Vizitator spatar ovidiu Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Ar fi bine sa fie o clasa pt incepatori unde atat traseele cat si masina sa fie la un nivel cat mai accesibil unde nu trebuie sa-ti rupi masina.Daca din start se impun niste conditii greu sau foarte greu de realizat nu veti atrage prea multi adepti.De exemplu un incepator care nu a fost niciodata la un concurs indiferent de nivelul lui la primul contact cu niste reguli care limiteaza foarte mult participarea renunta din prima.Vor fi putini cei care din start isi vor modifica masinile in asa fel incat sa corespunda cerintelor.Daca va fi o clasa usoara de acolo cei care pot si care isi doresc pot sa evolueze.Primul contact trebuie sa fie unu cat mai placut nu ingradit de reguli.Din intamplare sau nu sunt profesor de sport si am specializare tenis de camp.La mine cand vrea sa vina un copil sa il antrenez nu le spun parintilor daca nu ii cumparati o racheta de 500 de euro,pantofi de 200,pantalon scurt de 100,tricou de 50,geanta,etc nu il primesc.Il las sa vina sa vada daca ii place in primul rand daca are calitati si dupa aceea celelalte.Asa ar trebui sa fie si aici startul sa fie cat mai accesibil si cine doreste mai mult merge la o clasa superioara.In sport exista un algoritm foarte clar in realizarea performantelor: -de la usor la greu -de la simplu la complex -de la cunoscut la necunoscut Din aceste reguli pe care le-am inteles eu se pare ca se vrea de la inceput sa fie greu,complex si necunoscut.Cati si-ar mai dori in afara de cei care cat de cat stiu cum sta treaba sa se mai apropie de acest sport? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Dupa ce am citit ce s-a scris aici, primul gind a fost: 'iar inventeaza romanii apa calda'. Am sa va povestesc cum a ajuns un prieten sa se dea in campionatul national de raly'. A inceput prin a fi spectator, a fost atins de microb si ca urmare si-a dorit sa concureze. Cu masina personala, nu l-a lasat nimeni sa se inscrie la nici o etapa. Asa ca, a cumparat impreuna cu copilotul o dacie nova, dacie care cindva a fost masina de concurs a cuiva. Avea tot ce trebuie, de la rollcage la rollbar, intrerupator general, stingatoare, frina de mina modificata, etc. Bineinteles, ca pe strada se dadeau in recunoasteri si antrenamente (pe barba lor). Masina este inmatriculata, dar sa mergi cu ea in regim de croaziera este un chin. Apoi au platit ce era de plata la fedratie, si-au scos licente, nr. pe masina si tot ce trebuie. Se dau la etape cind au bani, cauciucuri si merge masina. Nu au comentat in nici un fel regulile de participare. Aici am vrut de fapt sa ajung. La noi, deocamdata in sportul asta este "democratie prost inteleasa=fiecare face ce vrea", in timp ce "democratie=respectarea unor reguli bine stabilite". Hai sa ne uitam putin peste gard, sa vedem ce regulamente au altii mai cu experienta, le luam, le traducem, si unde scrie franta (de ex.) noi scriem romania, si gata. Ramine in aer "calitatea oamenilor din federatie", dar cu aia nu prea avem ce face. Cineva mai sus nu intelegea expresia 1% sportivi si 99% federatie legat de deplasarile in strainatate. Hehehe, pai ce e greu de inteles: intr-o delegatie la olimpiada, din 100 de oameni delegati pt. proba de "sanie la deal" este un sportiv, si 99 de oameni care-l sterg cu prosopul, si care cheltuie banii celor care cotizeaza la federatie. Ce e greu de inteles??? Cotizez la federatie??? Ok. Dar sa-mi negocieze federatia contractele de sponsorizare, si parte din bani sa ajunga la cel ce poarta colantul pe masina. In definitiv, el face reclama nu federatia. Eu doar atit astept din partea federatiei. In ce priveste disputa cupe si etape ... nu zic decit ca ar trebui sa mearga toti organizatorii de cupe la biserica si sa aprinda luminari ca pina acum nu s-a intimplat nimic grav. Eu nu as baga in padure o masina de serie fara sa am habar despre experienta pilotului. Cel mult, le-as face un circuit ca si la un trial, dar lejer, in genul celor care se fac la prezentarile de masini. Vor sa se dea grav, sa faca o scoala de soferi de profil, ca asa din gura fiecare e cel mai bun sofer ... S-a mai spus ca se vrea transformarea acestui sport intr-o afacere. Pai nu este o afacere??? Este. Un pilot profesionist, care se da intr-un campionat, se da ca sa cistige cupe, medalii si BANI. Un pilot profesionist isi hraneste familia din "serviciul" pe care-l are. Mie imi este foarte clar acest aspect. Ca la noi e mai mult hobby decit afacere, asa e. Dar in timp, lucrurile evolueaza. Ai vocatie, si nu ai bani pt. sportul asta? Te imprumuti, investesti (ca si in orica afacere), cistigi bani si ii dai inapoi. Da este o afacere in care deocamdata cistiga doar cei ce vind accesoriile necesare. Si echipajul poate sa cistige bani, doar ca inca nu am ajuns in stadiul asta. Hai sa deschidem ochii si sa vedem realitatea oameni buni. Si in incheiere, orice sport cu motor ... costa. Mai ales la noi unde sponsorizarea in domeniu este aproape inexistenta. ps: pt cine vrea sa mai intre in padure dupa ce se va interzice, sunt 2 solutii: 1. te faci vinator, si cica esti in patrulare sa vezi daca nu cumva braconeaza cineva; 2. te faci inspector voluntar la garda de mediu si zici ca ai fost instiintat ca a aruncat cineva moloz prin padure; 3. te faci padurar cu juma' de norma si te doare la banana http://carunderconstruction.googlepages.com/bananadancing.gif "Daca vrei cu adevarat ... POTI!!!" I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 @srevni, cel mai bine ziz, :g :bravo Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Uite ca am uitat sa intreb asta: cine are carnet de sofer in offroad? Sau nu e nevoie? :ha: :ha: Adica rollcage-ul trebuie aprobat de federatia lui ....peste, dar pe coclauri cu 120km/h si prin rape poti conduce fara permis de offroad? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DAGTOYOTA Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 nota 10 pentru ce a scris domnul srevni :h5 :h5 bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 "bulbar" ... esti offtopic stimabile, in general iar acum in mod special. Asa ca lasa comentariile aici. Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 :1 , se pare ca din discutiile noastre, se desprind urmatoarele: -- 2 clase participante in campionat + 1 clasa new entry (pentru cei ce vor sa guste acest sport, dar nu sunt pregatiti material sau nu au cunostintele necesare unui concurs). -- trasee diferite pentru cele 2 clase participante in campionat. Pentru clasa new entry numai traseu de orientare + 1 sau 2 speciale (special concepute pentru acestia). -- in cadrul cupelor, ramane la latitudinea organizatorilor ce anume dotari sunt considerate ca fiind minim acceptate, pentru autoturismele participante. Se pastreaza insa toate celelalte prevederi ale regulamentului comisiei nationale. Numai in acest fel respectiva cupa poate accede la statutul de etapa in campionat. -- pentru toate clasele contand in campionat, masurile de securitate discutate, inclusiv roll-cage-ul, raman ca fiind necesare. Se adauga obligativitatea, pentru organizatori, de a mari siguranta concursurilor (limitari de viteza, intersectari de traseu, etc.). -- stabilirea cat mai clara a limitarilor tehnice pentru masinile ce participa in cele 2 clase din campionat. Am incercat sa sumarizez mai sus cele spuse de voi, cred insa ca un mare si ultim cuvant in impunerea/aplicarea acestor masuri il vor avea organizatorii de etape/cupe. Daca considerati ca cele scrise de mine mai trebuie completate/modificate, haideti sa facem acest lucru si sa terminam discutiile inainte de inceperea competitiei din acest an Salutari si numai bine most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Nu stiu in ce masura poate conta si parerea mea dar eu sunt de acord cu ce ai scris. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Pariu ca ramane ca in 2008 http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=25&t=1905&start=30 adica fiecare dupa cum bate vantul la fiecare etapa in parte ??? :x FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Asta este scopul acestui topic!!!! De a vedea ce anume din cele discutate la Predeal sunt aplicabile pentru sezonul competitional 2009. Si pentru a avea o finalitate, comentati/completati cele scrise de mine. In acest fel putem sa mergem mai departe. Altfel, asa cum scria Adrian ZUZ, vorbim mult dar fara rost. most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 ce nu s-a spus aici: - va exista posibilitatea ca fiecare organizator de etapa sau cupa sa faca un traseu/clasament pentru clasa "standard" (asa ca stimati "familisti" nu va mai necajiti, aveti unde va da - numai sa vreti) - obligatoriu pentru celelalte clase ( Promo si Extrem), va fi GPS-ul si nu oricare : GARMIN. asta pentru o verificare a track-ului in cazul unei contestatii. si mai multe dar pt asta sunt cluburile - sa-si informeze membrii, asa ca stimati domni, fuga la cluburi sa va inscrieti ca va vor trebui licente si fara club... cam greu. Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 eu zic ca, cu cat mai multe cu atat mai rau pentru cei de rand (atat pentru organizatori cat si pentr participanti) pentru ca regulile vor fi intodeauna un impediment pentru cei care vor sa faca ceva si niciodata un sprijin ... parerea mea Subscriu. Am citit de la inceput topicul asta si deja ma gandesc serios daca mai merita sa continui ceea ce am inceput, in ceea ce priveste masina si off road-ul.... Subscriu si eu. Daca "50" vor sa se dea pe reguli noi, e ok. Dar cat timp se incearca limitarea "noilor veniti" atat de mult, nu vad cine are de castigat? Cei 50? Comparatia cu "masina + preparat + participat la toate etapele" - care e o suma mult mai mare decat un roll-cage e adevarata. Intrebare - a fost cineva care a participat la TOATE etapele? Daca da, cati? Daca cineva NOU vrea sa guste din campionat si sa se "dea", nu o sa mearga la TOATE. Ci doar la 1-2-3 etape. Invata, repara, aduna bani etc. In conditiile astea nu merita roll-cage. Si nici pe masina de zi cu zi. Parerea mea neavenita si neavizata este ca se fac multe greseli. Din postura unui om simplu care VISA la campionat si care acum nu mai are deloc interes pentru campionat. - Regulamentul are MULTE lacune, si punctarea/depunctarea nu e gandita bine. DAGTOYOTA spunea bine - aici ar trebui lucrat constructiv. - Clasele nu sunt bine diferentiate - ca si dificultate, specificatii tehnice. - Siguranta e o abureala totala. Ce usor si ce tare e sa spui ca "vrem siguranta". Cum spunea si cineva - siguranta inseama o verificare tehnica temeinca, si NORME. A se vedea normele FIA postate mai devreme. Asta nu o sa se intample. Roll cage din teava de gaz nu inseamna "ce tari suntem, avem siguranta". - Siguranta e in schimb un impediment. Cu cat mai multe restrictii cu atat mai putini participanti. Un traseu de Open nu trebuie sa puna in pericol participantii incat sa se rastoarne de 10 ori peste cap. - Traseele comune - sunt o prostie. Faptul ca o portiune de legatura e comuna e o treaba ok, dar ca traseele se "confunda" si sunt la fel, si vezi, de acum, facem un singur traseu - e absurd. Cineva propunea "gata domle, facem o singura clasa "ca asa se vrea"". Fals. Nu se vrea. Cei care vin la open urmaresc altceva... si altcineva a surprins corect asta. Cei mai multi sunt la Open, iar a ii ignora e o greseala. Si tocmai asta se face. - Masinile preparate extrem de bine care se dau la Open - o alta prostie. De ce? Cum bine spunea cineva... vine unu cu 44" pe Open si face varza traseul. Si in plus nu e corect ca si "egalitatea sanselor". Conteaza si soferul, dar daca vine unul "de extrem" pe Open... ce farmec mai are? Aici revenim la diferentierea claselor. Nu e bine facuta. - Redenumirea in "Promo". Ce inseamna Promo. Iar am auzit "asa se vrea". CIne vrea? nu vrea nimeni! Sa vad pe unu de pe acest thread ca a zis "vai ce bine ca se redenumeste". Ar mai fi, dar oricum nu are sens sa scriu. Si sunt multe alte intrebari MARI, dincolo de aceste probleme. - FRAS a dat "adresa" ca nu cumva sa se organizeze ceva fara ei? Traiasca Federatiile! - Federeatia "noastra" nu va face la fel? - Si atunci eu care vreau sa ma dau "undeva' ce fac? Nu mai am voie pentu ca Federatiile au dat sfoara-n tara la toate institutiile locale ca nimeni nu are voie macar sa calce "iarba"? - Daca vreau sa fac o prieteneasca, cu niste colegi atent selectionati, 20 de masini sa zicem, eventual mono-marca, sau pe orice criteriu vreau eu. Ma duc la autoritati dupa avize si aprobari si mi se spune "Nu se poate pentru ca nu esti afiliat Federatiei"? - Federatia ajuta cu ceva la obinerea aprobarilor? - La prieteneasca am nevoie de "Director de concurs" din partea federatiei? Ce face el? In afara ca e platit de mine? Si ultima intrebare. De ce toate cluburile care VOR sa faca ceva pentru OFF-ROAD in Romania, nu se afiliaza si formeaza o Federatie? Care chiar sa faca ceval, sa SPRIJINE cu aprobari, si sa faciliteze organizarea, nu sa IMPUNA prezenta de director/arbitru/etc.[/quote:2x8caczn] :h5 :h5 :h5 :h5 :h5 :h5 :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buggymaker Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Dupa ce am citit ce s-a scris aici, primul gind a fost: 'iar inventeaza romanii apa calda'. Am sa va povestesc cum a ajuns un prieten sa se dea in campionatul national de raly'. A inceput prin a fi spectator, a fost atins de microb si ca urmare si-a dorit sa concureze. Cu masina personala, nu l-a lasat nimeni sa se inscrie la nici o etapa. Asa ca, a cumparat impreuna cu copilotul o dacie nova, dacie care cindva a fost masina de concurs a cuiva. Avea tot ce trebuie, de la rollcage la rollbar, intrerupator general, stingatoare, frina de mina modificata, etc. Bineinteles, ca pe strada se dadeau in recunoasteri si antrenamente (pe barba lor). Masina este inmatriculata, dar sa mergi cu ea in regim de croaziera este un chin. Apoi au platit ce era de plata la fedratie, si-au scos licente, nr. pe masina si tot ce trebuie. Se dau la etape cind au bani, cauciucuri si merge masina. Nu au comentat in nici un fel regulile de participare. Aici am vrut de fapt sa ajung. La noi, deocamdata in sportul asta este "democratie prost inteleasa=fiecare face ce vrea", in timp ce "democratie=respectarea unor reguli bine stabilite". Hai sa ne uitam putin peste gard, sa vedem ce regulamente au altii mai cu experienta, le luam, le traducem, si unde scrie franta (de ex.) noi scriem romania, si gata. Ramine in aer "calitatea oamenilor din federatie", dar cu aia nu prea avem ce face. Cineva mai sus nu intelegea expresia 1% sportivi si 99% federatie legat de deplasarile in strainatate. Hehehe, pai ce e greu de inteles: intr-o delegatie la olimpiada, din 100 de oameni delegati pt. proba de "sanie la deal" este un sportiv, si 99 de oameni care-l sterg cu prosopul, si care cheltuie banii celor care cotizeaza la federatie. Ce e greu de inteles??? Cotizez la federatie??? Ok. Dar sa-mi negocieze federatia contractele de sponsorizare, si parte din bani sa ajunga la cel ce poarta colantul pe masina. In definitiv, el face reclama nu federatia. Eu doar atit astept din partea federatiei. In ce priveste disputa cupe si etape ... nu zic decit ca ar trebui sa mearga toti organizatorii de cupe la biserica si sa aprinda luminari ca pina acum nu s-a intimplat nimic grav. Eu nu as baga in padure o masina de serie fara sa am habar despre experienta pilotului. Cel mult, le-as face un circuit ca si la un trial, dar lejer, in genul celor care se fac la prezentarile de masini. Vor sa se dea grav, sa faca o scoala de soferi de profil, ca asa din gura fiecare e cel mai bun sofer ... S-a mai spus ca se vrea transformarea acestui sport intr-o afacere. Pai nu este o afacere??? Este. Un pilot profesionist, care se da intr-un campionat, se da ca sa cistige cupe, medalii si BANI. Un pilot profesionist isi hraneste familia din "serviciul" pe care-l are. Mie imi este foarte clar acest aspect. Ca la noi e mai mult hobby decit afacere, asa e. Dar in timp, lucrurile evolueaza. Ai vocatie, si nu ai bani pt. sportul asta? Te imprumuti, investesti (ca si in orica afacere), cistigi bani si ii dai inapoi. Da este o afacere in care deocamdata cistiga doar cei ce vind accesoriile necesare. Si echipajul poate sa cistige bani, doar ca inca nu am ajuns in stadiul asta. Hai sa deschidem ochii si sa vedem realitatea oameni buni. Si in incheiere, orice sport cu motor ... costa. Mai ales la noi unde sponsorizarea in domeniu este aproape inexistenta. ps: pt cine vrea sa mai intre in padure dupa ce se va interzice, sunt 2 solutii: 1. te faci vinator, si cica esti in patrulare sa vezi daca nu cumva braconeaza cineva; 2. te faci inspector voluntar la garda de mediu si zici ca ai fost instiintat ca a aruncat cineva moloz prin padure; 3. te faci padurar cu juma' de norma si te doare la banana http://carunderconstruction.googlepages.com/bananadancing.gif "Daca vrei cu adevarat ... POTI!!!" De acord!! :g , Cei care fac regulamentul asa ar trebui sa gandeasca, sa-l faca , sa-l bata-n cuie si daca ne permitem, mergem la concursuri, si daca nu, visam ca la anu poate reusim. Bafta!! "Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Deci ce trebuie sa consemnez? Ce propuneri aveti? Ma refer, cu siguranta, la propuneri legate de regulament! Daca nu este nimic de consemnat, atunci ramane cum s-a discutat la Predeal...... most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Mai am si eu 2 intrebari: Masinile trebuie sa fie inmatriculate? Intrerupator general ptr clasa LICURICI? Revin si eu cu intrebarile astea fara raspuns. De ce? Pentru ca, daca lasati masini neinmatriculate (definitiv, nr rosii, BG, IT, UK papua ... auto competitie) pe DRUMURI DESCHISE circulatiei publice, atunci restul de masuri de siguranta sunt 0! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Mai am si eu 2 intrebari: Masinile trebuie sa fie inmatriculate? Intrerupator general ptr clasa LICURICI? Revin si eu cu intrebarile astea fara raspuns. De ce? Pentru ca, daca lasati masini neinmatriculate (definitiv, nr rosii, BG, IT, UK papua ... auto competitie) pe DRUMURI DESCHISE circulatiei publice, atunci restul de masuri de siguranta sunt 0! Si cine inmatriculeaza masini modificate extrem pentru extrem???? Sa ai toate modificarile trecute in carte, si ITP valabil pe bune, inclusiv cu modificari? E o utopie care in RAR-land nu se intampla! Serios vorbind, e campionat de pile la RAR? Sau de Off-road? Iar numerele rosii nu au valoare, pot sa fac orice si iau numere rosii, nu am ITP si vin cu orice caruta. La fel si BG, si alte solutii.... Ma rog, nu inteleg treaba cu inmatriculatul. Daca fac un buggy special de offroad, ce fac cu el? Unde il inmatriculez? Sau vin cu masina de zi cu zi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 e un regulament tipic romanesc, la fel ca si legile romanesti, totul e facut ca sa poata fi incalcat :P http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 @ buhu - cam asta-i ideea @ vstef - se vrea un campionat profi, fara riscuri bla bla bla .... ce competitie se mai desfasoara pe DRUMURI DESCHISE circulatiei publice (sunt km buni de legatura prin sate, DJ ..)??? FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Pai, cam toate chestiile se desfasoara si pe drumuri publice, dar se inchid. F1 in Monte Carlo, WRC cam peste tot, etc. Parerea ta care este? Sa fie inmatriculate musai (ceea ce mi se pare absurd pentru ca stim cum e "cadrul legislatic" la noi) sau sa nu fie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 extras de pe site-ul politiei rutiere: "Autovehiculele care participa la concursuri automobilistice pe teritoriul României pot fi autorizate provizoriu pentru circulatie, pe o perioada de cel mult 30 de zile si numai pe traseele mentionate în autorizatie." poate ca federatia se gindeste sa sprijine obtinerea acestor autorizatii provizorii, macar prin publicarea actelor necesare, a pasilor de urmat, chestii din astea mici care pot salva o gramada de timp si de bani. si totul este legal. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 Deci cum ramane? Ca la Predeal...? :rules most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vladut Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 sunt momente istorice e moartea pasiunii si nasterea unei "linii tehnice" a soportlui Offroad iata, de prin 92 incoace, toti veterenii sau dat cu masini n standard, dar de multe ori adevarate bombe pe roti, cu modificari la directie, la centrul de gretate, la sistemele de franare, cu tot felul de improvizatii si 99% fara nici o bara de siguranta... si s-au dat mult si bine si s-au bucurat de concursuri si nu a murit nimeni, nici macar de accidentari grave in concursuri eu nu imi aduc aminte ei..dar persoanele astea s-au "maturat" si au vazut ca se ridica o gramada de "pusti" si "de care nu a auzit nimeni".... ce e de facut mai baieti...pai hai sa le limitam drasnic accesul pe la orice e concurs.... tre sa aibe roll cage, tre sa fie pilot, tre sa fie "inclusiv sufele verificate" ... adica ce nu a facut nimeni cu ei, le da acum pe paine la "bibani".. sa vada ca nu e de intrat in joc decat daca chiar au bani de impartit in stanga si dreapta mai baieti, dar CE CONDITII ATI INDEPLINIT VOI DE CAND ATI PARTICIPAT DE LA PRIMUL CONCURS SI PANA ACUM, si CINE VA LIMITAT VOUA ACCESUL LA CONCURS? nimeni...pai voi de ce incercati sa le dati "instructie" la "bibanii" pe care nu ii respectati si pe care nu ii vreti egalii vostri? in orice sport trebuiesc bani, pana acum stiu toti ca nu e un sport ieftin si fiecare face cum poate... dar sa ii impui sa isi faca rollcageul cinestie unde ...pe bani grei, (omologat ...nu?) si sa incepi usor sa ii cei licenta de pilot, membru de club, si la organizatori sa accepte si respecte conditii care nu il privesc (la cupe ma gandesc) pentru ca rezultatul concursului NU CONTEAZA IN CAMPIONAT.... si... apropos, care e statutul legal a conventiei nationale de offrroad ca sincer nu stiu, sau prima data reguli si amenda si apoi poate ne legitimam superb spus :g Mesaj pt. straini: Daca vine sfarsitul lumii, haideti in Romania ca noi suntem cu 100 de ani in urma.:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
superalfi Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 am o nelamurire: am vazut ca la etapa de campionat de la Bucovina - la clasa open nu se cere Rollcage - doar la extrem este obligatoriu sa inteleg ca a ramas doar pentru extrem aceasta cerinta a Rollcage-ului? RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 am o nelamurire: am vazut ca la etapa de campionat de la Bucovina - la clasa open nu se cere Rollcage - doar la extrem este obligatoriu sa inteleg ca a ramas doar pentru extrem aceasta cerinta a Rollcage-ului? Pentru extrem era obligatoriu si pana acum. Nu aveai ce cauta la extrem fara rollcage la nici un concurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
superalfi Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Noutati -Regulamentul Campionatului National de Offroad 2009 am o nelamurire: am vazut ca la etapa de campionat de la Bucovina - la clasa open nu se cere Rollcage - doar la extrem este obligatoriu sa inteleg ca a ramas doar pentru extrem aceasta cerinta a Rollcage-ului? Pentru extrem era obligatoriu si pana acum. Nu aveai ce cauta la extrem fara rollcage la nici un concurs. asta e clar Max! deci la open nu se cere? sau inca nu au intrat in vigoare prevederile din 2009? cu asta nu sunt lamurit RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate