Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

o iei gresit

adica daca cei de la dacia nu produc marfa de calitate de ce sa fie obligati romanii sa o cumpere la un pret la care ar putea lua marfa de o calitate mai buna

daor pt ca o fac romanii?

pai de ce sa se institutionalizeze o teapa ...pt ca e romaneasca... asa ca fapt divers

nu domle

daca loganul e mai bun sau tot asa de bun ca un opel iau loganul...ca am avantajul piese ieftine si reprezentanta

daca e mai bun opelul, atunci da-mi voie sa-l iau la acelasi pret pe acesta pt ca sunt banii mei si vreau sa nu fiu obligat sa platesc o marfa proasta numai pt ca e romaneasca, lasa-ma sa iau opelul, nu-i pune taxe nesimtite

iar daca ne gandim un pik la ce masini poti lua de pe mobile.de sub 2000 euro si la ce masini iei de aici sub 2000 euro... ce argumente mai poti aduce

de ce sa fiu obligat sa iau de aci dacie veche la pret de masina buna si intretinuta in de...

numai sa nu se imbogateasca bisnitarii?

si, te rog sa te gandesti, ca daca peste noapte ar cadea taxa tot romanul ar lua o masina buna si nu ar mai circula cu ruinele astea de daci, aro 10, aro 244 si mai stiu eu ce coaja din care cade dar nu o poate schimba... pt ca pe ea are acte iar alta nu-si permite sa imatriculeze.

eu vreau bine romanilor... dar cei multi, cei care nu pot in conditiile astea sa-si ia o masina decenta si trebuie ori sa ia masina noua ori sa ia la preturi f mari masini de aici, care in germania sunt la cel mult jumatate de pret si mai bine intretinute

si poti sa ma crezi, ca pe mine nu ma protejeaza nimeni daca produc marfa de cacat, si clientii mei nu sunt obligati de stat sa ia de la mine pt ca e made in romania

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si inca ceva:

cred ca este in interesul romaniei sa-mi mentina productia de automobile, fie ea si DA'CIA, fie ea in colaborare cu RENO, si nu cred ca ti-ai dori sa lucrezi la dacia pitesti si sa scoata branzescu TPI;

asta ca fapt divers

Asta e cea mai mare tampenie pe care o poate spune cineva.

Firma Dacia este o societate privata acum. De ce este in interesul Romaniei ca o firma privata care culmea mai este si scutita vreo 5 ani de plata impozitelor sau a TVA-ului (nu mai stiu care din ele) sa fie sprijinita?

De ce sa ma intereseze pe mine ca sa protejez o alta firma privata?

De ce ma intereseaza pe mine ca statul sa sprijine angajatii unei firme private?

Angajatii mei de ce nu beneficiaza de sprijin?

De ce sa fim constransi ca sa cumparam Dacii in felul asta?

De ca sa fiu fortat, daca vreau sa aduc o masina ca si a mea, sa platesc 11440 de euro TPI? Iar masina costa dincolo 3000-4000 de euro.

Vrei sa spui ca nu sunt interese economice de-a lui Tariceanu in afacerea asta? Este direct interesat.

Link spre comentariu

Eu cred ca numarul mare de masini rulate inmatriculate in Romania are drept cauza taxa de posesie modica. Daca utilizatorul de masina ar plati cum se plateste in alte state – impozit, sume importante - atunci daca masina nu ar fi folosita, proprietarul al casa-o", a conchis Brent Valmar, dupa cum informeaza NewsIn.

Daca 24 de milioane impozit cat au de platit unii posesori de masini de teren este o taxa modica , atunci nu stiu ce sa zic.

Toata informatia din acest articol nu are nici o valoare pentru maine atata timp cat Tariceanu este presedinte onorific si membru fondator al APIA, cei care au initiat si insistat asupra taxei de prima inmatriculare.

Link spre comentariu

Eu am incercat sa trec peste partea "politica" ...

Altceva ma mai deranjeaza..

Taxa asta a fost criticata de europeni inca din sept 2006, cand nu eram membra UE..de fapt a fost criticata propunerea inca inainte de a fi lege .

Ok, politicieni romani sunt "coiosi" si fata de propunerea din partea APIA si guvernului au marit taxa de x ori, nu ca initial ar fi fost mica.

Vine raportul de tara sept 2006 unde este mentionata explicit.

Nu se face nimic.

Vine amenintarea cu "infringermentu' " nu se face nimic.

la un momendat cica se discuta.. partea romana propune aberatii, aia nu sunt de acord, normal.

Partea romana se bate cu pumnul in piept ca discuta si negociaza.

Aia ne arata cu degetul, noi ne aparam ca nu vrem sa ajungem ca polonia si "groapa de gunoi a europie..(bulgari oare de ce nu se plang?)

Continuam cu propuneri de acelasi gen.. aia ne atrag iarasi atentia .. politicieni romani zic ca se duc acolo si o sa ceara "politicos" raspuns..

Pai raspunsul este dat de mai bine de un an si ceva.. taxa e ilegala si contravine legilor UE..

aici intervine partea a 2-a.. ori ai nostri sunt atat de prosti si nici macar nu sunt in stare sa faca o lege ce sa raspunda unor cerinte.. ori sunt in stare si nu vor.

99 la suta cred ca sunt siguri de partea a 2-a , asa ca nu putem face altceva decat sa asteptam continuarea.. (ps luna viitoare trebuie sa demareze partea a 2-a a procesului.. sa vedem)

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

super nesimtire

pai chiar si cu taxele astea mari, e clar ca sunt persoane care isi iau totusi masini second

asa ca, cei din breasla, au pus ghiara si pe aceasta felie

dar taxele tot romanul de rand le plateste, nu firma

si sa stii

la 7000 euro iei toyota care sigur te duce mai mult si mai bine decat un logan

problema e ca la toyota mai dai taxe de 5000-7000 euro pe cand la logan nu mai dai nimik...nu ca ar fi mai bun, dar il vinde o firma ce a sponsorizat o campanie electorala...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

si tot la politica se ajunge

deci

iei o masina second

platesti taxa

ai 2 variante

1. dai in judecata statul si ceri banii inapoi

2. astepti sa se dea la toti pt ca e ilegala taxa

ok

si toti primesc banii inapoi

deci care e rezultatul

pt romani, o mica neplacere pt unii, ca au banii indisponibilizati in contul MF

firmele de import masini vand pana atunci cu 200% mai multe masini decat ar vinde fara piedicile astea

politica si doar politica

Link spre comentariu

uitasem..

Pana la urma ce fel de taxa este asta.. una de mediu sau una fiscala.

daca este de mediu.. cati copaci s-au plantat din banii acestia? Ce impaduriri s-au facut, cate rauri s-au depoluat.. sau banii incasati s-au dus in buget si s-au platit achizitionarile de masini pt guvern sa zicem

Asta ca mi-am amintit de disputa oarba intre ministere de la inceputul anului despre ce fel de taza este vorba si cine a "planificat"

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

eu cred k vb degeaba.si ma explic :

1. la cat am dat pe puch + taxa nu iau una in aceeasi stare din afara.cine nu crede sa caute pe net.

2. atata timp cat romanul se vaita, dar plateste,nu pot decat sa fiu de acord cu statul care ia taxa.si mai dau un exemplu. totul la noi este scump si prost (haine,turism,etc) si cu toate astea este plin peste tot.prost e cel care da nu cel care cere.

Link spre comentariu

Taxa nu e pe nici un mediu sau ceva.... e pe protejarea masinilor noi... APIA, nu? Toata asta cu mediu e vrajeala... culmea ca la un diesel EURO3 platesti de te usuci... pai de ce? Totusi EURO3 nu e din drum...

nu conteaza daca ai diesel sau benzina dupa cate stiu io

ce conteaza e anul, cc si norma de poluare

Link spre comentariu

statul roman nu va da nici un leu inapoi celor care au platit taxa !

uni au inbatranit prin procese pentru a primi Dacia care au platito acum 20 de ani si nimeni nu misca un deget !

parlamentarului sau guvernatului roman i se falfaie de prostimea de rand

un copil in 2008 va primi 35 ron alocatie,un parlamentar va primi 8000 ron pentru cazare si asta in vazul a 22 de milioane de prosti care accepta umili tot rahatu lor cu speranta ca va veni soare si pe la noi !

ar trebui trasi in teapa !

adevaru este crud "suntem iobagi"

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

nu conteaza daca ai diesel sau benzina dupa cate stiu io

ce conteaza e anul, cc si norma de poluare

Asa e, dar in general oamenii prefera disele, majoritatea 1.9 TDI, si atunci pentru EURO3... ca atat s-o scos din ele la anii aia... se plateste foarte mult... prea mult dupa parerea mea...

Oricum, suntem jecmanitzi deja... si slabe sanse sa isi mai vada cineva banii inapoi... de acu inainte sa vedem ce-o fi...

Link spre comentariu

oare cati romani is asa "rafinati" in alegea unei masini?

majoritarea viseaza o masina cu 4 roti din care sa traga macar una, ACabsASRebdFUcK, alb metalizat si sa fie ieftina.

romanii au crecut in dacia si foarte multi o respecta si aici nu ma refer la logan.

cati au fost afectati de taxa cand s-au vandut "cu buletinul " mii de autoturisme autohtone.

totusi, generatiile se schimba si noua generatie e mai familiarizata cu impozitele :grin:

toata viata vom plati taxe si impozite, mai mult sau putin, pentru a mentine un sistem, o matrita daca va e mai familiar :grin:

sa ne spuna cineva din alta tara europeana cum se pune problema acolo

Link spre comentariu

sa mai fie doar 4 zile pana mai aflam ceva sigur.. de la aia, ca de la ai nostri... nici o sansa

CE discută pe 29 noiembrie problema taxei auto, mai devreme decât data stabilită iniţial

2007-11-23 19:06 The Money Channel

Mareste poza Taxa auto

Bucureştiul se apropie cu paşi repezi de un proces cu Bruxelles-ul. Comisia Europeană va discuta pe 29 noiembrie problema taxei auto, mai devreme decât data stabilită iniţial. Dacă oficialii europeni vor considera că legislaţia din România încalcă, în continuare, regulile europene, ei pot decide trecerea la faza a doua a procedurii de infrigement.

Reprezentanţii Comisiei de Taxe şi Impozite au declarat pentru The Money Channel că oficialii europeni nu sunt tocmai mulţumiţi de progresele făcute de România în acest dosar. De altfel, data analizării acestui caz a fost devansată.

Iniţial, prima înmatriculare trebuia discutată abia în decembrie. Comisia însă a preferat să analizeze situaţia săptămâna viitoare. În replică, Ministerul de Finanţe susţine că, potrivit regulamentului, va avea două luni la dispoziţie, de la data la care Comisia va lua o decizie, să facă modificările cerute.

De altfel, acum câteva zile, ministrul Varujan Vosganian garanta că România nu va trece în etapa a doua a procedurii de încălcare a tratatului de aderare.

Link spre comentariu

Taxa auto ramâne subiect de discordie cu UE. Vosganian nu renunta

26.11.2007

Taxa auto ramâne subiect de discordie cu UE. Vosganian nu renunta

Se anunta o disputa fierbinte intre autoritatile romåne si cele europene pe tema taxei auto de prima inmatriculare.

Autoritatile de la Bucuresti nu au de gand sa renunte la taxa auto de prima inmatriculare de anul viitor, dupa cum a declarat Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. De cealalta parte, reprezentantii Comisiei Europene (CE) nu sunt deloc convinsi de varianta propusa de guvernul roman. Divergentele sunt de natura tehnica. Dânsii nu sunt foarte convinsi ca forma pe care am propus-o eu, care e mai avantajoasa decât cea existenta în lege, adica o reducere foarte mare a taxei pentru masinile vechi, este în concordanta cu evolutia preturilor pe piata autovehiculelor, a explicat Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Noua formula de calcul a taxei, elaborata de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) la sfarsitul lunii mai, prevede niveluri de pâna la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi. Forul european nu au transmis insa pana acum niciun raspuns la propunerile MEF. Discutiile pe aceasta tema ar putea avansa in perioada urmatoare, la Bruxelles, mai al

es ca ministrul Vosganian a promis ca va ajunge acolo, dupa alegerile europarlamentare. Mai departe, o pozitie oficiala din partea CE va fi prezentata in doua sau trei saptamani, dupa ce forul european va analiza varianta prezentata de MEF, a adaugat Vosganian.

http://www.gardianul.ro

Link spre comentariu

Guvernul tine cu dintii de taxa auto

Camelia Popa, Ovidiu Hategan

Luni, 26 Noiembrie 2007

» Bucurestiul nu ia in calcul eliminarea birului auto de prima inmatriculare, insa ar putea modifica din nou aceasta taxa.

» CE a devansat data la care Romania va fi judecata pentru incalcarea legislatiei comunitare prin intermediul taxei auto.

» Ministrul Varujan Vosganian spune ca discutiile cu expertii europeni se poarta acum pe chestiuni de natura tehnica.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat la Alba Iulia ca Guvernul nu a luat in calcul, ca optiune, eliminarea taxei de prima inmatriculare, insa va analiza in perioada urmatoare varianta de modificare a acesteia. Vosganian a spus ca Executivul asteapta un raspuns de la Comisia Europeana (CE), precizand ca dupa alegeri va merge personal la Bruxelles pentru discutii cu responsabilii europeni, in urma carora ar urma sa fie luata o decizie cu privire la taxa auto.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an, cand au fost eliminate accizele platite la importul si achizitia autoturismelor de pe piata interna. Taxa se calculeaza in functie de capacitatea motorului autoturismului, de emisiile poluante si de vechimea masinii. Principalul motiv invocat de autoritati pentru aplicarea taxei auto a fost limitarea importului de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la UE. CE a criticat insa Bucurestiul pentru introducerea taxei si a initiat procedura de infringement, pentru incalcarea legislatiei europene. Din momentul initierii procedurii, in Romania a inceput un "balet" al modificarii reglementarilor privitoare la taxa auto. Comisia a solicitat, intr-o scrisoare de notificare transmisa Guvernului in luna martie, in cadrul procedurii de infringement, modificarea sistemului de taxare, argumentand ca reglementarile actuale sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale UE.

La sfarsitul lunii mai, Ministerul Economiei si Finantelor a transmis CE o noua formula de calcul al taxei de prima inmatriculare, care prevede niveluri de pana la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari in cazul masinilor noi. In legatura cu noua formula de calcul persista acum unele divergente de ordin tehnic. "Chestiunile sunt de natura tehnica. Dansii (oficialii europeni – n.n.) nu sunt foarte convinsi ca forma pe care am propus-o eu – care e mai avantajoasa decat cea existenta in lege, adica o reducere foarte mare a taxei pentru masinile vechi – este in concordanta cu evolutia preturilor pe piata autovehiculelor. La masinile mai vechi de cinci ani, taxa scade chiar cu jumatate", a mai spus Vosganian. El a adaugat ca in doua sau trei saptamani se asteapta ca si expertii UE sa prezinte o pozitie oficiala dupa ce vor termina de analizat varianta partii romane. Vosganian a subliniat ca, din punctul de vedere al Guvernului, taxa de prima inmatriculare nu va fi scoasa.

Judecata, devansata

Declaratiile ministrului roman vin in contextul in care CE a recomandat de mai multe ori tarii noastre sa elimine taxa de prima inmatriculare pentru automobilele second-hand, pe motiv ca este discriminatorie. Practic – au spus expertii europeni – Romania isi discrimineaza atat propriii cetateni, cat si dealerii care vand masini la mana a doua aduse din afara tarii, in raport cu cei care vand masini romanesti. De exemplu, un roman care cumpara o masina second-hand din Germania nu isi poate recupera taxa de prima inmatriculare pe care o plateste statului roman nici daca vinde masina din nou, in afara tarii. Autoritatile romane se vor intalni iarasi cu responsabilii din cadrul comisariatului pentru Fiscalitate, insa nu la initiativa lor, asa cum a lasat ministrul Vosganian sa se inteleaga, ci la cea a responsabililor europeni, care au decis sa nu mai prelungeasca termenele acordate Romaniei. Dupa ce Comisia Europeana va analiza cazul, Romania va avea la dispozitie doua luni pentru a formula un raspuns. Daca Bucurestiul nu raspunde in termenul solicitat, Comisia poate inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie. CE va analiza cazul in care Romania este acuzata de incalcarea legislatiei comunitare prin aplicarea taxei de prima inmatriculare in aceasta saptamana, inainte de data stabilita anterior, ca urmare a unor modificari ale procedurilor administrative. Data la care va fi analizat cazul Romaniei a fost devansata pentru 28 sau 29 noiembrie.

http://www.romanialibera.ro

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150
Mă gândeam că taxa asta care mă împiedică să-mi cumpăr maşină second din afară este pentru a proteja producţia auto de la noi din ţară. Mai bine spus, forţează românii să cumpere logane că tot acolo ajung cu preţulşi mai e şi maşină nouă.
Link spre comentariu

ROMÂNIA PROMITE OFICIALILOR EUROPENI CĂ MODIFICĂ TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE

România promite Comisiei Europene că va modifica taxa de primă înmatriculare până la 1 iulie. Bucureştiul a transmis la Bruxelles un calendar de aplicare, nu însă şi propunerile concrete, care vor fi aduse taxei la cererea Comisiei Europene. Mâine, Comisia ar urma să hotărască dacă merge mai departe cu aşa numita procedură de "infrigement" contra României, pentru că a încălcat legislaţia comunitară. România va avea la dispoziţie două luni pentru a formula un răspuns la acuzaţii şi a anunţat că studiază diferite modele de taxare din ţări precum Ungaria, Finlanda şi Spania.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă anul acesta, calculată în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului. Comisia a cerut modificarea sistemului pentru că ar fi discriminatoriu în cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar.

Antena 3

Link spre comentariu

CE a sanctionat Romania in cazul taxei auto

de A.N. HotNews.ro

Miercuri, 28 noiembrie 2007, 12:48 Ultima ora

Comisia Europeana a decis miercuri sa treaca la faza a doua a procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, informeaza NewsIn.

Oficialii de la Bruxelles au acordat astfel un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei inainte de a da in judecata statul roman la Curtea Europeana de Justitie.

Surse comunitare au declarat pentru EurActiv.ro si HotNews.ro ca executivul de la Bruxelles "s-a saturat" de amanarile oficialilor romani si a decis sa intervina.

De asemenea, conform acelorasi surse, un numar important de cetateni romani s-au adresat in scris Comisiei Europene, cerand modificarea taxei.

Link spre comentariu

noa bine ca sunt altii care sa ne apere pe noi romanii de proprii conducatori care in loc sa ne vrea binele incearca sa ne lase intr-o stare cat mai precara

ori avem bani sa se vada (masini noi si foarte scumpe) ori stam in banca noastra

fantastic

bravo lor, rusine la ai nostrii

Link spre comentariu

:bleah :bleah :? :-(

GUVERNUL VA RĂSPUNDE C.E. LA TERMENUL STABILIT

Guvernul a luat notă de decizia Comisiei Europene de a iniţia a doua fază în declanşarea procedurii de infringement pentru taxa de primă înmatriculare şi va formula un punct de vedere pe care îl va transmite în termenul stabilit Comisiei Europene. Măsura introducerii acestei taxe are ca scop protecţia mediului prin limitarea poluării cu dioxid de carbon, a declarat Camelia Spătaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

antena3.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare