watcher Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Stanca sau ancora pentru pendul, atentie, shpan, sau retur daca nu se poate :h5 Pe Leaota ala care te tenteaza :wink: avem o mare inclinatie imediat dupa bolovani, in jos e cam mult, iar in sus nu ai de ce sa te ancorezi :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? la una din iesirile mele de weekend in zona lacului iezer la o trecere inclinata care parea banala am dat peste un avertisment , sincer mi am luat gandul de la orice incercare de a trece pe acolo si de a experimenta inclinatiile laterale asa ca am preferat varianta amintita de @watcher si am facut retur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Odihneasca-se in pace. Pana la urma am ajuns la concluzia ca trebuie sa-ti cunosti foarte bine masina si limitele ei (si ale tale). Asa ca la inclinatii laterale fara risc de a te da de n ori peste cap, ochii pe clinometru (cine are) pentru a vedea ce poate masina. Parca la Toyota LC fabricantul zice ceva de max 30 grade (varianta stock) deci cu gume mai mari si inaltata, teoretic ar trebui sa scada acest unghi. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Recunosc ca nu ma tem de inclinari le laterale..mie frica dea binelea dar: o inclinare cu ''parapet'' fie el copaci sau o margine de pamant unde te poti opri pe o laterala mai treaca mearga o mai incerc ...insa unde oprirea e la ''n'' metri mai jos nu ma risc decat asigurat sau retur( = daca e convexa sau concava)...faza cu span&go indiferent de situatie iasa din calcul dat fiind faptul ca e de ajuns o piatra ,o denivelare si nu in ultimul rand o eroare de pilotaj si daca incepi sa topai ai puso mai mult ca sigur... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Pai in gol alpin nu te duci... Mai ales de unu singur. Am intalnit o astfel de situatie, cam acu o luna pe Giumalau. Am inceput sa urc de la cabana inspre crucea de pe vf. Giumalau. Am facut cam 500-700 de metri, am ajuns aproape pe creasta, in stanga rapa acceptabila, iar in dreapta hau de vreo cateva sute de metri pana la primii copaci. "Drumul" era cat sa incapa o masina pe creasta, dar, o data ce am ajuns pe varful ei, datorita vantului care batea foarte tare, cred ca peste 60 kmh (la 1600 m), din partea stanga, am renuntat la idee de a trece. Asa ca am dat retur, am parcat/asigurat masina sa nu o ia la vale, apoi am luat-o la picior ca e mai sigur asa. Asta avand in vedere si faptul ca masina mea nu e tocmai aerodinamica de nici o culoare, e un fel de vela pe catarg, mai ales din lateral. Nu cred nici acum ca vantul te poate ajuta sa te rastorni, dar parca nici nu vreau sa experimentez pe curu meu. In rest, am pus-o de 2 ori pe-o parte. O data putin la Iasi, dar acolo era ok, iar a doua oara, in suceava, pe o inclinatie laterala usoara, am abordat stilul "Span", si sub frunze era o cioata mica, care a rasturnat carul mare. Nu cred sa fi avut mai mult de 4 cm inaltine, insa la 25-30 kmh, ajunge si o pietricica sa te scuture pe-o parte. Atunci am scapat ieftin, doar oglinda, geamul dr. fata sparte si nitel tabla la portiera indoita. Nu-mi mai trebuie inclinatii laterale ne-asigurate, mai ales sa fie in gol alpin... parca fac infarct cand vad unde as putea sa ma opresc..... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Subscriu si eu ideii ca nu ar trebui sa facem acte de bravura la inclinatii laterale. Mai ales ca e vorba de viata noastra la urma urmei. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Aici sunt limitele mercedesului G, dar nu stiu sigur daca 54% inseamna 54 grade sau 54% din 90 de grade care inseamna 48,6 lateral si 80% 72 fata spate. http://i386.photobucket.com/albums/oo303/harjoabadragos/w463/mercedesginclinatii.jpg mai este si unghiul de degajare in poza dar poate cunoscatorii ne elucideaza mai bine datele din poza. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? 54% inseamna 54m elevatie la fiecare 100m orizontali. in termenii astia 100% este 45 de grade, cei 80% fiind o valoare foarte buna, cat pot eu aprecia. 54% e putin peste 23 de grade. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? nu are cum sa fie 23 de grade, cred ca ai calculat tu gresit aici ceva. aici sunt undeva la 60 grade cel putin mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Sa vedem ce zice si calculatorul......54% corespunde unei pante de 28.7 gr Verificati aici : http://www.gpd.ro/ro/main_servicii3.asp . REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Astral are dreptate, calculatorul zica ca asa ar fi, dar filmul zice altfel. pai la 28 grade static vorbindte poti rasturna? cei care au inclinometru poate ne spun pana la cate grade s-au inclinat. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Nu stiu daca a mai avut cineva grija sa se uite la cate grade s-a intamplat atunci cand s-a rasturnat.....:ha: Dar cu putina rabdare, fiecare isi poate calcula singur : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=45279 Al treilea link : http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=575950&postcount=7 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Astral are dreptate, calculatorul zica ca asa ar fi, dar filmul zice altfel. pai la 28 grade static vorbindte poti rasturna? cei care au inclinometru poate ne spun pana la cate grade s-au inclinat. Poate ca sta pe roti si mai multe grade, insa acelea sunt cotele de siguranta date de producator ... :hl ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? eu am ajuns asa....... [ATTACH]91835[/ATTACH] [ATTACH]91836[/ATTACH] ....cu putzin noroc nu m-am rasturnat.. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? nu are cum sa fie 23 de grade, cred ca ai calculat tu gresit aici ceva. aici sunt undeva la 60 grade cel putin Asta este max. 30 grade 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Sa vedem ce zice si calculatorul......54% corespunde unei pante de 28.7 gr . Multam' Astral! Eu nu am calculat exact, am mers la o estimare grosolana (foarte grosolana, se pare :grin:) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Multam' Astral! Eu nu am calculat exact, am mers la o estimare grosolana (foarte grosolana, se pare :grin:) Man, tu ai calculat-o personal, eu am dat cu goagal sa gasesc rezultatul, si a gresi e omeneste......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Ca sa fiu total cinstit, nici nu am calculat deloc, am estimat pe scara "merge si asa", cum face romanul :old. Geva de genul... daca 45% e juma' din 45 de grade, 54% tre'sa fie ceva in plus. In plus cred ca eram nemancat si cum matematica si carnea de porc "e grele", am estimat ca naiba. Rezultatul meu a fost bun eventual ca ordin de marime, in conditiile in care diferenta dintre 23 si 28.7 grade poate fi diferenta dintre a ramane pe roti si a te intoarce cu "cracile in vantule". Noroc ca am gresit in minus. Nu faceti ca mine, daca e sa va dati intelepti, fiti mai atenti :grin: Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Buna ziua ! Unghiurile de inclinatie laterala nu sunt aceleasi pentru orice masina. Cand zic masina, ma refer la de-ale noastre, nu la clatite japoneze, germane sau italiene, lipite de sosea. Conteaza fantastic de mult ecartamentul, inaltimea, greutatea totala, inaltimea la care se afla centrul de greutate. Pana si ampatamentul conteaza in astfel de situatii, si greutatea nesuspendata deasemenea. Fiind la volan si cu un proprietar de Samurai in dreapta, acesta a refuzat sa ramana in masina la o coborare mai deosebita, undeva prin padurile dintre judetele Alba si Hunedoara, intr-o zona unde TAF-urile erau cel mai indicat mijloc de deplasare. Iar mie nu mi s-a parut chiar extrema acea situatie. Si nici nu sunt vreun kamikaze... Si oricum, fiecare are limitele sale personale, pe langa cele ale masinii, intr-o situatie data. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Conteaza fantastic de mult ecartamentul, inaltimea, greutatea totala, inaltimea la care se afla centrul de greutate. Pana si ampatamentul conteaza in astfel de situatii, si greutatea nesuspendata deasemenea. Si foarte, foarte mult conteaza si morcovul, asigurarea, si numarul de copaci pana "jos"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? la una din iesirile mele de weekend in zona lacului iezer la o trecere inclinata care parea banala am dat peste un avertisment , sincer mi am luat gandul de la orice incercare de a trece pe acolo si de a experimenta inclinatiile laterale asa ca am preferat varianta amintita de @watcher si am facut retur Locul nu e foarte inclinat. Problema e deschiderea mare si inclinatia poienii.Evenimentul nefericit a fost consecinta unui cumul de tot ce s-a discutat in acest topic adica: "talpa", mult Redbull ,ignorarea situatiei reale,centru de greutate al masinii sus datorat inaltarii fara cap,nefolosirea centurii de siguranta si a castii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipriancretu2002 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Si inca ce frica imi este de inclinarile laterale . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
arete Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Odihneasca-se in pace. Pana la urma am ajuns la concluzia ca trebuie sa-ti cunosti foarte bine masina si limitele ei (si ale tale). Asa ca la inclinatii laterale fara risc de a te da de n ori peste cap, ochii pe clinometru (cine are) pentru a vedea ce poate masina. Parca la Toyota LC fabricantul zice ceva de max 30 grade (varianta stock) deci cu gume mai mari si inaltata, teoretic ar trebui sa scada acest unghi. Intrebare : Cand schimbam suspensia stock cu una aftermarket (OME, Koni, Trailmaster sau etc) cum se modifica unghiurile de inclinatie laterala ? Cum mai putem fi siguri de clinometru care se presupune ca e calibrat pt suspensia standard ? " To live is to die " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? E normal ca unghiul maxim de inclinatie laterala sa scada proportional cu inaltarea masinii. Cu cat e 'cocotata' mai mult cu atat riscul sa te rastorni e mai mare. Clinometrul nu e calibrat in functie de suspensia masinii, el pur si simplu masoara inclinarea masinii fata de orizontala indiferent daca masina are 5 sau 50 cm garda la sol. Oricum cu timpul si pe masura ce acumulezi km de off road ajungi sa-ti cunosti masina si limitele ei. Bineinteles ca depinde foarte mult si de tine ca pilot daca se 'lipeste' de tine aceasta experienta. Si nu uita, chiar si cei mai experimentati se mai dau peste cap cateodata. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Va este teama de inclinari laterale? Intrebare : Cand schimbam suspensia stock cu una aftermarket (OME, Koni, Trailmaster sau etc) cum se modifica unghiurile de inclinatie laterala ? Cum mai putem fi siguri de clinometru care se presupune ca e calibrat pt suspensia standard ? 1. Legea gravitatiei nu se schimba ai centru de greutate mai sus se rastoarna mai usor 2. Dar daca ai suspensie mai tare nu se mai inclina asa tare deci se rastoarna mai greu 3. Clinometru arunca la gunoi daca te uiti la ea pe inclinatia laterala garantat te rastorni Hai offoradul!!!! Recomand marirea ecartamentului cu distantiere , sau ET mai negativ daca se inalta ca sa devina mai stabila 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate