Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ARO 244 - Army

rudy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 313
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: ARO 244 - Army

Am inteles,oare nu ar fi bine sa ii faci o protectie la tambur ca sa nu se umple si in masina de noroi si sa nu se taie sau ceva de genul plasma.Este T-max plasma?

Este prin teava trasa asa-i,am vazut ca se aduna intr-un loc

Editat de pinti
Am uitat

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plasma e Dyneema,de la Blavenstain.Nu are cum sa ajunga noroi in cabina ,ar trebui sa fie o mocirla de 70-80cm ca sa ajunga la tambur.

Prin teava de aluminiu,da este loc.

Editat de rudy
Link spre comentariu

Daca tot a cazut prima zapada,am iesit putin la joaca prin padure.Am facut 140km pina acum fara sa realimentez cu GPL si inca nu s-a terminat dar sigur mult nu mai este.Pe la Km 120 am facut o troliere cu cel mecanic si am ramas atirnat in troliu,s-a oprit motorul si nici nu mai reuseam sa deblochez troliul:grin: Am decuplat si maneta de la PTO si blocajul de la tambur dar cablul era in tensiune iar arcul nu avea suficienta forta se deblocheze.Am folosit electricul cit sa detensionez plasma.

Intrebare la GPL isti,are sorb rezervorul asta?Daca da, se poate modifica,lungi ?

Cam lung si plictisitorul filmuletul...http://www.youtube.com/watch?v=ggmjg_7Xp9Y

http://www.youtube.com/watch?v=1Vf4nbbxOhE

http://www.youtube.com/watch?v=ZJvZCbbEMA0

Link spre comentariu

Are sorb , functioneaza in lichid .Se poate modifica , aplicind aceleasi principii ca si la rezervorul pentru carburant , dar cred ca ar trebui sa modifici butelia , ca la revervoarele insensibile la inclinare , cu putz pentru sorb . Sau se poate monta butelia vertical cu sorbul lungit , dar nu prea cred ca mai functioneaza corect anexele de control .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pozitia rezervorului nu am cum sa o schimb,nu e loc,la sorb trebuie umblat.Am vorbit si cu cei care au montat instalatia,spuneau ca ,atunci cind e pe sfirsite gazul, presiunea scade si chiar trage mai greu.Dar la mine a fost problema de sorb ca s-a oprit de tot.

Referitor la viteza troliului,cineva mi-a dat o idee,sa pun intre PTO si troliu un reductor de Samurai si sa am doua viteze,numai ca nu stiu daca se potriveste la sensul de rotatie ...

Link spre comentariu

Suna ca o solutie excelenta . Si ca un efect colateral , un ARO devine elicopter....Dar e de bine ...

Probabil ca nu vei avea probleme cu sensul .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Primul model de ARO- APACHE :grin: am deja 3 manete si 2 frine de mina in cabina,mai pun una de la reductorul de Samurai va arata ca un elicopter mai primitiv :ha:

Bine ar fi sa se potriveasca la sensul de rotatie,ar fi un mare cistig.

Link spre comentariu

Lasa manetele, gandeste-te ca reductorul de Samurai iti ofera inca o priza de putere, in paralel cu troliul, deci daca mai adaugi si un grup sa mai amplifici putin turatia si sa ai iesirea in sus, la 90grd, pui un cardan vertical si o elice mare deasupra :ha:

Link spre comentariu

asta cu elicea e tare:ha:, ai inteles rudy?, daca nu, iti mai explica tudor o data....:grin:

....si acum sa fim sinceri , o intuit ceva omu, la tine cam asta mai e de pus pe masina

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Daca ai timp si vrei, te rog sa pui niste poze mai detaliate cu suportii pentru tendoane care sunt sudati pe sasiu. Vreau sa pun rigida pe fata si sa trec la elicoidale pe spate si momentan adun informatii. Cardanele sunt tot de Aro? sau ai trecut la ceva mai rezistent?

Multumesc.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Dintru-un bulumac de fier patrat,se feliaza,se gaureste si se sudeaza de sasiu.Prima data facusem din rotund dar e mai bun patrat ca are suprafata de contact mai mare cu sasiul.Cardanele sint cele originale,n-au facut probleme pina acum,sint destul de rezistente.Cel spate a fost lungit.

DSC09003.thumb.jpg.70fa844f881e546341de3994585614f7.jpg

DSC09001.thumb.jpg.77b8aae90e278bdd1d4419d347ea43d4.jpg

Link spre comentariu

Imi cer scuze marelui sef al domeniului , dar vreau sa ajut pe @wolfman sa-si bata cuie in talpa , daca tot a intrebat si se plictiseste el in viata lui ....

Urechea de pe tendon asa cum e in foto la ARO - ARMY e varianta cea mai simpla si mai rapida , direct la tinta . Rezistenta ei e tributara aproape total sudurii care o fixeaza pe sasiu . Eu as fi adaugat o ranforsa care se prindea de sasiu , intre urechea spate si cea de fata , comuna ambelor .Poate este si mi-a scapat .

Varianta opusa din mai multe privinte poate fi una care raspindeste solicitarea pe o suprafata mai mare . Bineinteles ca sudura e critica si in acest caz , ca trebuie sa le tina pe toate gramada ... si e mai mult de munca .

In nici un caz aceasta postare nu e o critica . Am lasat-o la vedere pentru ca informatiile de acest gen sint foarte putine si mai putin cei care au bunavointa sa le impartaseasca . Comparatiile pot fi benefice , pentru cine stie sa le foloseasca .

Asa arata urechile mele de tendon - unele dintre ele

.Simple sau complicate , fac aceasi treaba .Ultima foto e manusa de la tendonul inferior spate , care face pereche cu o bucsa in sasiu - in foto e inca negaurita , gaura s-a executat ghidata de bucsa din discutie .

[ATTACH=CONFIG]138390[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138391[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138392[/ATTACH]

236315055_P1050098(Medium).JPG.d952607f5525325d2f783676cd2a81e7.JPG

Inca o data , cu tot respectul imi cer scuze .

Daca incurca , se poate strege oricind .

1542221545_P1050058(Medium).JPG.1cd2ec2f68802b12ce2cbdf3f54f29fa.JPG

502301406_P1050050(Medium).JPG.b9ad8d6bcb729c0cd885b87f378ab6d7.JPG

359548837_P1050051(Medium).JPG.0dc6710946d93a0613b1a4c8f632537a.JPG

Editat de cos

Link spre comentariu

Cos,ai perfecta dreptate,e varianta cea mai simpla si rapida,dar mai are o contra,un triunghi intre sasiu si suport,e cam negru dar se vede totusi in poza.La fel era si vechiul suport,poate chiar mai slab,am indoit puntea dar prinderea tendonului nu a cedat.Eu cred ca o sa reziste .Orice critica si orice sugestie este binevenita,doar e forum ...

Link spre comentariu

Acum am vazut si eu guseul . Era prea evident ...am interpretat altfel imaginea .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

De cind s-a incalzit afara, electroventilatoarele intra cam des in actiune si pe durata cam mare,asta din cauza GPL ului dar si a incalzirii globale:grin:

Asa ca a primit un radiator de ulei si fulie mai mica pe pompa de apa.

DSC09024.thumb.jpg.2a137245de8d431e691aebe87c47c073.jpg

DSC09025.thumb.jpg.8b769afebc45f81656985742fecaea3e.jpg

DSC09020.thumb.jpg.111db9f4c4e69a4ab8631f2ef9cedceb.jpg

DSC09027.thumb.jpg.9f8e3eb80cf39d659e8933c0b975916e.jpg

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Saptamina trecuta s-a rupt o planetara pe fata ,in doua locuri.Daca tot am desfacut puntea,am renuntat la bucsele de bronz din pivot si s-a inlocuit cu rulment,cei inferiori incepusera sa aiba joc prea mare.

DSC09029.thumb.jpg.d9b6934de20a0ee222696a743690056d.jpg

DSC09030.thumb.jpg.b7d47312e12ffe7f8477166d1a9b7190.jpg

DSC09032.thumb.jpg.500298e725f13cfa751f45c2e5fc4542.jpg

DSC09035.thumb.jpg.5b2fae67032bca3534259f9a8a204cf7.jpg

DSC09034.thumb.jpg.840a3f5cae41f8d27064d188bb34a154.jpg

Link spre comentariu

Salut! Spune-mi te rog daca ai facut vreo modificare pentru schimbarea bucselor cu rulmenti si cota rulmentilor. Si la mine e un joc cam mare la pivoti si as vrea sa trec pe rulmenti.

Link spre comentariu

Salut! Spune-mi te rog daca ai facut vreo modificare pentru schimbarea bucselor cu rulmenti si cota rulmentilor. Si la mine e un joc cam mare la pivoti si as vrea sa trec pe rulmenti.

si pe mine ma intereseaza

trimit homocinetica desfacuta si lustruita cu diluant...

multumiri anticipate

on topic

cum sa intamplat ruperea aia

banuiam ca se vor rupe la imbinare, adica la bile, nu ma gandeam ca mai repede se foarfeca tija pe la nuturi

o fi defect de material?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Alezat din homocinetica de la 44 mm la 47mm ca sa intre rulmentul.

O situatie oarecum clasica,coborit in ravena,o roata in mal,citeva incercari de iesire nereusite,am pus troliu si cred ca atunci s-a rupt.M-a tras mai tare in mal si cind am dat din roti a crapat.Prima data a cedat de la bile,s-a blocat planetara si directia dupa care la prima accelerare s-a rupt din grup,normal,de undeva trebuia sa cedeze.Nu e materialul de vina,a fost presiune prea mare pe planetara.O situatie similara am vazut la un G,a blocat fata si in secunda doi a trosnit planetara.

Link spre comentariu

Alezat din homocinetica de la 44 mm la 47mm ca sa intre rulmentul.

O situatie oarecum clasica,coborit in ravena,o roata in mal,citeva incercari de iesire nereusite,am pus troliu si cred ca atunci s-a rupt.M-a tras mai tare in mal si cind am dat din roti a crapat.Prima data a cedat de la bile,s-a blocat planetara si directia dupa care la prima accelerare s-a rupt din grup,normal,de undeva trebuia sa cedeze.Nu e materialul de vina,a fost presiune prea mare pe planetara.O situatie similara am vazut la un G,a blocat fata si in secunda doi a trosnit planetara.

este rulmentul de punte spate de dacie papuc, sau ce rulment se foloseste?

intrebarea 2 la chestia planetara...ce grupuri ai de nu s-au spart satelitii, care teoretic sunt mult mai slabi, cel putin dupa blocarea rotii

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Da,rulmentii sint de Dacie spate cod 30204.Pe fata am autoblocant,satelitii nu mai sint,mai mult ca sigur s-ar fi spart daca existau.Grupurile sint cele de IMS 5,14.

Link spre comentariu

Da,rulmentii sint de Dacie spate cod 30204.Pe fata am autoblocant,satelitii nu mai sint,mai mult ca sigur s-ar fi spart daca existau.Grupurile sint cele de IMS 5,14.

degeaba, solutia consta in grupul autoblocant...care nu se mai gaseste nic daca se da cu tunul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare