Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero 2.8 proaspat posesor

shopy
 Share

Recommended Posts

Re: Pajero 2.8 proaspat posesor

Rahatul de radiator de la Termothec nu s-a potrivit, desi ca dimensiuni era ok, difera total sistemul de prindere, plus ca era mult mai subtire in carne fata de cel original. Ca atare s-a curatat temeinic pe interior cel original si s-a montat la loc. Daca poate cineva cu un 2,8 sa faca o poza clara a capacului cutiei cu sigurante din compartimentul motor si una cu capacul scos, ca in foto (pentru comparatie) raman dator!

DSC_0836.thumb.jpg.f012b98312ea849710365603fce5acd7.jpg

DSC_0837.thumb.jpg.1b1d989ac6813c07f85acf8d4640003a.jpg

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Poza e facuta in garajul mecanucului, eu nu eram acolo, dar LM i-am zis sa puna, de'ala cu bisulfura de sacaz!

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)

Vreau sa inlocuiesc 'rail' - ul bujiilor pentru ca arata a siret oxidat, am gasit doua variante pe eb.uk: una din tabla de cupru de 1,5 mm si a doua, din tabla de otel zincat. In cazul celei din otel, vanzatorul afirma ca a incercat diverse tipuri iar asta nu supraincalzeste ECU... Acu' ca fiecare cioara isi lauda puiul e normal, dar parca mi-a bagat un ghimpe :grin: asa ca mai bine intreb: e posibil ca un rail din cupru deci cu o conductivitate marita fata de otel, sa incinga ecu? De care sa iau?

5w 40

Si eu am pus ultima data 5w40 insa voi reveni la 10w40 intrucat mi se pare ca suna mai frumos motorul. Ma bate gandul si la 10w60 da inca nu sunt pe deplin lamurit cu privire la acesta.

• 3 weeks later...

La cata bafta am nu s-a potrivit nici ambreiajul (cica e pentru 2.5 :wtf1:) ca atare s-a comandat un kit Sachs. Cu ocazia montarii acestuia s-a inlocuit si semeringul de la vilbrochen (OEM). Ca veste buna, am frane! Ce-i drept pedala e inca moale dar probabil asta se va remedia de la sine curand. Urmeaza demontat bordul si verificat totul: fire, contacte, relee, tubulaturi, calorifer, etc. Dupa care intra in revizie generala instalatia AC. :f2

Vreau sa-i pun praguri HD, si pentru asta ar trebui demontate ornamentele din plastic (aripi evazate) iar meseriasul mi-a zis ca el le pune, dar ca va arata urat dupa aia, fara ornamentele respective, masina parand "neterminata" - vreo sugestie? Intre timp s-a demontat bordul, verificate releele, instalatia electrica, curatat caloriferul...

DSC_0881.thumb.jpg.1e5356cab7d6df1afc4ede80ee2219bd.jpg

DSC_0880.thumb.JPG.a4f7ef8eb3b436e71d780b679df50103.JPG

Ornamentele, dupa cum au mai spus si altii, sunt primele pe care le "atingi" cand iesi in teren, Asa s-a-ntamplat si la mine asa ca au fost primele pe care le-am si dat jos apoi. Ceva pe post de praguri HD, am si eu de gand sa-i pun cand oi apuca. Mai gasesti imagini si pe net ca sa-ti dai seama cum ar arata (unele chiar f inspirate).

PS: In avatarul meu poti sa vezi cat de "neterminata" arata masina fara praguri si ornamente :oc:dr3:h5

Edited by adisan77ro

• 4 weeks later...

Vreau sa repar aerul conditionat, ceva sfaturi unde sa duc masina?

Vreau sa repar aerul conditionat, ceva sfaturi unde sa duc masina?

Hmmm....nu stiu precis, dar eu i-as intreba pe Adiv6 si pe Cristi Blondu si ale caror telefoane le gasesti mai jps :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91992-Radiator-racire-ulei

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?90261-Arcuri-Samurai

PS - Intreaba-i si de ruloul de portbagaj ca poate ai noroc....

Edited by Astral

Mersi Astral, ii incerc luni cu o intrebare :be

Imi poate spune cineva care ar fi un consum de curent in gol la masina asta? A avut o problema electrica pe partea de accesorii, si 'fura' in jur de 150 mA stand. S-a deconectat mufa de la ceasul din bord si a scazut consumul la vreo 50-60 mA. E normal? Mie mi se pare mult, masina nu are nici alarma pe ea... Ar mai fi altceva pe circuitul de accesorii in afara de releul aferent care sa consume? Oamenii vor sa-mi dea masina azi si nu stiu daca s-o duc in alta parte ori s-o las in pace!

Intrebarea ramane de actualitate, desi intre timp am fost si am luat masina... Deja am bagat in ea peste 150 milioane si inca mai am de reparat aerul conditionat, rugina, sa-i fac revizie la pompa de injectie si injectoare, si ce-o mai fi! Asta in conditiile in care nu i-am pus bare HD, troliu, sau alta suspensie... :old

Pai am scris ca urmeaza a fi reparat!

Pai am scris ca urmeaza a fi reparat!

Asa este , scuze. Mi-a scapat cand am vazut suma pe care ai spus ca ai bagat-o in ea pana acum. M-am blocat la cele 150 mil.:sr

Si mie mi-a cazut parul azi la service cand mi-au cerut 8000 ron! Cu ce-am mai platit inainte de ei, sare de 150... :bleah

Daca aveti ceva poze cu praguri HD montate pe un 2.8, m-ar interesa sa vad cum arata. Am bagat si eu masina la "SPA" si ma tot gandesc daca sa ii pun sau nu 2 praguri din teava ptr protectie?

Edited by adisan77ro

Am vrut sa-i pun si eu praguri HD dar mi-au zis ca la modelul asta cu aripi evazate ar arata aiurea fara plasticaraie si ca daca ii dau plasticele jos si sub ele e rugina, n-or sa mai poata pune plasticele la loc si ei nu fac tinichigerie, asa ca pe moment am renuntat la idee. Ma concentrez pe functionalitate deocamdata, cand o fi totul cum trebuie trec la cosmetizare.

Eu am renuntat la plastice de prima data de cand le-am agatat. Le-am si dat jos, cu scarile laterale cu tot ptr ca acolo mi se aduna atata noroi incat uneori trebuia sa il dau jos cu lopata. In partea din fata nu am avut rugina sub plastice, in schimb in spatele pragurilor sub aparatori abruginit. Eu oricum nu le mai pun veci inapoi. Acum am bagat masina la aranjat si de-asta ma gandeam sa ii fac cu ocazia asta si praguri HD, ca sa mai protejez cat de cat pragurile masinii. Peste vre-o 2saptamani sper sa pot pune cateva poze cu ce rezulta dupa stradania asta.

Masina asta incepe sa usture. Am dus-o azi la verificat injectia, ca trage ca o baba, deviz de inceput (doar demontate-montate si verificate pompa de injectie si injectoarele) 1350 ron :ang3 Dupa constatare, normal, alt deviz, piese + reglaje etc. Incepe sa ma umfle rasul :hm

Aaa... si inca ceva: cat am mers cu ea ieri si azi am constatat ca la apasarea pedalei de ambreiaj se aude un zgomot ca atunci cand sari de pe trambulina si trambulina vibreaza, ca un arc... wau-wau-wau... se aude cum se roteste ceva... 1-3 secunde! Kit ambreiaj comandat si montat de service-ul de mai sus cu devizul de 8000 ron (sunt de aici de pe forum) ... Nu sunt eu mecanic dar parca nu-i normal sa chitaie ambreiajul abia pus!

Edited by shopy

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use