suzimm Posted August 5, 2010 Author Share Posted August 5, 2010 (edited) Re: compatibilitati piese samurai @blavenstein In privinta franelor iti dau dreptate , dar in ceea ce priveste utilitatea acestui topic... nu . De exemplu , eu am cautat peste tot un cap de bara de pe partea dreapta de la Samurai si nu am gasit nicaieri. As fi interesat daca exista o echivalenta la alta masina . Asa arata : si mie imi trebuie acel capat de bara....am gasit pe net piesa la o firma din bucuresti,,,cel putin asa apare pe site-ul lor...inca nu i-am sunat http://www.ingaraj.ro/?view=produs&producator=577&modelgrup=1241&model=4480&an_fab=1998&grupa=10298&idProdus=867736 ps...i-am sunat si nu mai au acest capat de bara decat original,,,pret 340 ron ...ar fi interesant o cmpatibilitate pt aceasta piesa Edited August 5, 2010 by suzimm audi a4b8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rechinu Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Mi se pare o idee buna aceasta discutie ptr ca sunt alternative care vreo data ar putea sa fie folositoare. Cea mai simpla cale e aceea de a merge pe original dar ce te faci daca nu gasesti? Asa ca o idee in plus nu strica, mai ales ca reperele difera de la o masina la alta. Eu am cautat un contact in toata tara si nu mi la adus nimeni. Am gasit unul la dezmembrari dar nu s-a potrivit desii era de samurai, asa ca am cumparat unul de raba si am facut adaptare. Apropos, daca stie cineva un magazin sau depozit de piese oarecum specializat pe suzuki va rog sa-mi trimiteti pe PM modalitatea de contact. Multumesc. Cat despre placute de frana sau garnituri de chiloasa pe care le gasiti foarte greu Fermit Buzau e o varianta. LIVE FREE OR DIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai ce ai patit la el? la mine nu mergea frina spate din cauza lui si am scos tot din el , respectiv un piston si un arc si acum am frina ca lumea . initial el are rolul de a intirzia frinarea pe spate pt. a frina fata prima data , dar probabil ca uzura pompei centrale si scaderea presiunii din circuit sa nu poata deschide aceasta supapa care duce la scaderea eficientei frine spate. Salut gill. cred ca vorbim despre piese diferite, sau poate samuraiele noastre difera (al meu e Santana). La samuraiul meu lichidul de frana pe spate intra la un moment dat intr-un "T" de alama care-l distribuie catre cele doua roti. Cand am dat jos conductele de frana de pe spate pentru a le inlocui doua din capetele care intrau in "T" erau gripate. Unu din nipluri am reusit sa-l dessurubez intrun final, celalalt l-am scos doar dupa ce am incalzit T-ul, cu mare greutate, ca sa observ mai apoi ca filetul pe interior se distrusese (probabil cine mai umblase acolo nu a infiletat cum trebuie) Asa se face ca nu mai am T-u de ceva vreme si nici Samurai evident. Am comandat din Anglia de la o firma de divrse atat nipluri, adaptoare, aerisitoare si alte rahaturi de la sistemul de franare pe care chiar nu le-am gasit la noi, dar si T-ul ala, care nu e 100% identic dar cu o mica adaptare il voi putea monta in final. N.B. placute de frana, saboti si alte consumabile dinastea se gasesc la toate magazinele, nu trebuie sa cautati dupa compatibilitati, oricum ele sunt construite dupa niste standarde si folosite de mai multe marci. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Daca se vrea ca acest topic sa aiba o utilitate, incercati sa nu dezvoltati detaliile tehnice f mult pt ca exista riscul ca acest topic sa se transforme intr-unul de "sfaturi tehnice despre orice" si va fi o varza...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai pai zi-ne si noua te rog spliter-ul ala sau distribuitor, cum i-o fi zicand, montat pe puntea din spate de are 3 cai pentru distribuirea lichidului de frana la rotile din spate, cu ce e compatibil? :grin: Din nefericire pe asta nu il au de nici un fel. De reparat ,cred ca nu este prea greu, ca ar trebui sa aiba in el o reductie sau o supapa.Golirea lui de piese nu prea o recomand deoarece acel distribuitor are rolul de a intirzia sau de a reduce presiunea din circuit pentru rotile din spate.Sabotii au o suprafata de frinare mult mai mare decit placutele de frina, iar la o presiune egala aplicata pe tot circuitul, se v-or bloca intii rotile din spate, lucru devastator(ca si cum ai trage frina de mina in mers) daca esti in trafic si ai oarecare viteza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai @blavenstein In privinta franelor iti dau dreptate , dar in ceea ce priveste utilitatea acestui topic... nu . De exemplu , eu am cautat peste tot un cap de bara de pe partea dreapta de la Samurai si nu am gasit nicaieri. As fi interesat daca exista o echivalenta la alta masina . Asa arata : compatibil nu stiu daca gasesti si parca nici nu merita sa te risti la asa o piesa. vezi insa ca o gasesti la UnixAuto si costa 77RON (UnixNr®: 705223) :h5 Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Daca se vrea ca acest topic sa aiba o utilitate, incercati sa nu dezvoltati detaliile tehnice f mult pt ca exista riscul ca acest topic sa se transforme intr-unul de "sfaturi tehnice despre orice" si va fi o varza...... ai dreptate si-mi cer scuze, uite ca incet incet am dat-o in altele :h5 Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai placutele de frana ,,,ceva compatibilitati? Placutele de frina incep, cum spunea si un alt coleg, de pe la 62 RON si ajung pina pe la 40 RON, in functie de producator. Eu i-am dat o cautare dupa un model de Samurai din "93 si mi-a dat cam asa : Si exemplele sint multe.Oricum multe se potrivesc de la modele de mult disparute. ...Scuze dar nu reusesc sa incarc pozele respective,asa ca o sa scriu; Suzuki Jimny, Samuray, SJ 410, SJ413, Suzuki Super,Suzuki X90 '95>, Suzuki Vitara '90>'98,Lancia Delta, Lancia Prisma Seat Fura,Seat Ibiza('82>'93),Seat Malaga, Seat Marbela, Seat Terra .. si mai sint.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai @blavenstein In privinta franelor iti dau dreptate , dar in ceea ce priveste utilitatea acestui topic... nu . De exemplu , eu am cautat peste tot un cap de bara de pe partea dreapta de la Samurai si nu am gasit nicaieri. As fi interesat daca exista o echivalenta la alta masina . Asa arata : Nici asta nu exista, din nefericire.Si eu o caut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gill Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Salut gill. cred ca vorbim despre piese diferite, sau poate samuraiele noastre difera (al meu e Santana). La samuraiul meu lichidul de frana pe spate intra la un moment dat intr-un "T" de alama care-l distribuie catre cele doua roti. Cand am dat jos conductele de frana de pe spate pentru a le inlocui doua din capetele care intrau in "T" erau gripate. Unu din nipluri am reusit sa-l dessurubez intrun final, celalalt l-am scos doar dupa ce am incalzit T-ul, cu mare greutate, ca sa observ mai apoi ca filetul pe interior se distrusese (probabil cine mai umblase acolo nu a infiletat cum trebuie) Asa se face ca nu mai am T-u de ceva vreme si nici Samurai evident. Am comandat din Anglia de la o firma de divrse atat nipluri, adaptoare, aerisitoare si alte rahaturi de la sistemul de franare pe care chiar nu le-am gasit la noi, dar si T-ul ala, care nu e 100% identic dar cu o mica adaptare il voi putea monta in final. N.B. placute de frana, saboti si alte consumabile dinastea se gasesc la toate magazinele, nu trebuie sa cautati dupa compatibilitati, oricum ele sunt construite dupa niste standarde si folosite de mai multe marci. cred ca nu e la fel ca la japoneze, dar de ce nu ai facut la strung un T ? gill.s Link to comment Share on other sites More sharing options...
rechinu Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Daca tot e vorba de compatibilitati, stie cineva ce scaune fata s-ar potrivi pe samurai? M-ar interesa unele frumoase, eventual cu sustinere laterala, ceva tip recaro. A facut cineva asta? LIVE FREE OR DIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ady_petre Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai eu la am reusit sa montez 2 scaune de peugeot 307. Am lucrat la ele cam vreo 4 ore dar le-am montat . is destul de k + ca scaunul soferilui are si reglare pe inaltime Link to comment Share on other sites More sharing options...
yety Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Re: compatibilitati piese samurai compatibil nu stiu daca gasesti si parca nici nu merita sa te risti la asa o piesa. vezi insa ca o gasesti la UnixAuto si costa 77RON (UnixNr®: 705223) :h5 Pai de pe site-ul Unix am luat poza..... Daca te uiti la stoc o sa vezi ca nu o mai au si sunt extrem de slabe sanse sa o mai aduca vreodata :cr. Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Pai de pe site-ul Unix am luat poza..... Daca te uiti la stoc o sa vezi ca nu o mai au si sunt extrem de slabe sanse sa o mai aduca vreodata :cr. Fratilor, stati calmi. De un an de zile, de cand am luat Samurai-ul, caut capul ala de bara. L-am gasit la un moment dat pe un site la francezi :dr3:dr3:dr3 am dat pe el 20 euro + 25 euro transportul si mi-au trimis d'ala simplu(ca la Samuraiele mai vechi) La Unix este pe site, dar nu il aduc nici macar pe comanda. De cateva luni il tot stresez pe Marius Turagmes. A cautat peste tot in BV si nu se gaseste. Toti il aduc pe comanda in 2 sapt, dar apoi iti zice ca nu-l au. :uameni Intr-un final l-am comandat la in garaj.ro, am fost ieri si am platit avansul, cu promisiunea ca mi-l aduc joi. Acum sa vedem cat de seriosi sunt, ca mi-au zis ca-l comanda direct de afara. L-am mai gasit si la B&S dar era undeva la aproape 400 ron :uameni Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Furtune de frana pe mai multe lungimi se potrivesc de la Ford Fiesta la puntea spate Samurai Santana (made in Spain), pentru cei interesati de masini inaltate din suspensie. Am luat azi de la unix un furtun de Fiesta cu 10cm mai lung decat cel original 42RON. Cred ca am descoperit si modelul de aerisitoare de frana care se potrivesc, lasati-ma sa ajung acasa sa fac o proba si va confirm. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
suzimm Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 Re: compatibilitati piese samurai la homocinetica sunt niste semeringuri si ceva garnituri d etansare...stie cineva cotele sau marimea lor? audi a4b8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rechinu Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Am cumparat zilele trecute o pereche de scaune de Honda CRX pe care intentionez sa le pun pe Samurai. Arata foarte bine si sper sa incapa la fix. Va voi tine la curent LIVE FREE OR DIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greby93 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Eu i-am pus scaune de opel astra... nu-i bai cu ele... Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragosd13 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Daca postai acum 2 saptamani puteam sa le masor in liniste...intre timp le-am montat. pot sa te ajut cu enumeratul lor daca vrei la homocinetica sunt niste semeringuri si ceva garnituri d etansare...stie cineva cotele sau marimea lor? Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Nu stiu daca e corect topicul asta pentru intrebarea mea: Cat ati dat pentru kitul de rulmenti pentru diferential? Mie mi-au cerut pe cei 4 rulmenti skf 750 ron...:oo 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinatorul Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Fro 400 de lei ,3 buc i-am luat de la skf si unu care nu l-am gasit l-am luat de la adeko ,daca vrei ma uit pe facturi cind ajung acasa ,dar cam atit am dat Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) Re: compatibilitati piese samurai Multumesc, mai sap. Later edit din cautarile mele, am mai gasit ca echivalent la 17887/31 este KC11445Y Edited August 20, 2010 by yknot 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apollyon Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Re: compatibilitati piese samurai pompa de benzina din rezervor...se potriveste cea de logan 1.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Busu4x4 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Re: compatibilitati piese samurai Chiar daca vine cu intarziere si imi cer scuze (inca nu mi-am revenit la normal cu net-ul dupa Agnita), eram dator cu o informatie despre capul de bara dublu. Nici cei de la InGaraj.ro nu au reusit sa-l aduca (eu am impresia ca tot de la Autonet au incercat sa-l ia) si m-au chemat sa-mi dea avansul inapoi. Ar mai ramane B&S, care mi-au cerut peste 400 ron pe el, dar cred ca nici astia nu sunt in stare sa-l aduca. :dr3 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suzimm Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Re: compatibilitati piese samurai solutia de criza ramane injectarea capatului de bara,,,,,la pretul asta mi se pare exagerat audi a4b8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts