corect pusa , unde nu exista pom sa fie tarus , nu ca la Odorhei unde am pierdut locul 1, pt ca a fost legata banda in maracini sau tufe si la trecrea mea sa rupt !

PROPUN banda sa fie la vedere in trialuri si probe speciale !

PROPUN ca probele speciale si trialurile sa fie facute de minim 10 minute (pt a scapa de acele depunctari de 1minut daca rupi banda sau jalonul )!

Asa cum a fost dat startul a 2 zi la T44 nu pierde nimeni timp , e timp pt start toata ziua , chiar daca in traseu se iese pe timp de noapte (chiar se poate face si traseu de nopate in acest sens ) !

Mult succes !

Editat de GPScu

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

o alta propunere, apropo de ce spunea GPS-cu, referitor la benzi si tarusi, sa nu se mai puna ca la t44, anu acesta, tarusii in dreptul tufelor , si unde cel putin 3 masini "mai mari" de la standard, au rupt diferiti tarusi, dar pentru ca varful neatingand pamantul, nu s-a depunctat. Cum sa cada un tarus, efectiv rupt la baza, daca el cade ulterior pe un boschete

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna!

Daca e voie propun si eu ca la open (acolo am mers cateva etape) sa nu fie lasate cei cu portale si cei cu roliu mecanic. In 2013 la cluj dupa doua zile de concurs am ramas 6 masini in cursa dupa ravenele alea ucigatoare primele doua masini,cred , au fost cu portale, al treilea era nissanul rosu care , am aflat ulterior , a fost tractat de catre unul dintre acesti doi, restul am fost scosi cu greu de acolo ca era un loc imposibil de trecut fara portale sau trolii mecanice.

Parere: cel care are masina de extrem de ce sa mearga in open? ca sa ia ceva auriu la urma nu!? Sau e fricos.Eu daca asi avea masini ca ale lor asi fi bucuros sa merg in extrem.

Cu Stima,

• Like 1
"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

Buna!

Daca e voie propun si eu ca la open (acolo am mers cateva etape) sa nu fie lasate cei cu portale si cei cu roliu mecanic. In 2013 la cluj dupa doua zile de concurs am ramas 6 masini in cursa dupa ravenele alea ucigatoare primele doua masini,cred , au fost cu portale, al treilea era nissanul rosu care , am aflat ulterior , a fost tractat de catre unul dintre acesti doi, restul am fost scosi cu greu de acolo ca era un loc imposibil de trecut fara portale sau trolii mecanice.

Parere: cel care are masina de extrem de ce sa mearga in open? ca sa ia ceva auriu la urma nu!? Sau e fricos.Eu daca asi avea masini ca ale lor asi fi bucuros sa merg in extrem.

Cu Stima,

Aici discutia e mai lunga cu diferentierea facuta intre clase exclusiv pe caracteristicile masinii. Din punctul meu de vedere diferenta trebuie facuta de traseu, nu de utilaj (ca la enduro, unde toti au cam acelasi "utilaj").

Iti dau cateva exemple:

1. La standard, in conditiile in care traseul il duci catre alergatura faptul ca ai 200 de cai si suspensie independenta conteaza mai mult decat simexul. Daca la aceeasi clasa ai mult noroi, diferenta o face profilul anvelopei. Daca bagi multa piatra, garda la sol.

2. De cele mai multe ori atunci cand openul si extremul de campionat s-au batut "roata la roata" pe acelasi traseu, extremul nu a avut un castig de cauza semnificativ. Diferenta apare insa atunci cand bagi 1 kilometru de troliere pe noroi si te astepti ca ala cu troliu electric sa aiba aceeasi sansa cu ala cu troliu mecanic. In momentul ala ai facut clar o diferentiere intre "clase", insa fara legatura cu abilitatile de offroad.

Toti cei cu rezultate la open pe care i-am intrebat de ce nu trec la extrem au recunoscut acelasi lucru: bugetul . O masina de extrem "cu sanse" pleaca la 25-30 000 de euro. Fara bugetul de concurs si de reparatii. Si dupa ce arunci masina "veche". Adica dupa ce cativa ani ai bagat niste mii de euro sa prepari cazanul pentru standard sau open, ar trebui sa o iei de la capat. Cati sunt dispusi sa puna banii astia pe masa? Extremul a devenit o batalie intre "cine are masina cea mai smechera" si mai putin intre cine e echipajul cel mai bun. Stiu ca aici o sa se supere cei care au urcat pe podiumul de extrem intre ultimii ani, dar eu asta inteleg cand atunci cand intreb de rezultatele lui Visoiu, sau Marinica sau Mihai Pascu si mi se explica cat de smechera e masina lui Visoiu sau Marinica sau Mihai.

La cupa organizata de X3M la Runcu am plecat tocmai de aceasta premisa: la hobby vii cu masina intreaga, pleci cu ea intreaga dar faci si offroad. La hard e hard pentru toata lumea, dar nu imposibil pentru unii pentru ca nu au portale sau troliu mecanic. Asa se face ca Vetu cu un Aro preparat sau Toni de la Buzau cu o Vitara cu punti de Toyota s-au batut de la egal la egal cu "monstrii" lui BGS sau avionul lui Gafita, fara ca acestia din urma sa se planga ca traseul a fost usor. Si traseul de standard si ala de hard au fost facute de doua masini de extrem cu portale, troliu mecanic si sute de cai, unele bucati au fost facute cu motocicleta, dar in momentul in care traseele au fost puse "pe curat" au ramas bucatile care am considerat noi ca vor face concurentii sa plece dupa concurs cu promisiunea ca vin si la anul, nu cu masina in punga si cu 1000 de puncte penalizare.

Editat de razvanutza
  • Like 1
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Eu nu cred este un avantaj atat de mare troliu mecanic cum sunt portalele .nu cred ca trebuie interzis la open. sunt cateva masini cu troliu mecanic si fara portale ei ce sa fac sal dea jos sa se dea la open sau sa puna portale sa se dea la extrem.multi stiti ca noi avem troliu mecanic de rezerva si preferam electricul.

Editat de larry24
Link spre comentariu

Eu nu cred este un avantaj atat de mare troliu mecanic cum sunt portalele .nu cred ca trebuie interzis la open. sunt cateva masini cu troliu mecanic si fara portale ei ce sa fac sal dea jos sa se dea la open sau sa puna portale sa se dea la extrem.multi stiti ca noi avem troliu mecanic de rezerva si preferam electricul.

Larry, stii foarte bine ce vorbesc. Troliul electric de pe masina lui Mihai costa cat masina mea de open care nu se inghesuie nimeni sa o cumpere, desi arata ca o masina de extrem. Hai sa luam podiumul de la open sau standard din ultimii ani si sa vedem cati au 25 000 de euro sa ia masina voastra "veche" de pe OLX :)

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare