Max Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Pana apare varianta modificata a noului Regulament va prezint aici cateva modificari despre care s-a discutat la sedinta CNOR Legat de organizare: Chiar si competitiile din cardul Cupelor trebuiesc organizate strict dupa criteriile Regulamentului Campionatului National de Offoad. Aici e un lucru cu care eu personal nu sunt total de acord. Motivul: Acest lucru duce la cheltuieli mai mari , limiteaza numarul participantilor la aceste cupe si se pierde mult din partea de socializare care avea o mare pondere in acest tip de evenimente. Practic nu vor exista diferente intre etapele de campionat si Cupe. Fiecare competitie trebuie a aiba un Director de concurs, arbitri, observator din partea federatiei. Tot acestia nu pot fi dintre organizatori. Legat de particpare: Clasa OPEN si-a schimbat denumirea in clasa PROMO (nici aici nu vad sensul pentru care s-a facut asta. Consider ca era ok ca si pana acum) La aceasta clasa, masinile trebuiesc sa prezinte mai multe elemente legate de siguranta. Fiecare masina trebuie sa aiba obligatoriu Rollcage , centuri in 4 puncte si casca. Aceasta decizie va limita participare multora la aceasta sectiune. Ca si parere personala: Da, e absolut ok sa ne preocupe siguranta participantilor dar asta trebuia lasata la latitudinea organizatorului. El stie cat de grele sunt traseele si daca intradevar se impun masuri suplimentare, sa le solicite la inscriere. Va vom tine la curent cu celelate modificari aparute. Succes in prepararea masinilor. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 EU personal sustin introducerea elementelor de siguranta la clasa Open/ Promo. Daca mergi pe teren accidentat cu 60-70 km.h si la open se alearga, atunci trebuie sa ai rollcage. De acord va fi mai greu la inceput dar asta e. Ideea e : va ridica sau nu nivelul de dificultate la aceasta clasa? caci ar trebui sa nu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 din cele intelese de mine pana acum am tras urmatoarele concluzii 1. campionatul si "Conventia" au ajuns sa fie o afacere care e monopolizata de anumite persoane si se incearca limitarea drasnica a "celor noi" (atat ca persoane cat si ca si cluburi) pentru ca orice demers sa poata la final sa fie taxat intr-o forma sau alta 2. in felul acesta nu mas mira deloc ca tocmai aceasta "conventie" de offroad sa faca demersuri pentru ca sa se limiteze-interzica masinilor 4x4 sa intre in paduri sau sa iasa la offroad FARA A FI MEMBRII UNUI CLUB AFILIAT ... deci taxe mari de inscriere in cluburi, cluburile noi nu vor mai fi acceptate la "conventie" etc... pentru ca acest hoby sa fie NU CONTROLAT CI UN MOTIV DE CAPATUIRE PENTRU MAI MARII DIN CONDUCEREA CONVENTIEI SI A CLUBURILOR DEJA AFILIATE 3. campionatul va fi cu o participare din ce in ce mai redusa si cu aceeasi oameni mereu... de fapt ei se organizeza sa isi faca propriul campionat in care sa nu cumva sa mai intre careva care sa le faca "surprize" de orice fel 4. intalnirile "tovarasesti, prietenesti si fecioresti" vor capata o amploare mai mare pana cand onorata conducere a conventiei va reusi cele spuse de mine la pct 2 5. concluzia concluziei.... un hoby acaparat de persoane cu interes material si transformat in o afacere care se vrea cat mai personala... si fara de care se incearca sa NU EXISTE OFFROAD.... baieti...e criza economica... LUATI TERENURI LA DEAL SI MUNTE SI FACETI CIRCUITE PRIVATE... CA ACOLO VA AJUNGE OFFROADUL DATORITA SI MUTLTUMITA FORULUI CARE AR TREBUI SA IL PROMOVEZE SI SPRIJINE MI-E SILA DE PRORCARIA CARE SE FACE... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 din cele intelese de mine pana acum am tras urmatoarele concluzii 1. campionatul si "Conventia" au ajuns sa fie o afacere care e monopolizata de anumite persoane si se incearca limitarea drasnica a "celor noi" (atat ca persoane cat si ca si cluburi) pentru ca orice demers sa poata la final sa fie taxat intr-o forma sau alta 2. in felul acesta nu mas mira deloc ca tocmai aceasta "conventie" de offroad sa faca demersuri pentru ca sa se limiteze-interzica masinilor 4x4 sa intre in paduri sau sa iasa la offroad FARA A FI MEMBRII UNUI CLUB AFILIAT ... deci taxe mari de inscriere in cluburi, cluburile noi nu vor mai fi acceptate la "conventie" etc... pentru ca acest hoby sa fie NU CONTROLAT CI UN MOTIV DE CAPATUIRE PENTRU MAI MARII DIN CONDUCEREA CONVENTIEI SI A CLUBURILOR DEJA AFILIATE 3. campionatul va fi cu o participare din ce in ce mai redusa si cu aceeasi oameni mereu... de fapt ei se organizeza sa isi faca propriul campionat in care sa nu cumva sa mai intre careva care sa le faca "surprize" de orice fel 4. intalnirile "tovarasesti, prietenesti si fecioresti" vor capata o amploare mai mare pana cand onorata conducere a conventiei va reusi cele spuse de mine la pct 2 5. concluzia concluziei.... un hoby acaparat de persoane cu interes material si transformat in o afacere care se vrea cat mai personala... si fara de care se incearca sa NU EXISTE OFFROAD.... baieti...e criza economica... LUATI TERENURI LA DEAL SI MUNTE SI FACETI CIRCUITE PRIVATE... CA ACOLO VA AJUNGE OFFROADUL DATORITA SI MUTLTUMITA FORULUI CARE AR TREBUI SA IL PROMOVEZE SI SPRIJINE MI-E SILA DE PRORCARIA CARE SE FACE... Deci,Toate cluburile aspirante 8 la nr. au fost primite in conventie fara probleme cu drepturi de vot.Nu vad limitare.Limitarea va exista eventual la concurenti individuali care nu fac parte de un club si vor sa participe la CN.Afilierea la o federatie (oricare ar fi ea)inpune niste reguli si binenteles are atit partea pozitiva cat si negativa.Dar sa nu uitam ca intram in legalitate cat de cat care ne ajuta dar ne si plafoneaza.Insa asa ajungem mai tirziu la punctul de a face offroad pe circuite private.Degeaba ne ascundem avem nevoie de forme legale.Intilnirile prietenesti vor avea amploare mai mare dar dupa parerea mea si ei trebuie sa respecte o parte din regulament (doamne fereste de un accident care ar pune pata pe tot offroadul romanesc) Fara sa tina cont ca e prieteneasca,cupa sa etapa in CN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator celentanu adrian Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Treaba cu normele de securitate e ok , oricum dupa intrarea intr-o federatie cu motor este absolut obligatorie ,dar schimbarea numelui a fost o chestie care sa ii oblige pe cei care se dau bine sa plece la extrem chiar daca nu vor. Ganditi-va ca va dati bine ,aveti o masina bunicica ,aveti eventual un sponsor si totodata si un colant pe masina cu denumirea de DEBUTANT asa cum au propus anumite persoane. REzultatul pt unul mai rusinos este ca ori pleci la extrem ori nu te mai dai. Treaba asta se incearca de 2 ani chiar daca nu este pe ordinea de zi a sedintelor.Oricum s-au discutat si lucruri importante dar parerea mea este ca inainte de a intra intr-o federatie sa cerem intr-un fel sau altul si varianta oficiala juridica care o recomanda ANS-ul sau cum s-o numii ministerul sportului. O propunere in gluma ar fii ca de cate ori se schimba denumirea clasei OPEN (schimbare netrecuta pe ordinea de zi si fara esenta tehnica) sa se schimbe automat si denumirea clasei EXTREM. CE ziceti de 2 clase noi: DEBUTANTI si MICI MESERIASI. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Treaba cu normele de securitate e ok , oricum dupa intrarea intr-o federatie cu motor este absolut obligatorie ,dar schimbarea numelui a fost o chestie care sa ii oblige pe cei care se dau bine sa plece la extrem chiar daca nu vor. Ganditi-va ca va dati bine ,aveti o masina bunicica ,aveti eventual un sponsor si totodata si un colant pe masina cu denumirea de DEBUTANT asa cum au propus anumite persoane. REzultatul pt unul mai rusinos este ca ori pleci la extrem ori nu te mai dai. Treaba asta se incearca de 2 ani chiar daca nu este pe ordinea de zi a sedintelor.Oricum s-au discutat si lucruri importante dar parerea mea este ca inainte de a intra intr-o federatie sa cerem intr-un fel sau altul si varianta oficiala juridica care o recomanda ANS-ul sau cum s-o numii ministerul sportului. O propunere in gluma ar fii ca de cate ori se schimba denumirea clasei OPEN (schimbare netrecuta pe ordinea de zi si fara esenta tehnica) sa se schimbe automat si denumirea clasei EXTREM. CE ziceti de 2 clase noi: DEBUTANTI si MICI MESERIASI. Sau Debutanti si Debutanti Extremi Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Oricine a organizat o etapa de campionat in ultimi ani stie ca daca nu aduni un nr suficient de participanti nu poti face evenimentul, din motive financiare. Clasa open era cea care aducea cea mai mare parte din participanti, multi dintre ei mai abandonau, si nu era un stres deosebit cu ei pentru organizatori. Am senzatia ca atitudinea fata de clasa open a mai marilor offroadului romanesc este exact aceea pe care o are fiscul fata de firmele care platesc impozite: le da in freza cat poate! Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Pentru asta si merita salvat.Insa la batai de cap nu ai dreptate.Cele mai mari batai de cap au fost la open. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Pentru asta si merita salvat.Insa la batai de cap nu ai dreptate.Cele mai mari batai de cap au fost la open. Erau direct proportionale cu nr de participanti! :) Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 din cele intelese de mine pana acum am tras urmatoarele concluzii 1. campionatul si "Conventia" au ajuns sa fie o afacere care e monopolizata de anumite persoane si se incearca limitarea drasnica a "celor noi" (atat ca persoane cat si ca si cluburi) pentru ca orice demers sa poata la final sa fie taxat intr-o forma sau alta 2. in felul acesta nu mas mira deloc ca tocmai aceasta "conventie" de offroad sa faca demersuri pentru ca sa se limiteze-interzica masinilor 4x4 sa intre in paduri sau sa iasa la offroad FARA A FI MEMBRII UNUI CLUB AFILIAT ... deci taxe mari de inscriere in cluburi, cluburile noi nu vor mai fi acceptate la "conventie" etc... pentru ca acest hoby sa fie NU CONTROLAT CI UN MOTIV DE CAPATUIRE PENTRU MAI MARII DIN CONDUCEREA CONVENTIEI SI A CLUBURILOR DEJA AFILIATE 3. campionatul va fi cu o participare din ce in ce mai redusa si cu aceeasi oameni mereu... de fapt ei se organizeza sa isi faca propriul campionat in care sa nu cumva sa mai intre careva care sa le faca "surprize" de orice fel 4. intalnirile "tovarasesti, prietenesti si fecioresti" vor capata o amploare mai mare pana cand onorata conducere a conventiei va reusi cele spuse de mine la pct 2 5. concluzia concluziei.... un hoby acaparat de persoane cu interes material si transformat in o afacere care se vrea cat mai personala... si fara de care se incearca sa NU EXISTE OFFROAD.... baieti...e criza economica... LUATI TERENURI LA DEAL SI MUNTE SI FACETI CIRCUITE PRIVATE... CA ACOLO VA AJUNGE OFFROADUL DATORITA SI MUTLTUMITA FORULUI CARE AR TREBUI SA IL PROMOVEZE SI SPRIJINE MI-E SILA DE PRORCARIA CARE SE FACE... Soimule, ai si tu dreptatea ta dar, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa intram cumva in legalitate. Nu o sa mearga la nesfarsit asa. Din pacate, intrarea asta in legalitate impune si anumite restrictii. Asta e o regula generala nu numai in offroad. Nu s-a incercat limitarea cluburilor noi. Cu s-a mai zis, au apaut 8 cluburi noi care au intrat in conventie din prima. Si-au facut o prezentare, s-a votat in unanimitate si gata. Si eu sunt adepul cupelor "tovarasesti, prietenesti si fecioresti" la care si partea de socializare are o pondere serioasa. Cine a venit la Baia Mare a vazut asta. Si pe mine ma deranjaza ca de acum inainte ar trebui sa aplicam Regulamentul exact ca si o etapa de campionat. Daca nu se gaseste alta solutie la treaba asta, eu voi retrage Cupa Maramuresului din calendarul cupelor si il voi face o prieteneasca care sa nu aiba nici o legatura cu acest Campionat National. Etapele de campionat trebuie lasate strict pentru sport iar cupele sa fie pentru spectacol, distractie, etc.... Daca ne afiliem la FRM sau la alta Federatie, vom fi nevoiti sa aplicam normele FIA in privinta masinilor. Asta va insemna ca sa se duca dracului tot, la etapele de campionat vor fi 4-5 masini (dintre care 2 din afara). Eu zic sa nu incercam sa fim mai catolici decat Papa si sa gasim niste compromisuri in toate actiunile noastre. Sa incercam sa ne asiguram acest hobby atat cat o sa se mai poata. Legat de punctul doi: Tu ce ai alege intre a merge prin padure , risti sa fi prins si sa fi amendat cu 40-50 de milioane si a fi membru al unui club care are acreditate de a putea merge in teren si la care sa platesti o cotizatie anuala , cat o fi ea 50-200 de euro Iti dau un exemplu: Club4x4 Baia Mare este implicat intr-un proiect impreuna cu Prefectura judetului , proiect legat de "Turismul Montan In Maramures" care, daca va avea sorti de izbanda se va concluziona cu o hotarare de consilu judetean in care se vor dedica cateva trasee speciale pentru turism si agrement offroad sau pentru antrenament si concurs offroad. Eu zic ca e un lucru bun si ca va merita sa se inscrie cei de aici in club. Bineinteles ca treaba asta implica si o taxa anuala pe care clubul o sa o plateasca exact asa cum si vanatorii platesc pentru hobbyul lor iar acea taxa trebuie adunata din cotizatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Oricine a organizat o etapa de campionat in ultimi ani stie ca daca nu aduni un nr suficient de participanti nu poti face evenimentul, din motive financiare. Clasa open era cea care aducea cea mai mare parte din participanti, multi dintre ei mai abandonau, si nu era un stres deosebit cu ei pentru organizatori. Am senzatia ca atitudinea fata de clasa open a mai marilor offroadului romanesc este exact aceea pe care o are fiscul fata de firmele care platesc impozite: le da in freza cat poate! :g :g :g :g :g :g :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 casca si centurile sunt o necesitate....poate dar cu rollcage-ul...nu stiu ce sa zic.... cu siguranta voi fi mai putini doritori de pormo :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Daca ne afiliem la FRM sau la alta Federatie, vom fi nevoiti sa aplicam normele FIA in privinta masinilor. Asta va insemna ca sa se duca dracului tot, la etapele de campionat vor fi 4-5 masini (dintre care 2 din afara). FIA nu are regulament pentru genul asta de off road. Ei au rally raid si off road de circuit - hill climb si autocross Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Daca ne afiliem la FRM sau la alta Federatie, vom fi nevoiti sa aplicam normele FIA in privinta masinilor. Asta va insemna ca sa se duca dracului tot, la etapele de campionat vor fi 4-5 masini (dintre care 2 din afara). FIA nu are regulament pentru genul asta de off road. Ei au rally raid si off road de circuit - hill climb si autocross Stiu ca nu exista dar cei de la federatie considera ca orice autoturism care participa la o competitie sa aiba elementele de siguranta specifice, inclusiv rollcage, care trebuie facut dupa normele FIA. Eu asa am inteles. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Eu personal am simtit pe propria-mi piele ce inseamna sa te rastorni fara casca in cap(vezi Suzukifest 2008). Daca nu aveam rollcage si centuri in patru puncte era mult mai nasol. Pot afirma cu toata fermitatea ca este un lucru bun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Max, nu musai dupa normele FIA. S-a spus ca odata intrati in federatie ( care o fi aia), fiind sport auto ni se va cere rolcage, ca nu exista sport auto fara rollcage, mai ales ca orice s-ar spune exista pericolul rasturnarii. nu trebuie sa ne speriem ca va trebui facut dupa FIA. asa si scaunele, centurile, casca, ghetele, combinezonul, ciorapii sau mai stiu eu ce tot duopa FIA? Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Si nu va speriati,multi au deja roll cage si oricum nu costa o avere mai ales ca e vorba de siguranta personala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Si pe pariu ca daca se vor aplica normale FIA, FIBA, MIA, CIA, FBI si care mama lor or mai fii, precis apar ateliere "autorizate"? Puahahaha...stiti de cate ori am vazut filmul asta? :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Si nu va speriati,multi au deja roll cage si oricum nu costa o avere mai ales ca e vorba de siguranta personala. Bineinteles ca nu costa o avere si ca e foarte util si important dar o sa vad cati sunt dispusi sa si-l faca. Nu de alta dar multi folosesc masinile si in deplasarile de zi cu zi iar constructia unui rollcage implica si modificari serioase in interior. Taiere de bord, modificari la plafon etc... Eu sunt de acord cu obligativitatea rollcageului la etapele de campionat dar la cupe vin de regula altfel de participanti. Sunt putini cei care merg si la etape si la cupe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Da din pacate asa e,cupele o sa aiba de suferit.Dar daca nu se vrea in CN atunci nu trebuiesc cupe si prieteneasca merge dar repet si acolo ar fi bine cateva reguli de securitate si un observator macar sa verifice traseul inainte sa intre masini de strada. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nanuk Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 diferenta fata de anul trecut o face practic rollcagul.casca in cap si centuri in 4 puncte s-au cerut si anul trecut.sigur ca este bun rollcage pe masina, problema este exact cea pusa de bullbar : cati sunt cei care fac?si oarecum bine? in ceea ce priveste clasa open si standard, scarba anumitor oameni de la extrem fata de noi,pulimea, nu a fost niciodata ascunsa.pe mine ma deranjeaza aceasta atitudine adversa din simplul motiv ca mie nu imi place extremul (pentru ca e prea lent,nu am rabdare sa stau - sunt de acord ca e f tehnic). ceea ce nu a mentionat nimeni este ca o parte din vina o au si participantii care se duc cu nerusinare maxima la clasa open cu masini de extrem. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Se confunda roll cage cu roll bar. Rog moderatorii sa mute unde vor ei acest topic pentru ca eu nu am idee unde si-ar gasi locul..poate la tehnic..ma rog ganditi-va. Roll cage ...pe exterior...nu trebuie sa modifici interiorul masinii de loc il faci exterior si demontabil in anumite puncte esentiale si de ranforsare cu teava in teava si suruburi in X conform FIA. se poate demonta usor de pe caroserie si sa il lasi acasa si ai masina de circulat in rest. Roll bar...pe interior...vezi raliuri,VTM,circuite ETC la care trebuie sa tai interior,bord ETC plus incomoditatea intrarii si iesirii din masini(io,Max si altii). Foarte important este sa nu-l faceti din tzeava gaz sau CSG(adica ...ce se gasete) sunt greutati suplimentare plus ca iesi din specificatia FIA si nu in ultimul rand, foarte periculoase pentru tine,navigator si ceilalti. Ca si costuri pt roll bar...din memoria ne-actualizata,,,intre 800 si 1800 EUR cu omologare FIA depinde de cine cum si cat monteaza. Pentru amandoua...trebuie respectate specificatiile tehnice FIA pentru: -diametrul si peretele minim al tzevii -imbinari cu sau fara sudura -fixarea pe sasiu sau caroserie(foarte importanta,te poate ranii foarte grav o imbinare sau sudura prost facuta) -calitatea tzevii,,,nu gaz,nu teava de constructii si interzis aluminiu sau ne-feroase. -unghiurile de indoire minime -locurile de sudura -tipul de sudura -calitatea sudurii...nu sunt admise finisaje de sudura,deci tre sa fie continua/FI,diametru! +++ alte si alte ...intrebari...pe PM!! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 De cat sa faci un roll cage sau roll bar aiurea sau dupa ideile unui confectioner metalic...mai bine ...mergi la standard si sau la amicale,intalniri. La un moment dat este mai periculos un roll bar sau cage(prost facut) decat lipsa lui. Cu respect! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mishawrc Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Sunt foarte de acord cu masurile impuse in acest campionat mai ales cele legate de securitatea echipajului.Clar trebuie roll-bar ,casca,centuri ,scaune,extinctoare.La fel ca in Campionatul national de raliuri sau viteza in coasta.Si inca ceva,masinile de competitie nu sunt masini de strada.Eu in off-road sunt la inceput dar am ceva experienta in automobilism.Am mers cativa ani buni la Viteza in coasta unde revizia tehnica e la maxim.Si aici tot concurs este deci securitatea echipajelor si a traseului sunt pe primul loc.Cat despre schimbarea denumirii de la open la debutanti nu e nici o problema,important e sa ne dam,nu??Deosebirea intre Open si Extrem o putem face prin nr de concurs,la debutanti nr de la 400 in sus si la Extrem cele din clasamentul general anual.La fel ca in raliuri si viteza in coasta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 pentru a va documenta si ptr. mode4le diferite http://www.safetydevices.com/index.php? ... &Itemid=63 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate