Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

Re: TPI sau vestita taxa pe prima inmatriculare...

Se poate vedea si momentul cand a fost facuta publica.. in saptamana in care la bucuresti se desfasura summitul NATO.

Adica toata media era ocupata cu altceva, opinia publica era distrasa de la a vedea ce fac ei.. tipic, se intampla de obicei de sarbatori, la mbra evenimentelor importante sau inaintea alegerilor de a se scoate legi care sa-i favorizeze sau lumea sa nu le observa si cand sunt publicate deja e prea tarziu.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

man, nu te mai obosi, ca am facut un calculator cu noua taxa - care iti si compara cu taxa asta inca actuala...

http://www.promotor.ro/articol/2350842/ ... -taxa-auto

bine ii zic baietii "taxa de poluare" si nu antipoluare - e facuta sa bagi masini poluante in tara :))))

Man, calculatorul ala e defect, cel putin mie asa imi pare ... am bagat datele la Subaru, in ideea ca ma bate gandul la un Legacy GT ca inlocuitor la Forester XT ... si imi da ca taxa se modifica de la 1600 la 1100 dar eu am platit 940 eur ???

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Vizitator jimny8

yep, mea culpa, o sa vb cu programatorul sa remedieze eroarea. :sr

pot sa bag placa cu "suntem si noi oameni..." ? :hi

noi am folosit tabelele din anexa 5 din legea 343/2006, aparuta in M.O. 662/1.08.2006, unde intervalele pentru vechimea masinii sunt:

- pana la 6 luni inclusiv

- intre 6 luni si 2 ani inclusiv

etc...

numai ca a aparut o ordonanta de urgenta 110/2006 care a schimbat asa:

- pana la 1 an inclusiv

- intre 1 an si 2 ani inclusiv

etc...

adica asa cum apare si in calculatorul de pe site-ul ministerului de finante

http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html

deci exact pentru situatia ta calculul este eronat... :p dar asta numai in ce priveste taxa actuala, ca versiunea de dupa 1 iulie e ok

... nu mai zi si la altii ca nu suntem infailibili! :pl

dau o palinca! :x

Link spre comentariu

Nu conteaza, vestea proasta e ca se ieftineste cu +200 :hm

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Fratilor, am luat in vara un focus euro3 si la inmatriculare am platit 1400 euroi. Cam cat un samurache

Habar nu am cand si daca dau aia de la guvernare leutii inapo . Cat vor da? Iar acum ma tot chinui sa band o masina buna dar cu numai 3 usi. Suzuki. Cred ca imi iau flex mai fac 2 usi in spate si o dau la extra pret. Iar daca aflu cat pot si cum pot , eventual daca pot sa mai recuperez ceva din taxa de inmatriculare a focusului, imi trag un 4x4 de toqata pomina. ... Normal mai bag ceva lei pe teava de esapament ca sa-i dau culoare.

Link spre comentariu

Modul de calcul al taxei conform proiectului moii ordonante:

Suma de plată = A x B x (100-C)/100,

unde:

A = cilindree (capacitatea cilindrică);

B = taxa specifică pe cilindree, prevăzută în coloana 3 din anexa nr.1 sau coloana 2 din anexa nr.2, după caz;

C = cota de reducere a taxei prevăzută în coloana 2 de la anexa nr.3.

(2) Cota de reducere este stabilită în funcţie de vechimea autovehiculului, de rulajul mediu anual, de starea tehnică şi nivelul de dotare al autovehiculului, prevăzute în normele metodologice.

(3) Vechimea autovehiculului rulat se calculează în funcţie de data primei înmatriculări a acestuia.

(4) Atunci când persoana care solicită înmatricularea autovehiculului nu poate face dovada datei primei înmatriculări a autovehiculului, taxa se calculează pe baza elementelor aferente unui autovehicul similar cu o vechime de până la 1 lună.

Anexele sunt aici http://www.mmediu.ro/pdf/legislatie/taxa_auto.pdf

la sfarsit.

Link spre comentariu

Vizitator jimny8

ala de pe promotor e bun :) garantez (dupa ce m-a tras adrianzuz de maneca...)

@ nenea max, taxa asta e un hibrid: pentru masinile de la euro 2 in jos e o formula de calcul, pentru alea de la euro 3 e alta formula de calcul

@ pepi, taxa de acum e 7720 euro, aia de dupa 1 iulie va fi teoretic 2100 (deci cu 5000 epuroi mai putin, ar trebui sa fii happy, nu?)

Link spre comentariu

Nu uitati ca deocamdata este un proiect de taxa.

adica nu este inca batuta in cuie si lege.. se mai poate modifica de guvern prima data atunci cand devine ordonanta de guvern.. si in parlament cand se legifereaza... sau ce fac aia acolo.. pana la aprobarea de catre presedinte mai este.

Plus ca recomandarile comisiei de experti rezultate din dzbaterea publica recomanda multe.. pana la aplicarea tuturor masinilor, la plata in rate si multe altele..

http://www.mediafax.ro/economic/sugesti ... 86;2562563

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Poate sa-mi spuna cineva cat va fi taxa pentru utilitara peste 3,5t (4,6), cu motor de 2900, euro 2,de 10 ani? Toate calculatoarele pe care le-am gasit sunt pentru autoturisme.

Tico

BMW 525d

Mercedes 412

Terrano2 2.7 TD

Link spre comentariu

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... -auto.html

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Cand aude cineva ceva de normele metodologice de aplicare a legi.. ca la astea in general da cu virgula in perioada.. sa dea un semnal

Link spre comentariu

Un prieten si-a inmatriculat un Opel Vectra de prin 90 si ceva fara sa achite taxa - are un prieten cu un handicap (trebuie sa fie un handicap permanent) si acesta poate sa inmatriculeze orice auto fara sa plateasca taxa de inmatriculare. Cred ca se va aplica si la noua taxa de poluare. Dar mi-a mai spus de inca 2 variante prin care poti sa fentezi plata taxei (si nu prin filiera bulgara). Se poate - suntem in Romunia - unde o virgula schimba si intelesul Constitutiei.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

daca o inmatriculezi acum (adica inainte de 1 iulie) comform vechii legislatii-autoutilitarele peste 3,5 t de la euro 3 in sus nu platesc tpi-foarte sigur

dupa 1 iulie nu se cunoaste nu au publicat absolut nimic pana acum insa se aud zvonuri ca se va plati taxa -nimic verificat

Link spre comentariu

Diferenta de taxa auto va fi restituita, dupa 1 iulie, in cel mult 45 de zile, doar la cerere

de Diana Zaharia HotNews.ro

Luni, 23 iunie 2008, 14:44 Economie | Finanţe & Bănci

Taxa auto rezultata ca diferenta intre suma platita conform formulei de calcul in vigoare si suma care se va plati dupa 1 iulie va fi restituita, doar la cerere, in termen de cel mult 45 de zile, au declarat pentru Hotnews.ro surse din Ministerul Finantelor. Suma va fi rambursata in lei, la cursul de schimb din ziua restituirii, dar numai dupa ce vor fi compensate eventualele datorii ale solicitantului catre buget. Cererile de returnare a diferentei vor putea fi depuse numai dupa 1 iulie, data de la care intra in vigoare noua varianta a taxei agreata de Comisia Europeana.

Persoanele care au fost sau vor fi taxate la prima inmatriculare a autoturismului, in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008, conform formulei de calcul prevazute, in prezent, de Codul Fiscal isi vor putea primi diferenta de bani, doar in baza unei cereri depuse la administratia financiara. Cererea trebuie sa fie insotita de documentul care atesta plata taxei, precum si de cartea de identitate a masinii şi de certificatul de înmatriculare. Banii vor fi restituiti, in cel mult 45 de zile, de la data solicitarii.

Diferentele vor fi platite fie prin unitatile Trezoreriei statului, fie in cont bancar, numai dupa ce vor fi compensate datoriile bugetare ale solicitantului - persoana fizica sau juridica - in contul impozitelor pe venit, profit, taxei pe valoarea adaugata, contributiilor sociale si altor taxe care se achita la bugetul de stat si la bugetele de asigurari sociale.

Modalitatea de rambursare a diferentei de taxa este detaliata in normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta pentru modificarea taxei auto. Normele au fost avizate de Comisia Europeana si vor fi aprobate in sedinta guvernului de miercuri. Noua formula de calcul a taxei de prima inmatriculare, agreata de Comisia Europeana, va intra in vigoare la 1 iulie. Taxa se va majora in cazul autoturismelor noi, dar se va reduce de pana la cateva ori pentru masinile euro 1 si euro 2.

Link spre comentariu

Incerc sa fac rost e normele metodologice de aplicare a legi.. ca se voteaza azi la guvern.. si sper sa contina raspunsul la intrebarea ta..

Trebuiau sa fie gata de o luna, asa prevedea legea, dar suntem in romania.

Link spre comentariu

Oricum.. situatia nu e finalizata......

Comisia de buget-finante din Senat a respins proiectul taxei de mediu

de A.N. HotNews.ro

Marţi, 24 iunie 2008, 13:09 Ultima ora

Comisia de buget-finante din Senat a respins proiectul taxei de mediu propus de Guvern.

Senatorii cer restituirea integrala a banilor platiti pentru taxa de inmatriculare.

Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Link spre comentariu

A... inca nu stiu ce sa zic, am citit doar stirea

Ştire: Comisiile Senatului au aprobat eliminarea taxei de înmatriculare

Trimite acest articol unui prieten Tipărire

Politic Plenul comisiilor reunite ale Administraţiei Publice, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului şi cea de Buget Finanţe din Senat au adoptat cu majoritate de voturi eliminarea texei de înmatriculare, transmite corespondentul AMOS News.

În cadrul şedinţei comune a Comisiei pentru Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului şi Comisiei de Buget Finanţe din Senat, a fost dezbătută OUG 50/2008 privind taxa de primă înmatriculare.

Plenul comisiilor reunite a adoptat, cu majoritate de voturi, amendamentele propuse de senatorul PD-L Dan Cârlan.

Parlamentarul ieşean a propus să se elimine complet taxa de primă înmatriculare, în noua variantă propusă de Guvern, pe considerentul că şi această variantă de calcul este o taxă de natură fiscală şi nu una bazată pe gradul real de poluare al maşinii înmatriculate. A mai propus ca de la 1 iulie 2008 să se elimine taxa şi în forma veche, prevăzută în Codul Fiscal şi să se restituie complet, până la 31 decembrie 2008, taxa încasată pe formula veche de calcul.

"Raportul celor două comisii urmează a fi adoptat în plenul Senatului şi, apoi, de Camera Deputaţilor, ca şi cameră decizională", a spus senatorul Dan Cârlan.

Link spre comentariu

UPDATE: Biroul Permanent al Senatului anulează votul din comisii

Biroul Permanent al Senatului a decis anularea votului din comisiile de buget şi administraţie privind eliminarea taxei de poluare, raportul la această lege urmând a fi dat doar de Comisia de buget-finanţe.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PNL Aron Popa, a sesizat conducerea Senatului că în şedinţa comună cu membrii Comisiei de administraţie publică s-a creat o situaţie specială cu privire la cvorumul de comisie şi cvorumul de vot, în sensul că au participat la şedinţă foarte puţini membri ai Comisiei de administraţie publică.

Link spre comentariu

Inca nu am gasit textul integral....

"Guvernul a aprobat, marti, normele care stabilesc procedura de restituire a diferentei de taxa auto platita pana in prezent conform Codului Fiscal si taxa de poluare auto, care va intra in vigoare pe 1 iulie 2008. Restituirea se va face in maxim 45 de zile. "Se vor restitui atat diferenta dintre taxa auto si taxa rezultata din Ordonanta, cat si sumele din valoarea reziduala a taxei platite", a declarat in cadrul unei conferinte de presa, Mihai Hura, directorul general al Ministerului Finantelor, citat de Antena3.

Cererea depusa trebuie insotita de documentele prevazute in normele metodologice, si anume: chitanta, ordinul de plata sau extrasul de cont care sa ateste plata taxei, in original sau copie si copia cartii de identitate a vehiculului si a cartii de inmatriculare, cu mentiunea ca la depunere se va prezenta si originalul.

Banii vor fi virati in contul contribuabilului sau ii vor fi inmanati. In cazul in care masina a fost vanduta intre timp, doar cel care a inmatriculat masina poate solicita restituirea taxei auto."

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare