Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

treba facuta zi de zi cu un aro imposibila pentru o alta mas

cristi3611

Postări Recomandate

Vizitator SERGHEI-ARO

Re: treba facuta zi de zi cu un aro imposibila pentru o alta mas

SERGHEI-ARO
nu cred ca ai inteles ideia.Masina este din 1978 este radiata este folosita numai pe drumuri forestiere si prin praff,coolb noroi etc face in fiecare zi un drum foarte greu este foarte ingrijita mergand tt pe bord ori ce bec ori ce far oriii ceee are foarte multe piese aproape noi pe ia si in afara de interior care se pune prafuu peste tot si de partea stanga din fata care a fost lovita este ok nu puteti spune ca ,car mnult cu ea ce nu intelegeti pentru asta a fost facuta si cumparata de mine iti spun ca este cea mai ingrijita din toate masinile pe care leam avut si am ajot vro 14-15masini vro 3aro 10 vro 2 aro243 etc ultimile au fost doua papucuri dube cu doua locuri care nu au tinut mai mult de un an acum sunt fier ruginit si inca ceva voi nu obositi masinile le solicitati la maxim li se blocheaza casetele de directie si multe altele facand offrod prin toate cooclaurile....Corecteazama daca gresesc '

SUNT UN MARE FAN IUBITOR AL ACESTOR MASINI LE IUBESC ASTA NU INSEAMNA CA NU AM VOIE SA LE FOLOSESC..

Dragul meu,ai voie sa dispui de masina ta asa cum crezi tu ca este mai bine .Este a ta ,este dreptul tau.Daca masina asta este cea mai ingrijita imi dau seama cum aratau raposatele. Si DA ,gresesti asa ca imi permit sa te corectez : nu am auzit de nimeni sa fi blocat caseta de directie ,in schimb cutia de viteze pe o alee proaspat asfaltata ,da.Poate unii dintre noi fortam masinile dar in limita bunului simt adica nu le distrugem si ,nu te supara dar masinile din ograda multora chiar sunt masini .Este adevarat ,sunt ARO . Nu incerc sa te fac sa ai grija de o masina pt ca vei face oricum tot cum vrei/stii tu.In grupul meu de ARO-isti oamenii isi respecta fiarele.Ce faci tu este treaba ta PUNCT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 137
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

nu am auzit de nimeni sa fi blocat caseta de directie

intai cauta informatii documenteazate si pe urma scrie daca este cazul uite aici un ex:http://www.youtube.com/watch?v=Hh5fiBGnqDQ&feature=related

CREZI CA AROUL MEU ESTE MAI CHINUIT CA ASTEA TE INSELI IMI PARE RAU DE TINE DACA TIAI FORMAT O PARERE ASA PROASTA

respect :pentru toti colegii mei si pentru toti iubitorii de aro ims imi cerr scuze daca iam suparat

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

nu am auzit de nimeni sa fi blocat caseta de directie

intai cauta informatii documenteazate si pe urma scrie daca este cazul uite aici un ex:http://www.youtube.com/watch?v=Hh5fiBGnqDQ&feature=related

CREZI CA AROUL MEU ESTE MAI CHINUIT CA ASTEA TE INSELI IMI PARE RAU DE TINE DACA TIAI FORMAT O PARERE ASA PROASTA

respect :pentru toti colegii mei si pentru toti iubitorii de aro ims imi cerr scuze daca iam suparat

Si de unde ai dedus tu ca s-a blocat caseta de directie acolo?!!!!

Cristi,dupa cum am mai spus ..este treaba ta ce faci cu masina TA.Nu trebuie sa convingi pe nimeni de nimic.Esti prea tanar si te aprinzi mult prea repede... :F dar asa eram si eu acum 20 si nu mai stiu cati ani... :grin:

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

De ce oare ?!! Din cate se observa in fotografie,cel putin doua suruburi lipsesc de multicel ..Restul ..se descurca ele...si asa sunt prea multe.

Cumpara suruburi noi,saibe (grover parca ) noi si pune garnitura originala.Are si garnitura aia o grosime si nu este intamplatoare...Cand schimbi un surub, este de preferat sa pui in loc altul nou.. si pune mai putin pe masina.

Link spre comentariu

din cate stiu eu asta e punte de aro 24x si de camioneta e lafel cu 6 suruburi mai groase mai groase si alte planetare mai zdravene,si cred ca de aia se rup alea ca nu rezista,schimba puntea si ai scapat de necaz

ARO 243,an 2001,motorizare 2.7 tdi

ARO 243,an 1986,motorizare D127

ARO 244,an 1993,motorizare D127 in curs de modificare

Audi B4, an 1994 benzinar de 2000.

BUGHI - motor de 1600 benzinar

Fiat 1100,an 1964 - proaspat achizitionat

Link spre comentariu

Eu zic sa schimbi puntea...e strimba , daca nu te lasi de carat si vrei sa nu mai ai probleme cu puntea spate in viitor tre' sa cauti o axa dreapta si sa o ranforsezi asemenea axelor de TV camionete care au o ranforsare in partea superioara si in plus din axa asta strimba sa decupezi partea inferioara si sa pun sub bridele arcului

Atasez o foto cu o axa modificata doar sub bride , in cazul meu e vorba de o axa de Aro camioneta care am montat-o pe un sasiu de A10.4 .Nu am sudat adaus in partea superioara fiindca A10 nu e de carat greutati mari,din contra caut sa nu ma scuture....

In plus dea asta sa stringi piulitele la roti cu simt, :) nu are rost sa zic de cuplu... :p deformezi jantele

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Baieti,omul cerea un sfat referitor la desfacerea suruburilor care prin planetara !!!!! Nu are nici o treaba cu piulitzele rotilor sau cu punte indoita.!!!!!! Si eu am avut probleme cu desfacutul suruburilor si le-am schimbat ..acum sunt ok...

Link spre comentariu

si eu am problema asta, se desfac incontinuu piulitele de la planetarele spate

eu am punte cu prezoane (6)

in loc de prezonele originale am pus prezoane de diferential (cele cu pas marunt) cu grovere noi

tot sau destrans

problema care o banuiesc eu este in socurile repetate din transmisie si otel slab in butuc, care cedeaza cate un pic la filetele de la planetare

o solutie ar fi sa bagi si vopsea sau alte solutii de blocat suruburi

una mai cipbaneasca ar fi sa strangi la maxim si apoi sa ii dai un singur heft de sudura pe fiecare, in exterior, ca sa poti sa il tai cu flexul usor

eu nu am adoptat nici una din variante, pur si simplu le strang din cand in cand

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Dupa cum mai toata lumea stie institutiile statului au fost printre principalii beneficiari ai acestor masini. Tin minte ca cu cativa ani in urma la noi la depou era un ARO 243 cu care se transportau mecanicii de locomotiva noaptea de la depou acasa si retur. programul incepea la ora 22.30 si masina circula din ora in ora. peste zi peste tot unde trebuia aceeasi masina. Ei, inchipuiti-va ca masina asta a functionat non-stop deci fara a i se opri motorul (poate doar accidental sau pentru unele remedieri) cam trei luni de zile pe toata perioada iernii. Mi se pare ca avea electromotorul defect. completarea uleiului se facea numai cu ulei de locomotiva deci cu M-30 , iar de antigel nici nu se punea problema. mergea foarte bine, motor de Bv pe ea. mai sarea din viteza (cam din toate) dar si-a facut treaba cu eroism , destoinicie si fara sa dea prea multa bataie de cap. restul comentariilor vi le las voua.

acuma sincer sa fiu eu am avut doua M-uri de care am fost in general foarte multumit. Singura problema care ma enerva era lipsa pieselor de schimb de calitate, in special a celor din cauciuc. Le-am vandut pentru ca am inceput un nou job si aveam nevoie de o masina mai puternica si mai fiabila si nu in ultimul rand in care sa nu tremur de frig iarna.

Link spre comentariu

Hei gata........mam potolit NU MAI CAR MULT azi mia mai pocnit o geanta mama sa vezi cum a loato inaintea masini numi venea sa cred ca e roata mea si a trebuit sa umblu si in partea aia pentrucasau stricat toate prezoanele .astazi eam facut un recau am schimbat ambele butucuri pe spate am pus rumenti noi intramandoua parti am pus suruburi noi la planetare am pus groovee si a esit stas sper sa nu mai am probleme o bucata buna de timp cu spatele.

In ceia ce priveste aroul ros :sr nu am avut finante asa mari sa il pot reconditiuna dupa cum se vede nici nu ma indur sa il dau il tin acolo ca o piesa de muzeu....

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

astai ilocuiescbutucul spateca am ramas cu masiasi a trebuit sa o auc cu tractoru sau forfecat toate suruburile si sau stricat toate filetele Pun o poa cu butucu care il pun i locul ceui stricat

:ha:

Scris corect suna cam asa azi inlocuesc butucul spate am ramas cu masina si a trebuit sa o aduc cu un tractor sau forfecat toate suruburile care vin la o planetara de pe spate pun poza cu butucul care il va inlocui pe cel stricat

IN ceia ce priveste CONSTRUCTIA DE CUVINTE de mai sus am o explicatie eram ffffoarte obosit asa ca :uameni ma sanctioneaza pentru toate greselile fie ele si nesemnificative

IMI PARE RAU (MA ERATI)

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

cand ii sa ai ghinion aib pana la capat azi mia crapat carcasa dintre cutiia de viteze si motor acolo unde este ambriaju si azi tre so schimb ca zaude un zgomot foarte urat si nu pot sa circul deloc cu ea ssa dus probabil din cauza greutatii care a carato in trecut...... a mai patit cineva asa

Grea româna bat-o vina
Link spre comentariu

din pacate comunitatea aia ma curpinde si pe mine..........dar poate iese soarele si pe strada mea si o sa-mi cumpar o masina ambulanta 4x4 , ca asta o sa-mi scoata sufletul.

Atunci o sa o scot la vanzare (in pierdere) si iubitorii de ARO sa o cumpere, sa se enerveze si ei....

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator SERGHEI-ARO

Dupa ce am citit o mare parte din posturi, am observat ca "fiabilul" Aro a inceput sa se descompuna.

Si acum varianta 2 pe intelesul lui Cristi:

"Dupe ceam citi o mare part d-in posturi, a-m opservat ca "fiabilu" Aro a inceput sase decompuna"

:uameni :ypu :uameni :ypu :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Din ce am citit eu pana acum pe acest topic am observat ca exista foarte multi cunoscatori ai acestei marci,care isi dau cu parerea... dar din pacate doar de pe net.As prefera sa critice aceasta masina (pt ca au si ce) cei care stiu sa stranga un surub altfel decat cu mouse-ul.

Link spre comentariu

pretene, topicul asta nu e jucaria ta, care dupa ce te-ai suparat o iei si pleci

o multime de oameni si-au dat cu parerea si chiar daca sunt si discutii offtopic, ramnea un topic voluminos si VA RAMANE

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu zic ca omu' a descoperit internetu' si a zis sa se dea si el pe net. Haideti sa nu fim rai si sa ii aratam care-i treaba facuta zi de zi cu un Aro, adica sa-i aratati. Asa poate o sa invete sa fie si el mecanic, nu carpaci. Poate o sa inteleaga omu' ca mai bine faci doua drumuri decat sa incarci masina zi de zi cu mult peste capacitatea normala, ca poate si praful si mizeria din cabina dauneaza functiile auto. Si poate invata si el ca putem dicuta de tot felul de porecle pt masinile noastre dar sa te mandresti cu faptul ca ii spune "troaca" nu este foarte normal. Parerea mea.

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

dar sa te mandresti cu faptul ca ii spune "troaca" nu este foarte normal. Parerea mea.

?tii preabine cred c? între prieteni dar nu numai dac? ma?ina prime?te un astfel de apelativ nu e o problem?. Mai nasol e când între prieteni apelativul ?sta cu remarcile aferente se repet? la nesfâr?it, da, e deranjant pt c?, nu ?tiu al?ii cum sunt, dar eu lla ??r?nisme ieftine rezist dar nu la infinit ?i le-am spus-o. Îns?, pe teren cu blocul motor cr?pat (intra ap? la motor) fierbând apa la pu?in de mers ?i bineîn?eles f?r? s? aib? mult? putere, plus c? mergeam ?i pe gaz care ?ti?i preabine c? ... mai bine pe benzin? ?i tot am ajuns cu ma?ina pe ro?ile ei acas? dup? o serie de pante destul de abrupte urcate f?r? demaraj ceea ce m-a cam uimit ?i la mecanic tot pe ro?ile ei am dus-o, cum cucu din p?dure s? nu m? simt mândru c? al?ii mi-au numit ma?ina troac?, cazan ?.a.? Rupt?-n fund ?i tot a mers mititica. A demonstrat ligheanul, cazanul, troaca etc. ce poate. Dup? acea ie?ire în teren cuvântul de batjocur? a devenit un titlu onorabil ca o palmm? pt to?i cei care ?i-au b?tut joc de bibiloiul meu.

Nu ?tiu dac? treaba ce am scris-o mai sus e imposibil? pt alt? ma?in? (s? mergi offroad cu blocul motor cr?pat) dar cred c? merit? de men?ionat chiar dac? pur ?i simplu doar avusem noroc.

Link spre comentariu

@nr. 150 La o masina buna nu cred ca-i normal sa-i crape blocul motor in offroad.

Fara suparare dar eu am tot citit despre ARO pe acest forum iar concluziile pe care le-am tras sunt:

- e o masina proiectata destul de bine (ma uit admirativ dupa putinele care inca mai sunt in trafic)

- piesele sunt facute in spirit pur romanesc, adica dupa binecunoscutul dicton "las' ca merge si-asa".

Cum ar fi fost un ARO "made in Japan" stau si ma intreb acum... :grin:

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

@nr. 150 La o masina buna nu cred ca-i normal sa-i crape blocul motor in offroad.

Când am luat ma?ina blocul motor era sudat :P , iar eu cum am intrat ?i în ap? pân? la faruri nu numai o dt? cu el a cr?pat de la sudur? ?i am mai mers cu el a?a muuult ?i bine ?i prin mun?i ?i m? bucur nespus c? s-a dus naibii în ora? la mine ?i nu la dracu-n praznic. La faza cu ie?irea la care f?cui referire mai sus a fost "ultima sut? de metri" a motorului. Dac? ar fi s? estimez a? spune c? am mers cu blocul motor ciunt minim 350 km plus ie?irile în teren. E drept c? a cr?pat definitv ?i iremediabil când am dus-o la un mecanic ce i-a schimbat garnitura de chiulas? (ceea ce credea c? ar fi buba) ?i a strâns ?uruburile cum trebuie. Prin urmare nu a cr?pat blocu' pt c? m-am dat pe-o pârtie cu ea. :)

Link spre comentariu

@nr. 150 ei, atunci se schimba treaba cu totul, daca scriai asa de la bun inceput imi faceam alta impresie.

Te felicit pentru ca esti unul dintre putinii care mai au ocazia sa conduca o astfel de masina. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare