Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

compatibilitati piese samurai

suzimm

Postări Recomandate

Re: compatibilitati piese samurai

Se gaseste de cumparat separat surubul de la bucsile mari de la foile de arc?

Am batut in el pana l-am strambat si nici ca iese. In final va iesi el, dar voi avea nevoie de altul.

Eu am cumparat si folosit surub bascula de Tico(4,5RON) la bucsile mari de arc.A mers perfect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 897
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut ,

Sunt la capitolul reductor .... l-am desfacut dar am avut probleme la cablul de kilometraj a carui intrare in reductor se face printr-un guler metalic . Pana la urma am distris si mufa cablului dinspre reductor dar si gulerul metalic in care intra aceasta . Stiti cumva un cod pentru gulerul asta sau de unde il pot procura ? Cablul l-am gasit la 74 ron la Unix .

1128174123_gulercablukilometraj.thumb.jpg.93d9b639cb0a1cff27f4a513b5ed06fb.jpg

sau

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/transfer-case/transfer-case-rebuild-parts.html - penultimul de pe pagina .

speedo_gear_housing.thumb.jpg.aaeda328ba35cb481a1cd2c5e90d66ba.jpg

Multumesc mult .

Samurai G13BA ,Calmini 3" ,LowRange 4.16 : 1 , CENTERForce 2 ,BFG 30" MT

Toyota KDJ125 1KD-FTV BFG 245/75/17 AT

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Salut ,

Sunt la capitolul reductor .... l-am desfacut dar am avut probleme la cablul de kilometraj a carui intrare in reductor se face printr-un guler metalic . Pana la urma am distris si mufa cablului dinspre reductor dar si gulerul metalic in care intra aceasta . Stiti cumva un cod pentru gulerul asta sau de unde il pot procura ? Cablul l-am gasit la 74 ron la Unix .

[ATTACH=CONFIG]142813[/ATTACH]

sau

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/transfer-case/transfer-case-rebuild-parts.html - penultimul de pe pagina .

[ATTACH=CONFIG]142814[/ATTACH]

Multumesc mult .

ma uit prin fiarele vechiului rductor si poate-l gasesc eu sa ti-l dau

Va salut !

Link spre comentariu

se gasesc pe comanda pe original si au codurile:

cercei fata

41461-77300 si 41462-77300 sau

in acest caz mai ai nevoie de niste suruburi M10x100mm, piulite blocante (nylock) M10 si niste bucse metalice cu dimensiunile 10x13x60 mm ca sa poti folosi bucsele de cauciuc originale.

Nota 10 ! Multumesc!

Daca nu-mi furau asta iarna aparatul de sudura, ma orientam si eu catre ceva home made. Acu nu mai pot.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

ma uit prin fiarele vechiului rductor si poate-l gasesc eu sa ti-l dau

Ar fi perfect ca stau in drum de o saiba ...cum se zice .

Samurai G13BA ,Calmini 3" ,LowRange 4.16 : 1 , CENTERForce 2 ,BFG 30" MT

Toyota KDJ125 1KD-FTV BFG 245/75/17 AT

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

am tot cautat dar nu am gasit ceva despre bucsele intre sasiu si caroserie. se potrivesc de la alta masina ? ...sau vin doar pe original. precizez ca nu vrea kit de inaltare. doar ca cele originale sa fie...

Link spre comentariu

bucsile care s-ar putea potrivi sunt cele de arc spate de papuc. dar sunt mai mari si trebuiesc taiate si polizate. destul de mult. si ie multe. e cam munca de negri.

la cit costa una de samurai eu zic ca nu merita deranjul.

bucsi mari gasesti la unix si bardi cu preturi intre 3 si 5 ron.

originalele au codul 41331-62020, iar cele aftermarket GOM-811 si RU-811

bucsi mici (de la cercei) gasesti la magazine daewoo de la damas cu preturi intre 1 si 3 ron. originalele au codul 09305-13002, iar cele de damas 94583349.

iti mai trebuie niste bucse metalice care au codul 09180-12035 si dimensiunile (dxDxL) 12x16x64,5 mm. costa 14 ron pe comanda la unix/alpadrino/suzuki.

suruburile care prind arcurile de sasiu au codul 09103-12048 si dimensiunile M12x1,25x90. pe original sunt cam scumpe dar se potrivesc perfect surub tendon matiz (sau tico), cod daewoo 94500889. sunt zincate si sunt gr.10. costa intre 2 si 4 ron.

piulitele au codul 08310-00123, M12x1,25 si sunt identice cu cele de la u-bolturi. de la daewoo, piulita de la surub tendon matiz are codul 94515445 si costa 2 ron. pe original costa 2,5 ron si se pot comanda numai cite 10 bucati odata.

in curind cred ca o sa vand kituri de reparatie/montaj arcuri samurai... :ha:

Nu se mai gasesc nicaieri suruburi din alea :(

Are idee cineva unde sa mai caut ?

Go big or go home.
Link spre comentariu

buson rezervor cu cheie, unde gasesc?

sa nu te puna dracu sa iei din ala univesal( fara cheie) cu floare din aia de plastic care se gaseste pe la benzinarii.Nu etanseaza deloc si o sa iti bage o groaza de mizerie in rezervor, mai ales cind o speli.

Link spre comentariu

eu le-am vazut la unix in program, ce-i drept is mai scumpe de aproape 2 ori decat ce s-a postat mai sus. Ma refer la pretul de lista.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

eu le-am vazut la unix in program, ce-i drept is mai scumpe de aproape 2 ori decat ce s-a postat mai sus. Ma refer la pretul de lista.

De la unix vin si mi-au zis ca nu se mai fabrica piese de Daewoo :uameni

Go big or go home.
Link spre comentariu

pai daca nu ai bucsele metalice, si pui surub filetat pe toata lungimea, o sa-ti manince bucsele de cauciuc. Poate trebuie avut grija si de tipul materialului din care este surubul.

Ma gandeam sa confectionez camasa din teava de cupru :D

Go big or go home.
Link spre comentariu

ultima data am luat pentru johnny_r0 de la kingauto, acu vreo doua luni, au costat 10 ron surubul si piulita.

alt magazin unde mai poti gasi este radacini gara de nord, calea grivitei.

pana sa se inchida, am cumparat cantitati industriale de suruburi si piulite de matiz, de la magazinele acsa.ro

sunati si la ivany com oradea si intrebati la ei.

avantajul acelor suruburi este ca sunt de calitate si relativ ieftine, foarte rezistente si mai ales, reutilizabile. si au pas fin. eu nu am reusit sa stric filetul la nici unul dintre cele folosite.

piulitele lor sunt iarasi foarte rezistente. le-am folosit cu succes la u-bolturile de la arcuri, unde piulitelor suzuki le zbura filetul pe la 70-80Nm.

surubul de matiz se poate inlocui cu un surub M12 standard si piulita blocanta (nylock), daca gasesti unele de calitate. incearca la rocast si distribuitorii lor.

bucsele metalice de la prinderea arcurilor pe sasiu, se fac usor si ieftin la strung. eu le fac la strungarul din cartier la 20 de ron toate 4. dimensiunile lor sunt 12,1x16x64,5 mm

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

ultima data am luat pentru johnny_r0 de la kingauto, acu vreo doua luni, au costat 10 ron surubul si piulita.

alt magazin unde mai poti gasi este radacini gara de nord, calea grivitei.

pana sa se inchida, am cumparat cantitati industriale de suruburi si piulite de matiz, de la magazinele acsa.ro

sunati si la ivany com oradea si intrebati la ei.

avantajul acelor suruburi este ca sunt de calitate si relativ ieftine, foarte rezistente si mai ales, reutilizabile. si au pas fin. eu nu am reusit sa stric filetul la nici unul dintre cele folosite.

piulitele lor sunt iarasi foarte rezistente. le-am folosit cu succes la u-bolturile de la arcuri, unde piulitelor suzuki le zbura filetul pe la 70-80Nm.

surubul de matiz se poate inlocui cu un surub M12 standard si piulita blocanta (nylock), daca gasesti unele de calitate. incearca la rocast si distribuitorii lor.

bucsele metalice de la prinderea arcurilor pe sasiu, se fac usor si ieftin la strung. eu le fac la strungarul din cartier la 20 de ron toate 4. dimensiunile lor sunt 12,1x16x64,5 mm

Din pacate site-ul acsa.ro nu mai functioneaza (sau cel putin nu mai poti da comanda) iar in bucuresti nu ajung prea curand.

Voi merge la un strungar aici cu un model sa vad ce reusesc sa fac.

Multumesc mult

Go big or go home.
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Intinzatorul de la alternator se potriveste cumva de la dacie?

Tija aia pe care culiseaza alternatorul pentru a intinde cureaua.

La mine a crapat de ciuda.

Noua nu am gasit.

Go big or go home.
Link spre comentariu

Salutare.

Incerc sa fiu de folos discutie, aducand o informatie cu privire la compatibilitatea pieselor de Samurai.

De curand, mi s-a stricat ventilatorul de racire a radiatorului de la Samuraiul Pick-Up 1.9 D an 2002 cu motor de Renault al meu.

Problema aparent scumpa, tinand cont ca motorul e diesel si sunt putine exemplare la dezmembrari, iar nou pretul e aproape 300 e, asta daca se livreaza. Cum pentru ambele motoare (Peug. si Ren.) diesel ventilatorul e la fel, am batut portile ambelor reprezentante pentru a vedea daca se mai potriveste la o alta trotineta a lor. Cum ventilatorul nu avea nici un cod, doar numele Valeo, la Peugeot s-a lamurit treaba, ei nu monteaza Valeo la motorul de Samurai iar la Reno nu s-au lamurit. Asa ca m-am dus frumos la un parc mare de dezmembrari (Spania) unde m-am pus sa caut la diverse masini Reno cu acelasi motor. Ventilatorele erau aproape identice, dar mufa nu, cea de samurai avand 3 pini, ventilatorul avand 2 viteze iar celelate 2 pini. M-am gandit atunci ca trebuie sa fie montat pe ceva masina mai mare Reno, intr-un tarziu descoperind masina donatoare: Renault Espace 2.2 Dti sau Dci an 1998-2002, care are fix acelasi ventilator cu mufa si prindere identice, doar ca are montate 2, avand un radiator de 750mm.

Asa am iesit la un pret de 90 euro si cu bucuria ca stiu de unde sa gasesc data viitoare, stiind ca lucrurile frantuzesti ne fiind prea fiabile.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

blocul de lumini complet cu cablaj, manete... doar sa-l infigi pe axul volanului:

- exista vreo compatibilitate?

- se gaseste nou si la ce pret?

- second cam cat e unul?

- manetele am vazut ca sunt cel putin de doua feluri... difera si din alt punct de vedere blocurile de santana fata de cele de japonia?... sau dif in functie de anii de productie?

PS: la al meu nu mai revine maneta de semnalizare.. e super enervant... ma simt iar ca in Oltcit :grin:

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

blocul de lumini complet cu cablaj, manete... doar sa-l infigi pe axul volanului:

- exista vreo compatibilitate?

- se gaseste nou si la ce pret?

- second cam cat e unul?

- manetele am vazut ca sunt cel putin de doua feluri... difera si din alt punct de vedere blocurile de santana fata de cele de japonia?... sau dif in functie de anii de productie?

PS: la al meu nu mai revine maneta de semnalizare.. e super enervant... ma simt iar ca in Oltcit :grin:

ai desfacut volanul? sub el se afla o bucsa de teflon care are un mic ţâmburuş si un arc ce tine bucsa presata de volan. bucsa aia e responsabila de revenirea manetei asa ca nu blocul de lumini s+ar putea sa fie vinovatul

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare