Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Etapa Sighisoara .... O FURACIUNE GENERALA !!!

Postări Recomandate

Re: Etapa Sighisoara .... O FURACIUNE GENERALA !!!

Draga Radu,

esti un pic nesimtit scuza-ma

adica pana acuma a fost bun regulamentul si te-ai dat si te-ai simtit bine, da acuma ca nu iti place tie de Tuparu & Co. sau ca ai frustrari ca nu ai fost ales vii si arunci cu gunoi.

Ai facut propuneri ca orice sportiv la Regulament ??

Ai venit cu ceva constructiv??

Radu hai termina ca deja o dai in penibil si nu are rost.

Lasa-i pe cei care au fost depunctati sa isi spuna ei offul nu fa tu aici pe cocosul.

Sau daca esti angajat pe post de postaci atunci ma scuzati, baga mare.

Zi ce vrei , poti sa ma injuri si de mama, eu nu mai incerc sa dialoghez cu tine ca vad ca tu esti cu ochelarii de cal si o tii pe a ta.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnule profesor de limbi romanesti, va rog respecturos sa ne spuneti care din masinile care se dau la CNOR sau 100 Tracks au omologare FIA?

Ca sa vedem si noi cate masini se pot da in competitii conform interpretarii dumneavoastra!

O sa iti dai singur raspunsul la ceea ce vrei de la offroad-ul romanesc!

Later edit: Si inca ceva va rog, sa citati aici din regulamentul FIA privitor la offroad... Ca noi am cautat si nu am gasit, poate aveti dumneavoastra mai mult noroc!

Va multumesc

Eu sunt profesor de limbi atata timp cat mi le dati voi...motivele sa remarc greselile, atat cat ma pricep.

In alta ordine de idei, buna observatia in care specifici ca offroadul nu se afla pe harta automobilismului international, de ce sa se screama CNOR sa il puna?

Si ce conteaza pentru CNOR daca 100 Tracks are sau nu omologari FIA?

Proştii mor de grija altora?

Doar asa ca sa ne aflam in treaba?

Dar lasa ca e bun Regulamentul CNOR asa ambiguu, că uite, mai cu o penalizare de căscuţă, mai cu o Speciala de maidan, urca pe podium si protejatii arbitrelor.

Si unde in Regulament e voie Speciale cu doua Finishuri?

Iar daca pe tine nu te deranjeaza necunoaşterea limbii romane de terţe persoane, tine-o tota aşa, ca ăsta e viitorul.

Mi se pare mie sau tu esti in club cu Presedintele in disfunctie si esti usor partinitor si domnu' de la Cluj cu domnul protejat, la fel, in acelasi club?

Si pentru Mihaiţă, "esclusiv": daca sunt doar putin nesimtit e perfect, deoarece tu esti ditamai nesimtitul pentru ca ai tacut cand s-au facut nedreptatile de la Sighisoara si esti nesimtit inca o data pentru ca tolerezi hahalerele astea ce distrug dupa bunul plac, le tolerezi deci, doar pentru ca sunt din clubul din care faci parte si tu.

In alta ordine de idei, cum puteti sa tolerati afaceri de familie in relatia arbitru-concurent, ba mai mult, dupa furaciune inca sa nu-si dea deamisia de onoare?

Care onoare???

Rusine, nu aveti cei sapte ani de acasa domnilor de la Cluj. Nu toti, se stiu ei care.

M-am dat si a fost bine pana au venit distorsionaţii astia sa interpreteze Regulamentul cum ii taie capul si sa-si faca legea pentru ei.

Si de cand trebuie sa te dai ca sa ai opinii?

E sportul asta prorprieatea voastra si nu am aflat inca?

Penibile sunt incercarile voastre semidocte de a motiva sculamentul antisportiv care a infestat miscarea asta, libera candva, de fiţe ieftine si de incompetenta crasă.

N-am nimic cu nimeni atata timp cat nu mutileaza un sport frumos si cinstit candva.

Frustrati sunteti voi cand va da lumea peste nas ca va faceti jocul murdar si penalizati aiurea, dupa ureche si faceti reguli ad-hoc, neconforme cu Regulamentul, asta va frustreaza, ca avem curaj sa va spunem in fata ca nu ne convin magariile voastre.

Te asigur ca lucrurile nu vor ramane asa, se vor schimba multe, nu numai sigla si sponsorul.

Si daca nu vrei sa discuti, de ce jignesti si de ce scrii de parca ai sti ce si mai ales cum?

In accepţiunea cărui mamifer, exprimarea parerilor personale si contradictorii se face doar in urma unei remuneratii ipotetice si din partea cui?

Sincer, nu aveam mari pretentii, dar titulatura de "postaci" e gresita din doua puncte de vedere: primul ar fi ca nu are nimeni bani sa ma plateasca pentru asa ceva, o fac din pura placere si doi, e scris greşit, se scrie "postac", "postaci" ar fi la plural, daca vrei sa-mi vorbesti precum "Familiei Regale", un soi de plural regal, mai ai o scuza.

Si da, chiar am facut propuneri, cauta si citeste, am propus, printre altele, scoaterea trackului din navigatie pentru ca alterezi chintesenta acestui sport!!!

Tembelismul copiativ nu are leac si nici pereche.

Am facut propuneri chiar si cu referire directa la arbitri care au legaturi cu sportivi, cauta, sau pune-l pe Adi, ca-i place sa caute si o sa gasesti postarile mele cu observatii la obiect.

Pana acum m-am dat pentru ca mi-a facut placere, dar acum s-a dus pe apa Bulgariei tot Campionatul, track, Speciale golăneşti cu şmen si cu capcane, nu mai e ceea ce a fost, acum dicteaza bataia de joc, nu multumesc, Bulugioiu nu si-ar fi permis magariile astea infecte.

Vezi ca seful tau, Presedintele in disfunctie, nu prea mai agreeaza forumul asta, e facebooker, se pare, "postaci" si voi acolo despre cat de bine se fura concursuri la CNOR, ca eu scriu aici.

Si o sa scriu cu atat mai mult cu cat vad ca va oftica mai tare ca am dreptate.

Si pentru (in)cultura voastra generala, utati-va la ce echipament primesc cei care castiga Campionatul 100Tracks, parca e altceva fata de baschetii si şorturile admise in competitiile de la CNOR. Asta asa ca paranteza, nu ca ar conta in discutiile (in)elevate pe care incercati sa le purtati fara succes.

Uite una care acopera urechile, pentru domnii Profesori Universitari care cauta pe "net" regulamente FIA la Offroad, halucinant.

12985433_619629198192067_8746111775096404257_n.jpg.67aef62dfe2cf8f5e4380c991032bdba.jpg

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Ho bre, ca o luarati in ofrãud cu discutia, ati iesit de pe tracK. Argumente ...nu jigneala...stiu ca puteti, am incredere! :h5

Stiti bancul ala cu violul?

O pisda vine acasa dupa doua zile cu haine rupte, cu botul rupt, cu parul smuls, vanata toata ...etc

Tacsu o intreaba: Unde ai fost tu ca ne-am facut atatea griji ...

Zice pisda: Vai de capul meu tata, m-au prins 5 negri si au futut la mine 3 zile de nu mai pot sta nici in picioare si nici in cur. Sunt teminata.

Bine, zice tacsu ...dar lipsesti de acasa doar de doua zile ....

Apai tata, am trecut pe acasa doar sa mananc, sa-mi mai refac puterile ...iar dupa pranz trebuie sa ma intorc neaparat acolo.

Pan' la urma nu s-au furat nici oole lu Nastase si nici datoriile de la anaf ...zau asa...eeee... Ce e de dat, aveti de luat ...ce e de luat, a fost dat deja ...toata lumea e rezolvata cu succes pana la ultimu'... :ha:

Ma gandesc sa-mi deschid de ceva timp ...doua afaceri infloritoare ...una cu fier vechi (promit sa pun arebeul la arebeu, omele la ome, plasticul la plastic si ferul la fer) si una cu cupe, medalii si diferite distinctii... la comanda ...vrei doua locuri 1 la Sighisoara ...facem doua cupe, doua medalii, doua diplome locul 1...chiar si ptr anii urmatori daca exista doritori, sigur ca da, 2017, 2018 :ha1 ...cel putin asa nu ai cum sa mai pierzi locul 1, e doar al tau, in caz ca vine unu si depune contestatie ii facem si lui o cupa, o medalie, o diploma cu locul 1b, ...:ha1

Zau ca nu ar trebui in incrancenarea asta sa uitati atat frumusetea cat si satisfactiile ce vin de pe urma acestui hobby ... :wink:

Flesule sa traiesti ...macar semneaza-te da-o dracu de treaba...daca tot o dai anonima! :ha1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Radule , daca tii musai sa-i ajuti pe Rasty & Co in concurenta cu CNOR-ul, fa si tu ceva constructiv pentru 100 Tracks, nu te rezuma la aruncatul cu noroi in ceilalti ca coru' de bocitoare de la a3.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Continuand discutia in registrul amical caracteristic, va propun un exercitiu elementar de rafinament grosier in a aprecia daca cei numiti/alesi sa fie diriguitorii Campionatului National sunt in masura sa elaboreze, corecteze si sa redacteze un Regulament corect si inteligibil, avand in vedere ca dumnealor, recte Arbitrii, se prezinta in fata dumneavoastra cu comunicate "oficiale" de factura aceasta:

[ATTACH=CONFIG]262260[/ATTACH]

iar Presedintele CNOR, recte seful Comisiei Nationale, isi prezinta nivelul 'telectual astfel:

[ATTACH=CONFIG]262261[/ATTACH]

Fereasca-ne Dumnezeu de mai rau si ajuta-ne Doamne sa fie mai bine.

"Fiecare societate (popor) are conducatorii pe care-i merita", in cazul nostru e si mai grav, pentru ca noi, recte voi, i-ati ales si acum am inceput sa culegem roadele incompetentei, indolentei si clientelismului maretiei si legendarei lor "experiente" offroadistice, transpusa in practica in mod execrabil si daunator imaginii Campionatului National.

Rusine.

Putem organiza cursuri de gramatică și scriere coerentă a comunicatelor!... :ha1

Dar rezolvă asta problema de la CNOR?

Link spre comentariu

Radule , daca tii musai sa-i ajuti pe Rasty & Co in concurenta cu CNOR-ul, fa si tu ceva constructiv pentru 100 Tracks, nu te rezuma la aruncatul cu noroi in ceilalti ca coru' de bocitoare de la a3.

Daca esti asa dornic si iti e drag Rasty, ajuta-l tu, eu am altceva de facut si chiar cacofonii n-am mai vazut demult, multumim.

Indignarea mea nu are legatura cu Rasty, chiar e imoral ce se intampla la CNOR, dar cui ii e bine asa, nu are decat sa dea o mana de ajutor promiscuitatii de la acelasi CNOR.

Iar cu ceea ce se intampla acum in CNOR, aceasta nu poate avea concurenta, asemenea nesimtire e imbatabila si intolerabila intr-o societate cat de cat morala , stati linistiti, nu râvneşte nimeni la imoralitatea CNOR.

Si scuza-ma, dar nu urmaresc antena3, dar dupa cum scrii, aceasta indeletnicire este evidenta in ceea ce te priveste.

La asta nu m-am gandit pana acum, sincer, dar se pare ca doar telespectatorii inflacarati ai antenei 3 pot tolera si accepta lipsa elememntara a moralitatii de la CNOR si a semianalfabetismului constituentilor si al sustinatorilor, simultan.

Văz' ca esti de la Valcea, daca te prinde nea Regep ca scrii in halul asta...faci clubul de râs, văleleu, asta ca sa intelegi si tu ceva din ce se scrie aici.

Stimate DacuBurebista, nu stiu domnule, dar consider de datoria noastra, a celor ce iubim sportul asta si nu ne uitam la antena3, sa facem tot ce se poate impotriva incompetentei, a lipsei elementare de cultura, a promiscuitatii si a imoralitatii care sunt stapane acum la CNOR.

La modul general, veniti aici si-mi tot spuneti ca-l ajut pe Rasty&CO, care CO?, voi stiti, dar nimeni nu a venit sa spuna ca nu e imoral ceea ce fac cei de la CNOR, ca nu sunt incapabili, incompetenti etc, dar in subconstientul vostru sunteti perfect de acord ca am dreptate, dovada e simplul fapt ca nimeni nu contesta aceste aspecte evidente de lipsa a moralitatii si capacitatii de a fi verticali a celor de la CNOR.

Daca vreti, pot face o afirmatie de genul: "Admir" stupefiat si in egala masura atat CNOR cat si antena3, aceste minunate entitati echivalente din punct de vedere moral, social si intelectual.

Sunteti multumiti?

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Ia de critica Radule, poate ne lasi mai moale cu bocitu.

Ca cand aud ca cucu canta,

Ca cam asa un dor m-apuca.

Ca cand el canta la pian,

Ma fac ca cat prin buzunar.

On topic ... cand vei organiza tu o etapa flawless, poti sa comentezi la adresa altora care o fac cu greseli ... ca de aruncat cu noroi ...

Editat de Catalin.V

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Ia de critica Radule, poate ne lasi mai moale cu bocitu.

Ca cand aud ca cucu canta,

Ca cam asa un dor m-apuca.

Ca cand el canta la pian,

Ma fac ca cat prin buzunar.

Nu te faci " ca cat" prin buzunar, ci pe forum.

Astea sunt argumentele si nivelul sustinatorilor actualului CNOR, se fac "ca cat prin buzunar", cu mana de la gura umbland in el, normal.

Uitasem ca manelismul este una din virtutile iubitorilor de CNOR, bine ca ne mai "aminteşte" din cand in cand "baeţii" de la Valcea.

Completarile sunt de asemenea lipsite de de continut, aici nu se critica o modalitate de organizare a etapei, ci arbitrajul, relatiile arbitru-concurent, intruziunea imbecila in a face Speciale golănesti si abulia CNOR vis-a-vis de toate astea.

Tot sugerati ca posturile mele au valente critice la adresa baietilor de la Sighisoara, e un lucru fals, asta nu denota altceva decat lipsa unei verticalitati etice din partea unor indivizi toleranti cu astfel de indeletniciri imorale ce au imbratisat lumea offroadului.

Dar cititul e greu si comprehensiunea si mai grea, trebuie si definitia "analfabet functional" sa se regaseasca in practica individului.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Nu te faci " ca cat" prin buzunar, ci pe forum.

Astea sunt argumentele si nivelul sustinatorilor actualului CNOR, se fac "ca cat prin buzunar", cu mana de la gura umbland in el, normal.

Uitasem ca manelismul este una din virtutile iubitorilor de CNOR, bine ca ne mai "aminteşte" din cand in cand "baeţii" de la Valcea.

Completarile sunt de asemenea lipsite de de continut, aici nu se critica o modalitate de organizare a etapei, ci arbitrajul, relatiile arbitru-concurent, intruziunea imbecila in a face Speciale golănesti, faptul ca vreti ca posturile mele sa capete valente critice la adresa baietilor de la Sighisoara, lucru fals, nu denota altceva decat lipsa unei verticalitati etice.

Dar cititul e greu si comprehensiunea si mai grea, trebuie si definitia "analfabet functional" sa se regaseasca in practica individului.

Esti atat de limitat incat imi pare rau sa-ti dau o replica ... doar o poza ... tomberon.thumb.jpg.71696d2c81a87f859423df8e08739def.jpg

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Esti atat de limitat incat imi pare rau sa-ti dau o replica ... doar o poza ... [ATTACH=CONFIG]262308[/ATTACH]

Da, sunt extrem de limitat, comparativ, se poate observa din paralelismul flagrant (ironic) al postarilor noastre.

Sunt ferm convins ca esti pe atat de plin de replici in cap, precum esti plin de "ca cat" in buzunare, incat rezulta similitudinea materiei din care sunt plamadite atat replicile, cat si continutul buzunarelor tale.

Inteleg ca poza postata de tine e din "bucataria" CNOR, la a carei usa din dos astepti pilde si ciozvârte decerebrate ca apoi sa vii si sa le expui aici pe forum.

Nu trebuia sa ne dezvalui cercurile in care te invarti, recte pe langa gunoaie, se putea deduce asta si din postarile tale, "nelimitate" in ale reducerii la absurd a inepticului.

Ti-ai pus problema ca ma percepi limitat datorita faptului ca atat poti tu intelege? E retoric. Cu siguranta nu, pentru ca nu ai cu ce.

Nu ma pot abtine, cum "imi pare rau sa-ti dau o replica"?... băi nene, ele insele, poza si textul ala sunt o replica, poate "mi-ar parea rau sa-ti dau o replica" ar mai avea vreo noimă, gramatical vorbind, dar lasa, "nelimiteaza-ne" cu iluminarea ta tomberonistica.

De asta se intampla ceea ce se intampla la CNOR, pentru ca astfel de oameni sunt foarte usor de prostit si de condus de cei care o fac fara scrupule, pentru a-si atinge scopurile, asta e pulimea saraca cu duhul, care accepta si inghite toate porcariile sefilor aciuiati la CNOR si FRAS, pentru ca nici macar nu inteleg ce se intampla si chiar daca ar intelege, nu ar avea capacitatea sa combata daunatorii cuibariti in miezul sportului acesta.

Rusine

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Ma baieti, eu nu am venit aici sa dau cu nimic in cei care au organizat Etapa de la Sighisoara.

Oamenii aia sunt victime, la randul lor, ale mişmasurilor si incompetentei CNOR, nimic altceva si nimic mai mult sau mai putin.

Ipochimenele insinuante de contrariu, sunt de fapt deranjate (bineinteles ca si 'telectual pe de o parte) de faptul ca atentez la nonvalorile morale sau la valorile imorale (cum vreti) ale ţiitorilor de CNOR, concurente cu incompetenta si indolenta evidenta a acestora.

Faptul ca le explici ca nu ai nimic cu organizatorii de etape pare sa-i lase reci, sau rece, si isi vad de bolboroselile ininteligibil-acuzative la adresa oricui incearca sa devoaleze promiscuitatea si incompetenta ce salaşuiesc in CNOR, aceasta fiind durerea lor de fapt, CNOR, si nicidecum soarta organizatorilor batjocoriti de CNOR in fel si chip de jocurile murdare pe care le fac in nume propriu arbitrii, unii sportivi cu influenta si membrii CNOR care accepta toate astea cu nonsalanta.

Ipocrizia postacilor (merci Mihai) pro organizatori, este de fapt atitudinea lefegiilor CNOR care se folosesc de inocenta pulimii pentru a-si proteja stapanii.

Ati pus mana pe CNOR cu promisiuni si nu numai ca nu le respectati, dar mai mult, incalcati si terfeliti valori morale si traditii ale acestui sport, furand idei din alte parti, alterand navigatia exclusiv pe roadbook cu trackul, facand Speciale cu caracter interpretativ accentuat, pentru a putea manipula rezultatele, acceptati sportivi intre voi care au relatii cu arbitri, astfel acestia fiind in conflict de interese, lucru de bun simt si de evitat intr-o societate bazata pe respect reciproc si pe o morala minim necesara.

Si noi ar trebui sa fim multumiti?

Doar dupa o trepanaţie, poate.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Nu pot sta indiferent si pleznesc de invidie ca 100tracks au lansat echipamentul pentru castigatorii de anul acesta al Campionatului 100Tracks si vin in sprijinul CNOR si vreau sa prezint echipamentul ce se va purta vara asta la toate Etapele CNOR, asta daca nu luati atitudine:

Acest echipament este semnat de celebrul designer al mamaiei Omologarilor echipamentului omologat dar neomologat pretins de arbitrii CNOR.

Atentie! Aceste echipamente pot face obiectul abuzurilor (citeste şmenurilor pentru iubi) arbitrilor, dar nu conteaza, noi sa fim sanatosi si sa ingrosam rândurile pulimii decerebrate care tolereaza astfel de magarii.

Centura inchisa permanent, respectiv Casca Omologata la cratiţă ...

Screenshots_2016-04-19-14-22-01.thumb.png.c8e45d628a66b890097f39ee32b163c7.png

Screenshots_2016-04-19-14-23-23.thumb.png.203bda3c0b3b97745f3d185ca1775539.png

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

As merge pana intr-acolo si as pretinde ca si trusa de scule sa fie omologata, iata modelul necesar si suficient "datorita" (citez din textele Comisiei de Arbitri) caruia puteti accesa podiumul Etapelor CNOR.

Cu acest minunat set de pile sunteti "omologati" din oficiu si intangibili.610-6_thm.JPG.d915afa5270d473aec97d6a0ba32fc5b.JPG

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Ma daca am face numa jumate din cat ne umbla gura pentru off roadul romanesc am fi departe!

Deocamdata făcatorii de făcături sunt ocupati cu treburi personale, de familie, amestecate in Campionat si mai sunt fascinați si de trackul peste roadbook.

Sintagma era mult mai reusita astfel: "daca am gandi macar jumatate din noi +1, aici nu s-ar fi ajuns".

Editat de Radu Chelaru
  • Like 1
Link spre comentariu

Iete lume ce zice Regulamentul de Organizare si Functionare a CCA de la FRAS:

"CAP. I.- GENERALITĂŢI

1. Art.1.-(1)- În România activitatea sportivă de automobilism este organizată şi se

desfăşoară în conformitate cu prevederile Codului Sportiv Internaţional al

Federaţiei Internaţionale a Automobilului FIA"

concluzia defectuoasa si partinitoare cu castile este evidenta, din partea arbitrilor.

Adica ori sunt omologate ori nu sunt si atunci intra la gramada si alea cu urechi si alea fara urechi, ca tot neomologate sunt.

Si ia uite ce mai zice la indatoririle Arbitrilor delegati:

"15.17.- să anunţe la delegare, dacă la acea competiţie o rudă apropiată până de

gradul IV, participă în calitate de sportiv sau şef de echipă"

Na belea! Or fi anuntat arbitrii cu muşte pe căciulă cum era corect si moral?

Sau se fac ca plouă?

Cum stam domnule Presedinte la capitolul respectarii legilor FRAS si FIA, si la capitolul respectarii legilor morale si echitabile faţă de sportivi?

Va sta foarte bine in ilegalitate, mai aveti sa formati un CNOR in exil (Bulgaria) si sunteti ca Partidele, istorie, pardon Istorice.

Dar aveti o scuza infailibila, la cum scrieti, puteti foarte usor si credibil sa spuneti ca nici sa citiți nu stiți.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Am fost si eu la Sighisoara.

Am concurat la Standard. Undeva trebuie inceput off roadul.

Ptr a ma conforma cu cerintele mele de siguranta si ale CNOR de citva ani port o casca fabricata de firma AIROH modelul Air Naked. Asta are niste grile sa nu mai am frisoane in zilele lungi de vara fierbinte din cauza transpiratiei, etc. Parca ajuta. Si vine peste urechi sa am un suport fix ptr casca care sustine microfonul. Montata pe suport flexibil nu mai poti directiona microfonul chiar daca casca este tinuta apasata pe ureche si nici nu tine in timp.

E casca moto conforma ECE 22.05

http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/main/wp29/wp29regs/r022r4e.pdf

Apoi daca designul urechii mele intra in normele UE nu stiu dar gaurica pe unde ar trebui sa aud eu e coliniara cu mijlocul castii/difuzorului lipit pe partea din interior tare a castii care continua in material moale ce ar mai acoperi si cerceii (dar inca nu port).

astea sint ale mele: capul si casca mea

P4192108.thumb.JPG.10a3f8b0bc0acedeff0f1ec95733dc8c.JPG

urechea acoperita cu un difuzor si cu plastic

P4192110.thumb.JPG.43d50725a2081c13bf8a1bc6f98cc8d5.JPG

Urechea Naked (sa fie clar ca nu o port la buzunar)

P4192113.thumb.JPG.059596177bb354952618bec043d07c22.JPG

Cred ca am participat la concursuri la Sighisoara din 2009.

Daca am cistigat daca nu, a fost intotdeauna o primavara frumoasa. Atat prin paduri cit si pe dealuri.

Privelistea de pe deal a orasului o consider superba. Si cea de noapte.

M-am simtit ca acasa printre organizatori si concurenti. Multi prieteni. Toti prieteni.

Anul asta:

ma plimb pe la start cu o ora si jumatate inainte de startul nostru (noi penultimii parca) si primesc prima atentionare/intrebare de la o fata "eu nu port casca???" Parca nu am raspuns, posibil timid si rusinos ca in cautare de mic dejun si cu o ora si ceva inainte de concurs ma simt in siguranta si fara.

La start, cu casca pe cap primesc a doua atentionare "tu asta numesti casca omologata auto-moto?"

Din momentul asta am considerat necesar sa ne reinprospetam memoriile. Acolo la start. Eu sint senil, dar ea a confirmat ca ma recunoaste... Poate chiar si cu casca cu tot.. de ani de zile...

La finish, m-am documentat si asigurat ca ea este Laura ... a lui Parvulescu :) si alte detalii personale. Sa nu cred ca eu am luat-o la razna si sa am vedenii ca sint frecat pe aceasta tema de catre una care o consideram cunascatoare in domeniu..

Totodata m-am interesat care ar putea fi motivele de se tot lega de mine.

Printre posibilele variante a fost si o eventuala atractie fata de mine ascunsa si camuflata sub aspectul castii.

Dar pica varianta ca poarta toti descendentii sotului in pantec.

A ramas nedumerirea. L-am intrebat si pe Sorin. Si pe ea mai tirziu daca simte ceva atractie fata de mine. Zero raspuns.

Apoi a venit raspunsul.... - am fost penalizat prima data in viata mea cu 100 puncte din motive de casca.

Nu am mai pus intrebari. Ai casca n-ai casca - la tati ni greu !

Eu, Miko Istvan, te iert pe tine Laura. Daca ma iubesti, daca nu.

(dar cere si tu o leaca de iertare de la mine in public ptr comportarea ta de mare organizator, expert GPS si casca)

observatiile mele

organizatorii consider ca sau descurcat bine in decursul anilor. Dar nu au fost pregatiti ptr nivelul, cerintele si regulile jocului de a campionat national.

Ei la un concurs foloseau puncte CP fizice, multe, pe alocuri arbitrii.

Nu au avut nevoie de termenul de stop timp, de notat coordonate GPS, de frecat omul ca are casca sau nu are casca, ca are bretelele puse sau nu. Au facut probe speciale de toate felurile.

Sighisorenii 100% nu sint acest gen de echipa de organizatori cum sint descrisi.

Avand citeva intrebari in privinta folosirii de GPS primit de la organizatori - Laura a fost care ma ajutat cu raspunsul: "acum chiar nu am timp sa-ti explic" (poate sint eu mai retardat in gama Garmin si as intelege mai greu..)

Asa ca draga mea experta, data viitoare cind dai in road book coordonate, da-le in format acceptat de GPS pe care tu ca organizator ne-ai dat in mana, GARMIN, si nu in formatul ce dicteaza iphone! Ca nu cu Garmin ati marcat punctele - garantez eu, Istvan de la Standard.

Diferentele intre doua puncte in diferite formate a fost de sute de metrii. Derutant daca nu esti obisnuit sa cauti track de verificare pe ecran de cutie de chibrit alb negru ...

Sau fii mai modesta, Laura, si ai rabdare sa raspunzi, "coborand" un moment la nivelul unui concurent Standardist.

Doar daca stii raspunsuri Laura. Doar daca stii ...

Mama masii de treaba!

Ai fost singura care se dadea mare si tare la sedinta cu clubul dinaintea concursului.

Asta au tinut minte citva.

Daca tot m-am interesat cine e femeia ca ma tot ia la frecat..

Deci am si eu reprosuri. Dar nu le pot atribui Sighisorenilor in direct.

Doar modestia lor de a lasa pe cei mari si tari sa se afirme si sa se impuna a dus la cearta, neintelegere si conflicte.

Consider ca vor organiza concurs si al anul. Si va fi distractie ca in totdeauna. Dar fara "sefe" puse peste ei.

Concurentii de la standard vor tine minte ca au radiatoarele in fata si se umpla de noroi. Asta consider eu cauza principala de nereusita la Standard pe linga punctele GPS in format aiurea. Dupa baltoaca era plina de masinii cu capotele ridicate.

La Sighisoara nu sa mai intimplat ca daca un arbitru la terminarea probei speciale imi comunica ca ne-am incadrat le limita in timp cu 9 minute jumate sau 9 minute 50 sec atunci o arbitra superioara totusi ma ne depuncteze cu timp maxim ptr acea proba.

Asa ceva Sighisoreni nu au facut niciodata.

Nu am contestat. Doar am observat.

Standard Miko

• Like 2
Link spre comentariu

Dupa afisarea rezultatelor de la standard din prima zi in care 24 de echipaje au abandonat, nedumerit am sunat sa vad ce s-a intamplat. Am vorbit cu un concurent (nu cu Miko Istvan :rsp ), dar care mi-a spus identic cu ce a scris Miko mai sus ... inclusiv cu radiatoarele colmatate, coordonate eronate, lipsa atentionarii ca pe unele sectoare ai concurenti de la alte clase, dar din sens opus (nu mi-as dori ca eu, concurent la standard, sa ma intalnesc nas in nas cu GPS-cu :hl ), penalizare ca n-ai purtat casca si in afara concursului sau la micul dejun (desi eu cred ca purtatul castii era mai indicata la celebrele sarmale) etc. ... si toata bataia de joc pe banii tai :uameni

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

"CORÚPŢIE, corupţii, s. f.

1. Stare de abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. [DEX '98]"

Si de aici imi permit sa spun ca ati transformat CNOR in "Coruperea cu Nesimtire a Offroadului din Romania".

Intr-adevar, promisiunile voastre de schimbare a miscarii au reusit si s-au materializat intr-un cuib pentru incompetenți si, iata, corupți, daca nu sunteți de acord cu termenul, votați in Comisie si schimbați DEX-ul.

Pana atunci, tomberonul din postarea decerebrata a sustinatorului antenei3 va reprezintă din punct de vedere moral si profesional, adica nişte saci plini cu gunoaie, temporar, in curtea CNOR.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Conform Regulamentului CN Offroad 2016 :

FIECARE SPORTIV ESTE OBLIGAT SA POARTE CASCA DE PROTECTIE AUTO/MOTO PENTRU COMPETITII, PE INTREAGA DURATA A CONCURSULUI (LA PARCURGEREA STAGIILOR DE TRASEU, LA PROBELE SPECIALE SI SUPERSPECIALE). CASCA TREBUIE SA ACOPERE INTEGRAL URECHEA. NERESPECTAREA ACESTEI PREVEDERI SE PENALIZEAZA CONF. ANEXA D.

iar in Anexa D, la pct. 3, lit. f, este vorba despre cele 100 pct primite de echipaj:

nepurtarea castii de protectie de catre pilot si/sau copilot se penalizeaza cu 100 puncte pe echipaj de fiecare data cand vehicolul se afla in miscare si se constata acest lucru.

Nu scrie nicaieri ca respectiva casca trebuie sa fie omologata FIA sau sa aiba alte omologari. Totodata nu scrie nicaieri ca respectiva casca trebuie sa fie un anume model de la o anume firma producatoare, sau sa aiba o anumita forma, culoare, etc. Scrie doar ca trebuie sa acopere urechea.

Acest pasaj s-a introdus in regulament pentru a opri utilizarea castilor de bicicleta sau de ski intr-o competitie auto. Pe de alta parte nu s-a dorit limitarea drastica a accesului participantilor pe criterii financiare (o casca omologata FIA costa de la 800 EUR in sus, si are si data de expirare!!!) asa ca pana la urma textul regulamentului a ramas din pacate destul de ambiguu. Aceasta ambiguitate te aduce la mana arbitrilor care, daca considera, te pot penaliza foarte usor.

Concluzia mea personala este ca la Sighisoara s-a cam exagerat cu depunctarile. Arbitrajul ar trebui sa fie in avantajul intereselor concurentilor, iar arbitrul (ca si un judecator) nu trebuie sa fie un fel de zbir care loveste cu biciul in stanga si in dreapta pentru a se face respectat. Dupa cum se stie, efectul este exact pe dos. Iar cand legea dupa care judeci lasa loc de interpretare, depinde numai de tine, judecator sau arbitru, sa te ingrijesti in mod just de interesele jucatorilor.

@Miko: ar fi trebuit sa faceti contestatie si sa vedeti in ce fel v-ar fi demonstrat Comisia Sportiva ca respectiva casca contravine regulamentului. Ca nu ar fi avut cum, parerea mea.

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

Textul Regulamentului, exact, este ambiguu si undeva "recomanda" totusi utilizarea castilor omologate si cu termenul valabil: "Se recomanda utilizarea castilor omologate pentru competitii auto, cu valabilitatea in termen."

Dar intrucat regulamentul FRAS contine sintagme in care este specificat ca aceasta entitate functioneaza dupa legislatia internationala FIA, nu stiu cat de legale sunt aceste Regulamente in care legiuitorul roman de la CNOR nu are curaj sa respecte legea.

Castile omologate sunt omologate pentru ca trebuie sa corespunda unor solicitari samd.

In cazul un care casca nu este omologata, sunt convins ca acea casca nu va fi la fel de rezistenta ca cea omologata.

Mai ales incuietoarea baretei, care de cele mai multe ori este raspunzatoare pentru accidentele in care, desi sportivul a avut casca, aceasta s-a deschis, bareta, si casca i-a iesit de pe cap.

De aici intrebarea: ne pasa de siguranta sportivilor in mod real, sau facem regulamente dupa buzunarul fiecaruia?

Am mai spus, acest sport nu este pentru asistati social sau pentru pensionari, este un sport in care siguranta trebuie sa fie pe primil loc, cel putin in Regulament si apoi in penalizarile exagerate ale arbitrilor corupti.

Daca nu ma insel, la Nick Racing o casca omologata e in jur de 500 de euro, e mult? E putin? Sa ne spuna cei cu capetele sparte de rollcage.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Anul trecut la Targoviste, Watcher, asteptand inainte de trial sa afle daca i s-a raspuns pozitiv la contestarea unei penalizari, mi-a spus cumva contrariat: "s-a ajuns sa urce pe podium cine reuseste sa ia mai putine penalizari". Lucru adevarat atunci cand diferentele din teren sunt uneori la minut, iar majoritatea penalizarilor sunt de la 50 de puncte in sus. Practic orice penalizare, oricat de banala, te cam scoate din joc sau iti da un handicap semnificativ.

M-am uitat de curiozitate si in ograda unui concurs cu muuuult mai mult pedigree, recte Redbull Romaniacs, care anul trecut a ajuns la editia a 12-a, cu peste 300 de participanti din cateva zeci de tari. Unii spun ca e cel mai tare concurs international de enduro, ca urmare ar trebui sa aiba un regulament pe masura.

http://www.redbullromaniacs.com/ro/pentru-rideri/regulations-2016/

Nu o sa insist pe reglementarile ce tin de utilaje (la enduro sunt minimale, practic diferenta dintre clase se face exclusiv pe capacitatea pilotului), ci m-am uitat pe elementele care implica penalizari:

1. Verificarea tehnica - exista o lista de 16 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine (incepand cu bricheta, creion si terminand cu casca). Minusurile din lista la verificarea tehnica se traduc in 30 minute penalizare si 150 euro amenda:

"Controls will be made at the 'Motorcycle security park' & 'off-road start' to ensure that competitors are carrying ALL rescue equipment requested. There is a 30 minute time penalty and a 150 euro fine for failure to carry this essential equipment."

2. Penalizarile de traseu - aici partea interesanta este ca penalizarile standard pot fi modificate de organizator in funtctie de traseu:

"Poor recording of GPS track :- 10 minutes penalty

No track recorded :- 30 minutes penalty

Repeat offenders – disqualification from the event.

Riding off the track, taking short cuts, being more than 100 meters off track equals an automatic 60 minute penalty or a calculated penalty time provided through Race Directors analysis.

Not handing in your GPS at the finish will result in a penalty of 200 €"

3. Penalizari de viteza - 5 minute daca ai depasit >10km/h, 10 minute daca ai depasire de peste 20km/h

Contestatiile pot fi depuse la maxim o ora de la publicarea rezultatelor partiale, contestatiile scrise se platesc 130 de euro si se discuta intr-o comisie. Exista si ceea ce numesc "agreeable" complaints care se discuta cu organizatorii cursei.

For “agreeable” complaints or objections these will be considered by the race Director and or race organizers.

In the case of written protests, the arbitrator is the race Director, the supreme jury of Red Bull Romaniacs is the race jury, formed by a representative of the event organizers and a representative of the Romanian Federation (FRM).

O sectiune care mi-a atras atentia e cea legata de modificarea treseului in cazul in unor dificultati aparute:

If the organizer / Race Director decides that a section of the course has become impassable due to weather conditions, queuing or other factors outside his control, or if the estimated "maximum days riding time" is no longer achievable then the organization has the right to remove time taken between checkpoints or finish the race earlier and adjust the results accordingly.

Our guarantee is that at least 40% of competitors each day will be finishers in the results.

Am vazut acum 2 ani regula asta aplicata, in ultima zi, ultima urcare de la Profi fiind scoasa datorita ploii, chiar daca asta a insemnat ca Jarvis sa piarda sansa sa-l ajunga din urma pe Walker.

Per ansamblu regulamentul este mult mai aerisit decat cel de la offroad, multe aspecte tinand de ceea ce se cheama "common sense": diferentierea se face in traseu, iar penalizarile nu intra in categoria "nod in papura".

Cateva exemple de astfel de posibile interpretari in regulamentul CNOR:

Anexa A - Clasa Standard:

"trusa de prim ajutor sigilata si in termen de valabilitate". Cerere redundanta pentru ca se specifica faptul ca masinile trebuie sa fie apte pentru circulatia pe drumuri publice. La urmatoarea etapa daca vreun arbitru ia din nou sindromul "casca omologata", iar apare scandal.

"Profilul recomandat este minim MT (mud terrain). Este interiza utilizarea anvelopelor cu profil agricol (gen tractor)" - Eu am cautat pe net si Mud Terrain este un profil al lui BF Goodrich, nu e denumire generica. Ce inseamna profil minim? Numar de crampoane? Adancime santurilor? Idem expresia "gen tractor". Ce e aia, nu ar trebui definita?

"Este obligatorie montarea unui troliu actionat de un singur motor electric cu directia de tragere frontala." Parca la Standard troliul e recomandat, nu obligatoriu?!

Anexa A - clasa open

"Centurile de siguranta trebuie sa fie de tip ham cu prindere in minim 3 puncte." Cam ciudat hamul asta in 3 puncte... Am inteles ca ai putea sa prinzi cele doua chingi din spate cu un singur surub, dar cred mai degraba ca e greseala de exprimare...

Sunt si alte exemple, dar nu asta este relevant. Mult mai important este ca s-a ajuns sa se desparta firul in patru, iar si mai grav asta sa influenteze notiunea de "competitie". Offroadul inseamna niste utilaje atipice care incearca sa depaseasca niste obstacole atipice, iar diferenta intre competitori ar trebui sa se faca exclusiv in teren, nu in cunostinte de regulament si decizii de arbitrii care nu se ridica de pe scaun.

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Pai tocmai aici e impertinența, dupa ce ca nu se ridica, chiar si de acolo pretind ca vad cataramele centurilor cum sunt deschise cu 10m inainte, inainte de ce?

Cate Finishuri are o Superspeciala in Regulament?

In Regulamentul Corupt are atatea cate trebuie ca sa urce iubi' pe podium, evident.

De cand stiu eu offroadul asta, de cand ma certa Gyula Kirkosa in 2006 (parca) la Cluj ca am casca de motocilist doar pe varful capului (dar nu m-a penalizat nimeni niciodada), asa, deci de cand stiu eu sportul asta nu am vazut arbitri corupti, am auzit de sportivi furaciosi cu diverse prin masini si pe la roadbook/gps, dar Oficiali atat de incapabili si arbitri corupti...nu am vazut! Niciodata!

Rusine.

Dispăreti de unde ati venit cu furaciunile voastre!

Coruptilor!

Nu fac abuz de termeni, reamintesc:

"CORÚPŢIE, corupţii, s. f.

1. Stare de abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. [DEX '98]",

si daca mai are ca scop si favorizarea "unor" concurenți si infatuarea pe deasupra...nu ştiu la ce se incadrează, ca nici DEX-ul nu cuprinde asemenea fapte.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Eliminati ambiguitatile din Regulament, eliminati conflictele de interese impreuna cu indivizii constituenti, eliminati-le complicii din structurile de conducere si abia atunci va fi curatenie morala si se va putea concura corect, cinstit, echitabil si onorabil.

Pana atunci ne vom zvârcoli in promiscuitatea celor ce-si impun favoritii in functii, iar acestia din urma le sunt datori cu supunerea.

Rusine sa ne fie ca toleram astfel de porcarii.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

De-a lungul timpului am vazut multe greseli atat din partea organizatorilor, cat si a arbitrilor:

1. Pagini lipsa de roadbook, lipsa CP-uri, sageti puse invers, distante gresite, exceluri buclucase care faceau calcule aiurea, confundarea unor notiuni de baze gen abandon vs. descalificare.

Cu toate ca multe dintre ele au fost asumate, nu am auzit niciodata de vreo penalizare in directia asta. Nu am auzit de vreun arbitru trecut pe tusa vreo doua "etape", un organizator care sa returneze partial sau total taxa sportiva pentru un roadbook facut aiurea, vreun concurent care sa primeasca vreo compensatie pentru o nedreptate facuta. Toate aceste greseli au fost mascate sub sintagma "a gresi e omeneste".

Atunci insa cand un arbitru care cu o etapa inainte greseste de trei ori clasamentul intr-o ora pentru ca nu stie sa puna datele in excel, la urmatoarea etapa iti spune ranjind ca te-a penalizat cu 100 de puncte pentru ca a gasit un punct pe track in care ai depasit cu 3m ! (adica varful sagetii de la mouse) limita de 100 de metri fata de trackul oficial, iti pui intrebarea ce cauti acolo.

Eu am renuntat la concursurile de offroad tocmai din aceasta cauza, practic la fiecare etapa asteptai cu sufletul la gura sa se afiseze clasamentul partial ca sa stii daca poti sa bei si tu o bere linistit ca nu a aparut nustiuce penalizare. Acum vad ca e si mai kafkian, te culci premiant si te trezesti repetent.

Sub masca unui regulament din ce in ce mai stufos si mai politienesc aplicat mi se pare ca se mascheaza o mediocritate adusa de oameni pusi "pe posturi" pentru ca nimeni altcineva nu vrea. Practic la ora actuala tot ce inseamna penalizare are in spate un articol de regulament care fie este interpretat exagerat sau cu caracter subiectiv. Un fel de democratie in care doi lupi si o oaie voteaza ce se mananca la cina.

Asteptarea mea de la un arbitru de offroad nu este sa stea pe un scaun, cu regulamentul in fata si sa aplice politienesc "legea" in functie de acuitatile vizuale, ci sa ia in primul rand decizii care sa sprijine o competitie corecta si frumoasa. In loc sa-i dai 100 de puncte penalizare de casca echipajului de la extrem care dupa doua zile de concurs e pe locul I chiar de la prima participare, poate era mult mai ok sa-i dai o atentionare ca la urmatoarele concursuri trebuie sa aiba casca FIA/CIA/samd. Sau poate chiar sa dai un astfel de premiu in loc de mult mai utila vodca.

Editat de razvanutza
  • Like 1
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare