Schumi Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Cu inmatricularea in UK e simplu. Daca masina este importata din EU, nu se platese nici o taxa, decat plata formularului, cateva lire acolo. La vanzare-cumparare de vehicule nu se plateste nici o taxa. In UK singura taxa este taxa de drumuri, cam la 100 euro anual, care, in cazul unor masini mai vechi de 30 de ani, nici nu se mai plateste. In UK cea mai mare nenorocire este asigurarea, care se ridica pe la 1000 de euro pentru o masina de putere medie. Asigurarea este obligatorie, insa statul nu are treaba cu ea. In schimb, acum cand ma gandesc, statul taxeaza profitul asiguratorilor, desigur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? imi pare rau sa iti atrag tie atentia, ca la noi este ca la nimeni, si daca MAINE se introduce norma legala, 0,00000001 la suta o sa dea in judecata statul si la final curtea constitutionala o sa declare norma constitutionala ... 50% or sa incerce sa fenteze sistemul cu prieteni la rar si cu pile peste tot, 25% or sa renunte si o sa ia masina mai noua, iar ceilalti aproape 25% or sa circule cu tupeu si or sa mituiasca organul cand ii opreste crezi cumva ca o sa fie altfel, en demonstratii sau greve ori altele???? te inseli, or sa stanga din buci si or sa se gandeasca la vecinul care e mai prostit, ca are 3 masini non euro nu doar una ca si el HA stiam asta ...lasitate sau indolenta....dar asta nu inseamana ca legiuitorul ales de noi astia multi si prosti [care vor vota din nou in 2012] nu trebuie sa luam atitudine prin orice mijloace. Eu nu cred ca nu se va da statul in judecata pe actuala forma. Cineva dadea exemplu de cum ar trebui introdusa in combustibili asa ceva.E cred ca cea mai buna indee de care am auzit ..si e logic cata benzina consumi -poluezi ssi deci platesti. simplu ca buna ziua. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Am o problema: conform calculelor actuale ar trebui sa platesc 2500 roni pentru Toyota mea care este autoutilitara, 2982cmc, si este Euro 2. Conform noii legi, pe care am citit-o, calculul da vreo 3300 roni. Nu inteleg....unde reaku este reducerea de 25% ????? si atunci ....n-ar trebui sa ma inmatriculez anu' asta???? Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Cineva dadea exemplu de cum ar trebui introdusa in combustibili asa ceva.E cred ca cea mai buna indee de care am auzit ..si e logic cata benzina consumi -poluezi ssi deci platesti. simplu ca buna ziua. Pai noi acum platim benzina ca in occident, e acelasi pret. In Germania de exemplu o masina de 20 de ani noneuro cu un motor de 3000 cc impozitul e de sub 100 de euro pe an. Asta la un venit mediu de 2000 de euro daca nu mai mult. Ce strazi au nemtii, cat se fura la ei si cati km de autostrada au. Durerea mare a noastra e ca nu se justifica sumele aberante pt niste strazi rupte si doi scuipati de autostrada pe care circula sute de mii de masini. Jur ca nu mi-ar parea rau si chiar as chiar as sta la coada sa platesc impozitul cel mai mare din UE daca as sti ca se duc banii pe asfalt cum trebuie. Dar asa imi ia ultimul ban din buzunar si dupa ce merg 500 de metrii in 30 de min, imi consuma masina 15% si o rup in gropi, la semafor ma opreste un politist care stiu ca e milog si sta cu mana intinsa cand ma opreste daca incalc regulile de circulatie, si face semn coloanei oficiale in care se afla oamnii care iau spaga parandarat din impozitul platit de mine....si culmea ai vazut tu masini cu motoare sub 3000 de cc in coloanele oficiale? Cine plateste impozit la masinile alea si cine plateste benzina.... Eu inca nu mi-a dat seama care e scopul acestor legi, pt ca nu o sa plateasca nimeni niciodata taxele astea. O fi mana lui Tiri care a ramas cu parcurile pline de masini paradoxal, masini cu taxele platite dupa 2008...nu pot sa-mi dau seama care e scopul. Ca sa nu mai iasa banii din tara nu are cum sa fie pt ca daca platesti aceasi taxa la o masina, nu o iei din tara ca toata lumea stie ca e mai buna afara...deci care e scopul ? Omul care vine cu taxele astea e ministrul mediului si accepta cea mai mare defrisare din istoria Romaniei...cum ramane cu poluarea? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67885-Cum-se-protejeaza-Rezervatia-Naturala-Padis-Apuseni... Editat Decembrie 17, 2011 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu dezinformez absolut cu nimic,altii nu sunt informati.Am avut ocazia sa discut cu cineva care lucreaza la Bruxelles si mi-a spus clar ca este in discutie o asemenea lege,Asta nu inseamna ca in 2 zile trebuie sa bagi masina la garaj.Poate fi si un termen de 5 ani,de exemplu.Eu nu mai zic nimic,sa nu mai"dezinformez" ,inchei cu un articol care spune totul,dar sunt si alte zeci cu aceeasi tema: Mai mult de jumătate dintre maşinile care formează parcul auto ar putea fi restrase din circulaţie începând cu 2011, în baza unei directive a Comisiei Europene privind scoaterea din uz a autovehiculelor non-euro, discutată de executivul european şi care ar urma să fie aplicată în maximum trei ani. Prin datele prezentate, joi, la audierea publică pe tema taxei de poluare auto, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a referit şi la parcul auto al României, arătând că acesta este format în proporţie de 54% din maşini non-euro, şi a atenţionat că românii trebuie să se pregătească pentru politicile europene de restricţionare a traficului pentru autovehicule poluante. Din categoria autoturismelor non-euro fac parte, printre altele, Dacia 1310 fabricată până la 1 ianuarie 1996, Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 16, Renault 21, Opel Kadett, Renault 5. Nu dezinforma ..nu ai cum sa incalci niste principii si sa ingradesti dreptul cetateanului care a dobandit acuma 20 de ani o masina si sa-i interzici sa meaga cu ea...de u nde ai scos asat cca se interzic masinile non euro.Poti cel mult sa il pui sa platesca taxe in functie de poluare ....dar si daca e maasina istorica ..nu ai ce sa -i faci si sunt destule masini in europa... Deci la noi legiuitorul vrea sa mai stoarca niste taxe si astfelk cei care nu au suport financiar sa renunte de buna voie la masini daca nu le repara ca de vandut ee prohibitiv.Si cum romanul ee inventiv cineva a postat mai sus si cum prin notariat. adica ..cai se gasesc. Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu dezinformez absolut cu nimic,altii nu sunt informati.Am avut ocazia sa discut cu cineva care lucreaza la Bruxelles si mi-a spus clar ca este in discutie o asemenea lege,Asta nu inseamna ca in 2 zile trebuie sa bagi masina la garaj.Poate fi si un termen de 5 ani,de exemplu.Eu nu mai zic nimic,sa nu mai"dezinformez" ,inchei cu un articol care spune totul,dar sunt si alte zeci cu aceeasi tema: Mai mult de jumătate dintre maşinile care formează parcul auto ar putea fi restrase din circulaţie începând cu 2011, în baza unei directive a Comisiei Europene privind scoaterea din uz a autovehiculelor non-euro, discutată de executivul european şi care ar urma să fie aplicată în maximum trei ani. Prin datele prezentate, joi, la audierea publică pe tema taxei de poluare auto, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a referit şi la parcul auto al României, arătând că acesta este format în proporţie de 54% din maşini non-euro, şi a atenţionat că românii trebuie să se pregătească pentru politicile europene de restricţionare a traficului pentru autovehicule poluante. Din categoria autoturismelor non-euro fac parte, printre altele, Dacia 1310 fabricată până la 1 ianuarie 1996, Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 16, Renault 21, Opel Kadett, Renault 5. Cu o singura diferenta ......de exemplu in Uk poti schimba motorul cu unul euro cinspe ........de cat ai bani fara sa impuna cine stie ce taxe aberante sau birocratii infinite.Poate ca mai sunt si alte state care au legislatie de inoire a motorizariilor fara schimbarea caroseriei in definitiv motorul si sitemul de managment al arderii conbustibililor impune normele euro....1-6. si noxele rezultate din arderea lor precum si gradul de reciclare a materialeleor inglobate in realizarea autovehiculului. Si inca ceva daca vrei sa ne luminezi dane linku cu directive EU nu spete de ziaristi romania dornici de traduceri sau interpreterii dupa ureche. Cu respect ! Editat Decembrie 18, 2011 de RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu am link si pe mine ma intereseaza ca sunt interesat de o achizite 4x4 mai veche.Poate este link sau poate nu,nu am cautat DAR sursa de unde stiu (baiatul lucreaza la Bruxelles,exact pe proiecte eco,chestii din astea...)este una sigura si cert e ca se intentioneaza scoaterea non Euro in momentul de fata.Asta e un lucru cert ,nu am nevoie de alte info.Ce va fi nu stiu,dar m-am hotarat sa nu-mi mai bat capul cu din astea,sa scoata toate masinile si cu euro 5 din partea mea ,faca ce-or vrea ca nu ma mai intereseaza! Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? mda, treaba pare simpla si logica primo, FOARTE REPEDE se impune o taxa ENORMA pe tranzactia orcarei masini mai vechi... asa se asigura ca NU mai pot fi vandute sa se piarda urma lor secundo, dupa cateva luni, se modifica impozitarea si pe masinile non euro se vor pune taxe ENORME, asa ca singura cale va fi rematul...care probabil in loc sa iti dea bani pe ea, o sa iti ceara bani ca o distruge (alta afacere "de partid") cred ca e clar si limpede ca asa este probabil ca ceva despre marirea exorbitanta a tuturor taxelor sa discutat si l asummitul de la care Anglia a fost declarata "in divort" fata de uniune...pentru ca politicienii din marea britanie sunt cei care mai au un dram de onoare si constiinta ...spre deosebire de carpacii slugoi pusi la carma celorlalte tari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? chiar ieri am testat o Vitara din 93 1.6 ,asa masinuta veche"scoasa din cutie"demult nu am mai vazut!Impecabila!!!Acuma nici nu stiu ce sa fac ,ca se vehiculeaza si ca,chiar euro 1 va avea taxe mari"nu mai renteaza sa le tii" asa tot citesc.Ma gandesc numai la ARO de exemplu ,cum s-a ajuns la impozit de 3000 Ron.Cine ar fi crezut asa ceva???Sincer!Cine stie ce le coace mintea la astia?Cum s-a taiat 25% peste noapte la bugetari si nu i-a interesat ca oamenii raman in drum ca nu au bani de rate la casa,ma gandesc cat de mult le-ar pasa ca romanii nu ar mai putea iesi in off-road...:hl Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Cum ramane cu masinile armatei si a MAI-ului care majoritatea sunt non euro? Ca doar si astea circula pe pamant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? PArca alea sunt exceptate de la plata insa ma intreb cand vor sa le casee nu lemai cumpara nimeni...ca doar nu ee dobitoc sa dea un purcoi de bani doar asa de chichi.deci licitatia va fii doar pentru fir vechi. niste dobitoci.Asa cum au taiat Tab-uri ca de erau prea multe... o sa taie si masini si camioane si tractoare ce daca sunt dora uzate moral.SUntem asa de dobitoci incat un loc sa ne gospaodarim singuri asteptam de la vest sa ne dea doar imprumuturi sa putem cumpara masini noi etc..ca doar de asta este vorba si cu programul rabla.un cerc vicios. si pagubos. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Dragii mei ... solutia e cam asa... ne dam toate masinile la REMAT si cu banii de pe ele ne cumparam biciclete ...si tre sa facem un forum nou pt 2x2 Off-Road !!! ( asta pana o baga taxe si la biciclete ) ..in curand o sa ne puna taxe si pe case...asta e pasul urmator !!! Romania Te Iubesc !!! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Dragii mei ... solutia e cam asa... ne dam toate masinile la REMAT si cu banii de pe ele ne cumparam biciclete ...si tre sa facem un forum nou pt 2x2 Off-Road !!! ( asta pana o baga taxe si la biciclete ) ..in curand o sa ne puna taxe si pe case...asta e pasul urmator !!! Romania Te Iubesc !!! Sambata cand se facea premierea la Impotmoliada, niste copii se dadeau cu bicileta in traseu deci se poate :)) Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Ma gandeam ca daca pe mine ma obliga sa-mi casez masina pentru ca e non-euro trebuie sa faca la fel si cu cei de la armata, politie etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? nu te va obliga nimeni niciodata sa iti casezi masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Ma gandeam ca daca pe mine ma obliga sa-mi casez masina pentru ca e non-euro trebuie sa faca la fel si cu cei de la armata, politie etc. sunt exceptate de la plata taxelor si a impozitelor masinile Politiei, armatei, MAI, salvare...etc.... adica ei au mai multe oua decat prostimea... nu te-ai prins pana acum de asta ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? pai e f bine ca masinile de politie, armata,etc nu au impozite!Ca doar tot noi le platim,doar nu fac cheta politistii sa plateasca la masinile de servici:wink: Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Cum ramane cu masinile armatei si a MAI-ului care majoritatea sunt non euro? Ca doar si astea circula pe pamant. Reinoirea parcului auto...alt parandarat ! Crezi ca platesc ei ceva? Tot noi.... zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Intr-o tara in care omul de rand se chinuie sa-si cumpere un acaret cu care sa miste niste lemne sau sa care una-alta, mi se pare stupizenie sa pui taxele astea. Si ne mai si aburesc cu sloganuri gen "agricultura pe primul loc". E o bascalie, toata treaba e facuta cu scopul de a ne face sa cumparam masini noi din plastic si sarma chinezeasca ce tin fix atat cat sunt in garantie. Asta ca sa faca unii burta mare si noi sa ramanem, ca de obicei, in opinci! 1 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? La L200 din 2000 taxa actuala este 1050 euro, iar cu reducerea de 25% anuntata pentru urmatoarea taxa ajunge la 1350 euro (dupa calculatorul de pe 4 tuning). Probabil stau eu prost cu matematica dar mi se pare o scumpire a taxei vechi. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Am si eu o dilema.... Ce se va intampla cu masinile luate in leasing(financiar) inainte de 2007! Teoretic sunt masini care pot fi din 2006 la care le expira leasingul anul viitor sau chiar din 2007 utilitarele care nu au platit atunci taxa de poluare/inmatriculare fiind scutite de taxa. Inca nu avem nici o informare de la PLR,pana atunci clientii tremura :cn ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu stiu ce zice legea, dar ma tem ca nu poate fi de bine. Cica cu un TPI e datoare orice masina. De moarte, de fisc si mai nou de TPI nu poti scapa :ce Sa-i dea Domnu con-taranului meu Borbely toate cele bune! Cam cat bine ne facu el noua. Editat Decembrie 24, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Stie cineva mai exact cand se va publica in Monitorul Oficial ? Mai exact daca vom putea si la inceputul lunii ianuarie sa facem tranzactii sau daca nu le-am facut pana la sf anului ramanem pe vecie cu ce masini avem acum? :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? am si eu o intrebare daca am o masina si sunt executat silit, fiscul, sau executorul judecatoresc imi vinde masina, sa zicem o dacie solenza, cine plateste taxa asta? adica pe langa ca imi vinde masina pe bani de nimic, eu raman in debit cu 10X valoarea masinii sa o achit??? sau daca vrei sa vinzi o masina te intelegi sa se vanda prin executor, eventual o pui gaj la un imprumut (sanke) si pt ca nu poti da banii inapoi poti sa ii dai la om masina? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? am si eu o intrebare daca am o masina si sunt executat silit, fiscul, sau executorul judecatoresc imi vinde masina, sa zicem o dacie solenza, cine plateste taxa asta? adica pe langa ca imi vinde masina pe bani de nimic, eu raman in debit cu 10X valoarea masinii sa o achit??? sau daca vrei sa vinzi o masina te intelegi sa se vanda prin executor, eventual o pui gaj la un imprumut (sanke) si pt ca nu poti da banii inapoi poti sa ii dai la om masina? Eu am o masina din 2006. Pot sa o dau buy-back ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate