Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Etapa Sighisoara .... O FURACIUNE GENERALA !!!

Postări Recomandate

• Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Etapa Sighisoara .... O FURACIUNE GENERALA !!!

Eu stiam ca poti mai mult, nu ma dezamagi, te rog...:cl

...spre deosebire de tine care nu ne dezamagesti, pentru ca exact atata poti.

Aceasta replica mi-a fost adresata de Petre Niteanu de foarte multe ori, nu esti nici macar cu asta original.

Pastreaza-ti registrul logico-abramburistic si posteaza la nivelul tau, nu te forta, ca te citeste lumea.

Eu, ce sa fac, nu pot mai mult, norocul nostru ca postezi tu pilde labile din punct de vedere al rationamentului si al asumarii a chiar propriilor postari pe care ti le combati chiar tu insuţi.

In rest, esti o desfatare literara, zau.

Cu mici exceptii grosolane de articulare in exces semianalfabet a unor cuvinte pe care nu le stapanesti pentru ca nici nu ai de unde sa stii lucrurile astea, ce-i drept, in rest corespunzi in mod ideal profilului meschin al sustinatorului promiscuitatii de la CNOR.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...spre deosebire de tine care nu ne dezamagesti, pentru ca exact atata poti.

Aceasta replica mi-a fost adresata de Petre Niteanu de foarte multe ori, nu esti nici macar cu asta original.

Pastreaza-ti registrul logico-abramburistic si posteaza la nivelul tau, nu te forta, ca te citeste lumea.

Eu, ce sa fac, nu pot mai mult, norocul nostru ca postezi tu pilde labile din punct de vedere al rationamentului si al asumarii a chiar propriilor postari pe care ti le combati chiar tu insuţi.

In rest, esti o desfatare literara, zau.

Cu mici exceptii grosolane de articulare in exces semianalfabet a unor cuvinte pe care nu le stapanesti pentru ca nici nu ai de unde sa stii lucrurile astea, ce-i drept, in rest corespunzi in mod ideal profilului meschin al sustinatorului promiscuitatii de la CNOR.

Ce usurare pentru tine ca nu ti-a fost adresata de un medic, ci doar de mine si Petre Niteanu. Ar fi fost mult mai grav :ha:

• Like 1

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Ce usurare pentru tine ca nu ti-a fost adresata de un medic, ci doar de mine si Petre Niteanu. Ar fi fost mult mai grav :ha:

Iata ca postarile de nivel intelectual de scoala primara, clasa pregatitoare, nu au intarziat sa irumpa din puţul gandirii (?) sustinatorilor de marca, expirata, a CNOR.

Dragilor, astia va manipuleaza si va spun cine e Organizator capabil si cine nu e Organizator capabil, astia va conduc destinele catre un offroad facut cu doi-trei neuroni autosuficienti, eufemistic vorbind, astea sunt creierele si vocile pe care ati ales sa le alegeti in a va reprezenta si a conduce aceasta miscare in mod inteligent catre cursul firesc al lucrurilor.

De ce decerebrarea a ajuns virtute in CNOR?

Cine e raspunzator pentru dezastrul inculturii ce, iata, ne sufoca?

Va place?

Se pare ca da.

LE

Ai comis o blasfemie, inca una, de fapt, si anume folosirea alaturarii propriei tale persoane in aceeasi propozitie cu Petre Niteanu, pai nu-i ajungi nici pana la glezne dragule, ala e baiat cu scoala (tu?), cu vocabular (tu?), cu discurs (hai ca si-o ia in cap), pe cand tu?

Tabula rasa!

Nu te auto-gratula cu incercari timide de a-ti depasi conditia, ca râde lumea.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Liviu,scuze ca intervin dar sunt niste neadevaruri aici si anume:

1-nimeni nu a obligat clubul din Sighisoara sa organizeze etapa,a fost doar o sugestie,hotararea au luat-o cei din clubul din Sighisoara

2-nimeni din CNOR nu a inlaturat "organizatorii de top",daca ei au ales sa faca etape pt tracks 100,a fost strict alegerea lor pe care o respectam, si ca sa ne mai improspatam un pic memoria chiar TU personal mi-ai spus mie la ultima etapa de la Mures ca TU singur nu mai poti sa faci etapa in anul urmator,ca ai ramas singur sa faci toata treaba si nu mai poti sa faci etapa in anul urmator la Mures.Feri de la Odorhei a anuntat public la ultima etapa la Odorhei ca nu v-a mai face nici el etapa la Odorhei fiind in gaura cu banii si nu-i mai convine sa faca etape pe bani personali

Iwa,nimeni nu cere casti OMOLOGATE in campionat(nicaieri nu scrie ca trebuie sa fie casti omologate),castile trebuie sa fie auto-moto cu urechile acoperite integral de material rigid nu de captuseala sau piele.Nu este nimeni absurd, la capitolul casti nu se accepta casti de tip snowboard,ski,role,bicicleta sau industriale

Karcsi despre asta vorbesc, oameni cu potențial material si nu numai s-au retras din organizarea de etape cu reguli aberante si impuse de niște persoane care nu prea au avut ce arata.

Clubul din mures funcționează foarte bine si organizam activități diferite si competitionale.

CNOR era condus de șapte cluburi care trebuiau sa realizeze niște criterii,

acum este condus de câte cluburi?

Cu asta am terminat intervențiile mele.

O seara buna Liviu.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Cateva concluzii

1. Anularea depunctarii lui Gafita a avut ca rezultat promovarea lor pe pozitia 3 si retrogradarea noastra (m-am dat cu Adi Lozinca) si a echipei Museteanu/Melente pe 4. Asa s-a decis, asa ramane. Felicitari echpei Andrei/Tibi. Ceea ce voi scrie in continuare nu are rolul de a le diminua performanta.

2. Anularea probei speciale din prima zi a fost de la inceput o idee discutabila si, in ceea ce ma priveste, am fost pentru mentinerea specialei desi, din punctul de vedere al punctajului, ma dezavantaja. Ma bucur ca proba nu a fost anulata.

3. Atat Laura cat si Corina si-au obtinut in mod legal statutul de arbitri in urma unui examen si au ca sarcina principala respectarea "ad literam" a regulamentului. Daca Drujba & Co considera ca un arbitru poate sa-si faca treaba in asa fel incat sa nu supere pe nimeni, ii sugerez sa participe la urmatoarea etapa si sa explice si sa anunte criteriile dupa care unii sunt iertati de penalizari si altii nu.

4. Pentru evitarea conflictului de interese, atat Laura cat si Corina au arbitrat alte clase decat extremul. Depunctarile nu au tinut cont de apartenenta la un club - vezi depunctarea lui Dan Blaga.

5. Daca in regulament scrie ca este obligatoriu un anumit tip de casca (definit clar) si casca purtata se abate de la regulament ce ar trebui sa faca arbitrul? Dupa parerea mea, ar trebui sa respecte regulamentul, chiar daca asta-l supara pe Miko. Si mie mi-ar conveni o casca mai aerisita dar nu doresc sa-mi bat joc de munca mea, a navigatorului si a mecanicului.

6. Toate deciziile controversate privind arbitrajul fiecarei clase au fost luate de comisia formata din Arbitrul Principal (Mirela), Directorul de Concurs (Ureche) si de Directorul de Clasa (tot al organiztorului).

7. Diferendele cu rbitrii federali se poarta prin viu grai (daca timpul o permite si daca adresarea e civilizata) sau prin contestatii. Atunci cand in cateva ore trebuie sa analizezi 64 de tracuri nu ramane timp pentru multe discuti cu concurentii.

8. Acuzatiile de masluire in favoarea mea a rezultatelor, acuzatii venite de la diversi bagatori de seama, dar si de la oameni de la un concurent direct, mi-au lasat un gust amar. Ma bucur, insa, ca ambele decizii mi-au fost defavorabile. Asta e si o masura a "influentei" pe care o am in CNOR, organism din care m-am retras inainte de ultimele alegeri.

9. Ne-alegerea lui Radu Chelaru ca presedinte al CNOR in urma cu ceva vreme a fost cea mai inteleapta decizie a CNOR ever. Parerea mea.

10. Calitatea de presedinte al clubului din Cluj este atat temporara cat si disponibila. Orice alt membru al clubului care doreste sa candideze are asigurat votul meu.

11. Observ ca cei mai nemultumiti de modul in care se desfasoara etapele sunt cei care, oricum, nu participa la ele.

12. In locul actualei comisii, n-as pune la suflet mizeria propagata prin unele postari de pe acest forum. Campionatul continua, numarul de etape e in crestere, la fel si participarea, regulamentul se imbunatateste iar costurile sunt tinute sub control.

in rest, sa ne vedem sanatosi la concursruri.

Shit happens
Link spre comentariu

Sunt perfect de acord cu ceea ce a scris mai sus domnul "Ingenuitate", Chelaru nu trebuia ales, pentru ca altfel nu mai pupa domnul "Inocenta" locul III pe Podium 2 saptamani jumate', datorat unor oportunitati sordide si nu mai pupa doamna "Integritate" arbitraj de alcov.

Tot ce urmeaza este fictiune "concluziva", orice asemanare cu personajele reale care fac "jocurile" in offroadul romanesc este pura si intamplatoare...

Domnul ("Virtuosul" offroadului romanesc) are si el o parere sincera si delirant de burlesca in acelasi timp, domnul ("Preacuratul" offroadului romanesc) are si interese personale in acest Campionat, in acest CNOR si in aceasta Comisie de Arbitri, dar vai(!), e "Cast".

"Admir" "onestitatea" prin care "Seraficul" se arata de acord cu ne-alegerea unui Presedinte ce le-ar fi zburatacit clientelismul si cuibusoarele de trafic de influenta si care le-ar fi "deletat" pe acestea din schema offroadului compromis, cu tot cu tesaturile itelor promiscue tesute la razboiul insatisfactiilor de ordin sportiv de cei ce nu au putut demonstra performanta, dar au ales calea conducerii acestui sport, atat din umbra (vezi "Anodinul" offroadului romanesc), cat si din vice-capu' la FRAS.

Pe de alta parte, nu-mi doream, nu-mi doresc si nici nu-mi voi dori vreodata sa ocup acesta functie in contextul in care directivele sunt: promovare habarnism agresiv, trafic de influenta, mismaseli incompetente, unde toate isi au loc de cinste vremelnic, atat in CNOR, cat si in Comisia de Arbitri.

Este absolut normal sa nu accepte , atat "Neintinatul" cat si "El Crin" & CO, un Presedinte care sa ii impiedice sa conduca din "spate" si alandala CNOR-ul si tot ce misca, atat in Comisie cat si in Arbitrajul partinitor.

Este absolut normal sa va doriti Presedinti umili, lasi si servili, care va sunt datori pentru ca ocupa acele functii si care, iata, va tolereaza cu tot cu "purcel" si cu "catel" si chiar pana si cu "rufele murdare din familie", la noi in Campionatul National.

Ca se fac manarii (care v-au iesit pana la Contestatia lui Gafita, ce-i drept, "jos palaria") o dovedeste faptul ca "performanta" v-a fost retrasa cand a inceput scandalul si cand ati realizat ca lucrurile pot degenera in detrimentul sferelor de influenta pe care le-ati creat.

Daca erati integri din punct de vedere moral, nu ati fi acceptat locul acela primit "din dragoste" de la doamna Arbitru.

Faptul ca sunteti lasi si nu va asumati ceea ce ati zamislit in Comisie este dovedit atat de actiunile proprii, labile moral si profesional, dar si de oamenii pe care ii promovati si ii impingeti in fata sa va reprezinte interesele.

Daca nu facea Gafita contestatie, ramaneati in palmares cu un titlu manjit cu trafic de influenta, titlu obtinut in detrimentul celor pe care ii numiti, meschin, ca fiindu-va colegi.

Daca doamna "Integritate" nu a arbitrat "Extremul" de ce a "observat" cand si-a scos Tibi centura?

Aceasta "observatie" partinitoare a constituit un abuz si a dus la comiterea unui act imoral de favorizare a unui concurent, a "Neprihanitului offroadului romanesc",in speta, care, fie vorba intre noi, nu prea a gustat "Podium" la viata lui, fiind chiar si in spatele subsemnatului la toate competitiile din 2015 la care am participat, altfel, tot eu sunt bagator de seama, dansul fiind "Marele Maestru" bagator de fitile, "Vergurul" offroadului mioritic.

Sa va intre bine in capsoarele alea cu care furati clasamente, acest Campionat nu este al vostru, este un "bun" al tuturor cetatenilor care il urmaresc, deoarece este National si nu este doar al celor ce participa in el si care, vezi Doamne, sunt deranjati de "mizeriile" create de ei insisi (de "unii"+"unele"=LOVE), iar daca cineva vrea sa comenteze mocirla voastra, e liber sa o faca si sa o desconspire, mon cher, deh, ce sa-i faci? E democratie, nu ca la CNOR.

Faptul ca te dai degeaba de ani de zile nu inseamna ca asta iti confera dreptul sa comiti comentarii abramburistice, aburitoare si dezvinovatitoare, pentru ca nu tine, uite ca nu doar pulimea cu ciunga in par consuma offroad in Romania, mai sunt si scarbiti care vor ca lucrurile sa fie cinstite si nu infestate cu neveste de sportivi neimpliniti.

Faptul ca nu suntem uniti in fata unor asemenea enormitati imorale, nemaiintalnite in acest sport, nu este altceva decat o lasitate colectiva ce ne defineste ca popor.

Ce isi spun cei de la "Open" si de la "Standard"? Pe noi nu ne afecteaza, "Imaculatul" de la "Extrem", cu sfera lui de influenta nu ne deranjeaza la noi in "Clasa", dar afecteaza alte lucruri importante din CNOR, stati linisititi.

Este miscator pana la lacrimi ca nu sunteti "Mariile Voastre" de acord cu "mizeriile" din "unele" postari de pe acest Forum, cu toate ca sunteti moralmente si de facto insasi cauza acestor postari.

In locul actualei Comisii as interzice incompetenta dovedita, hotia dovedita, traficul de influenta dovedit, nepotismul dovedit, clientelismul dovedit, si imoralitatea dovedita.

Toate sunt dovedite de decizia de a i se retrage locul trei celui favorizat in prima instanta de Arbitri, recte "Candidului" offroadului romanesc.

Demonstratia este simpla si clara, iar refacerea Clasamentului este facuta de frica urmarilor si a neputintei de a raspunde la intrebarile adresate in scris de cel caruia i-ati furat locul de pe Podium.

Te-ai bucurat doua-trei saptamani de un loc bine-nemeritat pe Podium, loc obtinut "ca din intamplare" de un abuz si "nitel" nepotism, dar iaca, s-a facut dreptate putin, de frica.

Daca eram acolo si trebuia sa impart locul acela "trei" cu acest echipaj in detrimentul celuilalt, as fi refuzat public acest lucru si nu as fi acceptat aceasta adevarata mizerie de declasare, inchipuita a unui concurent si morala a unei Comisii de Arbitri.

Este parerea mea, fictiva, a unui consumator de rand al offroadului, al offroadului curat si sincer, liber de "famiglia" ce il conduce.

Sa ne vedem sanatosi pe Podiumuri libere de influentele nefaste ale aranjamentelor si "coincidentelor" din culisele unui sport confiscat, unde incompetenta, impostura si nepotismul sunt ridicate la rang de virtute si sunt invelite cu nesimtire in nevinovatie patologica.

LE

Refacerea Clasamentului, adica recunoasterea compromisurilor facute de Comisie, Presedinte etc si recunoasterea incompetentei in a gestiona si a arbitra cinstit o Etapa a Campionatului National de Offroad, trebuia sa coincida cu demisiile tuturor celor raspunzatori de circoteca prin care isi bat joc de concurenti si de numele acestui Campionat pe care au pus mana si pe care il devalizeaza moral.

Toate astea ar fi trebuit sa se intample intr-o societate cu bun simt si cu dimensiuni morale normale, dar cand esti deviat etic si incapabil, nu poti sa iti accepti vina si incompetenta, asa ca vom contiua sa fim condusi si arbitrati de non-valori etice ale Offroadului.

Si uite asa, Campionatul a ajuns sa fie manarit de jinduitorii de Podium, de anti-talentele consacrate ale sportului acesta, de facatorii de facaturi pe la clasamente, de speriatii de contestatii, de arbitrii ce incearca sa inteleaga acest sport din mersul Etapelor si al arbitrajului incompetent.

Editat de Radu Chelaru
  • Like 1
Link spre comentariu

Cateva concluzii

(...)

5. Daca in regulament scrie ca este obligatoriu un anumit tip de casca (definit clar) si casca purtata se abate de la regulament ce ar trebui sa faca arbitrul? Dupa parerea mea, ar trebui sa respecte regulamentul, chiar daca asta-l supara pe Miko. Si mie mi-ar conveni o casca mai aerisita dar nu doresc sa-mi bat joc de munca mea, a navigatorului si a mecanicului.

(...)

Recitii postul #67, vizualizai imaginile, citi si anexa (110 pagini) si tot nu vad "abaterea" fata de "regulament"!

Adica o casa omologata moto nu iti poate conferi protectie la clasa auto?! Pai se presupune ca la moto impactul e mai mare decat la auto, unde mai esti tintuit si in centura ...

Pai uite ce ar fi trebuit sa faca "arbitrul": in niciun caz sa faca o depunctare in genul militienilor care-ti retin talonul pentru ca anvelopele au dimensiunea in inch in loc de metric, ci sa atraga atentia ca e o "problema" in regulament ... asta daca nu cumva acea "problema" este folosita pentru a "regla" niste scoruri dupa bunul plac. :uameni

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Recitii postul #67, vizualizai imaginile, citi si anexa (110 pagini) si tot nu vad "abaterea" fata de "regulament"!

Adica o casa omologata moto nu iti poate conferi protectie la clasa auto?! Pai se presupune ca la moto impactul e mai mare decat la auto, unde mai esti tintuit si in centura ...

Pai uite ce ar fi trebuit sa faca "arbitrul": in niciun caz sa faca o depunctare in genul militienilor care-ti retin talonul pentru ca anvelopele au dimensiunea in inch in loc de metric, ci sa atraga atentia ca e o "problema" in regulament ... asta daca nu cumva acea "problema" este folosita pentru a "regla" niste scoruri dupa bunul plac. :uameni

Citisem atat postul #67 cat si raspunsurile date de Drujba si Blavenstein.

Regulamentul spune "FIECARE SPORTIV ESTE OBLIGAT SA POARTE CASCA DE PROTECTIE AUTO/MOTO PENTRU COMPETITII, PE INTREAGA DURATA A CONCURSULUI (LA PARCURGEREA STAGIILOR DE TRASEU, LA PROBELE SPECIALE ȘI SUPERSPECIALE). CASCA TREBUIE SA ACOPERE INTEGRAL URECHEA. NERESPECTAREA ACESTEI PREVEDERI SE PENALIZEAZA CONF. ANEXA D."

Dupa discutii interminabile legate de casca, s-a votat textul de mai sus, ideea fiind ca "acoperirea integrala a urechii" este cu un material tare si nu cu unul textil. Spun asta deoarece m-am certat mult cu Laura pe tema castii, eu sustinand ca am incredere deplina intr-o casca de schi pentru coborare iar ea asigurandu-ma ca voi fi depunctat deoarece, desi acopera integral urechea, casca nu e auto/moto - vezi Uvex Race 3 Carbon FIS Helmet pe http://www.the-raceplace.com/Uvex-Race-3-Carbon-FIS-Helmet-p/15623z.htm .

Nestiind ca exista si casti omologate auto/moto ca cea purtata de Miko, criteriul dupa care arbitrii au diferentiat o casca auto/moto de una de schi sau ciclism a fost tocmai aceasta acoperire. Acest criteriu a fost comunicat si la briefing (eu, cel putin, l-am auzit atat la utima etapa de anul trecut cat si anul asta).

In cazul particular al lui Miko, nu a fost vorba de rea-vointa din partea arbitrilor. Dupa ce a aflat de penalizare, Miko i-a spus Laurei ca are o casca omologata, Laura i-a spus sa o aduca pentru a o verifica si a-i anula penalizarea iar Miko nu s-a mai prezentat cu casca pentru verificare si nu a mai participat a doua zi. Cel putin asta am aflat ulterior de la Laura, eu concurand la alta categorie. Daca Miko sustine ca lucrurile au stat altfel il rog sa ne dea varianta lui. Fac fata si unei versiuni erotizate pentru cazul in care asta ii face bine - prietenii se ajuta :)

Dar ca sa facem si ceva constructiv, hai sa vedem cum ar trebui redactat textul ca sa nu mai existe discutii in viitor. Daca se doreste ca unicul criteriu sa fie "auto/moto" atunci orice casca "auto/moto" e buna indiferent de forma, iar cei care vin cu casti "ciudate" trebuie sa arate ca "ciudatenia" e intr-adevar auto/moto. E simplu - se indica un link cu modelul castii si se verifica imediat.

Daca se doreste ca acea casca sa fie atat "auto-moto" cat si sa acopere urechea cu un material rigid, acelasi cu cel din restul casti, trebuie completata descrierea din regulament.

Sau, putem sa nu facem nimic si sa continuam sa aruncam cu rahat in Tzuparu, CNOR, FRAS, arbitri, organizatori si, cu voia dvs, in subsemnat.

@Radu - de la inaltimea ex-navigatorului care surclaseaza piloti, cred ca poti mai mult. Sau get a job si incearca sa te obisnuiesti cu ideea ca pentru a fi presedinte al CNOR iti trebuie si unele calitati cu care natura, in cazul tau, a fost mai zgarcita. Uite ca iar am bagat batul prin gard.

Shit happens
Link spre comentariu

Eu nu cred ca un producator de casti omologate trebuie sa consulte regulametul din C.N.O.R. Producatorul trebuie sa respecte niste normative internationale etc. Cred ca regulamentul trebuie sa se muleze sau sa fie corectat acolo unde sunt scapari. Sau sa se precizeze ca numai castile vandute de X sunt acceptate in C.N.O.R.

Casa lui Miko era perfect O.K. singura greseala e ca n-a purtat-o si la micul dejun. Oricum, replica ironica: "Tu asta numesti casca omologata?!" spune totul. Si oricum ar fi, nu cred ca acea casca se putea confunda cu o casca de bicla sau vreo alta tiribomba.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Eu nu cred ca un producator de casti omologate trebuie sa consulte regulametul din C.N.O.R. Producatorul trebuie sa respecte niste normative internationale etc. Cred ca regulamentul trebuie sa se muleze sau sa fie corectat acolo unde sunt scapari. Sau sa se precizeze ca numai castile vandute de X sunt acceptate in C.N.O.R.

Casa lui Miko era perfect O.K. singura greseala e ca n-a purtat-o si la micul dejun. Oricum, replica ironica: "Tu asta numesti casca omologata?!" spune totul. Si oricum ar fi, nu cred ca acea casca se putea confunda cu o casca de bicla sau vreo alta tiribomba.

de acord cu tine, motiv pentru care am propus fie modificarea regulamentului fie consultarea pe net a tipului de casca. Ramane doar ca CNOR sa decida ce vor sa faca si sa anunte ce au hotarat.

Oricum, daca Miko dorea cu adevarat, situatia se rezolva atunci. Am avut experiente directe cu el si stiu cat poate fi de insistent atunci cand crede ca i s-a furat caciula. Chiar si atunci cand lucrurile stau invers. Timp de patru ani, testul la redactarea unui regulament a fost "ce ar face Fiko si Miko" daca ar ramane textul asa?

Shit happens
Link spre comentariu

Haideti sa uitam tot in afara de casti, va rog frumos, sa uitam manevra "Superspeciala de familie" si "catarama imaginara" prin care arbitrul care nu arbitra de fapt, a penalizat.

Cred ca ar trebui sanctificat domnul surclasat, beatificat, asa e de impacat cu el insusi, dar doar el si doar insusi, noi suntem siderati de tupeul cu care musamalizeaza grozaviile comise.

Daca tupeu nu e, nici loc pe Podium nu e, nici job la arbitraj nu e, nimic nu e.

Asa-i de inocent si de ingrijorat de soarta sportivilor, iata, propune modificari in Regulament, dar pe care sa le concepeti voi, ca ei sunt ocupati cu nepotisme si cu facut rocade de Presedinti de mucava la CNOR, iar acestia sunt ocupati la randul lor cu scris "intr-un" intr-un cuvant.

Iata cum cer din nou ajutorul "pulimii" pentru conceperea textelor din Regulament acesti farisei cu care natura n-a fost zgarcita doar cand a impartit insolenţa.

Multumesc Naturii ca nu m-a inzestrat cu "calitati" necesare pentru a fi Presedinte CNOR, printre acestea amintesc: slugarnicie fata de Sfintii puitori de Presedinti, lasitate, usor analfabetism, "intrun" cuvant, calitatea de muhaia.

Hai sa-i facem domnului cercetator inchipuit si tardiv de casti, participant activ la bambiliciul micilor gainarii din jurul Podiumului Campionatului National, un podium mic, corupt, langa cel al celor ce intr-adevar obtin performante in acest sport prin munca proprie si nu prin "jobul" si influenta celor de acasa.

Job am, Slava Domnului, sa dau si la altii, ca doar nu ma milogrec sa fiu Arbitru Federal pe la CNOR, ca altele.

Ex-navigator, ne-ex-navigator, pana la proba contrarie avem o certitudine, domnul sforar de Presedinti si Podiumuri este ex-locul trei la prima Etapa de CN, felicitari!

Navigator sau pilot pot sa fiu cand vreau eu, pe cand tu, poti sa-ti iei inapoi locul trei?

Nu prea, sau sa ne asteptam la surprize?

Cred ca e o premiera in analele CN, nici nu se putea sa ne dea altcineva acest exemplu negativ in afara de domnul "inocenta" itruchipata.

Dar macar casca ati avut-o corespunzatoare cu ineptiile interpretative din Regulament.

Penalizarea cu 100 de puncte pentru o casca neconforma este o dovada de incompetenta cinica si de inconstienta ce isi are bazele solide in diletantismul arbitrilor ce ar fi trebuit sa interzica sportivului sa participe la cursa cu o casca ce nu ii putea asigura protectia necesara in cazul unui accident.

Dar acest lucru este ocolit de "explicatiile" puerile si deloc la obiect cu care suntem imbroboditi de pilduitorii subtilizatori de diplome nemeritate.

Si iarasi redundantul "cred ca poti mai mult", cu care ne-am obisnuit din lipsa argumentelor si din lipsa acelor sentimente datorita carora, din cauza zgarceniei naturii, aceste ipochimene neinzestrate cu ele ar trebui sa fure in alta parte locuri pe Podium si ar trebui sa isi faca micile afaceri de familie tot in alta parte, nu la noi in Campionat, sentimente deci, cum ar fi: bunul simt, rusinea, respectul de sine si respectul fata de ceilalti, ce lipsesc din repertoriul constiintei 'mnealor.

Faptul ca toleram asemenea abateri grave de la etica, exemplifica ceea ce suntem dispusi sa acceptam in continuare de la acesti indivizi ce ne considera prosti pe buna dreptate, avand in vedere abulia prin care nu le dezavuam zburdalniciile imorale.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Sorine te rog si pe tine, caci Corina vad ca nu ma baga in seama. Unde in regulament este specificata penalizarea pentru casca neconforma ?

Daca se poate un raspuns de genul: Documentul, capitolul si paragraful.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Sorine te rog si pe tine, caci Corina vad ca nu ma baga in seama. Unde in regulament este specificata penalizarea pentru casca neconforma ?

Daca se poate un raspuns de genul: Documentul, capitolul si paragraful.

M-am uitat si eu cu atentie si ai, partial, dreptate. In regulamentul principal se spune ca cei care poarta o casca de alt tip decat auto/moto vor fi penalizati conform anexei D. Din pacate, atunci cand s-a redactat anexa D, s-a omis sa se specifice penalizarea la care se facea trimiterea din regulament. Fraza cu nepurtarea castii din anexa anterioara putea fi completata cu noua restrictie. Pe de alta parte, regulamentul nu a fost niciodata perfect, motiv pentru care a fost intotdeauna nevoie de o interpretare, rolul interpretarii revenindu-i echipei de trei (arbitru principal, director de concurs si director de clasa). Sunt sigur ca ti s-a intamplat si tie. Atat in cazul de fata cat si in alte cazuri, interpretarea a fost "din moment ce casca nu este corespunzatoare, consideram ca nu are casca deci aplicam penalizarea de ne-purtare a castii". Trebuie sa recunosti ca argumentatia nu este ilogica iar, daca cineva e nemultumit de aceasta interpretare, poate face o contestatie care va fi rezolvata de instantele superioare.

E, totusi, foarte interesant cum analizele pe text se fac aproape intotdeauna in afara perioadei de consultari. Aceasta discutie nu ar fi avut loc daca cel putin o persoana din cele care au primit regulamentul spre consultare (inclusiv eu) ar fi sesizat problema. Atunci cand trebuie lucrat ne gasim de lucru iar la sfarsit ne trezim ca dam de pamant cu cei care, totusi, au facut ceva.

Mai e ceva. Cei care aduna sugestii de regulament, le supun la vot, le scriu si le re-scriu, le distribuie si le publica o fac din dorinta de a ajuta si ar trebui apreciati pentru timpul pierdut si efortul facut. Traind aici, nu se asteapta la aprecieri din partea "consumatorilor" dar cred ca e urat ca cei care stau deoaparte atunci cand se discuta problemele sa se ia de ei atunci cand gasesc cate o scapare. Nu ma refer aici la tine ci la toti cei care nu fac nimic dar asteapta perfectiune de la cei care, totusi, fac ceva.

@ Radu - simt ca mai poti

Shit happens
Link spre comentariu

Gogule, nu intelegi ce zic colegii? Nu cine a facut regulamentul, ci cine l-a aplicat!

Daca nu ai o sanctiune/penalizare prevazuta la anexa D, nu dai nici o sanctiune/penalizare pentru acel lucru. A da o sanctiune/penalizare ce nu apare in regulament/anexa este NECONFORMA si ILEGALA. Asta se aplica indiferent ca vorbim de legi, regulamente, etc. O sanctiune/penalizare se aplica doar atunci cand scrie negru pe alb, altfel este abuz de putere din partea celui care o aplica (nu are suport legal).

Nu concurentii trebuie sa faca plangere/contestatie si instantele superioare sa modifice anexa D, ci arbitrajul (alea 3 persoane de care ziceai tu ca au putere), alea nu trebuia sa aplice penalizarea, ci sa faca proces verbal in care sa constate ca nu pot aplica o penalizare concurentului X pentru nepurtarea castii omologate/neomologate si sa o predea "instantelor superioare" de care vorbeai, pentru a aduce completari ulterioare anexei D in care sa se specifice clar (negru pe alb) sanctiunea/penalizarea concurentilor pentru acest caz (de nepurtare casta) si in cate puncte. Pentru ca poate sa fie 2-3 puncte si nu 100 cat au crezut ei ca ESTE CORECT!

Dar ce le mai place la unii sa se creada zmei si ca pot face tot ce vor muschii lor si nu vor sa fie proactivi si sportivi in acelasi timp. In loc sa rezolve problemele asa cum trebuie, ca ei au mai multa responsabilitate si influenta, mai bine o penalizare (chiar si ILEGALA) si sa faca altii demersuri, de ce ei. Ei si-au facut treaba, a castigat cine a trebuit de pe urma acestei penalizari.

Daca generalizam intr-un cuvant, acesta este: ROMANIA

Link spre comentariu

@ rdk84 Eu nu am sustinut ca decizia arbitrilor cu privire la penalizarea castilor a fost incontestabila. Am raspuns doar la intrebarea punctuala pusa de Iwa incercand sa-mi explic ratiunea luarii acestei decizii si mecanismul prin care se ajunge la "interpretari" ale regulamentului. Evident, o alta solutie era "nu scrie exact, nu putem penaliza" dar cred ca ei au considerat siguranta concurentilor mai importanta decat circul ulterior.

Unul din rolurile briefingului e sa clarifice chestiuni incerte sau sa atentioneze asupra unor schimbari de ultim moment. Iar la briefing s-a spus in mod explicit ca nepurtarea castilor conforme se va penaliza. Deci penalizarea nu a fost scoasa din caciula pentru a favoriza/defavoriza un echipaj sau altul ci s-a aplicat in baza unei reguli comunicate anterior.

Constructiv ar fi sa se completeze urgent regulamentul. S-a convenit cu cativa ani in urma ca pentru corectarea unor greseli/scapari nu e nevoie de aprobarea Adunarii Generale, deci se poate face imediat. Un alt lucru constructiv ar fi sa se caute arbitri. Cei de acum se apropie de un punct critic si nu cred ca-si vor dori sa ramana multe vreme in situatia de "acar Paun".

ps rdk84, ne cunoastem (acronimul nu-mi spune nimic)?

Shit happens
Link spre comentariu

Obtuzitatea lucurilor ce se intmpla in CNOR incepe sa capete contur bine definit.

Acesti oameni care se fac ca nu inteleg lucurile grave ce se petrec in Campionat, arbitraj, etc, o fac pentru ca sunt direct raspunzatori si implicati cu interese personale in acest Campionat National.

Domnul nizaniul (potlogarul de Podium) penalizarilor de casti, este concubinul arbitrei ce a facut abuzuri de putere la Sighisoara in repetate randuri fara ca aceasta (Arbitra-Rusine a Offroadului Romanesc) sa fie destituita sau penalizata in vreun fel, fapt dezonorant pentru comuitatea aceasta, lucru ce poate fi indreptat prin inlaturarea acestor nulitati profesionale din functiile pe care le detin cu o prestatie sub-mediocra, inca nu e tarziu sa o facem.

Aceste lucrui, tolerarea anomaliilor acestora ale nepriceputei in ale arbitrajului, este posibila datorita influentei domnului bagator de seama si facut de ras public prin retragerea locsorului ciordit de pe Podium.

Mai mare rusinea, om in toata firea, sa te bucuri de o furacuine si sa mai ai tupeul sa vii sa dai pilde de moralitate.

Domnul Presedinte in disfunctie este partener de afaceri cu domnul Crinelul, vicepresedintele FRAS, care, (Crinelul), la alegerile de la Sibiu 2015 isi perimitea sa-si exercite traficul de influenta spunand celor cu drept de vot ca eu sunt omul lui Rasty, iar domnul Presedinte "intrun " cuvant, isi permite sa minta cu nerusinare intr-un Comunicat Oficial si isi permite sa tolereze cloaca desfranatilor moral din sanul arbitrajului CN.

Dupa care, la alegeri, imbroboditii supusi, faceau poze cu telefoanele buletinelor de vot pentru a-si arata, gudurandu-se, vasalitatea in fata stapanilor lor de drept, rusine sa va fie emasculatilor.

Acesti oameni au devenit un rau pentru acest sport, sunt o boala ce trebuie vindecata, pentru ca altfel, datorita incompetentei si a intereselor proprii, vom asista in permanenta la atfel de abuzuri ale protejatelor/protejatilor acestor "nefasti" ai offroadului Romanesc.

Regulamentul e foarte bun, doar ca trebuie adaugat un singur capitol si anume "Dezinformarea pulimii de catre smecherii cu pile la Arbitri".

In anexa "D" este specficat clar la"3f": "nepurtarea castii de protectie de catre pilot si/sau copilot se penalizeaza cu 100 puncte pe echipaj de fiecare data cand vehicolul se afla in miscare si se constata acest lucru".

Restul e o scuza penibila a abuzurilor unor arbitri habarnisti si a sustinatorilor acestora depasiti de denumirea si responsabilitatile functiilor in care s-au trezit.

Scuza vine de la favorizatul Podiumului Etapei de la Sighisoara, ins care nu ne scuteste de consideratiile proprii si neavenite despre Regulamentul in care, desi a fost consultat (mai bine tacea), nu a putut sa picure din "intelepciunea" cu care isi apara propovaduitoarea de loc III pe Podiumului CN de Offroad.

Dansul se arata priceput doar in a maslui destinele CNOR si a-si aranja, daca nu faceti Contestatie, locuri pe podium, altfel e aparatorul inept si imund al celor cu care isi tese panza influentelor in treburile Comisiei.

Obiceiurile dumnealui ii scurtcircuiteaza ratiunea si astfel chiar si el insusi devine victima propriilor masinatiuni carora le-a pierdut sirul dupa cate se vede, nemaiputand controla, daca faceti Contestatie, decat locul caldut de la usa FRAS a Arbitrei nevinovate de nimic, ci doar de faptul ca trebuie sa se coboare in sila la nivelul pulimii si sa aplice corectii diletante acesteia, pulimii in speta.

Apare in fata noastra si isi recunoaste incompetenta, trasatura de familie se pare, avand in vedere ca si partenera dansului sufera de acelasi betesug si anume habarnismul acut.

Vina penalizarilor abuzive este exclusiv a Arbitrilor care au comis aceasta fapta datorita incapacitatii de a intelege si a aplica Regulamentul in mod clar, integru si profesional. Punct.

Trebuie sa pricepem ca penalizarea respectiva e o zvacnire decerebrata si diletanta a unor neica nimeni din offroad care s-au cocotat in varful gramezii de gunoi clientelar al CNOR. Dar si un pic din FRAS.

Bunul simt si ratiunea ar fi trebuit sa duca la impiedicarea sportivilor cu casti neconforme sa participe la competitie, acestia aflandu-se in real pericol de accidentare date fiind castile necorespunzatoare din capul Arbitrilor.

Asadar Iwa, rapsunsul la intrebara ta nu a venit pentru ca el nu exista in Regulament, strict, ceea ce inseamna ca au fost comise o serie de abuzuri de catre Arbitri.

Indemnul de a face Contestatii si mentionarea Organizatorului ca fiind raspunzator de toate relele in repetate randuri, ne asigura de "integritatea" profesionla si morala a panglicarilor papusari ce isi bat joc astfel de comunitatea practicantilor de offroad.

Dar cum spuneam, acest subiect, cel cu castile, constiuie o diversiune a manjitilor cu diplome nemeritate si cu locuri pe Podium, manjiti ce au obtinut aceste favoruri prin alte abuzuri comise de Arbitrii care, se pare, interpreteaza ca la "Lautari" Regulamentul, dupa ureche adica.

Iata caracter integru aici:

Citez: "pentru a fi presedinte al CNOR iti trebuie si unele calitati cu care natura, in cazul tau, a fost mai zgarcita". Citat din "Maestrul Coţcar".

Iata cine face consideratii privitoare la educatia altora: insusi pangaritorul cel mai de seama al valorilor morale ale CNOR.

Din pacate, ingerintele acestor personaje lipsite de etica, arunca intr-o perioada nefasta existenta CNOR.

Acest "malum in se" al offroadului romanesc ce ia chip de neprihanit, devorand astfel, moral, societatea sportivilor.

Tare dezonorat si rusinat ar trebui sa se simta cineva dupa ce a fost depunctat si caruia i s-a retras (pe buna dreptate) un loc primit cadou pe Podium, asta in cazul unei educatii minime si a unei morale elementare, altfel, te faci pilduitor de conjunctura si chibitezi diletant abuzurile Arbitrilor incercad, afon, sa acoperi incompetenta lor, cu a ta.

Si ca o corvoada fara de sfarsit parca, dar cu un inceput glorios si rusinos, iata, trebuie sa tasteze cu propriile-i manute cuvantul "Contestatie", cuvant care l-a "decapitat" din punct de vedere etic, al fair-play-ului si al minumului bun simt, public si fara echivoc, dar data fiind abrutizarea morala pe care o detine, nu se arata deranjat si rusinat de nimic.

Constructiv ar fi sa eliminam urgent aceste elemente subversive, acesti adepti ai partialitatii, prin incompetenta dovedita si prin nepotismul dovedit de dumnealor, din structurile ce pot afecta in mod direct buna si CORECTA desfasurare a Etapelor de CN.

LE

De aceea e bine ca nu a iesit Chelaru Presedinte, pentru ca astfel, aceste modele indubitabile (si la cum arata, si irefutabile) de imoralitate si de coruptie pot sa se destrabaleze nesimtit pe banii vostri in CN, sa fie clar.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

M-am uitat si eu cu atentie si ai, partial, dreptate. In regulamentul principal se spune ca cei care poarta o casca de alt tip decat auto/moto vor fi penalizati conform anexei D. Din pacate, atunci cand s-a redactat anexa D, s-a omis sa se specifice penalizarea la care se facea trimiterea din regulament. Fraza cu nepurtarea castii din anexa anterioara putea fi completata cu noua restrictie. Pe de alta parte, regulamentul nu a fost niciodata perfect, motiv pentru care a fost intotdeauna nevoie de o interpretare, rolul interpretarii revenindu-i echipei de trei (arbitru principal, director de concurs si director de clasa). Sunt sigur ca ti s-a intamplat si tie. Atat in cazul de fata cat si in alte cazuri, interpretarea a fost "din moment ce casca nu este corespunzatoare, consideram ca nu are casca deci aplicam penalizarea de ne-purtare a castii". Trebuie sa recunosti ca argumentatia nu este ilogica iar, daca cineva e nemultumit de aceasta interpretare, poate face o contestatie care va fi rezolvata de instantele superioare.

E, totusi, foarte interesant cum analizele pe text se fac aproape intotdeauna in afara perioadei de consultari. Aceasta discutie nu ar fi avut loc daca cel putin o persoana din cele care au primit regulamentul spre consultare (inclusiv eu) ar fi sesizat problema. Atunci cand trebuie lucrat ne gasim de lucru iar la sfarsit ne trezim ca dam de pamant cu cei care, totusi, au facut ceva.

Mai e ceva. Cei care aduna sugestii de regulament, le supun la vot, le scriu si le re-scriu, le distribuie si le publica o fac din dorinta de a ajuta si ar trebui apreciati pentru timpul pierdut si efortul facut. Traind aici, nu se asteapta la aprecieri din partea "consumatorilor" dar cred ca e urat ca cei care stau deoaparte atunci cand se discuta problemele sa se ia de ei atunci cand gasesc cate o scapare. Nu ma refer aici la tine ci la toti cei care nu fac nimic dar asteapta perfectiune de la cei care, totusi, fac ceva.

@ Radu - simt ca mai poti

Sorin, iti apreciez modul de expunere dar continutul lasa mult de dorit.

Reciteste paragraful scris de tine si vei vedea ca nu faci decat sa acuzi arbitrii, pe cei din comisie si din fras (cel putin pe cei care au o legatura cu off-road-ul).

Off-road-ul se practica din pasiune, ca un hobby (te rog sa ma contrazici daca ai alta parere), nu ca un sport de performanta si toti cei implicati, conducatori de federatie si comisii, organizatori sau participanti, ar trebui sa lucreze in spiritul promovarii acestui sport si sa creeze un mediu placut, iar prin actiunile si deciziile lor sa nu descurajeze concurentii si odata cu ei o masa de potentiali "consumatori" cum ii denumesti tu.

Noul trend cu "grija fata de concurenti" si accentul pus pe siguranta este doar de fatada si denota o atitudine falsa.

Daca se doreste mai multa siguranta atunci traseele ar trebui verificate in primul rand si nu castile.....si scriu asta deoarece daca un traseu e facut in asa fel incat exista potential sa te dai de 10 ori peste cap cu masina de concurs pe un versant in gol alpin atunci poti sa ai omologati si chilotii ca doar Soarta si Norocul te scapa cu viata sau fara damage major.

Si sa raman la subiect, speta cu depunctarea pentru nepurtarea unei casti conforme cu regulmentul ar fi trebuit judecata altfel decat sa influenteze clasamentul, cu atat mai mult cu cat regulamentul nu prevede sanctiune pentru aceasta.

Editat de vetu
  • Like 3
Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

... incercand sa-mi explic ratiunea luarii acestei decizii si mecanismul prin care se ajunge la "interpretari" ale regulamentului. Evident, o alta solutie era "nu scrie exact, nu putem penaliza" dar cred ca ei au considerat siguranta concurentilor mai importanta decat circul ulterior...

Nu cred ca arbitrii trebuie sa interpreteze regulamentul ci sa-l respecte. Nu stiu daca ai inteles, dar multi din cei care au scris aici ar dori un raspuns concret si documentat: pe ce baza au dat penalizare? Si daca au dat, de ce 100 de puncte si nu 10 puncte de exemplu? Pe baza a ce? Pentru ca tot ce nu-i reglementat de regulament si/sau anexa D, si utilizat de catre arbitrii este ABUZ. Sa raspunda cine stie!

E nevoie de arbitrii care isi asuma actiunile, din pacate in Romania toti fug de responsabilitate, incepand cu cei de sus.

ps rdk84, ne cunoastem (acronimul nu-mi spune nimic)?

Nu cred.

Editat de rdk84
Link spre comentariu

Nu cred ca arbitrii trebuie sa interpreteze regulamentul ci sa-l respecte.

Absolut corect.

Sorine, ai avut aici o scapare grava... Regulamentele se respecta nu se interpreteaza. Daca un regulament lasa loc de interpretari, atunci el trebuie corectat.

In ce regulament scrie ca arbitri au puterea de a interpreta regulamentele asa cum considera ei de cuviinta? Nici macar nu sunt ei cei care au facut regulamentul.

Daca tot va bateti in piept cu legalitatea, atunci faceti-o pana la capat asa cum trebuie. FARA INTERPRETARI.

Link spre comentariu

Va dati seama ce constructive sunt aceste discutii?

Fara sa stii, (stiti), ajuta la corectarea pe viitor a regulamentului.

Vor mai aparea si alte cazuri, si e bine ca sa se discuta.

Nimeni nu e perfect.

Link spre comentariu

Va dati seama ce constructive sunt aceste discutii?

Vor mai aparea si alte cazuri, si e bine ca sa se discuta.

Nimeni nu e perfect.

Ia te uita cum isi mai doresc "baietii destepti" asemenea cazuri de trafic de influenta si de nepotism, de arbitraj incompetent si de impostura.

Asa domnilor, asa, cu toata "inteligenta", inainte!

Nimeni nu e perfect, exceptie fac dumnealor, sforarii de Podium si de CNOR, doar ei sunt nepataţi si puri.

Stati pe langa ei ca aveti de invatat cum sa ciorditi locuri pe Podium, cum sa va ajunga nevestele in simbria CNOR-FRAS si cum sa faceti marionetele Presedinti.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Iata cum unii chiar isi mai doresc asemenea cazuri de trafic de influenta si de nepotism, de arbitraj incompetent si de impostura.

Asa domnilor, asa, cu toata "inteligenta", inainte!

Nimeni nu e perfect, exceptie fac dumnealor, sforarii de Podium si de CNOR, doar ei sunt nepataţi si puri.

Stati pe langa ei ca aveti de invatat cum sa ciorditi locuri pe Podium, cum sa va ajunga nevestele in simbria CNOR-FRAS si cum sa faceti marionetele Presedinti.

am scris eu undeva 'doresc', de imi dai raspuns la ce am postat eu?

Editat de piede
Link spre comentariu

Nimeni nu e perfect ca cei pe care ti-i tolerezi in functiile manjite , asa e bine?

ca o fi bine sau nu vom vedea.

nu e bine, ... ii schimbam.

mai sunt 7 etape.

si rescriu inca o data :

'Va dati seama ce constructive sunt aceste discutii?

Vor mai aparea cu siguranta si alte cazuri, si e bine ca sa se discuta.

Nimeni nu e perfect.'

Din greseli invatam!

Editat de piede
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare