Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrolica Ruginica

Ben 07

Postări Recomandate

Re: Patrolica Ruginica

DSC01713.thumb.JPG.a9ba07f79b7bed8502495cfbd4803225.JPG

Abia ieri seara am inceput cu sablarea, bad decision it is pain in ass.

Nu stiu cate greseli am facut( vedem la asamblare) dar decizia de a face sablarea acasa a fost o greseala, consuma timp f mult pt ca compresorul chiar daca este mare am doar 220 V , deci 2.2KW.

Praf de rugina peste tot, noroc ca am betonul amprenatat de culoare ruginie pt ca altfel o dadeam in bara rau de tot si ala incepe sa rugineasca.

Salutari,

ben

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum , dupa ce am trecut prin cam toate incercarile casnice , le duc pe platfoma la sablare , le aduc pe platforma ... fie caroserie , punti , sasiu ... acasa ... mno , acasa se fac de altele ... nu sablare mare ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sunt absolut de acord cu tine( acum dupa ce am invatat lectia pe pielea mea).

Mam decis sa nu pun puntile la sablat, motivul, vreau sa vad cum reactioneaza fertanul acesta.

Puntile nu sunt chiar ruginite asa de tare dar pe langa roti sunt straturi de rugina.

Puntea din fata o dau direct cu vopsea, fara nimic, puntea din spate fertan si dupa acea vopsea.

Vreau sa stiu daca face diferenta sau nu si cat de mult.

Puntile o sa le refac dupa ce se termina experimentul, documentez totul sa vada domni de la fertan, le-am spus deja ca o se la pun pe youtube.

DSC01730m.thumb.jpg.0b19d7a0f2e0d74d039e9d56119380f9.jpgDSC01726m.thumb.jpg.51332a7c6d01dd198dd594a7e5f6b21a.jpg

Astazi iarasi am avut o discutie cu Fertan din Germania si ei au spus dupa sablare fertan, lasat 24-48 ore spalat cu karcher si dupa acea epoxy primer etc, imi garanteaza ca nu o sa fie rugina pana nu il lovesc sau alt stres mechanic sau termic.

O sa fac poze/film cand este gata sablat sa fie toata lumea sigura ca nu este rugina pe el si sa vad dupa fertan daca face reactia de colorare in negru, semn ca este rugina si in 1-2-3 ani im pun pe youtube.

Salutari la toata lumea,

ben

Link spre comentariu

Mda , si eu daca as fi vanzator la Fertan as zice acelasi lucru , ba chiar si m-as plimba putintel dar nu mult ca se sifoneaza costumul si sacoul nu mai cade bine la spate ...

Revenind ....la rugina ....daca nu sablezi puntile atunci va trebui sa le cureti ( teoretic ) pana nu mai ramane decat PUTINA rugina in craterele punctiforme . Asta inseamna ca dupa curatarea agresiva cu peria de sarma rotativa ( care nu reuseste sa indeparteze suficienta rugina ) urmeaza frecatul la mana cu panza abraziva pana ai cosmaruri . Atunci metalul ar trebui sa fie cam 30% la luciul metalic , avand rugina doar in cratere . Dupa desprafuierea prin suflare cu aer si stergere cu o laveta umezita se poate aplica convertorul de rugina . Dupa un timp suficient de reactie de freaca cu panza abraziva o mica zona cunoscuta ca fiind mai sever atacata , cercetand cu atentie daca sub convertor se mai gaseste rugina .

Daca inca se mai gaseste rugina sub stratul de convertor , te pui in cur si urli la luna ...

.. concret , dupe ce un incapatanat antisablare ( nu se incadra in nus'ce consideratii morale de pret ) a frecat o zi juma' la sase etrieri de Y60 , a doua zi s-au vazut rezultatele - curatate 40% . Costurile au fost cam asa : 4 perii de srma facute muci , doua miniflapuri idem , bormasina ( Makita , versiunea industriala mica cu 6600 rot.min ) a scos fum prima data camd am incercat sa dau o gaura de 4 mm .

...trecand peste faptul ca nu pot intelege cum de n-am observat ca a fugarit mereu aceasi bormasina si cat de bune au fost manusile de nu a simtit ca frige scula si cum de a indurat atata munca vazand ca tot rosii raman etrierii ( a doua zi il dureau si umerii , nu numai mainile ) , mai mult imi e ciuda ca in loc sa pierd de la mine 150 ron de lei pentru sablare cu rezultate sigure am pierdut pe la 900 ron . Da , cam imi pare rau si mi-e ciuda surda si acum si nu cred ca-mi trece prea curand . Cred ca ai sa obtii acelasi lucru . Dar na , tot e bine ca esti persistent in munca ... Numai ca , vezi ca nu cumva sa ai si tu parte de ciuda aia surda pe care inca n-o pot domoli , inca ... si puntile curatate cam jumate'...

Si pot fi sigur ca oricat de nasol ar fi peste 1-2-3 ani proba ta de lucru , lu' mariile lor domnii de la Fertan o sa li se falfaie de nasolia ta ... Nu stiu de ce , dar sunt sigur ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

:):):)

departe de adevar nu esti.

am stricat doar o perie, flexul inca merge, dar in schimb mam ales cu o sarma infipta in ochi, nu stiu cum ca aveam ochelari, nu stiu cum dar vad si nu am nimic, norocul prostului ( data viitoare cumpar masca de fata) 4 ore de munca, cei de la fertan poate o sa fie asa cum spui tu dar macar o sa pun totul pe youtube si nu o sa mai fie asa de multi fraieri ca mine.

Asta este viata, eu invat pe calea mai grea.

Puntile le dau jos si le refac complet de acea le-am ales pt test.

Salutari

Ben

Link spre comentariu

Cand se raceste compresorul ma mai bag si la alte piese, astazi am avut onoarea sa pun mana pe rezervor, parea intro stare foarte buna, la demontare a vazut in fata si spate unde sunt 4 straturi de tabla ca este rugina.

Aztazi cand l-am desfacut ( nu puteam sa las rugina acolo trebuia sa desfac tabla cu table si sa curat) am vazut ce este acolo.

Bineinteles cum l-am atins putin la inbinarile de tabla a inceput sa curga

Am gasit altul pe net cu f putina rugina dar ma gandesc sa il repar pe acesta bine si sa sudez o tabla groasa in loc de 4 subtiri .

In fiecare zi cand muncesc la Patrolica imi spun'' maine o sa fie mai usor'' si in fiecare zi am surprize peste surprize care imi fac viata foarte grea :(:(.

Nu am incotro trebuie sa trag inainte si cel mai important trebuie sa fac totul bine sa nu revin in 1-2-3 ani.

DSC01734.thumb.JPG.539e3aacb842a6a83c7ce55089b33311.JPG

Link spre comentariu

Ca sa nu fii ingradit in gasirea altui rezervor ... cel de Y60 e si el perfect compatibil , doar muti sonda ...

Link spre comentariu

Aceste rezervoare sunt practic ireparabile.

Acel burete nenorocit le strica.

Like @cos, cauta unul de y60, se potriveste aproape perfect (unlike cos:ha:), gatul de umplere este un pic mai mare, trebuie sa convingi furtunul sa il inghita

Dar merge.

NU cauta unul second hand de y61, toate-s la fel, cum zice Artanu.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Aceste rezervoare sunt practic ireparabile.

NU cauta unul second hand de y61, toate-s la fel, cum zice Artanu.

Trebuie sa cumpar unul nou? asta vrei sa spui?, sau cel de Y60 nu are 4 randuri de tabla una peste alta?

Merci,

Ben

Link spre comentariu

Anul trecut am vrut sa-mi cumpar unul nou ... am primit o oferta de pret de mi-au cazut mucii ...6.000 lei....am luat de la dezmembrari.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Eu am cumparat unul reconditionat total de la ovidiuacar acum 2 ani. Sunt foarte multumit pana acum . Rezervorul demontat arata impecabil.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

:ha::ha::ha::ha:

heheheh, Ursule pai sa sti ca am ras foarte bine pe chestia asta.

Masina mea are valoare de 2 rezervoare si jumatate :ha::ha::ha::ha:

Daca calculez ceva sruburi, furtune noi si shipping atunci poate doar 2 rezervoare:ha::ha::ha::ha:

Vand masina si cumpar rezervoarele, ma duc offroad pe jos cu rezervoarele in spate, cand este apa prea mare le folosesc sa plutesc.

:ha::ha:, nu consum nici motorina, nu mai ma treaba cu rugina si etc, etc:ha::ha::ha::ha:

Fara glume acum o sa incerc sa il refac pe acesta, taiata jos partea ruginita si facut alta prindere, nici nu stiu cum dar o sa gasesc o solutie.

Ben

Link spre comentariu

... nici nu m-as gandi pea mult ... doua zile de munca proprie , 800 lei costuri incuzand berile si manusile , 120 litri , fund ranforsat deci adio scut sa tina noroi ... alea , alelalte halate ... ...

Editat de cos

Link spre comentariu

Pare-mi-se ca are Herr Luigi la vanzare rezervoare aftermarket noi, la un pret rezonabil.

Razvan Dinescu si-a luat de la el, dupa o incercare nereusita cu unul second.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Pare-mi-se ca are Herr Luigi la vanzare rezervoare aftermarket noi, la un pret rezonabil.

Razvan Dinescu si-a luat de la el, dupa o incercare nereusita cu unul second.

Singura problema ca sunt in Franta si nu am acces la dealeri din Ro, cu shipping iese scump, am mai incercat eu cu alti si era piese mici.

Ar mai fi o varianta sa ma duc la dezmembrari si sa caut un rezervor de camioneta care se potriveste dar cu tot timpul pierdut si poate nu gasesc nimic.

Cel mai bine in refac pe asta si basta,

Merci pt input la toti.

Ben

Link spre comentariu

Pai zi bre in semnatura ca esti ca esti la Saint Tropez, nu la Simleul Silvaniei:ha:

Link spre comentariu

cateva poze cu piesele sablate, tot ce este negru este dat cu fertan dupa sablare.

Dupa 24 ore spal tot cu karcher.

Nu stiu daca ve vede bine in poze, dar in pori a ramas rugina, oricat as vrea nu am avut cum sa o scot.

Nu mai vorbesc ca sunt multe locuri unde sunt pliate tablele una peste alta.

Interiorul sasiului este varza, nici nu are rost sa dau cu fertan.

O sa incerc cu motorina, sa se inbibe in rugina si dupa acea cu pacura dizolvata in acetona.

Rugina fiind inbibata in motorina nu inainteaza asa de repede, pacura care sa usuca nu lasa sa se evapore motorina sau sa intre apa peste partea ruginita.

Mai mult nu stiu ce sa ii fac.

Dupa cum am mai spus ( pt ca am auzit de la alti cu experienta) si vad asta acum din propria experienta, galvanizarea sasiului este singura solutie sa scapi de rugina, cel putin asta este parerea mea, si a domnului unde am sablat caroseria.

Salutari, ma duc si mai muncesc putin

Ben

Link spre comentariu

Dupa ce-l speli cu Kaercher-u' il usuci cu foehn-u':grin:, altfel ramane apa in toti porii si o ia de la capat. Ai vazut cum ruginesc discurile de frana dupa ce speli masina? Instant.

Fertanul ar trebui indepartat prin periere/abraziune si imediat aplicat grund.

Eu ma tot gandesc de ceva vreme sa intreb la Nissan cat costa un sasiu nou, s-ar putea sa fie rezonabil:wink:

Desi mie imi trebuie o caroserie, nu sasiu, deocamdata :ha:

Link spre comentariu

Dupa ce-l speli cu Kaercher-u' il usuci cu foehn-u':grin:, altfel ramane apa in toti porii si o ia de la capat. Ai vazut cum ruginesc discurile de frana dupa ce speli masina? Instant.

Buna,

am testat deja tehnica, nu rugineste, poti sa lasi sasiul si in ploaie si nu rugineste, ramane negru si atat.

Am facut test pe 2 table identice, am curatat-o cu peria si jumatate am dat cu fertan, dupa 24 ore am spalat totul a doua zi partea curatita unde nu era fertan a inceut sa rugineasca,partea cu fertan a ramas identica, neagra si acum am tablele pe undeva aruncate prin garaj, sunt deja 3 luni.

Cei de la fertan spun ca nu ai voie sa te atingi dupa ce vopsesti sau speli, atunci se strica toata protectia.

Bineinteles ca trebuie sa manipulezi piesa si te atingi dar la minim, in nici un caz cu peria sau alt mod mecanic.

Am deja puntea din spate care este in ploaie de 2 saptamani cred, nu rugineste.

Bineinteles sunt parti ale punti unde nu am putut peria( sub suporturile la arcuri) am scormonit eu cum am putut dar era rugina multa, acolo parca incepe sa rugineasca, nici nu am vazut bine si nici nu vreau sa scormonesc peste fertan .

Testul adevarat o sa il vad in 1-2-3 ani.

Defapt este aceleasi lucru si cu sasiul si cu caroseria, daca in 5 ani vine rugina peste tot atunci stiu ca fertanul este egal cu zero si eu un fraier mare.

daca rezista 10 ani sunt multumit.

In fiecare an o sa fac inspectie si daca vopseaua o sa fie lovita de pietre, curata si vopsit cu pensula locul lovit.

Oricum am planuit sa protejez partea din spate cu ceva tabla de aluminiu, inca nu stiu cum, dar cand ajung acolo sper sa pot face ceva.

Dupa parerea mea rugina nu poate fi oprita odata ce a inceput, singura solutie galvanizarea.

Daca un rezervor costa 4mii lei cred ca un sasiu de la nissan o sa te coste 5mii Euro.

Si imi este frica ca rugina este deja in metal inainte ca ei sa inceapa sa vopseasca.

Nissan are probleme mari cu rugina, la toate masinile, sunt uni printre cei mai codasi la capitolul acesta.

Ben,

Link spre comentariu

Citesc in fiecare seara topicul asta ...iertati-ma dar nu ma pot abtine: asta e Nissanul ala de trei mii da' euro? :ha:

Nu Ionutz, asta este masina de 2 rezervoare si jumatate :ha::ha::ha::ha:

Fac si eu ce pot si sper sa iasa o masina cat de buna posibil dupa ce esta gata facuta. In 2 zile incep la vopsit punti ,sasiu, tiranti, rezervor, etc.

Dupa ce sunt gata incep sa la montez pt ca nu mai am loc, dupa acea incep cu celalate maruntisuri.

Ben

Editat de Ben 07
Link spre comentariu

Ajuns in punctul asta e o greseala evidenta sa nu faci treaba bine pana la capat . Sepoate sabla si pe interior , nu cu totatat de eficient ca la exterior dar rezultatul e mai mult decat a-l lasa in plata Domnului si ce-o fi in anii urmatori Dumnezeu cu mila ...

No , cum fac eu la interiorul unui sasiu : daca inca mai sunt separatoarele la interior , fac gauri de 50 mm diametru prin care bag furtunul cu capul de sablare si furtunul de spalare ulterioara ( fara spalare nu ies cojile , sunt ca niste coji/frunze de rugina si pamant ) . Dupa sablarea in tate pozitiile urmeaza spalare cu sasiul in picioare ( lungimea la verticala ) , verific pe toate gaurile ce-am obtinut , daca se zincheaza sudez la loc rondelele de la carotare sau cuntinui cu convertorul de rugina , sudarea capacelor si iar convertor la zona sudata , vopsire si ceara la interior .

Cu niste ani in urma zincarea era ceva normal pe unde ma invarteam eu , indiferent ca era sasiu de peridoc , remorca , camion . Unele subansamble ( picioare de sprijin , traverse fisurate ( care erau copiate in detaliu daca nu se reparau ) erau zincate , nu ca nu s-ar fi putut vopsi competent cu un sistem de acoperire anticoroziv . Domeniu naval foloseste pe scara larga zincarea la o gama aproape inimaginabila de piese , de la simpli suportipana la tubulaturi speciale .

Asa ca mie imi pare foarte normala zincarea . Argumente contra nu prea sunt , numai daca vrei neaparat sa tii mortis la propia realitate - decaparea slabeste sasiul prin subtierea materialului - nu , se zincheaza si elemente foarte subtiri , foarte groase sau sudate etc ... zincarea streseaza sudurile si decaleste otelul - nu , indiferent de procedeul de sudare la otelurile uzuale , temperatura e prea mica si timpul prea scurt ... decaparea lasa urme de acizi care corodeaza si dupa zincare - nu , in special la zincarea termica problema e complet eliminata de temperaura baii de zincare ( aprox 500 grade ) . Asa ca , de ce nu ? ....

Link spre comentariu

Si dac-ar fi masina de 3 mii, te pui cu ambitia omului? Nu.

Azi a venit un client la noi, cu o duba Peugeot Boxer obosita din 2008 cu DOAR 180 mii km, pe care a dat 4 mii de euroi, si vrea rafturi de 3 mii:ha:

Ben, keep going (nu'sh cum se zice in franceza, ceva cu alle alle monsher ami :ha:), munca insanatoseste, te face liber, ... ma rog, or mai fi si alte sloganuri d'astea comunisto-fascistoide, acuma in democratie sunt spuse altfel, dar nici eu n-am scapat de ea...dar-a-r dracii in ea si duca-se unde a intarcat mutu' iapa:ha::ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare