Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bara metalica - e legala ?

Laurentiu Tud
 Share

Recommended Posts

Re: Bara metalica - e legala ?

Nu te supara pe mine dar asta cu mersul fara RCA mi se pare inconstienta dusa la extrem. Ca si exercitiu intreaba-te ce se intampla daca circuli fara RCA si ...omori pe cineva.

Nu-i nevoie sa-l omori; ajunge sa-l schilodesti putin...eventual, pe viata. In cazul asta ai fi vrut ca RCA sa-ti acopere toata despagubirea, indiferent cat ai fi platit-o.

@danciucu

[Macar daca sunt printre noi colegi cu studii juridice sa ne "esplice si la noi" daca "e diferente" intre "contrafentie" si "ifractiune".]

Nu e nevoie de studii juridice pt a intelege diferenta. E suficient sa consulti "DEX ONLINE".

Edited by ctinu
Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On-topic! Nu inteleg de ce bara metalica nu ar fi legala,pentru ca orice masina,pe sub spoiler are o armatura din fier sau aluminiu,in fata si in spate. Si atunci, simplul fapt ca ai o coaja de plastic de 3-4mm,care acopera tot o bara de metal,nu vad cum ar "proteja" un eventual pieton.

. Ca si exercitiu intreaba-te ce se intampla daca circuli fara RCA si ...omori pe cineva.

sa inteleg ca rudele au primit jde mii de euro de la asigurari , la toate cele 1500 de accidente mortale cate sunt in RO pe an ?

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

Dar daca ai masina inmatriculata pe alta tara, ce face RAR-ul sau politia daca te opreste si ai bara sau alte modifcari?

Are dreptul sa opreasca certificatul sau alte acte?

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Normal ca iti ia certificatul. Asta ar insemna sa iti pui tepuse la roti ca in mad max si un tun... dar politia sa zica: asta e, e inmatriculata la bulgari, poate asa e la ei.

Cand circuli in alta tara decat unde este inmatriculata masina trebuie sa respecti legislatia in vigoare a tarii.

Atunci ce se intampla cu masinile modificate pentru expeditii cu bare ARB, roofrack, praguri si altele?

Daca trece o coloana de masini de expeditie pe la noi prin tara si dau nas in nas cu RAR-ul ? Oare le opreste certificatele sau doar noua ca "romani" ni le opreste? :grin:

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

In cazul militianului el are credibiliatate mai mare decat orice alta parte in discutie - marturia lui contra marturiei tale;

daca el zica ca ai avut roti de TAB si bara cu tepi de combina, iti ia talonul.

Nu ai decat sa contesti ( dpdv teoretic) , dar instanta nu iti va da dreptate, ca si in cazul in care militia zice ca ai trecut pe rosu.

Nu se poate face altfel !

In cazurile astea se bazeaza pe bunul simt, ca el nu face abuz ( !? ) sau ca tu nu faci abuz, mergand cu roti de TAB pe o veverita si cu o bara cu tepi de combina.

( Poti sa faci inregistrari video, etc, care pot influenta "sentimental" partile, dar practic 0 )

In concluzie, E LEGALA in limita bunului simt ! Daca ii intarati , devine ILEGALA !

Faptul ca militia are coeficient de inteligenta redus nu inseamna ca toti nu au bun simt, vorba dulce mult aduce.

Psihologic e bun si un episod de umilire ( in sensul de a vorbi civilizat ) in viata, face bine pe termen lung.

Nu se poate transa alb-negru, in unele situati ( vezi aritcolul cu reducerea vitezei pana la limita oricarui pericol ).

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7

In concluzie, E LEGALA in limita bunului simt ! Daca ii intarati , devine ILEGALA !

Legalitate la limita bunului simt nu exista. Asta sa fie clar. Ori esti legal ori nu mai esti. Scriem aici prostii si dupa aia oamenii le iau de bune ...si le incalta ca pe sosete. Cand e vorba de LEGALITATE discutam de alb sau negru. Cand vorbim de interpretabilitatea legii atunci ...apare nuanta de gri.

In concluzie, bara metalica atata timp cat nu e omologata (recunoscuta) de producatorul masinii ESTE ILEGALA.

Ce face fiecare e problema lui.

Faptul ca militia are coeficient de inteligenta redus nu inseamna ca toti nu au bun simt, vorba dulce mult aduce.

Psihologic e bun si un episod de umilire ( in sensul de a vorbi civilizat ) in viata, face bine pe termen lung.

Sa stii ca avem colegi militieni in comunitate unii atat cu bun simt cat si chiar foarte inteligenti unii. Militia e un organism format din zeci de mii de persoane. E greu sa le pui o eticheta ...

Nu se poate transa alb-negru, in unele situati ( vezi aritcolul cu reducerea vitezei pana la limita oricarui pericol ).

In cazul barEi metalice nu se pune problema de asa ceva, 101% e ilegala dupa lege.

In ceea ce priveste asigurarea ...nu n-am lovit pe nimeni! Si nici n-am avut vreo legatura cu o persoana vatamata sa ia bani. Stiu doar ca nu vreau sa-mi asum acel risc si de aceea conform legii si prefer sa circul cu el cumparat de societatea de asigurari.

Legea circulatiei pe drumurile publice vizeaza atat masinile inmatriculate in RO cat si celelalte.

Edited by Astral
o bara - doua BARE....

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

sunteti prea odihniti....deja treaba asta seamana cu drobul de sare.....am fost oprit in multe locuri de politie...in tara si pe afara....dar pe nimeni dintre cei care m-au oprit nu i-a interesat de bara si troliul din botul masinii mele...vrei sa fii 100% legal iti pastrezi masina asa cum a iesit pe poarta fabricii cu omologarile obtinute de constructor...in rest...vb vorbe

Edited by Marius C alias Turagmes

Normal ca iti ia certificatul. Asta ar insemna sa iti pui tepuse la roti ca in mad max si un tun... dar politia sa zica: asta e, e inmatriculata la bulgari, poate asa e la ei.

Cand circuli in alta tara decat unde este inmatriculata masina trebuie sa respecti legislatia in vigoare a tarii.

Iti i-a certificatul doar daca n-ai ITP-ul ... in rest nu-ti face nimic

Pe acest considerent, inseamna ca o masina din Germania, cand intra in Elvetia isi da jos carligul pt. ca n-are remorca, apoi in Franta, isi da jos bulbarul si isi pune becuri galbene la faruri si proiectoare, in Romania isi da jos proiectoarele (indiferent care ar fi ele), in Anglia isi pune anvelope de ploaie, in Grecia isi da jos luminile de zi ... cam greu, zic eu ...

4x4MANIA is where we are !!!

Hodoroaga mea a iesit pe poarta fabricii cu bara metalica , acum , daca eu inlocuiesc acea bara metalica cu una tot metalica dar mai "aspectuasa" si oleaca mai proeminenta intru in ilegalitate au ba?

Hodoroaga mea a iesit pe poarta fabricii cu bara metalica , acum , daca eu inlocuiesc acea bara metalica cu una tot metalica dar mai "aspectuasa" si oleaca mai proeminenta intru in ilegalitate au ba?

Citeşte un pic din lege şi ai să te convingi....Materialul din care e făcută e aproape lipsit de importanţă. Mase, unghiuri, raze, etc, etc.....

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Exact pentru acelasi lucru, un prieten a ramas fara talon ...

4x4MANIA is where we are !!!

Am avut incident in trafic, cu The Grey asa cum il stiti.

Oprit in coloana, telefon+neglijenta am relaxat piciorul stang de pe frana si cutia automata a proptit ARB-ul in curul unui Sandero, indoit hayon de nu se mai deschidea.

Vizita la asigurator, poze, masuratori, intocmit dosar de dauna, hai ciao-pa, Sandero s-a reparat pe rca-ul bulgaresc.

Pe inspector l-a busit rasul cand vazut monstrul vinovat, masinile nu erau una langa alta, l-am vazut ca-i cam nedumerit vazand hayonul lovit asa sus. End of story.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

:ha::ha::ha: Sper ca si la vara o sa te buseasca rasul cand reinnoiesti RCA-ul bulgaresc!:app

Iti multumesc pentru camaraderie:ha:, auzi la el, sper ca...ntz ntz ntz...

Incidentul a fost in 2014, daca te scarpini la ceafa iti amintesti ca am fost impreuna la Ruse in 2015 vara:h5., si nu m-a busit nimic:banana

@Irod, l-am dus in sud de la inceput, taxa de timbru era 10000 Euro in 2014.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Iti multumesc pentru camaraderie:ha:, auzi la el, sper ca...ntz ntz ntz...

Incidentul a fost in 2014, daca te scarpini la ceafa iti amintesti ca am fost impreuna la Ruse in 2015 vara:h5., si nu m-a busit nimic:banana

Din povestea ta parea ca s-a intamplat zilele trecute! :grin:

In cazul asta e bine, da cu plus! :10

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Ca tot e la moda acu ...cu gratierile, abrogarile si altele ...Cica o sa fie o lege ...daca dai cu bara asta dauna sub 200.000 lei ... nu mai e caz penal ...scapi...

• 2 weeks later...

Ca tot e la moda acu ...cu gratierile, abrogarile si altele ...Cica o sa fie o lege ...daca dai cu bara asta dauna sub 200.000 lei ... nu mai e caz penal ...scapi...

cica s-a abrogat prin OUG 14 :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Eh ...deci poti da dauna nelimitata ...scrii dupa aia doua-trei carti si scapi ...

Auzi da matale barE din bambus aduci bre? Ma gandesc ca alea ar putea fi legale ilegale ...ca fumatul de iarba! :app

Edited by Astral
o bara - doua BARE....

Eh ...deci poti da dauna nelimitata ...scrii dupa aia doua-trei carti si scapi ...

Auzi da matale barE din bambus aduci bre? Ma gandesc ca alea ar putea fi legale ilegale ...ca fumatul de iarba! :app

di bambus inca nu, dar stiu un rollcage exterior si praguri din lemn ... stai sa caut pozele ... ghici a cui este :ha:

a6.JPG.44bedddad3a71693dd6461468adfee40.JPG

a7.JPG.b7759c498716e9270cd811c320ae6ae7.JPG

a8.JPG.6becf06c5efe1847600560650e81c74b.JPG

a5.JPG.5fbb09573df1feec2728c09bfef707a3.JPG

a4.JPG.5461b42ff32171cc95e3b61b26943d10.JPG

a3.JPG.104007bed74282e3716a09ae6d8d03c3.JPG

a2.JPG.e24930eb3354bb5b14a0d6f599387bf2.JPG

a1.JPG.1a256a617f5b6e8c9a4958f56def2270.JPG

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use