nissan4x4 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Si mai lasati ma cu patrolul! La orice discutie se aduce vorba de patrol!! Da, da ....ai observat? Suntem OBSEDATI ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Nissan s-a implicat atunci ptr ca a existat interes comercial. Acea omologare din pacate nu si-o poate face si omul de rand acum chiar daca ea faptic a existat si exista in continuare. Atentie eu nu vorbesc de rollbarul din bena ...vorbesc de rollcage-ul exterior. Uite am gasit ceva pe net asemanator: Initial proiectul era fix, sudat desi in caietul de sarcini am inteles ca trebuia sa fie demontabil. Ulterior s-a ajuns la forma asta: Asta ca sa vedeti ca unele lucruri chiar si in Romania ...se pot face, dar depinde de cine are nevoie de ele. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? In ceea ce privesc modificarile specifice offroad aici exista o portita (eu chiar am avut in proiect bine documentat la un moment dat) cu acorduri principiale si recomandari din partea autoritatilor dar acesta a fost blocat pe motiv ca a intrat ANAF-ul pe fir care si-ar fi vrut taxa de poluare. Nu am abandonat total proiectul ci doar astept vremuri mai bune. In momentul in care eu l-am demarat si am obtinut acele acorduri principiale "la cald" eram dupa o actiune care fusese in slujba sigurantei si a sanatatii cetateanului intr-un moment critic (poate unii dintre voi va mai amintiti de episodul "insula Brailei"). Dupa ce lucrurile s-au calmat, situatia s-a rezolvat, usile s-au inchis din nou foarte rapid si hartogaria dracu stie in fundul carui sertar zace. Nu m-am resemnat cu ideea (nu sunt genul) ca nu pot face ci doar astept un moment prielnic. Ptr cei ce nu stiu ...aici e cronica acelei actiuni: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69562-Red-code-searching-februarie-2012 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Asa ceva iti trebuie ... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Dar , exista si reversul medaliei... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Cu una d'aia sigur o sa trec neobservat de politie. :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Cu siguranta te vor saluta toti !!! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? @ Laurentiu Tud . Producatorii de bari cu pedigree gen ARB , Asfir , Ironman, etc spun ca acestea sunt construite in asa fel in cat in cazul unui impact fortele sa fie preluate de asa natura incat in primul rand sa se indoaie bara si nici de cum sasiul. 1.- cu pedegree sunt doar 1 serios din ce ai enumerat mai sus si ala este ARB ... restul sunt povesti de adormit copii ... povestea pe scurt: Cand niste ausralieni nu mai faceau fata la reparat masini care luau in bot o gramada de CANGURI ( ai citit bine ) ... a aparut un nene care s-a bandit sa faca o bara buna pt impactul cu cangurii... si uite asa a aparut ARB-ul. ... asfir-ul face mai mult scuturi, iar la bare doar pt vehicule militare in israel ... daca aia te prind pe acolo cu un vehicul civil pe strada cu bari metalice, ai ramas si fara masina si cu niste amenzi de iti vinzi si casa .... iar aia care au bullbaruri si le monteaza cand ies la offroad, respectiv demonteaza cand intra in oras :)) ... ironman-ul e un plagiat al lui ARB din malaezia. 2.- orice omologare sa face din punctul de verere al participantilor la trafic si in primul rand al pietonilor .... ca deaia 99% din masinile actuale au doar bare de plastic !!! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Nissan s-a implicat atunci ptr ca a existat interes comercial. Acea omologare din pacate nu si-o poate face si omul de rand acum chiar daca ea faptic a existat si exista in continuare. Atentie eu nu vorbesc de rollbarul din bena ...vorbesc de rollcage-ul exterior. Uite am gasit ceva pe net asemanator: Initial proiectul era fix, sudat desi in caietul de sarcini am inteles ca trebuia sa fie demontabil. Asta ca sa vedeti ca unele lucruri chiar si in Romania ...se pot face, dar depinde de cine are nevoie de ele. O navara cu rollcage am cumparat si eu pt un amic anul trecut de la OMV.... e bine bandit, cu mentiunea ca deja dupa 6 ani rollcage-ul ala e varza la punctele de sudura si daca te risti sa il legi cu o sufa si sa tragi putin se desprinde imediat ... mai degraba a fost facut pt design :)) Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Asta cu barele care deformeaza sasiul, pe mine ma cam face sa rad. Pai a facut cineva vreun test elocvent ca sa ne arate adevarul? din poze vedem ca si barele ARB deformeaza sasiul in cazul unui impact violent. Dar care ar fi fost daunele daca nu ar fi existat bara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? Cred ca totusi discutia e interesanta pentru cei care au avut din fabrica bara metalica pe masina. De exp TJ-ul meu a venit din fabrica cu bara metalica fata/spate. Eu am schimbat-o cu alt model, mai rezistenta, dar e tot metalica. Nu am mentiune in carte, e adevarat, desi masina a avut RAR-ul facut la inscrierea in RO cu barele metalice originale. Deci daca masina a avut din fabrica bara metalica si eu doar am modificat-o, sunt curios cum se considera. Dar parca nu merita timp pierdut la RAR sa aflu un raspuns sec gen: "Orice modificare e ilegala".... LE: din cate stiu eu, roll cage-ul de la Petrom a fost introdus dupa ce un angajat a rasturnat o masina. Ca sa nu aiba probleme cu procese si etc, au introdus regula cu roll cage, pt siguranta angajatilor. Ca el e doar de forma e greu de demonstrat in instanta, e greu de demonstrat ca firma stia ca e doar de forma, etc. Dar e din auzite. Edited January 25, 2017 by abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Asta cu barele care deformeaza sasiul, pe mine ma cam face sa rad. Pai a facut cineva vreun test elocvent ca sa ne arate adevarul? din poze vedem ca si barele ARB deformeaza sasiul in cazul unui impact violent. Dar care ar fi fost daunele daca nu ar fi existat bara? Ce ar insemna un test elecvent? Sa sara cu ea in rapa? Sa dea o frontala? Sa ia o frontala? Asta ca sa stiu ce poze adaug... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Tocmai ce am ramas fara talon la un L200 si pana nu am demontat bara nu am luat si nici nu exista cale de a face omologare . Tot ce este cu acte si bara metalica nu sunt legale ! Bara ARB montata la masina noua ... Se poate discuta mult dar cu cei de la RAR nu se poate discuta decat daca platesti 7000 de taxe la ei ... Au o durere'n basca ... ei fac legea ! ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? intreb si eu ca fapt divers...pe cati dintre voi v-a intrebat organul competent de bara din botul masinii??? pe mine nu m-au intrebat niciodata...nici in tara...nici afara...nici la vama doar vamesii se uitau mirati la drujba...maceta...toporul...si alte sfori si sufe din portbagaj :ha: in rest....sanatosi sa fim Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? intreb si eu ca fapt divers...pe cati dintre voi v-a intrebat organul competent de bara din botul masinii??? pe mine nu m-au intrebat niciodata...nici in tara...nici afara...nici la vama doar vamesii se uitau mirati la drujba...maceta...toporul...si alte sfori si sufe din portbagaj :ha: in rest....sanatosi sa fim pe mine, de fiecare data cand m-am dus la ITP. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
avolocaru Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Yonutz, sunt convis ca intelegi la ce se refera un test elocvent! Se pare ca incet incet gasim solutii. Cand iti pui o bara smechera, ai grija sa-ti pui in spate o secue, o drujba sau o chestie si mai smechera :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? 1.- cu pedegree sunt doar 1 serios din ce ai enumerat mai sus si ala este ARB ... restul sunt povesti de adormit copii ... povestea pe scurt: Cand niste ausralieni nu mai faceau fata la reparat masini care luau in bot o gramada de CANGURI ( ai citit bine ) ... a aparut un nene care s-a bandit sa faca o bara buna pt impactul cu cangurii... si uite asa a aparut ARB-ul. ... asfir-ul face mai mult scuturi, iar la bare doar pt vehicule militare in israel ... daca aia te prind pe acolo cu un vehicul civil pe strada cu bari metalice, ai ramas si fara masina si cu niste amenzi de iti vinzi si casa .... iar aia care au bullbaruri si le monteaza cand ies la offroad, respectiv demonteaza cand intra in oras :)) ... ironman-ul e un plagiat al lui ARB din malaezia. 2.- orice omologare sa face din punctul de verere al participantilor la trafic si in primul rand al pietonilor .... ca deaia 99% din masinile actuale au doar bare de plastic !!! Asa zici tu , dealerul din Deutscland zice altceva despre Ironman. La ce te referi cand zici de Malaezia ? Fii mai explicit. Asa ca fapt divers eu am vazut Ironman in filmulete de pe youtube chiar din Australia. Asfir consider de asemenea ca este o companie serioasa. Sigur , respect opinia ta, tu esti si comerciant , dar este o opinie , eu am o alta opinie. Vreau sa lasam discutia moarta aci pentru ca nu face obiectul acestui topic. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? @Irod, sper ca nu esti convins ca Ironman e made in Australia:ha: Azi m-a oprit Politia, filtru tematic: control masini inmatriculate in strainatate. Totul ok, ARB-ul din bot nu l-a deranjat catusi de putin. Edited January 25, 2017 by giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? si Iphonele mult ravnit e made in sua ... Stau sa ma intreb ce lege bestiala din tara Partidului Comunist face ca pe fiecare telefon sa scrie cu litere mari MADE IN CHINA ...si ce? Bravo lor , comunistilor. Proiectarea si fabricatia produselor au trecut granitele, brandurile au trecut frontierele . Nokia s-a fabricat in Ro ...era de kkt? Germanii au liste de asteptare pt Renault Duster ...e de kkt? Nissan Patrol se fabrica inca in Malayesia si Australia ... e de kkt? Land Rover e fabricat de indienii de la TATA.. e de kkt ? Calitatea produsului e transfrontaliera . Edited January 25, 2017 by nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? La acelasi tip de control de care pomenea Giorgel, a fost oprita masina asta: I-au suspendat talonul si pana nu i-a at jos bara si body-liftul, nu l-a recuperat :uameni 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? Masina aia circula cu proiectoarele aprinse pe pozitie in momentul controlului , si a dat jos si roofrackul...In poza nu este roofrackul dar parca imi amintesc ca avea...iar bara aia era si foarte mare. Edited January 25, 2017 by Alin Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Masina aia impreuna circula cu proiectoarele aprinse pe pozitie in momentul controlului , si a dat jos si roofrackul...In poza nu este roofrackul dar parca imi amintesc ca avea...iar bara aia era si foarte mare. Intradevar, poza e mai veche, de dinainte de roofrack ... Bara aia: nu era mai mare decat altele: 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Bara metalica - e legala ? Cred ca jos e masina lui Watcher ( fosta a mea) cu un bullbar ce avea omologare . Deci , sunt situatii diferite ... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? Asa zici tu , dealerul din Deutscland zice altceva despre Ironman. La ce te referi cand zici de Malaezia ? Fii mai explicit. Asa ca fapt divers eu am vazut Ironman in filmulete de pe youtube chiar din Australia. Asfir consider de asemenea ca este o companie serioasa. Sigur , respect opinia ta, tu esti si comerciant , dar este o opinie , eu am o alta opinie. Vreau sa lasam discutia moarta aci pentru ca nu face obiectul acestui topic. ... cu scuzele de rigoare: Thailanda ... care nu prea are nici o legatura cu omologarea europeana sau mai rau: Romaneasca. http://ironman4x4.com/about si http://www.arb.com.au/about/ Edited January 26, 2017 by worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) Re: Bara metalica - e legala ? ... dar asta e istoria de pe siturile oficiale, in realitate insa, din ce deja s-a omologat in Europa apar cam urmatoarele marci pe o scara mai larga, dar a NU se generaliza pt toate modelele de masini: - ARB, AEV - au omologare pt cateva modele in Germania ( TUV) - una din conditii fiind ca ele sa fie montate (cumparate si montate) la un atelier autorizat TUV ... sau cu alte cuvinte omologarea se face partial pt masina gata accesorizata; - ROCK's - omologare in Italia - AFN - omologare in Spania si Portugalia ... in Spania au avut ceva pb dupa omologare, nu stiu la cate marci de masini s-a mentinut - POLONIA ... se poate obtine omologarea, dar NU pe bara, ci pe masina accesorizata daca intruneste o serie de parametrii, in acest caz s-au reusit "omologari" pt multiple marci. In ROMANIA ... s-au obtinut omologari pt o serie de bari ARB pt Nissan pt loturi speciale de X nr de masini ( Vodafone / OMV / Telecom / Orange / ... si cateva pt Nissan4x4 ... posibil si pt alte marci cum ar fi Duster-ul .... dar nu am auzit inca ... dar doar pentru anumite marci de masini ... ATENTIE NU pt toate modelele !!! Exemplu pt posesori de JEEP: modelele din 2013 de JK & JKU in varianta 10-th Anniversary vin din fabrica cu bare metalice super, nu au fost acceptate la omologarea Europeana cu aceste bare si i-au pus sa le inlocuiasca cu cele de plastic, culmea este ca nici in Germania, unde barele AEV si ARB sunt omologate pt acest model: Barele 10-th Anniversary: Barele AEV / ARB: Avantaj: Un lucru insa interesant este in cazul unor modele de bare care au obtinut omologare europeana (implicit exista un certificat cu o serie care este si stantata pe bara respectiva . cel putin in cazul Germaniei) ... aceste bare beneficiaza din acel moment , conform legilor si normativelor UE, de omologare in oricare tara UE. Dezavantaj: este doar pretul: de exemplu pt o bara ARB care costa cca 1200 Euro in DE neomologata, cumparata si montata la un atelier TUV care iti si da cartificat de omologare inclusiv stanta pe ea ... deja sare cu 800 - 1000 euro, motivatia fiind ca 80% din pret reprezinta omologarea ei. Risc: Riscul major de a avea pe masina o bara Neomologata este doar in cazul unui accident grav sau f. grav cu vatamari de persoane... in rest doar "te joci" cu talonul luat , recuperat.... si ceva cheltuiala. Edited January 26, 2017 by worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts