Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009

Si inca ceva,masinile de competitie nu sunt masini de strada

si eu sunt de acord cu asa ceva

toata treaba asta mi se pare logica... se tinde spre un campionat cit mai profii

dupa cite am inteles eu clasa open va fi si anul asta dar cu conditia de a avea roll cage

la bucovina anul asta la extrem se va merge pe regulamentul nou iar la OPEN ca si anul trecut :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca stiam ca se va ajunge aici nu cred ca mai bagam o groaza de bani intr-o masina STRICT ptr concurs!

1. Siguranta OK, trebuie luata in serios - casti, centuri, rollcage - open-promo a devenit (sper sa ramana) destul de dificil pentru a nu neglija aspectul.

2. Daca s-ar IMPUNE casti omologate auto-moto (nu bicileta, brain cap ...) ar fi suficient ... dar pana la casti/centuri/roll omologate FIA (valabil nu la misto) ????!!!

3. Costurile de organizare/participare vor creste MULT - arbitri, pers tehnic trimisi de federatie ...

4. Odata cu afilierea asta se impun si LICENTE pilot/copilot ????

5. Apartenenta la un club devine OBLIGATORIE ??!!!

Intr-un cuvant toata distractia devine MULT PREA RESTRICTIVA pentru multi si in acelasi timp alimenteaza interesele unora!

Se face multa tevatura pentru un sport care, in forma actuala, probabil va disparea si la noi (vezi tarile scandinave si in general UE) in 3-4-5 ani!

Cam atat ptr moment.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

... ceea ce nu a mentionat nimeni este ca o parte din vina o au si participantii care se duc cu nerusinare maxima la clasa open cu masini de extrem.

Ursule, aici, si doar aici gresesti!

Daca cineva a avut posibilitatea sa construiasca o masina dpdv TEHNIC si SAFETY capabila de extrem nu trebuie aruncat obligatoriu acolo ... poate mai trebuie si experienta si oouoo si copilot si altele !

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

3. Costurile de organizare/participare vor creste MULT - arbitri, pers tehnic trimisi de federatie ...

4. Odata cu afilierea asta se impun si LICENTE pilot/copilot ????

5. Apartenenta la un club devine OBLIGATORIE ??!!!

Intr-un cuvant toata distractia devine MULT PREA RESTRICTIVA pentru multi si in acelasi timp alimenteaza interesele unora!

Se face multa tevatura pentru un sport care, in forma actuala, probabil va disparea si la noi (vezi tarile scandinave si in general UE) in 3-4-5 ani!

Cam atat ptr moment.

3. Cu siguranta :bi

4. Da. Asta e o conditie impusa de Federatie. Licentele se obtin de la ei.

5. Asa se pare dar nu cred ca asta ar fi o mare problema. Din cate stiu eu nici in competitiile de moto nu poti sa participi daca nu esti membru al unui club.

Singurul organism care va avea de castigat din asta va fi eventuala federatie la care ne vom afilia (eventual) pentru ca ei incaseaza diverse taxe de la cluburi si de la piloti.

Poate ca pretul platit pentru a intra in legalitate va fi prea mare. :P

Link spre comentariu

4. Da. Asta e o conditie impusa de Federatie. Licentele se obtin de la ei.

5. Asa se pare dar nu cred ca asta ar fi o mare problema. Din cate stiu eu nici in competitiile de moto nu poti sa participi daca nu esti membru al unui club.

4. la moto platim licenta 10Euro/cursa + asigurare sportiva anuala in jur de 50 RON

5. Da, trebuie sa fii membru de club sportiv. Atentie, clubul respectiv trebuie sa fie afiliat la federatie!! Dupa ce te-ai dat o cursa la un club, daca vrei sa te multi la alt club va trebui sa platesti o taxa catre federatie; taxa de transfer era 100Euro la FRM acum 2 ani. Nu mai stiu cat e acum.

si in plus

In mod sigur va trebui ca sportivii sa aiba "verificare tehnica" :grin: - adica vizita medicala vizata la medicina sportiva (nu la vreun medic de familie). Aceasta e valabila 6 luni. Ceea ce inseamna ca va trebui facuta de 2 ori pe sezon. Eu am stat o data la coada printre niste atleti si luptatori de 18 ani - aia numai fibra; eu, un ochelarist batran. Cred ca faceau pariuri cam la ce sport pot fi bun. As fi vrut sa le vad fata daca stateau la coada cu Max, Pepi sau Floyota :ha:

Link spre comentariu

Eu am stat o data la coada printre niste atleti si luptatori de 18 ani - aia numai fibra; eu, un ochelarist batran. Cred ca faceau pariuri cam la ce sport pot fi bun. As fi vrut sa le vad fata daca stateau la coada cu Max, Pepi sau Floyota :ha:

:happy :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

-"pepi", rollbar-ul este si pe interior dar numai un arc in spatele scaunelor, pe cand rollcage-ul este format din minim doua arce de securitate legate intre ele si intarite cu contravantuiri.

DA , pilotii vor trebui sa fie membrii unui club, cu tot ce-n seamna asta - taxe, vizita medicala, asig, etc.

DA, clubul trebuie sa faca parte din Comisia Nationala de Offroad.

DA, vor fi niste taxe suplimentare, respectiv costuri fata de anul trecut.

Acum se va face diferentierea cluburilor capabile sa asigure membrilor inlesniri la accesul in campionat.

Acum pare a se limita accesul unor viitori participanti la competitiile respective dar ganditi-va ca poate vom vedea in competitii mai putini "claponi" sau mai stiu eu ce exemplare care nu au o buna conduita sportiva sau nu inteleg ca vin la o competitie sportiva ci doar asa... la plimbare.

La plimbare unde daca nu-i prinde nimeni, lasa gunoi in padure, leaga troliu de copaci fara sufa de copac, taie copaci ca le e lene sa-i ocoleasca, sau mai stiu eu ce magarii vor sa faca.

Asta este evolutia fenomenului de offroad organizat la nivel de competitie.

La amintita sedinta a C.N.O s-a discutat si despre ce inseamna "fairplay-ul", lucru de care multi au uitat ca in sport TREBUIE asa ceva.

Si... hai sa fim seriosi! e sport sau ce e?

Daca e sport, musai reguli, musai cluburi, legitimatie, taxe, FEDERATIE.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

-"pepi", rollbar-ul este si pe interior dar numai un arc in spatele scaunelor, pe cand rollcage-ul este format din minim doua arce de securitate legate intre ele si intarite cu contravantuiri.

DA , pilotii vor trebui sa fie membrii unui club, cu tot ce-n seamna asta - taxe, vizita medicala, asig, etc.

DA, clubul trebuie sa faca parte din Comisia Nationala de Offroad.

DA, vor fi niste taxe suplimentare, respectiv costuri fata de anul trecut.

Acum se va face diferentierea cluburilor capabile sa asigure membrilor inlesniri la accesul in campionat.

Acum pare a se limita accesul unor viitori participanti la competitiile respective dar ganditi-va ca poate vom vedea in competitii mai putini "claponi" sau mai stiu eu ce exemplare care nu au o buna conduita sportiva sau nu inteleg ca vin la o competitie sportiva ci doar asa... la plimbare.

La plimbare unde daca nu-i prinde nimeni, lasa gunoi in padure, leaga troliu de copaci fara sufa de copac, taie copaci ca le e lene sa-i ocoleasca, sau mai stiu eu ce magarii vor sa faca.

Asta este evolutia fenomenului de offroad organizat la nivel de competitie.

La amintita sedinta a C.N.O s-a discutat si despre ce inseamna "fairplay-ul", lucru de care multi au uitat ca in sport TREBUIE asa ceva.

Si... hai sa fim seriosi! e sport sau ce e?

Daca e sport, musai reguli, musai cluburi, legitimatie, taxe, FEDERATIE.

Absolut de acord . Eu zicea doar sa nu aplicam treaba asta 100% si la cupe. Doar la etapele de campionat in care se puncteaza in clasament.

Link spre comentariu

Subscriu ultimelor pareri.

Cine vrea competitie sa respecte niste reguli. Trebuie sa se intre in legalitate, trebuie revizuit regulamentul,

sunt obligatorii normele de securitate.

Cine nu, sa faca in continuare ce le place mai mult: plimbari pe munti, gratare si intalniri prietenesti.

Ca sa nu dispara treptat sportul acesta e musai sa progreseze.

Nu stiu de ce atata carcoteala...

Iar in leg cu roll-cage-ul: eu nu cunosc sport auto in care masina de strada sa fie si masina personala.

Iar cand vor fi primele victime datorita lipsei acestuia sunt curios de opiniile ulterioare...

KTM 350 EXC-F
Link spre comentariu

Eu am o intrebare pentru cei care au fost la conventie si sunt in masura sa raspunda si sa-si dea cu parerea: cine anume a facut aceste propuneri (regulamet cupe=regulament concurs, rollcage obligatoriu, denumirea de "promo" si care mai sunt) de ce le-a facut (presupun ca la sedinta au fost (bine) argumentate si intelese) si de ce au fost votate de catre majoritatea cluburilor?

Ma deranjeaza faptul ca acest regulament (impunerea rollcage-ului la promo si, aparent, scoaterea standardului din competitii) ne trece automat pe "banca prietenestilor" pe multi dintre noi, DAR cartile au fost facute de catre cei care sunt avizati sa o faca (ei au trecut la offroad-ul profesionist, nu mai sunt doar offroad-eri de weekend). Asta nu inseamna ca au interese, ca urmaresc un profit financiar, ca nu sunt obiectivi sau alte cele...

Nu vreau sa supar pe nimeni, eu vreau sa inteleg de ce s-au luat aceste hotarari, inainte sa ne umplem de 10 pagini de pareri pro si contra. :p

ARO 11.4, motor 1.9D

Logan 1.5 dCI

one happy family

lots of dreams and hopes

Link spre comentariu

Eu am o intrebare pentru cei care au fost la conventie si sunt in masura sa raspunda si sa-si dea cu parerea: cine anume a facut aceste propuneri (regulamet cupe=regulament concurs, rollcage obligatoriu, denumirea de "promo" si care mai sunt) de ce le-a facut (presupun ca la sedinta au fost (bine) argumentate si intelese) si de ce au fost votate de catre majoritatea cluburilor?

Ma deranjeaza faptul ca acest regulament (impunerea rollcage-ului la promo si, aparent, scoaterea standardului din competitii) ne trece automat pe "banca prietenestilor" pe multi dintre noi, DAR cartile au fost facute de catre cei care sunt avizati sa o faca (ei au trecut la offroad-ul profesionist, nu mai sunt doar offroad-eri de weekend). Asta nu inseamna ca au interese, ca urmaresc un profit financiar, ca nu sunt obiectivi sau alte cele...

Nu vreau sa supar pe nimeni, eu vreau sa inteleg de ce s-au luat aceste hotarari, inainte sa ne umplem de 10 pagini de pareri pro si contra. :p

ucenica are dreptate...degeaba se comenteaza post factum ...daca nu s-au exprimat aceste pareri, atunci, in focul deciziilor...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

ucenica are dreptate...degeaba se comenteaza post factum ...daca nu s-au exprimat aceste pareri, atunci, in focul deciziilor...

Parerile s-au exprimat dar...din pacate..la vot a cazut treaba. Dar , votatul acela a fost de cacao. Cine a fost acolo stie de ce. Au fost contopite varianta 5. in care scria ca sa nu fie nici o modificare fata de ce a fost pana acum si punctul 6. in care scria ca trebuie rollcage, centuri in 4 puncte si casca.

Nu as fi avut nimic impotriva masurilor de siguranta. Sa nu ma intelegeti gresit. Eu oricum o sa am pe masina mea tot ce trebuie, dar cand s-a stabilit ca si Cupele sa se face exact dupa Regulament, nu am fost de acord.

Cupele ar trebui sa fie un loc de pregatire si antrenament pentru cei care vor sa se bage la Etape. La Cupe, trebuie sa fie mai lejer pentru a da posibilitatea incepatorilor sa invete.

Cerintele suplimentare de siguranta sa fie lasate la latitudinea organizatorului in functie dificultatea traseelor pe care le-a pregatit.

Repet, nu trebuie sa fim noi mai catolici decat Papa.

Eu spun acum toate astea din pozitia de organziator de eveniment si sunt ingrijorat ca , in noile conditii, nu vor mai fi participanti.

Am muncit atat pana acum ca sa ajungem unde am ajuns, sa organizam o Cupa iar acum, sa stam sa ne uitam la ea.

Putem sa facem aici in Maramures orice tip de traseu. de la cele de soft pana la cele de extrem. Dar daca vin doar 10 participanti, se duce dracului tot.

Pentru ca , putem sa punem taxa de participare la 1 leu, daca masinile nu sunt pregatite nu vor veni oamenii.

Cum ma duc eu dupa autorizatii daca le spun ca organizam o prieteneasca? Ne scot aia afara in suturi.

E altceva cand mergem si le spunem ca e vorba de Cupa Marmuresului sau alta de genul asta.

Cum mergem la eventualii sponsori?

Ganditi-va la toate aspectele problemei. Trebuie sa gasim cumva un compromis.

Link spre comentariu

Vizitator mirceapir

CATRE MAX S.A.:

DACA VREM SA NU INGROPAM PASIUNEA NOASTRA, TREBUIE SA NE LUPTAM TOT IN FORMA ORGANIZATA...

PROPUN SA INFIINTAM O ASOCIATIE NON-PROFIT DE TIP "ASOCIATIA OFF-ROADERILOR AMATORI' SAU CE VA VINE PRIN MINTE, LA CARE SA SE AFILIEZE ORICE PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA/RECTE CLUBURI....ASOCIATIA VA FI O PERSONALITATE JURIDICA NEAFILIATA, TIP ONG, SI DECI INDEPENDENTA...IN STATUT SE VA PREVEDEA OBIECTIVUL/PASIUNEA NOASTRA SI ORICE MIJLOC PENTRU A O SUSTINE:CONCURSURI, DONATII,SPONSORIZARI,ETC...NOI VOM PUTEA HOTARI ULTERIOR DACA NE VOM AFILIA LA O FEDERATIE SPORTIVA, SAU TURISTICA, SAU ECOLOGICA,SAU...LA TOATE.

EU AM INFIINTAT DEJA UN CLUB DE OFFROAD "MOTORAVENTURA" CU ACEST CARACTER, PE CARE REFUZ SA IL AFILIEZ LA ORICE FEDERATIE SPORTIVA....NOI IUBIM IN PRIMUL RIND OFF-ROADUL, OUTDOORUL, SI APOI SPORTUL, FIE EL SI CU MOTOR...EU CAUT SPIRITUL DE ECHIPA, DE TOVARASIE, PRIETENIE, NU DE COMPETITIE, LUPTA, LIDERSHIP...

PARERI ?

Link spre comentariu

CATRE MAX S.A.:

DACA VREM SA NU INGROPAM PASIUNEA NOASTRA, TREBUIE SA NE LUPTAM TOT IN FORMA ORGANIZATA...

PROPUN SA INFIINTAM O ASOCIATIE NON-PROFIT DE TIP "ASOCIATIA OFF-ROADERILOR AMATORI' SAU CE VA VINE PRIN MINTE, LA CARE SA SE AFILIEZE ORICE PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA/RECTE CLUBURI....ASOCIATIA VA FI O PERSONALITATE JURIDICA NEAFILIATA, TIP ONG, SI DECI INDEPENDENTA...IN STATUT SE VA PREVEDEA OBIECTIVUL/PASIUNEA NOASTRA SI ORICE MIJLOC PENTRU A O SUSTINE:CONCURSURI, DONATII,SPONSORIZARI,ETC...NOI VOM PUTEA HOTARI ULTERIOR DACA NE VOM AFILIA LA O FEDERATIE SPORTIVA, SAU TURISTICA, SAU ECOLOGICA,SAU...LA TOATE.

EU AM INFIINTAT DEJA UN CLUB DE OFFROAD "MOTORAVENTURA" CU ACEST CARACTER, PE CARE REFUZ SA IL AFILIEZ LA ORICE FEDERATIE SPORTIVA....NOI IUBIM IN PRIMUL RIND OFF-ROADUL, OUTDOORUL, SI APOI SPORTUL, FIE EL SI CU MOTOR...EU CAUT SPIRITUL DE ECHIPA, DE TOVARASIE, PRIETENIE, NU DE COMPETITIE, LUPTA, LIDERSHIP...

PARERI ?

Domnule Mircea,

De data asta va impartasesc ideile. Foarte bune. Altceva nu am de spus. :h5 :h5

Trebuie sa punem in calcul foarte serios si aceste variante.

PS. Totusi o sa spun si ceva impotriva. Nu mai folosit scrierea cu majuscule pe forum. :grin:

Numai bine,

Max

fara S.A.

Link spre comentariu

Vizitator mirceapir

majusculele ramin deseori de la capslock.

daca softul nu-l suporta, o sa fiu mai atent...

s.a. a vrut sa fie "si altii", care impartasesc ideea, evident...

cu stima,

m.

Link spre comentariu

Ma bag si eu in aceasta discutie

Sunt unul dintre cei ce a fost la sedinta:

1.Pt. Ucenica- Rolcage la Promo s-a bagat la insistentele dl. Ierneanu , a clubului de la Cluj care sau delimitat complet sa mai organizeze categoria fost Open fara aceasta masura (datorita accidentului lui Vali Dutu respectiv presedintelui de la Cluj-culmea amindoi cu experienta )

Cred totusi ca veti monta un rollcage si veti veni :h5

2.Silviud -vezi ca masina de strada este de obicei masina personala

3.Eu personal voi organiza Trophy Covasna la care voi face derogare de la rollcage (eu nu l-am votat) sunt la inceput si nu imi permit sa pierd 60% din participanti

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Vizitator celentanu adrian

Max, cred ca tu poti face un topic si in forma organizata sa votam daca prietenestile sau cupele trebuie sa se subordoneze regulamentului pt ca lucrul asta nu sa votat ci a fost direct convenit. Despre campionat cred totusi ca trebuie sa se mearga cu normele maxime de securitate daca devine oficial si se face aceea federatie. Nu a desfintat nimeni standard-ul si cred ca CLUJUL si ceilalti care il faceau il vor face , Eu daca mai reusesc sa fac ceva in bucuresti anul asta va avea sigur si aceasta clasa. Dupa cum ai vazut cu ce au castigat concurentii la standard la URSUS puteau sa inceapa sa-si faca o masina pt open.

Problema este ca multe din problemele discutate erau teme gata rezolvate de acasa si au fost usor impuse. De pilda nu erea pe ordinea de zi nici schimbarea denumirii clasei open nici schimbarea parametrilor tehnici . In felul asta cand ni sa supus la vot noua denumire nimeni nu a avut timp sa se gandeasca ca nu au nici un rost aceste modificari.

O alta parere personala este ca inainte sa facem pasul cu federatia, sa aflam oficial ce zice ANS-ul si sa avem si un raspuns oficial daca cele 3 organisme ( FRAS ,FRAC ,FRM ) ne vor sau nu , si daca ne pot integra fara a crea pe urma discutii asa cum pe buna dreptate a amintit GABI NICOLAE.

Ganditiva ce show ar fi sa te duci la un sponsor din UE cu urmatorul CV :

CLASA debutanti

VECHIMEA IN PARTICIPARE 5 ani

DOTARI MASINA troliu,simex,teratrip,etc (pt ca asa sunt majoritatea de la defunctul OPEN )

FEDERATIA Federatia Romana De Motociclism

Link spre comentariu

Vizitator celentanu adrian

Iertare ,am uitat ceva . Daca vrei sa limitezi o clasa ii faci un traseu foarte greu fara sa fie periculos. De pilda un traseu pe o vale plina de noroi cu lungimea de 1 km si pt o perioada ii potolesti pe baieti. Sau poti sa faci etapele de legatura cu timp maxim si minim ca la wrc. In momentul cand ii obligi sa mearga cu un profil de cauciuc fara aderenta nu il limitezi ci il pui in pericol. In 2007 la BUZAU toti cei care au fost surprinsi de ploaie in valea aia cu noroi au dormit in masini.Cei care au avut sange in ......... au trecut noaptea tarziu cand sau plictisit asteptand echipele de asistenta. Mi se pare de bun simt cand merg in padure sa merg incaltat aderent nu pe cipici si asta se intampla si cu masinile. Sunt curios daca cei care s-au chinuit atunci la BZ in noapte ar vota pt limitarea profilelor de la cauciucuri. Si inca ceva ,nu poti face o delimitare tehnica reala decat dupa scrisul de pe cauciuc, iar multe firme care reesapeaza cauciucurile scriu pe ele ce comanzi ( vazi ZIARELI_ITALIA)

Domnilor eu zic sa gandim constructiv.Concursurile fara organizator isi gasesc unul dar cele fara concurenti nu pot gasi zeci.

Si inca ceva , nu sa plans nimeni anul asta ca nu au fost destule competiti.Cred ca in sfarsit un concurent are de unde alege.

Link spre comentariu

Ma bag si eu in aceasta discutie

Sunt unul dintre cei ce a fost la sedinta:

1.Pt. Ucenica- Rolcage la Promo s-a bagat la insistentele dl. Ierneanu , a clubului de la Cluj care sau delimitat complet sa mai organizeze categoria fost Open fara aceasta masura (datorita accidentului lui Vali Dutu respectiv presedintelui de la Cluj-culmea amindoi cu experienta )

Cred totusi ca veti monta un rollcage si veti veni :h5

2.Silviud -vezi ca masina de strada este de obicei masina personala

3.Eu personal voi organiza Trophy Covasna la care voi face derogare de la rollcage (eu nu l-am votat) sunt la inceput si nu imi permit sa pierd 60% din participanti

Vali Dutu s-a rasturnat in EXTREM nu in OPEN!

Cred ca se pot face trasee dificile fara sa fie EXTREM de periculoase ptr clasa COTIZANTI!

Sunt de acord ca trebuie roll cage la MOTOR SPORT!

Organizatorii de cupe, prietenesti (cu sau fara indrumare) cred ca pot decide daca un traseu necesita masuri suplimentare de siguranta.

Mai am si eu 2 intrebari:

Masinile trebuie sa fie inmatriculate?

Intrerupator general ptr clasa LICURICI?

Link spre comentariu

Personal nu sunt de acord ca prietenestile sa se subordoneze regulamentului federatiei.

Acest gen de intalniri sunt absolut personale. Nu astept ajutor sau recunoastere din partea acesteia. Daca 10 sau 20 sau 100 de prieten raspund apelului meu de a ne intalni la Sibiu, sa ne dam, trei zile, eu trebuie sa cer voie Federatiei!!!!!???????

Ok fac asta in masura in care am si beneficii de pe urma aprobarii. Stiu eu ceva de genul Federatia se ocupa de primirea eventualelor aprobari. Si ma asigura ca le primesc. Dar altfel.

Plus ca in spiritul mioritic cu siguranta ca o sa trebuiasca sa mai si platim o taxa.

Despre cupe se poate spune acelasi lucru.

toate aceste intalniri (prietenesti sau de cupa) nu trebuie decat sa fie incurajate de catre Federatie fara nicio implicare legata e aprobari sau chestii de genul acesta. Acestea sunt la urma urmei o pepiniera si un inceput pentru multi. O promovare a acestui sport.

Vorbeam pe tema asta cu un prieten care organizeaza cupa de ski, local. Nu are nicio treaba cu Federatia Romana de ski.

Si inca ceva:

Daca am firma de turism, un SRL cu plati la stat si impozite si promovez plimbarile off road trebuie sa am acceptul Federatiei?

:sr

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare