Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

compatibilitati piese samurai

suzimm

Postări Recomandate

Re: compatibilitati piese samurai

ai desfacut volanul? sub el se afla o bucsa de teflon care are un mic ţâmburuş si un arc ce tine bucsa presata de volan. bucsa aia e responsabila de revenirea manetei asa ca nu blocul de lumini s+ar putea sa fie vinovatul

da, am desfacut tot pe acolo cand am remediat cateva probleme la blocul de lumini... o sa mai desfac iar ca sa verific si acea bucsa de care zici tu. Posibil sa nu o fi pus eu la loc cum trebuie? Sau sa fie stricat ceva pe la ea? Daca nu se poate remedia, gasesc sa o cumpar?

merci

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 897
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da, am desfacut tot pe acolo cand am remediat cateva probleme la blocul de lumini... o sa mai desfac iar ca sa verific si acea bucsa de care zici tu. Posibil sa nu o fi pus eu la loc cum trebuie? Sau sa fie stricat ceva pe la ea? Daca nu se poate remedia, gasesc sa o cumpar?

merci

e posibil sa fi montat bucsa aia invers sau sa se fi rupt acel mic tamburus. tamburusu ala... ca nu stiu cum sa-i spun altfel, e cat un varf de ac care intra intr-o mica gaura din baza volanului. cand tu invarti de volan ar trebui sa se miste si bucsa aia, ea actionand mai departe revenirea manetelor blocului de semnalizare.

Va salut !

Link spre comentariu

Mda, mare atentie la montaj. Si eu am avut aceeasi problema: nu-mi revenea maneta inapoi. Dupa ce am cumparat alt bloc de lumini (care binenteles ca nu se potrivea, pt ca era de la modelul japonez, cred) am desfacut volanul a N-a oara si am constatat ca "meseriasul care lucrase la masina, montase bucsa respectiva, cu arculetul, sub blocul de lumini :uameni

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

eu am trecut recent prin renovarea zonei respective, parerea mea este ca e o constructie destul de simpla si spartana, nu are ce sa se strice la ea. Ar trebui desfacut si montat din nou la loc. Recomand celor care nu pot face ambele operatiuni deodata, sa faca poze cu telefonul la detalii. Astfel e mai usor drumul de intoarcere.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

inafara de prezoanele de dacie (care necesita modificari din cate am vazut pe topic) se mai potrivesc altele?

si inca ceva... pe langa un prezon+piulita de la roata imi mai lipseste si un prezon+piulita de la MRL. aveti vreo idee si pentru acesta?

Link spre comentariu

inafara de prezoanele de dacie (care necesita modificari din cate am vazut pe topic) se mai potrivesc altele?

prezon de matiz, in jur de 5 ron/buc

piulita de matiz, in jur de 3 ron/buc

am folosit pe spate la conversia franei pe discuri si sunt foarte bune.

prezoanele originale suzuki pentru samurai gasesti pe comanda la 15 ron/buc

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

La Aisin, suruburile care prind mrl-ul pe roata, sunt de fapt prezoane. Au niste piulite inchise in capat, iar sub acestea, se afla niste saibe conice.

Cel putin la Toyota asa este :wink:

LE

P1010016-1.jpg.e23b634bff6410c3f6a2515cf59ea7bc.jpg

clipnwasher_huboff.jpg.8d31363ea130685705e4ad536a8b3b7f.jpg

@ak47apache: Banuiesc ca poti cauta un surub pe dimensiune de tarie ceva mai mare

Editat de Busu4x4

Samurai 2002

Link spre comentariu

Incepand cu 10 august, o sa fie valabil la vanzare separat, capatul dreapta dublu de la bara de directie de Samurai (Made in Italy, conform vanzatorului), pe site la http://www.euro4x4parts.com cu pretul de 79.23 euro.

Eu l-am comandat cu tot cu bara, pt ca nu era livrabl separat acum cateva zile.

Sper sa fie de folos, cui are nevoie

Link spre comentariu

Eu mi-am luat mare teapa cu ei. Am comandat un cap de bara d-asta, i-am intrebat daca chiar este cel dublu si nu cel simplu, iar dupa ce mi-au confirmat, l-am comandat. Mi-am venit, la un super pret: 20 euro +23 euro transportul :ha: Cand l-am desfacut... surpriza!!! era cel simplu :( Nu l-am mai putut trimite inapoi, pt ca nu-l poti returna, decat cu confirmarea lor prin mail. Care nu a venit niciodata :uameni

Scuze de off topic, dar tu, probabil ti-ai comandat de la spanioli. Pt Europa, cica nu se poate folosi decat filiala franceza, care sunt batuti in cap si binenteles ca inafara de franceza nu cunosc alta limba :(

Asa ca mare atentie cu ei!

Samurai 2002

Link spre comentariu

mai nou imi trebuie si mie toata bara aia de directie cu tot cu capul dublu din dr. si cel simplu din stg. ... exista la noi de unde se poate cumpara tot ansamblul? si daca da, difera in functie de modelul de Samurai (cu putni scurte sau lungi)?

Link spre comentariu

Eu mi-am luat mare teapa cu ei. Am comandat un cap de bara d-asta, i-am intrebat daca chiar este cel dublu si nu cel simplu, iar dupa ce mi-au confirmat, l-am comandat. Mi-am venit, la un super pret: 20 euro +23 euro transportul :ha: Cand l-am desfacut... surpriza!!! era cel simplu :( Nu l-am mai putut trimite inapoi, pt ca nu-l poti returna, decat cu confirmarea lor prin mail. Care nu a venit niciodata :uameni

Scuze de off topic, dar tu, probabil ti-ai comandat de la spanioli. Pt Europa, cica nu se poate folosi decat filiala franceza, care sunt batuti in cap si binenteles ca inafara de franceza nu cunosc alta limba :(

Asa ca mare atentie cu ei!

Ma mir ca a putut fi la pretul de 20 euro capatul dublu!

La pretul asta da, era cel simplu.. Sigur a fost ceva confuzie

Eu da, l-am comandat in Spania, pt ca in Spania stau momentan. Inca nu mi-a ajuns, marti ar trebui. Am vorbit cu ei la telefon si totul a parut ok. Oricum, daca e ceva in neregula il dau inapoi fara probleme, pt ca protectia consumatorului are aici o putere de temura toate magazinele :))

Atentie insa, in varianta care l-am comandat eu cu tot cu bara e valabil doar pentru modelele cu overfendere din fabrica (samuraiurile mai late), cum am si eu, pt cele inguste cica nu s-ar potrivi. Capatul singur, da.

O sa va spun ce si cum cand mi-o ajunge pachetul.

Link spre comentariu

Salutare.

Au ajuns cele doua bari de directie de Samurai.

Totul a decurs conform planului, plata pe internet, 2 zile transport plata transportului de catre ei.

Surpriza placuta a fost ca desi mi-au spus ca producatorul e italian, piesele au venit Made in Japan, originale Suzuki, cel putin asta scrie si pe etichete si pe capetii de bara.

Pun o poza sa vedeti ce si cum.

samurai.thumb.jpg.45c2e00686114a494622fd9273a07b0d.jpg

Link spre comentariu

deci este sau nu diferenta intre bara dintre roti de la SJ (punte scurta) si Samurai (punte lata)?

PS: bara mare a venit si cu capul de bara de la roata stg. (dr. in poza)?

PS2: in romania chiar nu se gaseste niciunde bara aia cu capete cu tot?

Link spre comentariu

deci este sau nu diferenta intre bara dintre roti de la SJ (punte scurta) si Samurai (punte lata)?

PS: bara mare a venit si cu capul de bara de la roata stg. (dr. in poza)?

PS2: in romania chiar nu se gaseste niciunde bara aia cu capete cu tot?

Deci, reluam :D

Capatul de directie dreapta ce am gasit la 4x4parts vine cu tot cu bara, diferentza fiind, ce zic ei, ca bara este pentru modelul de samurai cu overfendere (mai lat), acum eu nu stiu daca puntile difera la latime.

Capatul din stanga nu vine, cum nu vine nici piulitza de reglaj si hexagonul acela filetat, alea fiind separat. Capatul din stanga se gaseste peste tot, inclusiv in Ro cu preturi mici 15-20 euro.

Capatul din dreapta e problema, care vad ca persista si nu stiu de cel il livreaza sudat de bara, neputand fi desmontat.

Daca vrei, pot masura bara si sa-ti spun ce lungime are, asa vezi daca difera de a ta.

Link spre comentariu

super detalii, merci!

in ceea ce priveste lungimea barei (fara capete) la mine (punti late) are ~85cm, iar la un coleg de pe forum cu SJ (punti inguste) are ~80cm.... nu cred sa se potriveasca de la un model la altul... ma insel?

Link spre comentariu

eu am cautat piesa prin cataloagele locale insa nu am gasit-o. Poate ne zice colegul Minitehnicus ceva despre ea.

pe de alta parte daca diferenta este de 5 cm, un stungar bun o poate rezolva elegant. Sau un sudor...

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

Capatul din dreapta e problema, care vad ca persista si nu stiu de cel il livreaza sudat de bara, neputand fi desmontat.

Asta, mi se pare ciudat rau. Ala original, este pe filet nu sudat. Cel putin la mine asa este :uameni

Stati linistiti! Capul ala dublu, nu il veti gasi nicaieri. Si eu si MariusTuragmes, l-am cautat timp de cateva luni bune. Dupa ce la Radacini mi-au cerut 1000 Euro :ha::ha::ha: (ca nu mai exista decat aftermarket) am luat toti importatorii la rand. Toti ne ziceau ca nu il au pe stock, dar il pot aduce in 2 saptamani, daca le dau avans. Banii s-au plimbat pe la toti importatorii din Buc si BV, care dupa 2 sapt isi cereau scuze, dar nu au putut sa-l aduca.

Eu am reusit, prin bunavointa lui Marius, sa-l reconditionez, la BV.

Pana la urma, tot la astia de la 4x4 parts o sa ajungem, in cazul in care il baga la vanzare separat.

PS: La mine dimensiunile sunt dupa cum urmeaza:

631986681_DirectieSamurai_resize.jpg.cca2aa068a534f0f0d8f7207f0735cce.jpg

Samurai 2002

Link spre comentariu

Asta, mi se pare ciudat rau. Ala original, este pe filet nu sudat. Cel putin la mine asa este :uameni

Stati linistiti! Capul ala dublu, nu il veti gasi nicaieri. Si eu si MariusTuragmes, l-am cautat timp de cateva luni bune. Dupa ce la Radacini mi-au cerut 1000 Euro :ha::ha::ha: (ca nu mai exista decat aftermarket) am luat toti importatorii la rand. Toti ne ziceau ca nu il au pe stock, dar il pot aduce in 2 saptamani, daca le dau avans. Banii s-au plimbat pe la toti importatorii din Buc si BV, care dupa 2 sapt isi cereau scuze, dar nu au putut sa-l aduca.

Eu am reusit, prin bunavointa lui Marius, sa-l reconditionez, la BV.

Pana la urma, tot la astia de la 4x4 parts o sa ajungem, in cazul in care il baga la vanzare separat.

PS: La mine dimensiunile sunt dupa cum urmeaza:

[ATTACH=CONFIG]147149[/ATTACH]

Sa ma analizam problema capatului dreapta un pic.

Capatul dreapta este infiletat in bara apoi sudat la capat sa nu mai fie desfiletat.

La fel sta treaba si pentru capatul celalat de la bara de la caseta de directie: infiletat si apoi sudat.0

Pun si o poza mai deaproape sa se vada.

Se observa clar ca atat bara e saparat de cap, fiind unite printr-un cordon de sudura.

Conform etichetei, sunt Made in Japan (FUJI KOGYO CO LTD 48870-70A61/70A62/83300), deasemenea se poate vedea si in poza stantzat pe capatul de bara acelasi lucru.

Acu, eu nu stiu care o fi combinatie, de ce le vand asa japonezii, poate sa scoata mai mult profit, adaugand si bara sau cine stie...

sam.jpg.5a8ccf7bd7f91c59933831f209209cce.jpg

Link spre comentariu

Aduc adaugire la discutia cu capatul de bara dreapta:

de acum e livrabil separat pe site la 4x4parts 79.2 euro, cu termen de livrare 2 zile, nu ca pana acum 2 luni.

Deci, treaba cu capatul sudat in bara , nu mai e valabila.

Sper sa fie de folos cui are nevoie.

Link spre comentariu

@blavenstein

In privinta franelor iti dau dreptate , dar in ceea ce priveste utilitatea acestui topic... nu .

De exemplu , eu am cautat peste tot un cap de bara de pe partea dreapta de la Samurai si nu am gasit nicaieri.

As fi interesat daca exista o echivalenta la alta masina .

Asa arata :

Hallo, pe ebay costä ca. 70€ http://www.ebay.de/itm/Spurstangenkopf-NIPPARTS-J4838003-SUZUKI-SJ-410-1-0-SJ410-/260907820078?pt=DE_Autoteile&hash=item3cbf51642e , iar aici zic eu cä e mult mai convenabil . Adiv6 vä poate pune in legäturä cu mine dacä sänt doritori, dar nu pe bani mei, voi fi foarte fericit sä pot ajuta dacä as iesi la zero cästig. http://www.fuerst-autoteile.de/index.php/product/J4838003/248/nipparts-spurstangenkopf

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Intr-o alta ordine de idei barele de directie se pot construi relativ usor daca aveti teava de 30mm cu grosimea peretelui de 8 - 10mm, folosind 4 capete de bara standard (cate un capat de bara la capatul fiecarei bare :grin:).

In partea dreapta a barei orizontale care face legatura intre cele doua fuzete ale rotilor se sudeaza in pozitie verticala o placuta cu grosimea de 16mm, placuta care va avea o gaura conica.

Prin urmare vom avea bara orizontala care va face legatura intre cele doua roti si bara de directie ale carei capete vor fi fixate unu de bratul pitman iar altul de bara orizontala prin intermediul placutei sudate.

Asemanator este gandita bara HD de la Zanfi.doar ca la ei placuta este sudata paralel cu bara: http://www.zanfi.it/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=62_122&products_id=1751

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare