Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pentru offroad cutie MANUALA SAU AUTOMATA ???

Recommended Posts

Re: Pentru offroad cutie MANUALA SAU AUTOMATA ???

sal. eu zic ca, daca pana acuma te-ai dat cu un King Quad nu stiu daca te va mutumi o cutie automata (mie imi face impresia ca nu detin controlul total asupra masini) cred ca o cutie mecanica te multumea mai mult.dar daca ai aleso sa-o stapanesti sanatos :dr1si cu un pic de masaj poate scapi si de durerile de spate:as

ON ROAD: PEUGEOT 307

OFF ROAD:momentan in asteptare

• 1 year later...
  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu am un Jimny 2006 cu cutie automata, si am avut inainte cu cutie manuala dar frana de motor la modelele acestea mai noi este aproape aceeasi ca la cutia manuala. Ai posibilitatea sa selectezi Low adica treapta 1 si nu schimba mai sus nici daca dai turometru peste cap, astfel ai o frana de motor exact ca la manuala. Trebuie doar sa te obisnuesti cu ea, daca te opresti pe o panta si apoi vrei frana de motor trebuie sa atingi numai acceleratia ca sa cupleze cutia (1200 rot/min) si in in maxim un metru ai deja frana de motor, acest 1 metru este diferenta fata de cutia manuala care are din start frana de motor dar adevarul este ca la turatia aceasta josa este foarte slaba franarea. Daca vrei s-o lasi mai repede selectezi 2 atunci nu schimba numai din 1 in a 2-a maxim, la fel pentru 3.

In concluzie eu va spun ca la offorad cea mai buna cutie este cea automata, dovada o gasiti si in campionatul nostru de OFFROAD, vedeti pe primele 5 locuri cate masini au cutie manuala!!!! Adevarul este ca cand s-a stricat cutia cea mai buna solutie este inlocuirea cu una noua altfel numai te chinuiesti ca nimeni nu prea se pricepe mai ales la modelele mai noi, isi baga nasul dar tot nu tine reparatia si pana la urma tot trebuie s-o schimbi.

• 2 months later...
  • 1 month later...

Hop si eu.........detin o masina Suzuki Vitara v6 din 1998 ,de care sunt supeeeeeeer multumit ,cutie automata si din motivul confortului ce m-am gandit eu intr-un moment de ratacire? Sa mai cumpar o masina Suzuki Vitara de aceasta data cabrio motor 1600 cc,din 1995 tot cu cutie automata.Pana aici toate bune si frumoase...........doar ca am inceput sa aud un mic "bocet"in cutie,apoi cutia incepuse sa intarzie cu schimbarea vitezelor in punctul R si in 2,3 zile si in D. Hmmmm ce-i de facut zic eu dupa vizita la mecanic? O alta cutie .Zis si facut comand una bucata cutie automata la un nene ( despre ce nene e vorba ca si asta trebuie discutat am sa va spun alta data)soseste cutia si surpriza! Nu se potriveste instalatia electrica .Nu reusesc sa gasesc alta cutie ( poate si frica sa nu fac un stoc la mine-n curte de cutii automate)renunt .Am cumparat o cutie manuala,evident ambreaj,volanta,cablu ambreaj,pod pedalier,etc.Zilele astea sper sa reusesc sa finalizez marea transformare ,apoi va spun ce-a iesit. Asta ca un paradox o masina merge brici ,una vai de capul ei

Daca ai cu ce-l invirti , mai conteaza ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use