Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

compatibilitati piese samurai

suzimm

Postări Recomandate

Re: compatibilitati piese samurai

Salut sunt miti poti sa pui bucsa de Dacia Solenza

Miti....mitica...citeste regulamentul acestui forum:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53876-gt-gt-Regulament-Forum&p=592098

apoi treci pe la rubrica de prezentare a membrilor:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=695489#post695489

:rules

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 897
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Miti....mitica...citeste regulamentul acestui forum:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53876-gt-gt-Regulament-Forum&p=592098

apoi treci pe la rubrica de prezentare a membrilor:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=695489#post695489

:rules

Mersi. Chiar nu stiam de prezentarea asta. Sunt membru din 2008 dar m-am reintors acum in 2011

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

la sami nu imi idica corect nivelul benzinei din rezervor, cred ca este vorba de vreun plutitor ceva, aveti idee de la ce s-ar putea adapta?

:tk

aceeași întrebare și de la mine, cu mențiunea că mie îmi arată indicatorul jumate la rezervorul gol și de acolo crește spre plin

Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi!

Duster Laureate 1,5 dCi 110 cp 4x4

Link spre comentariu

Multumesc @minitehnicusro, o poza face cat 1000 de cuvinte. Tampoanele de Fiesta sunt mai inalte decat cele de cv de Dacia dar calitativ banuiesc ca sunt mai bune. Treaba cu unghiul cardanului s-a mai dezbatut pe forum, intradevar se ridica un pic reductorul si creste solicitarea pe cardan.

O sa incep niste investigatii ca sa gasesc niste tampoane la fel de inalte ca cele de Sam dar mai groase ca sa fie mai rezistente. Nu conteaza cat de groase, pana la urma grosimea (diametrul) se poate ajusta.

sunt unele de camion....o sa ma uit si dupa poze.....sunt rotunde si au cam aceeasi innaltime ca cele originale,dar sunt foarte rezistente

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

La samuraiul meu nu am gasit la absolut nici un magazin cablu de vitezometru care sa se potriveasca (partea ce intra in ceas este cu cleme nu cu filet la al meu...ca de altfel si la consamuraienii pe care i-am intrebat). Am sunat la un domn din sebes ce dezmembreaza samuraie, iar el mi-a spus ca la toate care le-a luat jos au fost cu cleme (ca si al meu)... mi-a trimis unul si se potriveste brici. Presupun ca are ceva compatibilitati...dar care?

Mersi.

PS.: pentru siguranta incercati sa modelati cablul de la vitezometru cat mai ferit de crengile ramase prin paduri de la domnii cu mustata(si caruta) ce se fac ca ploua cand trecem pe langa ei cu masinile:uameni

Cu ce cablu l-ai inlocuit pana la urma?

Link spre comentariu

Cumparati un cablu vitezometru cu piulita si scoateti pur si simplu cablul din mansonul sau protector si bagati ca un "sarpe" cablul metalic pana se aude un clic, semn ca s-a facut conexiunea in spatele bordului.nu uitati sa ungeti cu vaselina "sarpele" ca sa alunece mai usor prin vechiul manson, pe care presupun ca-l mai aveti.

Link spre comentariu

toate cablurile au aceeasi lungime(2225mm ...parca), problema este ca daca si camasa e deteriorata atunci va trebui remediata ... nu are sens sa va chinuiti sa scoateti mufele de pe camasa veche si sa le montati pe cea noua (daca sunteti sceptici incercati primadata camasa noua, care oricum e inutila daca mufa nu potriveste cu ceasul). Acolo unde era "ranita" eu am pus o "atela" dintr-o sarma mai groasa (ca sa isi pastreze o curbura normala) si am etansat cu o banda de izolat de calitate

Editat de yuk

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

alternativa la tampoanele de reductor care se rup usor si se gasesc greu si scump, sunt tampoanele de motor/cutie de viteze de la ford fiesta, modele vechi (ex:1,3 benzina, 1990).

pe un forum din uk, povesteau ca rezista f bine la reductoare "tunate".

http://www.compot.ro/tranzit/tampon_fiesta.jpg

am luat doua exemplare fabricate de producatori diferiti, impregom 30051=15ron si corteco 21652988=32ron pentru a le urmari comportarea in timp.

sunt mai inalte decit cele standard (30mm), dar nu deranjeaza. mai trebuie taiat/polizat pintenul care este din cauciuc. au dimensiunile lxLxH 50x70x40 mm. aveti nevoie de piulite autoblocante noi, deoarece surubul este M10 nu M10x1,25 cum este la cel original.

in we o sa le montez si o sa revin cu impresii.

is foarte bune tampoanele pentru reductor.

eu rupeam la ele intr-o veselie. recordu' ii de 50m cu tampoane de cv de dacie.

am incercat tot felu de variante (mecanicu deja era disperat).

intr-un final am pus de la corteco 21652988 si ma tin de prin august anu trecut. sunt mai rigide dar merita. singurul "downside" am rupt tamponu de la cutia de viteze.

acuma caut o alternativa HD si pt cutie.

PS. am reductoru' modificat. si roti de 31. de aici i se trage.

Rocar Tv 14f 1978

Suzuki Samurai 1999

Nissan Micra K11 1996

Link spre comentariu

is foarte bune tampoanele pentru reductor. sunt mai rigide dar merita.

sunt mai rigide daca le lasi intregi, daca le tai si micsorezi (le faci patrate) o sa devina mai moi.

in poza de mai jos sunt de la stanga la dreapta: tampon ashika, original suzuki, corteco taiat si micsorat, corteco intreg

DSCF6272.thumb.JPG.a2255becdacc123e0746da1b71749aaa.JPG

asa arata montat pe suportul de la reductor.

DSCF6273.thumb.JPG.577ff36bf2ec290d562247cc4d1ee994.JPG

eu nu am simtit ca sunt diferente intre cele originale si acestea.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Cine este interesat de manual cu toate codurile de piese de la samurai cabrio si metal top sa, copieze linkul acesta si sa il lipeasca sus in bara de adrese urmat de enter, apoi, se va descarca singur.

http://suzukiinfo.com/sierra/part_cat_samurai.zip

Cine nu se descurca sa imi spuna pe PM.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Thx!

Pentru cine nu stia pana acum, SJ410 se mai cheama si Holden Drover (si parca Maruti Gipsy - LWB)

Daca stie cineva o echivalenta la burduful dintre filtrul de aer si carburator la SJ410. Al meu e distrus irecuperabil. Sau un cod de comanda pe original, nu cred ca o fi o avere !?

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Daca stie cineva o echivalenta la burduful dintre filtrul de aer si carburator la SJ410. Al meu e distrus irecuperabil. Sau un cod de comanda pe original, nu cred ca o fi o avere !?

Intre timp am mai sapat in domeniul asta si nu am gasit nimic pe echivalente. Exista totusi ca si piesa originala, o pot cumpara la 85 ron, deocamdata ma abtin.

In cazul meu burduful s-a distrus din cauza benzinei care iesea din carburator, deoarece returul era infundat...

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

caut ceva similar cu burdufele de protectie de la amortizoare (pro comp) ... dar sa fie ceva mai lungi.

si un furtun de frana care face legatura dintre conductele de pe sasiu si punte... caut unul mai lung , cel original ramanand fix din cauza inaltariii.....in ultima instanta tai suportul

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

caut ceva similar cu burdufele de protectie de la amortizoare (pro comp) ... dar sa fie ceva mai lungi.

si un furtun de frana care face legatura dintre conductele de pe sasiu si punte... caut unul mai lung , cel original ramanand fix din cauza inaltariii.....in ultima instanta tai suportul

Daca-i vorba de cel din spate vezi ca am scris eu pe topicul asta la un moment dat de el (pentru Santana). Pentru fata am cautat si nu am gasit, cel putin pentru modelul Santana. Pentru Japoneze este scris aici deja.

Va salut !

Link spre comentariu

Un lucru marunt dar important pentru ca rugina le-a terminat deja, holsuruburile de la semnalizatoare. Au pasul destul de marunt iar daca bagi orice altceva strici filetul si-ti curg semnalizatoarele precum ochii melcului.

Rezolvarea e la Hornbach (posibil si in alte parti): holsurub 4.2 / 34)

Va salut !

Link spre comentariu

aceeași întrebare și de la mine, cu mențiunea că mie îmi arată indicatorul jumate la rezervorul gol și de acolo crește spre plin

vezi ca ai rezervorul indoit... pompa de benzina sta in rezervor incadrata de o colivie de tabla...pe langa acea colivie urca si coboara plutitorul...indoind rezervorul colivia respectiva s-a inclinat lateral...in momentul cand ai facut plinul plutitorul a urcat peste colivie, ramanand agatat pe ea la intoarcere....de aia arata corect numai de la jumatate in sus...

rezolvare: dai rezervorul jos, desfaci capacul pompei (fara sa desfaci si pe cel al plutitorului) si cu un lumn sau orice alta metoda indrepti rezervorul dinspre interior... sa nu uiti sa verifici daca se mai agata dupa.

bafta

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

despre furtunul de frana am gasit....

dar burdufele de amortizoare nu am gasit nimic in cele 25 de pagini.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

despre furtunul de frana am gasit....

dar burdufele de amortizoare nu am gasit nimic in cele 25 de pagini.

daca ai gasit alte furtune de frana decat ce era postat aici spune-ne si noua te rog.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare