Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 sau pe limba noastra de protctie a afacerilor unora ca Tariceanu ...Tiriac...Dacia in special....mi-e sila de astia .....cea mai mare placere a mea este sa-i privesc pe ticalosii astia din spatele unei jucarii de genul asta PS Dragunov e ineficienta ptr pielea lor groasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 OFICIAL IP/07/1799 Brussels, 28 November 2007 Car taxation: the Commission takes the next step in the infringement procedure against Romania The Commission has taken the second step in the infringement procedure against the Republic of Romania regarding its car registration tax, which discriminates against second-hand cars brought into the Romanian territory from other Member States. Further to the letter of formal notice sent by the Commission in spring 2007 (IP/07/372) and to the unsatisfactory reply of the Romanian authorities, the Commission has issued a reasoned opinion, formally requesting Romania to change its legislation. If the relevant national rules are not amended in order to comply with the reasoned opinion within a two-month deadline, according to article 226 of the EC Treaty the Commission may decide to refer the matter to the European Court of Justice. In spring of 2007 by means of a letter of formal notice the Commission signalled to the Republic of Romania the conviction that its national rules on car registration tax were incompatible with Article 90 of the EC Treaty. Romania failed to provide satisfactory arguments in its reply and, despite intensive discussions with the Commission, did not modify the contested legislation. Consequently, the Commission has issued a reasoned opinion formally requesting Romania to bring this infringement to an end. Should Romania fail to comply with the reasoned opinion within the prescribed two-month time limit, the Commission may bring this case before the European Court of Justice. Background The European Court of Justice (ECJ) has consistently held that Member States may levy registration taxes on second-hand imported cars provided that the tax is in conformity with Article 90 of the EC Treaty. This means that a Member State must not impose higher taxes on the products of other Member States than on similar domestic goods. The Court has been clear that registration tax paid on a new vehicle forms a part of its market value and that Member States, thus, must take account an actual depreciation in car's value into when calculating the amount of tax due. (see ECJ cases Nunes Tadeu, C-345/93; Commission v Denmark, C-47/88; and Commission v Hellenic Republic, C-375/95) The following example illustrates the application of these rules: registration tax on a x years old car imported in one Member State cannot exceed the amount of duty included in the residual value of a similar used vehicle registered x years ago in that Member State. Under the Romanian legislation, the tax due on used motor vehicles is not abated in line with the actual depreciation of similar cars already registered on the domestic market. On the contrary, the tax amount is increased on the basis of the car's age alone. Given that the Romanian car registration tax is levied only once, imported used cars, by default, fall within the most heavily taxed category. In the Commission's opinion, such tax application modalities are contrary to Article 90 of the EC Treaty as interpreted by the ECJ. For information on EU activities in the field of car taxation see: http://ec.europa.eu/taxation_customs/ta ... dex_en.htm For the press releases issued on infringement procedures in the taxation or customs area see: http://ec.europa.eu/taxation_customs/co ... dex_en.htm For the latest general information on infringement measures against Member States see: http://ec.europa.eu/community_law/eulaw/index_en.htm ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 CE a declansat faza a doua a procedurii de infringement pentru taxa de prima inmatriculare -------------------------------------------------------------------------------- 28 Noiembrie 2007, 14:51 CE a trecut la faza a doua a procedurii de infringement impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare, in urma raspunsurilor nesatisfacatoare ale autoritatilor romane la scrisoarea din martie si acorda termen doua luni pentru schimbarea legislatiei inainte de a da in judecata statul la CEJ. Potrivit unui comunicat, Comisia considera ca taxa este in defavoarea masinilor second hand aduse pe teritoriul Romaniei. “In urma scrisorii de notificare formala trimisa de Comisie in primavara anului 2007 (IP/07/372) autoritatilor romane si a raspunsului nesatisfacator al acestora, Comisia a emis avizul motivat, cerind oficial Romaniei schimbarea legislatiei. Daca regulile nationale nu sunt amendate in doua luni, astfel incit ele sa corespunda cerintelor din avizul motivat, potrivit articolului 226 din Tratatul European, Comisia europeana poate decide deferirea chestiunii Curtii Europene de Justitie”, se arata in comunicarea oficiala a Bruxelles-ului. In primavara anului 2007, printr-o scrisoare de notificare formala, Comisia a semnalat Romaniei ca legislatia nationala privind taxa de prima inmatriculare a masinilor era incompatibila cu articolul 90 din Tratat. Romania nu a reusit sa ofere argumente satisfacatoare in raspunsul sau si - “in ciuda discutiilor intense cu Comisia” - nu a modificat legislatia contestata, mai arata Bruxelles-ul. Surse din Comisia Europeana au declarat pentru NewsIn ca Bruxelles-ul a primit foarte multe scrisori de la cetatenii romani nemultumiti de faptul ca trebuie sa plateasca o astfel de taxa, la nivelul la care este ea calculata in prezent in Romania. Prin urmare, Comisia a emis avizul motivat (reasoned opinion) cerind oficial Romaniei sa puna capat incalcarii tratatului. Daca Romania nu reuseste sa se conformeze avizului motivat in cele doua luni prescrise ca termen-limita, Comisia poate ataca Romania la Curtea Europeana de Justitie. Curtea Europeana de Justitie a decis constant ca statele membre pot impune taxe de inmatriculare la masini second hand importate in conditiile in care taxa este in conformitate cu articolul 90 al Tratatului. Aceasta inseamna ca statele membre nu trebuie sa impuna taxe mai mari la produsele din alte state membre decit pentru produse interne similare. Curtea a fost clara in ceea ce priveste faptul ca taxa de inmatriculare platita pentru un nou autoturism face parte din valoarea ei pe piata si ca statele membre trebuie astfel sa ia in considerare deprecierea valorii masinii atunci cind calculeaza valoarea taxei. Bruxelles-ul exemplifica prin cazurile similare avute la CEJ impotriva Danemarcei (C-47/88), Greciei (C-375/95), CEJ vs Nunes Tadeu (C-345/93). Regulile europene sunt clare: “taxa de inmatriculare a unei masini vechi de ‘x’ ani importata dintr-un stat membru nu poate depasi suma taxelor incluse in valoarea reziduala a unei masini similare inregistrata in urma cu ‘x’ ani in acel stat membru”. Potrivit legislatiei romanesti, explica Bruxelles-ul, taxa perceputa pentru o masina veche nu este redusa proportional cu valoarea deprecierii unei masini similare deja inmatriculate pe piata interna. Din contra, spune Comisia, nivelul taxei creste doar pe baza vechimii masinii. Avind in vedere ca taxa romaneasca de inmatriculare este perceputa doar o data, masinile second hand importate devin una dintre categoriile de produse supuse celor mai multe taxe. “Potrivit opiniei Comisiei, astfel de modalitati de aplicare a taxelor contravin articolului 90 din Tratat, asa cum este el interpretat de Curtea Europeana de Justitie”, mai arata Bruxelles-ul. Cotidianul.ro ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Taxa auto: Vosganian nu da inapoi Rl online Miercuri, 28 Noiembrie 2007 Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) continua sa sustina necesitatea de a se evidentia diferenta dintre masinile ecologice si cele care produc un grad mare de poluare. Aceasta a fost reactia ministerului de resort la decizia Comisiei Europene de a declansa a doua etapa a procedurii de infringement privind taxa auto. Ministerul Economiei si Finantelor a precizat ca va formula o adresa de raspuns si ca discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene vor fi reluate incepand de saptamana viitoare. Potrivit comunicatului dat publicitatii de MEF, "taxa auto este un instrument de protectie a mediului si este determinata de emisia de dioxid de carbon produsa de fiecare masina, conform principiului potrivit caruia poluatorul trebuie sa plateasca". Experienta ultimului an ar demonstra ca valoarea taxei are drept efect selectia de autoturisme putin poluante. romanialibera.ro ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Ursule,.. ai ceva sanse sa-ti primesti banii inapoi Kovacs : Banii din taxa de prima inmatriculare trebuie returnati Guvernul roman trebuie sa dea inapoi banii incasati din taxa auto de prima inmatriculare. Iata ce spune la RFI comisarul European al Taxarii si Uniunii Vamale, Laszlo Kovacs (audio). El precizeaza ca a discutat despre legea romaneasca, considerata discriminatorie de catre Executivul european si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Chiar daca Guvernul de la Bucuresti isi va modifica legislatia astfel incat aceasta sa fie armonizata cu cea europeana, banii trebuie dati inapoi. Exista deja un precedent : Ungaria a fost condamnata de Curtea Europeana de Justitie in urma unei situatii asemanatoare, spune comisarul Laszlo Kovacs. Comisia Europeana a decis continuarea procedurii de sanctionare a Romaniei pentru taxa auto de prima inmatriculare. In replica, Guvernul de la Bucuresti ar putea adopta o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea taxei. Odata ce legislatia va fi modificata, procedurile impotriva Romaniei vor fi abandonate, da asigurari Laslo Kovacs, ceea ce nu ar scuti Guvernul de returnarea taxei catre soferi, subliniaza comisarul european. (CR - 11/28/2007;19.05h) ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Astazi la "NASUL" pe B1TV se discuta de taxa pe prima inmatriculare.. sper sa fie interesant ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 a cazut taxa la arad aradul a desfintat taxa http://www.juridice.ro/comentarii/juris ... ntata.html forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 La stiri pe PROTV acum... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 am vazut....dar inca nu-i nimic clar :-( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 pai nu e irevocabil dar daca cititi motivarea instantei...e clar ca lumina zilei am scapat de ea sau ma rog, primim taxa inapoi cu dobanda forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 felicitari,aradenilor! bine ca a avut omu' ala sange in veioza si rabdare sa se judece. cu siguranta nu s-a terminat aici,si se va mai taragana,dar e bine ca s-a creat un precedent. cat despre restituirea taxei catre cei ce au platit,si mai mult,cu dobanzi aferente,asta nu se va putea face decat cu judecata,ca aici chiar nu exista lege. adica rahatul de cod fiscal care instituie taxa,nu spune si cum se da inapoi. dar macar or ceda odata guvernantii ajtea,ca ii ia toata lumea la 11 metri,si vin si alegeri in 2008! ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 La stiri pe PROTV acum... tot la stiri au aratat cat plumb inghitim :bleah samurai: trecut, PREZENT ...de viitor :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 de unde naiba inghitim plumb...ca nu se mai face benzina cu continut de plumb....cam de multisor? :grin: de vreo 8-10 ani.....daca nu ma insel.....cine stie ce experimente mai vor astia sa faca? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 La stiri pe PROTV acum... tot la stiri au aratat cat plumb inghitim :bleah samurai: trecut, PREZENT ...de viitor :grin: Chiar nu iti dai seama ca alea sunt basme scoase tocmai acum cand e scandalul cu cel care a castigat procesul de la Arad? Si vorba lui Marius, mai este benzina cu plumb la pompe? Fratilor...avem un precedent. Trebuie sa ne gandim si noi la o forma (activa) de protest. Eu unul stiu ce voi face. Firma cu care colaborez pe partea de materiale promotionale o sa cam aiba de lucru pe masinile mele. Stie cineva ce trebuie facut ca sa pot duce o platforma cu un panou mare de reclama prin oras in asa fel incat sa fiu legal? Adica, sa nu se poata lega nimeni de mine ca nu platesc taxe de publicitate sau alte taxe aferente. Si Toyota va fi plina de "reclame". Mi-e ciuda doar ca o sa trebuiasca sa o tot spal ca sa se vada "reclamele" de pe ea. Maine ma duc sa platesc impozitul pe masini. Doar pentru Toyota cred ca am ajuns la 29 de milioane cu tot cu penalitati. O sa scriu si asta in "reclame". Poate cineva sa imi faca ceva daca pe "reclame" va fi poza domunui Taxiceanu cu dinti de vampir, cu o mantie si cu sange pe gura iar in dreptul prohabului sa fie fostul ministru de finante Vladescu si bineinteles actualul ministru Vosganian? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 La stiri pe PROTV acum... tot la stiri au aratat cat plumb inghitim :bleah samurai: trecut, PREZENT ...de viitor :grin: Poate cineva sa imi faca ceva daca pe "reclame" va fi poza domunui Taxiceanu cu dinti de vampir, cu o mantie si cu sange pe gura iar in dreptul prohabului sa fie fostul ministru de finante Vladescu si bineinteles actualul ministru Vosganian? Din punct de vedere legal (is numai anu` 2 la Drept) nu cred ca ar fi vreo problema cu "imaginea" lui Taxiceanu... E UN PAMFLET !!! :h5 :grin: :grin: :grin: http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 decizia tribunalului a fost una politica cu siguranta si nu este definitiva. atata timp cat poppeye dicteaza totul in justitie, cred ca e facatura pentru cateva voturi. benzina fara plumb are un continut de max. 5mg/l :grin: % de sulf din motorina nu-l cunosc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Decembrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2007 La Turcescu pe realitatea a fost una dintre cele mai bune emisiuni pe tema TPI... Din pacate ramane cum au stabilit guvernanti.. pana una alta. Chit ca e ilegala ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 avand in vedere ca sunt direct afectat de ''birul '' acesta...la un 2800 td din '96 , probabil va ramane inmatriculat pe germania decat sa le dau banii si sa ma judec cu statul 8 luni de zile, ...oricum ies mai ieftin , si sa vad ce o sa imi faca tariceanu?...mai bine ma duc o data la 6 luni in germania decat sa dau taxa ... :ce...cu banii de taxa coafez masina :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 avand in vedere ca sunt direct afectat de ''birul '' acesta...la un 2800 td din '96 , probabil va ramane inmatriculat pe germania decat sa le dau banii si sa ma judec cu statul 8 luni de zile, ...oricum ies mai ieftin , si sa vad ce o sa imi faca tariceanu?...mai bine ma duc o data la 6 luni in germania decat sa dau taxa ... :ce...cu banii de taxa coafez masina :))) exista vreo metoda infailibila pentru mentinerea unei masini inmatriculata in alta tara? sau... numai cu ajutorul cunostintelor si prietenilor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 avand in vedere ca sunt direct afectat de ''birul '' acesta...la un 2800 td din '96 , probabil va ramane inmatriculat pe germania decat sa le dau banii si sa ma judec cu statul 8 luni de zile, ...oricum ies mai ieftin , si sa vad ce o sa imi faca tariceanu?...mai bine ma duc o data la 6 luni in germania decat sa dau taxa ... :ce...cu banii de taxa coafez masina :))) exista vreo metoda infailibila pentru mentinerea unei masini inmatriculata in alta tara? sau... numai cu ajutorul cunostintelor si prietenilor? prieteni...si inputerniciri din cate stiu, oricum o sa va tin la curent cu treaba asta, nu stiu exact care e treaba la bulgari, dar la momentul potrivit voi face ceva cercetari, ...eu sper sa fie scoasa magaria asta de ''taxa'' sau macar sa o reduca cu 90% cum se aude ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 hmm... deci sa inteleg ca sunt destul de mari riscurile sa ramai si cu banii luati si cu buza umflata :hm prefer sa dau aia 900 de euroi pe taxa de jimny... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 900, ai scapat ieftin...sa vedem ce va face aradeanul daca isi ia sau nu banii inapoi...doamne da sa isi recupereze banii...ar creea un precedent si atuci ar fii simplu pentru tot romanul, deja au creat un regim special pentru actionarea in judecata in vederea recuperarii taxei, onorariul nu depeseste 10% din banii ''recuperati'', A.C.R.-ul ofera ceva facilitati,ei ...treaba se misca incet incet...nu stiu exact cum e daca treci masina pe club sportiv...pt motociclete e mai simplu , pt auto nu stiu inca cum sta treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 lasa, ca pun baietii capac la toate: http://www.promotor.ro/articol/2329187/ ... atriculare mi se pare mie sau se invart in jurul cozii cu tampenii de astea numai ca sa mai tergiverseze o tzara lucrurile? anul asta votam presedinte, ceva? sau il impuscam? :hm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jimny8 Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 pt motociclete e mai simplu , pt auto nu stiu inca cum sta treaba. taxa de prima inmatriculare nu se aplica la moto! a fost aplicata doar de smecheri si au muscat-o cei care nu erau bine informati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 Sunt curios daca cineva a calculat (procentual desigur) cati bani pierde statul roman datorita faptului ca din ce in ce mai multe masini raman inmatriculate in strainatate romanii platind in continuare asigurarile si taxele acolo. Si cand te gandesti ca toata facatura asta este doar pentru protejarea unor interese personale. Ieri am fost la o reprezentanta Mitsubishi unde am vazut un Pajero Sport din 2006 2,5 turbo 116 cp, la care se achitasera deja 16 rate. Si acum sa vedeti teapa: - propietarul vroia 5000 euro, - firma 380 euro/luna timp de 57 luni - la final plateam o rata reziduala de 5500 euro Total 32160 euro! Adica o masina nou nouta!! Iar daca nu ma insel pretul de noua este undeva la 31000 euro. :bleah In conditiile astea cum dracu sa nu fug in Germania sa-mi cumpar masina si sa dau statului german taxele de asigurari si altele, pastrand-o inmatriculata acolo?? Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate